Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμφύτευση εμβρύου πίσω από τομή προηγούμενης καισαρικής

Recommended Posts

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποια κοπέλα έχει συμβεί κάτι ανάλογο και πως το αντιμετώπισε. Να έχει κάνει κάποια δηλαδή προηγούμενη καισαρική και στην επόμενη εγκυμοσύνη να ανακαλύψει ότι η εμφύτευση του εμβρύου έγινε στο σημείο εκείνο της μήτρας, πίσω από την τομή.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

κάποτε, περιμένοντας για απόξεση μετά από παλλίνδρομη κύηση, γνώβρισα μια κοπέλα που ήταν εκεί για τον ίδιο λόγο. είχε 1 αποβολή, μετά έκανε ένα παιδάκι με καισαρική, μετά είχε άλλη μια αποβολή και εκείνη τη φορά ήταν έγκυος, αλλά..... η εμφύτευση είχε γίνει πάνω στην τομή της καισαρικής....

ο γιατρός της περίμενε μέχρι κάποια εβδομάδα αλλά μετά τη είπε ότι έπρεπε να κάνει έκτρωση γιατί αλλιώς κινδύνευε με ρήξη μήτρας κι επομένως κινδύνευε η ζωή της.

εδώ στο φόρουμ, είχε ανοίξει το ίδιο θέμα μια άλλη κοπέλα για την αδερφή της, που επίσης είχε την ίδια κατάληξη.

είναι ένα από τα κακά που μπορεί να συμβεί (σπάνια) στην καισαρική.

Διαφημίσεις

Εγώ είχα αυτό το θέμα και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα απ' την αυχενική φάνηκε. Το μόνο που σε δευσμεύει είναι πως είναι επικύνδυνο ένα vbac.

Μια χαρά ανάπτυξη είχαμε, μια χαρά εγκυμοσύνη αν εξαιρέσεις λίγο αίμα επειδή έπιανα αγκαλιά το πρώτο παιδί.

Μην ανησυχείς αν δεν σε ανησυχεί ο γιατρός. Και μην διαβάζεις τα χειρότερα, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Προσωπικά όσο ήμουν έγκυος δεν είχα μπει καθόλου στις "δύσκολες στιγμές".

Με το καλό εύχομαι.

εχει δικιο η xena η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη ακου μονο το γιατρο σου κ μην διαβαζεις δυσκολα πραγμαγματα μονο αγχος θα σου προκαλεσουν. ευχομαι ολα να πανε καλα κ να εχεις μια πολυ καλη εγκυμοσνη

• 3 weeks later...

Χena τι εννοεις οτι ειχε φανει στην αυχενικη; σε ρωταω γιατι και μενα ο γιατρος μου ειπε οτι μεχρι στιγμης δεν υπαρχει καποιο προβλημα αλλα στην αυχενικη που θα κανω σε 2 βδομαδες περιπου θα φανουν πολλα. Εσυ,σε ποια βδομαδα γεννησες το 2ο μωρο σου;

qwlrp3.png

Είχα στις αρχές αυτής της εγκυμοσύνης έναν γιατρό που είχε πολύ χάλια υπέρηχο, έτσι είδαμε αυτή τη λεπτομέρεια πρώτη φορά στην αυχενική. Παρόλα αυτά δεν ανησύχησε κανείς. Παιδί μου αν έχει το μωρό κανονική αιμάτωση/χτύπους/ανάπτυξη, ποιος ο λόγος ανησυχίας;;; Μην διαβάζεις τα χειρότερα, επιμένω.

Γέννησα την 38η με προγραμματισμένη καισαρική ασφαλώς. Ένα υγιέστατο κοριτσάκι, όλα πήγαν κάτι παραπάνω από καλά!

Θυμάμαι πως η λεπτομέρεια αυτή, δηλαδή ο εμπρόσθιος χαμηλός πλακούντας επάνω στην προηγούμενη καισαρική, ήταν κάτι που αναφέρθηκε αρκετά στο χειρουργείο μεταξύ των γιατρών/μαιών πριν την τομή - προφανώς έπρεπε να κάνουν κάποιον ιδιαίτερο χειρισμό.

Ελα, σταμάτα την ανησυχία!!! Ολα θα πάνε τέλεια, θα δεις! Μακάρι να με αξιώσει κι εμένα ο θεός (και τα οικονομικά αλλά και τα κουράγια) να πάω και για τρίτο τυχερή μανούλα!!

Διαφημίσεις

Δοξα τω Θεω ολα πανε καλα προς το παρον. Αλλα να,αυτος ο προσθιος επιπωματικος πλακουντας ειναι απο μονος του προβλημα...ειχες αιμορραγιες;πονους; σου στελνω σε λιγο πμ...

qwlrp3.png

Ουπς δεν ήξερα πως ήταν ΚΑΙ επιπωματικός, εγώ είχα μόνο πρόσθιο χαμηλό επάνω στην παλιά τομή.

Αιμορραγίες είχα αλλά λόγω αποκόλλησης που έπαιρνα το πρώτο παιδί αγκαλιά. Κρεβάτι όμως δεν έκατσα, δούλευα κανονικά (δεν είχα πολλές επιλογές).

Αργησα να ακούσω το μωρό γιατί ο εμπρόσθιος πλακούντας δρα σαν μονωτικό μαξιλαράκι. Είχα πολλούς πόνους και χαμηλά την κοιλιά, τόσο χαμηλά που ήμουν διαρκώς σε επιφυλακή πως θα γεννήσω. Αυτό είχε σαν συνέπεια και πόνους στην πλάτη και καθιστή πονούσα πολύ, πιεζόταν όλα, έχω δημιουργήσει και θέμα συζήτησης εδώ για αυτό.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να διαπιστωθεί πως θα εξελιχθεί σωστά η κύηση και αυτά είναι ψιλά γραμματάκια!

• 7 months later...
Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποια κοπέλα έχει συμβεί κάτι ανάλογο και πως το αντιμετώπισε. Να έχει κάνει κάποια δηλαδή προηγούμενη καισαρική και στην επόμενη εγκυμοσύνη να ανακαλύψει ότι η εμφύτευση του εμβρύου έγινε στο σημείο εκείνο της μήτρας, πίσω από την τομή.

αγαπητή vasdeli θα ηθελα να σε ρωτήσω και μια συμβουλή είμαι έγκυος στο τέταρτο παιδί μου και ο πλακουντας ειναι πανω στην τομη των παλαιότερων καισαρικων από ότι διάβασα εχες το ίδιο πρόβλημα ο γιατρός μου στην αρχή με συμβούλεψε να του χορηγήσεις κάποιο φάρμακο και να πεθάνει και αν είμαι τυχερή ο οργανισμός μου θα το αποβάλει ή αλλιώς θα χάσω τη μήτρα μου .

αλλα επειδή ξεγενναει σε ιδιωτική κλινική και δεν υπάρχουν τα χρήματα με παρμπεψε στο αρετειηω στον κυρ.χασιακο ο οποίος μου είπε οτι υπάρχει δυνατότητα να γεννηθεί το παιδί και αφού το θέλω να το ρισκάρω έτσι και αλλιώς η μήτρα κινδυνεύει και στης δύο περιπτώσεις βοηθήσεμε σε παρακαλώ.

Ευχαριστώ πολύ

αγαπητή vasdeli θα ηθελα να σε ρωτήσω και μια συμβουλή είμαι έγκυος στο τέταρτο παιδί μου και ο πλακουντας ειναι πανω στην τομη των παλαιότερων καισαρικων από ότι διάβασα εχες το ίδιο πρόβλημα ο γιατρός μου στην αρχή με συμβούλεψε να του χορηγήσεις κάποιο φάρμακο και να πεθάνει και αν είμαι τυχερή ο οργανισμός μου θα το αποβάλει ή αλλιώς θα χάσω τη μήτρα μου .

αλλα επειδή ξεγενναει σε ιδιωτική κλινική και δεν υπάρχουν τα χρήματα με παρμπεψε στο αρετειηω στον κυρ.χασιακο ο οποίος μου είπε οτι υπάρχει δυνατότητα να γεννηθεί το παιδί και αφού το θέλω να το ρισκάρω έτσι και αλλιώς η μήτρα κινδυνεύει και στης δύο περιπτώσεις βοηθήσεμε σε παρακαλώ.

Ευχαριστώ πολύ

Αν και δεν έχω καμία αντίστοιχη εμπειρία, γράφω μόνο για να σου δώσω κουράγιο. Απ'όσο ξέρω ο κ. Χασιάκος είναι εξαιρετικός επιστήμονας οπότε το ότι σου είπε ότι μπορεί να γεννηθεί το παιδί είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ας απαντήσουν όμως και οι πιο σχετικές κοπέλες με το θέμα.

Σε καταλαβαινω.Κι εγω στην τελευταια μου εγκυμοσυνη ειχα κινδυνο ρηξης μητρας για αλλο λογο ομως.Αυτο που πραγματικα πιστευω ειναι οτι τιποτα δεν γινεται τυχαια,για καποιο ηρθε και αυτο το παιδακι στη ζωη σου.Ξερω οτι τωρα εισαι σε πανικο ομως προσπαθησε να ηρεμησεις,να σκεφτεσαι θετικαη και να προσευχεσαι! Ο κ. Χασιακος ειναι γιατρος για τα δυσκολα,δεν τον ξερω προσωπικα, ξερω ομως απο αλλους.Να ακουσεις οτι σου πει,θα κανει το καλυτερο για σας!

Ευχαριστώ πολύ

Καλή μου, ελπίζω να σε πρόλαβα....σου έστειλα και πμ

Θα σου πω για μένα!

Η ευτυχία που ζω δεν περιγράφεται! Αυτό το παιδάκι ήρθε και είναι το θαυματάκι μου!!Ναι, πέρασα πολλά, ναι, στερήθηκα πολλά, ναι, ήταν μια δύσκολη εγκυμοσύνη αλλά τίποτα δεν θυμάμαι πλέον τώρα που το κρατάω αγκαλιά!

ΜΗΝ ΤΟ ΡΗΞΕΙΣ καλή μου, θα δείς όλα θα πάνε καλά! Ο Χασιάκος είναι γκουρού της μαιευτικής....είσαι σε καλά χέρια!

Στείλε μου πμ!

qwlrp3.png

Εγώ δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά έχω 4 γνωστές μου που γέννησαν σε αυτόν με πολύ δύσκολες εγκυμοσύνες.... Αν σου είπε ότι μπορείς να γεννήσεις το παιδάκι σου κάντο, έτσι κι αλλιώς και στις δύο περιπτώσεις διατρέχεις τον ίδιο κίνδυνο, μόνο που στη μία θα έχεις και αποτέλεσμα. Άλλωστε, θα είσαι υπό κλοιό στενής παρακολούθησης, ώστε να είναι σίγουρος για τη δική σου υγεία...