Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΗΨΗ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗΣ

Recommended Posts

καλησπερα....

ειμαι εγκυος στο 2ο παιδακι μου ειμαι 37 ετων και η γυναικολογος μου {που δεν την αλλαζω με τιποτα που ενας απο τους λογους ειναι οτι ενω κανονικα θα γενναγα με καισαρικη μιας και η μικρη ειχε δεθει με τον λωρο της καταφεραμε και νκαναμε φυσιολογικοτατο τοκετο με ενα υγιεστατο κοριτσακι τωρα 3 ετων}

απλα επειδη εχω δει στο ιντερνετ πως γινεται η ληψη μου ειπε κι εκεινη λιγα πραγματα γιατι ξερει οτι φοβαμαι τις ενεσεις...{λογικο ειναι αφου πριν μπει η επισκληριδιος εγω ειχα λιποθυμησει μονο που ειδα την βελονα της :P}

εχει κανει καμια ληψη τροφοβλαστης? ποναει κατα την διαρκεια της ληψης? μετα?

δωστε μου καμια πληροφορια μπας και παρω τα επανω μου γιατι την τριτη 19/11 που θα κανω την εξεταση θα εχω πεθανει απο ασφυξια απο τον φοβο μ :(:(:(

Edited by agkiolina
διορθωση λεξης

Διαφημίσεις

Καλημέρα agkiolina, θα σου μιλήσω εκ πείρας και θα σου πω ότι έκανα την εξέταση ακριβώς πριν ένα χρόνο και δεν κατάλαβα τίποτα μόνο ένα τσιμπηματάκι όπως όταν μας παίρνουν αίμα. Θα πρέπει όμως να είσαι ξάπλα για τις επόμενες πέντε ημέρες όπως και στην αμνιο, θα σου τα πει και η γυναικολόγος σου. Καλά αποτελέσματα!!

εγώ την έχω κάνει αρκετές φορές αυτή την εξέταση

Καταρχήν σου κάνουν μια ένεση με αναισθησία, η οποία είναι και το πιο ενοχλητικό κομμάτι της διαδικασίας από άποψη πόνου, αλλά κρατάει ένα δευτερόλεπτο. Εννοείται ότι σου έχουν σκεπάσει το χώρο γύρω από τη λήψη με υφάσματα χειρουργείου και σου έχουν αποστειρώσει την κοιλιά.

Κατόπιν σου βάζουν μια βελόνα-υποδοχή, μέσα από την οποία περνάει μια βελόνα λεπτή σαν τρίχα που θα σου συλλέξει το δείγμα (αν κάνεις την μέθοδο της διπλής βελόνας)

Με την λεπτή αυτή βελόνα θα προσπαθήσει να πάρει δείγμα κοιτώντας πάντα μέσα στον υπέρηχο (μπορεί κιόλας να είναι δύο άτομα, ένα να κοιτάζει τον υπέρηχο και ένα να κινεί την βελόνα)

Εσύ εκείνη την ώρα δεν νιώθεις τίποτα, ίσως λίγη ενόχληση, σίγουρα όχι πόνο.

Μετά από λίγο είσαι έτοιμη. Σηκώνεσαι με προσοχή.

Για την υπόλοιπη μέρα νιώθεις σα να έχεις πλακωθεί στους κοιλιακούς, αλλά και πάλι όχι πόνο.

Τις επόμενες τρεις μέρες θέλει προσοχή, ξάπλα και χαλαρά (το παιδάκι σου ας το αναλάβει η γιαγιά ή ο μπαμπάς) και μετά μέχρι να περάσει η εβδομάδα κάνεις τις δραστηριότητές σου κανονικά, αλλά με ρέγουλα.

Θα παίρνεις και τα φάρμακα που θα σου δώσει ο γιατρός, κανένα πρόβλημα.

Καλά αποτελέσματα, να είσαι ήρεμη εκείνη την ώρα γιατί αν σφιχτείς θα δυσκολευτεί ο γιατρός.

Δεν είναι τίποτα η λήψη, το παν είναι να είναι καλά το μωρό σου!

πραγματικα μου δωσατε πολυ θετικη ενεργεια...

αυριο το πρωι θα γινει η ληψη , μαζι μου θα ειναι και η γυναικολογος μου ... παλι καλ απου θα μου βαλουν παραβαν και δεν θα βλεπω τιποτα αυτο μου δινει ακομα περισσοτερο κουραγιο.Αυτο ηθελα να μην βλεπω.

Μολις την κανω θα σας πω και πως το περασα....καλη τυχη καλ αποτελεσματα να εχω... και σας ευχαριστω πολυ ..καλο μας ξημερωμα

Καλησπέρα καλά αποτελέσματα να έχεις!!

Η διαδικασία είναι ακριβώς όπως την περιέγραψε η φίλη από πάνω ;)

Διαβαζοντάς το ψιλοτρομοκρατήσε αλλά δε θα καταλάβεις πότε θα τελειώσει. Δεν αισθάνεσαι πόνο. Αυτό με τους κοιλιακούς θα νοιώσεις και θέλει προσοχή μετά... εγώ ήμουν αρκετές ημέρες στο κρεβάτι τις πρώτες δύο δεν μπορούσα να σηκωθώ αλλά μόνο με βοήθεια...

περισσότερο το ψυχολογικό είναι..έχε εμπιστοσύνη στου γιατρούς και όλα θα πάνε καλά!!!

Φιλιά

T27rp3.png

Διαφημίσεις

αγκιολίνα μου παρόλο που τώρα λογικά θα είσαι στο κρεβάτι του πόνου (χε χε) εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένουμε νεότερα!

με το καλό το αδελφάκι της κορούλας σου!

η λήψη έχει και το φοβερό ατού ότι έχεις τα αποτελέσματα πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη, οπότε μετά συνεχίζεις χωρίς (σχεδόν) κανένα άγχος!!!

φιλάκια

δυστυχως τα νεα μας δεν ειναι ευχαριστα...παλινδρομη κυηση ...το ειδαμε στον υπερηχο και μετα προχωρησαμε στον καθαρισμο. :(

Ηταν θελημα Θεου να παρει το αγγελακι μου διπλα του.Δεν πειραζει... θα ερθει το επομενο!!!

Σας ευχαριστω παντως πολυ για τις πληροφορες και την ενθαρυνση που μου δωσατε!!!

να χαιρεστε τις οικογενειες σας και πανω απο ολα υγεια κοριτσια υγεια...

αγκιολίνα μου πολύ λυπάμαι...

η παλλίνδρομη όμως είναι οικονομία της φύσης όταν το μωρό δεν είναι φυσιολογικό (συνήθως), οπότε και να ζούσε θα είχατε άσχημα αποτελέσματα από την τροφοβλάστη και τότε θα καλούσουν εσύ να πάρεις την δυσάρεστη απόφαση για διακοπή της εγκυμοσύνης και θα ζούσες ένα φοβερό δίλημμα.

Τουλάχιστον τώρα πήραν μόνα τους τα πράγματα τον δρόμο τους.

Να μου φιλήσεις το παιδάκι σου, καλό κουράγιο και ανασύνταξη δυνάμεων και με το καλό μια νέα εγκυμοσύνη, τελειόμηνη και με ένα υγιές έμβρυο.

αυτο ακριβως μου ειπαν ολοι οι γιατροι εκει οτι θα ειχε προβλημα πιο μετα και θα ηταν καλυτερα να σταματησουμε την κυηση τωρα.Ηταν η καλυτερη αποφαση και την πηρε ο Θεος ο ιδιος και κανεις αλλος.Παμε για αλλα δυναμικα;)