Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ωρα να πούμε μαζί παραμύθι....

Recommended Posts

Επειδη η κόρη μου βαριέται πολύ ευκολα μια φορά της είπα ένα παραμύθι λίγο δραματοποιημένο....και απο τότε με βοηθάει να το πούμε μαζί...

Της είπα μια παιδική βερσιον για την ηλικία της για τα 3 γουρουνάκια....

"μια φορα και ενα καιρό ήτανε 3 (δειχνουμε με το χερι 3 δαχτυλα) γουρουνακια που κανανε (κανουμε τον ήχο οπως μπορούμε για τα γουρουνακια)...φτιάξανε 3 σπιτάκια απο ξυλο,αχυρα και τουβλα..

Παει μια μερα ο λύκος και χτυπαει την πόρτα (και βεβαια χτυπάμε μια πορτα η το κρεββατι η κάτι αντιστοιχο να κάνει θόρυβο.)

Λεει το γουρουνάκι απο μέσα( με αλλαγμενη φωνή)-Ναι ποιος είναι παρακαλώ??

Και κάνουμε με χοντρη φωνη ..εγω ειμια ο Λυκος( στο εγω είμαι δείχνουμε τον ευατό μας με το χέρι).Ανοιξε μου την πόρτα γιατι θα φυσηξω,θα βροντηξω και το σπίτι σου θα ρίξω...Και παίρνουμε μια βαθια ανάσα και φυσάμε....Πέφτει το σπίτι και το γουρουνάκι τρέχχει γρηγορα στο αλλο σπιτάκι...

(ξαναλεμε τα ίδια και στο τρίτο σπιτάκι λέμε πως ο λύκος κάηκε στο τζάκι και έτρεξε γρηγορα να πιει νερό)

Η μικρή πια οταν λέμε το παραμύθι χτυπάει μόνη τη πόρτα...λέει κάποιες τελευταιες λέξεις απο την ιστορία..στο ΝΑΙ ποιος είναι νομίζει ότι μιλάει στο τηλέφωνο το γουρουνάκι και βάζει τοχέρι στο αυτί και κάνει μονη της ναιιι??? φυσάει μόνης της σαν το λυκο και λέει πως το σπίτι εκανε μπαμ...μου δείχνει πως τρέχει το γουρουνάκι και πως εκανε ο λύκος τσιζ....

Προσπαθώ να βρώ κανενα αλλο παραμύθι να το κάνω ετσι αλλα δε μου ερχετε κανένα....

Εχετε εσεις καμια αντιπρόταση????

Γιατί οταν παιζουμε κουκλοθεατρο ακόμη δεν εχει την υπομονη να κατσει να δει..θελει να παιξει μαζι μου και αυτη.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Πιστευώ πως για τα παιδιά βασικό είναι να υπάρχει θέαμα όσον αφορά το παραμύθι, (πέρα από το κουκλοθέατρο)γιατί του διεγειρεται η φαντασία,το ψυχαγωγεί και το φέρνει πιο κοντά στη κοινωνία που πρόκειται να μεγαλώσει.

Μια ιδέα ειναι τα παραμύθια μέσα από ζωγραφιές" με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά τα μηνύματα που μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα έργο τέχνης και να προσπαθήσουν να τα αποδώσουν με το δικό τους, αυθόρμητο και πηγαίο τρόπο. Με αυτό τον τρόπο η μικρή σου θα συμμετέχει με το να προσπαθεί να πει το δικό της παραμύθι μέσα από εικονογραφήσεις.Οπότε την κάνει να μη βαριέται και συγχρόνως να σκέφτεται να ανακαλύπτει.....:wink:

Ελπίζω να το διασκεδάσετε :)

Μπορείς να πάρεις επίσης ιδέες και απο εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6525&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=