Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

37εβδομαδα και άγχος

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα βρίσκομαι στη 37 εβδομάδα και το άγχος μου ειναι μη μου σπάσουν τα νερά και είμαι εκτός σπιτιού έχω ήδη ενα αγοράκι 5 ετών το οποίο το πηγαίνω κολυμβητήριο 3 φορές την εβδομάδα κι αν μου σπάσουν τα νερά όταν θα είμαι εκεί τι κάνω?

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα βρίσκομαι στη 37 εβδομάδα και το άγχος μου ειναι μη μου σπάσουν τα νερά και είμαι εκτός σπιτιού έχω ήδη ενα αγοράκι 5 ετών το οποίο το πηγαίνω κολυμβητήριο 3 φορές την εβδομάδα κι αν μου σπάσουν τα νερά όταν θα είμαι εκεί τι κάνω?

Καλημέρα!!!!!

Και εγώ το ίδιο άγχος έχω. Είμαι 36+6 και χθες το NST έδειξε οτι έχω συσπάσεις. Το πρόβλημα μου είναι οτι τον γιο μου τον έκανα με καισαρική και οτι είμαι τουλάχιστον 1 ώρα μακριά από το νοσοκομείο. Επίσης από χθες το βράδυ αισθάνομαι τρομερή πίεση στην κύστη και έχω ανησυχήσει. Εσύ νιώθεις κάτι διαφορετικό???

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Καταρχήν θα ξεκινήσω να σου πω οτι ο μικρός ειναι πολύ κινητικος ακόμα και τώρα που υποτίθεται οτι έχει πιο λίγο χώρο έχω συσπασεις που ενοχλούν πόνους στη μέση και πονακια απο κάτω σα σουβλιες και ολα αυτά στο πρώτο μου γιο δε τα είχα απλά έσπασαν τα νερά και γεννησα

σχετικά με το σπάσιμο των νερών, αυτό που ξέρω είναι πως υπάρχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο 1-2 ωρών μέχρι να πάει κανείς στο νοσοκομείο αφού σπάσουν τα νερά. Αρκετός χρόνος δηλαδή να προλάβεις να γυρίσεις σπίτι και να κάνεις και ένα ντους. Η διαδικασία είναι μετά να κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, μέχρι να αρχίσουν οι πόνοι, καθώς σπάσιμο νερών δεν σημαίνει και έναρξη τοκετού, μπορεί να περάσουν αρκετές ώρες.

Εγώ κορίτσια βρίσκομαι στην 33η εβδομάδα και νιώθω ήδη κάπως περίεργα. Πονάω στο εφήβαιο εξωτερικά, νιώθω πόνους χαμηλά στη λεκάνη, και μία συνεχή πίεση στην ουρήθρα. Στο doppler πριν 2 εβδομάδες μου είπαν πως ο πλακούντας είναι χαμηλά αλλά δεν είδα να τους ανησυχεί αυτό..Δεν έχω μπει καν στον 9ο και νιώθω σαν ετοιμόγεννη....

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού η μαία μας είπε πως φεύγουν λίγα και μετά φοράμε σερβιέτα, να έχουμε πάντα μαζί μας. Αν η σερβιέτα γίνει μούσκεμα σε λίγη ώρα ξέρουμε πως είναι αμνιακό υγρό. Άρα δε ξέρω αν σπάνε και γίνεται μεγάλο σπάτς όπως βλέπουμε στις ταινίες..Επίσης μας είπαν πως τα νερά σπάνε κυρίως το βραδάκι, καθώς συσσωρεύεται η κούραση της μέρας. Τι να σου πω, μακάρι να είναι τα πράγματα όπως μας τα είπαν εκεί. Εγώ την κόρη μου την γέννησα με πρόκληση αφού είχα κλείσει τις 40 εβδομάδες και αυτή τη φορά ανυπομονώ να νιώσω και εγώ την φυσική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, να μου σπάσουν τα νερά ή να με πιάσουν πόνοι. Εσύ τι εμπειρία είχες από την πρώτη γέννα?

Πάντως είσαι έγκυος και ο κόσμος πάντα βοηθάει και σέβεται τις έγκυες. Τώρα αν γίνει μεγάλο σπλάτς και λερωθείς, χαμογέλα και τρέχα σπίτι.Κανείς δε πρόκειται να σε κακολογίσει ούτε να θεωρήσει πως κατουρήθηκες με κοιλιά 37+ εβδομάδων.

Μακάρι να μας γράψουν εμπειρία από σπάσιμο νερών κοπέλες που το έζησαν, να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι να περιμένουμε.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Στο πρώτο μου γιο ήμουνα στο σπίτι μεσημέρι και κοιμομουνα όταν έσπασαν τα νερά όχι απλά κατουρηθηκα αλλα και στη μπανιέρα που πήγα για αρκετή ώρα έτρεχαν ετοιμάστηκα και πήγαμε στο μαιευτήριο γύρω στις 5 για να πω την αλήθεια μέχρι που με βάλανε στο χειρουργείο δε κατάλαβα πόνους αλλα όση ώρα ήμουνα εκεί άστα καλύτερα να μη θυμάμαι βέβαια ο άντρας μου που ήταν εκεί μου είπε οτι δεν Ποναγα πάνω απο 15 λεπτά τα οποία εμένα μου φάνηκαν αιωνες

• 1 month later...

καλησπερα..

εμενα σπασαν τα νερα το πρωι,7 παρα..ακουω ενα κλουπ κ μετα κατι να τρεχει..σηκωνομαι κ πλυμμηρισα....τωρα ειμαι στη 2η εγκυμοσυνη κ εχω μπει στον 9ο σημερα....εχω κ γω αγωνια που θα βρησκομαι αν συμβει αυτο..πλεον αποφευγω να πηγαινω ολτες μονη μου με τον μικρο γι αυτο το λογο..για να δουμε..

y0Upp3.png