Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόσφατες εμπειρίες από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας

Recommended Posts

Κοριτσάκια, όσες γεννήσατε πρόσφατα στο Αλεξάνδρας, παρακαλώ, μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μου. Πρόκειται να γεννήσω εκεί με δικό μου γιατρό σε 2 μήνες, και αυτό που με ενδιαφέρει είναι τί εντύπωση σας έκανε η αίθουσα ωδινων και η αίθουσα τοκετών; δεν ρωτάω για το πώς ήταν τα δωμάτια όπου νοσηλευτήκατε μετά - αυτό είναι αδιάφορο, προσαρμοζόμαστε έυκολα στην όπια έλλειψη ανέσεων... στον τοκετό σας δημιούργησε άγχος το περιβάλλον; ήταν πολύ "κρύο και αποκρουστικό"; ήταν και άλλες επίτοκες μαζί σας στο χώρο, σας άγχωσε η δική τους συμπεριφορά; Σας ευχαρισ΄τω προκαταβολικά για τις πληροφορίες σας.

793cp3.png

Διαφημίσεις

για το Αλεξάνδρας δεν μπορώ να σου απαντήσω. αλλά έχω εμπειρία από 2 ιδιωτικά μαιευτήρια. οι αίθουσες είναι στο υπόγειο και είναι ψυχρές αλλά εκείνη την ώρα δε σε νοιάζει :-D:grin::-D το μόνο που σκέφτεσαι είναι να εστιάσεις στον πόνο σου και να πάνε όλα καλά.

όσο για τις άλλες ετοιμόγεννες, ε, είναι πού θα πέσεις και σε τί μέρα θα πέσεις. την πρωτη φορά, στο διπλανό δωμάτιο ήταν μια κοπέλα που τσίριζε σαν να τη σφάζουν και με είχα αγχώσει. πήγε η μαία μου να δει τί συμβαίνει και επέστρεψε γελώντας γιατί η κοπέλα τσίριζε που πήγαν να της βάλουν τον ορό στο χέρι.... τελικά τη συνάντησα στην ανάνηψη και παραδέχτηκε ότι έγινε ρεζίλι σε όλο το νοσοκομείο επειδή έκανε σαν υστερική.

τη δεύτερη φορά δεν άκουγα τίποτα. ήμουν όσρια στο σαλόνι του μαιευτηρίου, παρέα με τους δικούς μου κι έκοβα βόλτες, μέχρι να έρθει η ώρα να μου σπάσουν τα νερά και μετά σε μισή ώρα γέννησα.

Κι η δική μου εμπειρία είναι από ιδιωτικό μαιευτήριο.Κρύα είναι η αίθουσα τοκετών παντού νομίζω, αφού είναι αίθουσα χειρουργείου. Έτσι κι αλλιώς εκεί πας τα τελευταία 5-10 λεπτά πριν γεννήσεις. Την αίθουσα ωδίνων δεν την θυμάμαι καν, να σου πω, είχα τον πόνο μου και το το άγχος για την γέννα όπως λέει και η sofi@p. Θυμάμαι ότι δεν υπήρχαν άλλες γυναίκες στην αίθουσα αλλά είχα την μαία μου μαζί, το δωμάτιο δεν με ενδιέφερε καθόλου εκείνη τη στιγμή..

Κοριτσακι μου εγω πριν λιγο καιρο γεννησα στο αλενδρα.λοιπων σε εχουν στην αιθουσα ωδινων για αρκετες ωρες(μεχρι να κοντευεις να γεννησεις)ειναι μια μεγαλη αιθουσα που εχει 6-7 δωματιακια.το ενα διπλα στο αλλο..το ενα απεναντι απο το αλλο..εκει εχει ενα κρεβατι κ ενα μηχανημα που σου βαζουν για να ακουν το μωρο κ ποτε σου ερχονται οι πονοι.βλεπεις απεναντι κ την αλλη γυναικα που ποναει κ αυτη..δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο...εμενα στην αρχη που πηγα χαλαρα να γεννησω μια απεναντι ποναγε ουρλιαζα κ φοβηθηκα πολυυυ κ ζητησα επισκληριδιο...απο το φοβο μου..γεννικα τα βλεπεις ολα...ακους της φωνες απο διπλα που γεννανε κ μετα αμεσως το κλαμα του μωρου κ αυτο ειναι καλο γιατι σου δινει δυναμη να σπρωξεις για να ακουσεις κ το κλαμα του δικου σου μωρου...οταν κοντευει να βγει απλα σε παμε στην ιδια αιθουσα σε ενα δωματο διπλα που ειναι το χειρουργιο κ γεννας!!!κ ακουνε κ οι αλλες μανουλες το κλαμα του μωρου σου κ περνουν κ αυτες δυναμη!!!!!!!!να ξερεις δεν ειναι τιποτα..απλα μην φοβηθεις οπως κ εγω!επισκληριδιο θα κανεις??εμενα η γνωμη μου ειναι οτι αυτο που εφειυρε την επισκληριδιο πρεπει να του κανουμε αγαλμα!!μεγαλη ανακαλυψη η γυναινα να γενναει χωρις να ποναει!!οτι καλυτερο.εξαλοτ ελεος γιατι να ποναει κ να ταλαιπωρηται η καθε γυναικα απο την στιγμη που υπαρχει αυτο?που ζουμε....????φυσικα αυτη ειναι η δικη μου γνωμη.....!!με το καλο!

Διαφημίσεις

Ααααααα οσο για τα δωματια πανω ειναι τελεια.να πεις του γιατρου να σε βαλει στην πτερυγα ΚΟΝΣΟΛΑ ετσι λεγετε.εκει ειναι τελεια τα δωματια..ουτε σε ιδιοτικο δεν ειναιτοσο καλα.τα εχουν ανακαινισει προσφατα μου φαινεται.οσες φιλες μου ηρθαν που ειχαν γεννησει σε ιδιοτικο επαθαν πλακα...απλα να δεις η ασφαλεια σου σε τι δωματιο σε καλυπτει σε δικλινο η τρικλυνο??εγω ειχα δικλινο την αλλη μερα εφυγε η κοπελα διπλα μου κ ειχα ενα δωματιο για την παρτυ μου...ουτε ιδιοτικο σου λεω τοσο καλα..το μονο μειονεκτημα ηταν το φαγητο που δεν μου αρεσε...αυτα..περιμενω νεα σου κ αντυπωσεις μολις με το καλο επιστρεψεις.

Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ που έγραψες εδώ την εμπειρία σου. Από την περιραφή σου για την αίθουσα ωδινών καταλαβαίνω ότι απλά υπάρχουν 6-7 παραβάν, δεν είναι δωμάτια μεμονωμένα με τοίχους, και βλέπεις την απέναντι, σωστά; Προσπαθώ να φτειάξω μια εικόνα για το πώς είναι μπας και είμαι λιγότερο αγχομένη... Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες ότι ακους το κλάμα του μωρού και παίρνεις δύναμη - δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα έτσι, έχεις δίκιο, για κάτσε να το αναθεωρήσω :P έχω μια περίπτωση γνωστής, μάλλον, υπερβολικά ευαίσθητης, που πήγε να γεννήσει στο άλλο δημόσιο νοσοκομείο και τρομοκρατήθηκε τόσο από τα ουρλιαχτά των γύρω που κατευθείαν ζήτησε την καισαρική :(( και λέω τόσο τρομαχτικά είναι, βρε παιδί μου... σε ευχαριστώ.

793cp3.png

Όχι δεν είναι παραβάν, είναι ξεχωριστά δωματιάκια.Όσο θυμάμαι τη γέννα αγχώνομαι γιατί είμαι έγκυος στο τρίτο παιδί.Αυτή τη φορά θα ζητήσω επισκληρίδιο.Πονάει η επισκληρίδιος?Ποιά ξέρει και μετά από πόση ώρα νιώθεις τα πόδια σου?

Ειναι δωματιακια οχι παραβαν αλλα ειναι ανοιχτες οι ποτρες..μπες βγες οι γιατροι μενουν ανοιχτες..αν θελεις την δικια σου την κλεινεις χαμηλωνεις κ το φως κ ηρεμεις αλλα δεν θα σου αρεσει κ πολυ αυτο εκτος αν γεννησεις γρηγορα..αλλιως θα βαρεθεις κ θα φοβηθεις σε ενα δωματιο μονη σου...εγω χαιρεταγα κ την κοπελα σπεντι μου..κ αυτη με κοιταγε μες τα ματια σαν μου ελεγε σε καταλαβαινω...αυτη γεννησε πρωτα..την αλλη μερα ετυχε ημασταν στην ιδια πτερυγα κ μου λεει εσυ ησουν που με κοιτες??κ επερνε δυναμη η μια απο την αλλη...φαντασου με τα ποδια ανοιχτα..χαχα!!το βραδυ θα σου πω κ για την επισκληριδιο...

Αααααα, όλο και καλύτερα μου τα λές Γιάννα! χαμηλωμένα φώτα, μπορούμε να απομονωθούμε...:P τέλεια μου φαίνεται! εννοείται ότι μπορείς να έχεις μέσα την προσωπική σου μαία εφόσον έχεις τέτοια; για την επισκληρήδιο έχω ακούσει ότι πρέπει να γίνεται τη σωστή ώρα, δηλαδή αμα φτάσει η διαστολή στα 3-4 εκτ., όχι πιο πριν, γιατί μπορεί να αδρανήσει η μήτρα... εσύ είχες καμιά παρενέργεια μετά την επισκληρίδιο;

793cp3.png

Διαφημίσεις

Ναι αν θες κλεινεις πορτα χαμηλωνεις φωτα κ ηρεμεις...εγω ειχα μαια που δουλευει στο αλενδρας οποτε ηταν μαζι μου..η επισκληριος ξερει ο γιατρος ποτε ακριβως στην κανει κ δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ!!κ εγω ακουγα πολλα διαβαζα πολλα κ ειχα φοβηθει πολυ μην μεινω αναπυρη που λενε κ τετοια...αλκα δεν ειναι τιποτα..σου κανουν μια ενεση κ απλα δεν πονας.τα ποδια σου τα κουνας κανονικα..γιατι εγω πιστευα πως δεν θα μπορω να κουνισω τα ποδια αλλα τα κουνας κανονικα ρε πανω κατω οπως θεςκ τα αισθανεσαι..δεν αλλαζει κατι..απλα δεν πονας.ουτε μουδιασμα αισθανεσαι..ηγιατι σου βαζουν λιγο δοση ρε ξερουν εκει στο αλεξανδρα εχουν μεγαλη εμπειρια κ γενικα εχουν απο τους καλυτερους αναισθησιολογους αυτο το ειχα ακουσει απο πριν παω..κ μετα απο ωρα οταν εσει αρχιζεις να ξανα αισθανεσαι το πονο το λες στο γιατρο κ φωναζει την αναισθησιολογο κ σου βαζει παλι λιγο δοση..

Κ κατι που μπορεις να κανεις αν θελεις θα το εκανα κ εγω αλλα δεν το σκεφτηκα θα το κανω στο επομενο..μπορεις να πεις στην μαια σου να εχει μαζι της ενα mp3 που θα τις εχει δωσει εσυ η ακουστικα κ το κινητο σου κ μπορεις να ακους τα αγαπημενα σου τραγουδια να χαλαρωνεις...με ακουστικα φυσικα..να ακους τραγουδια που σου δινουν κουραγια...π.χ..εδω σε θελω καρδια μουυ..εδω σε θελω καρδια μου να φανεις ΔΥΝΑΤΗ..χαχα!!!!!!!

Ααααα έχεις πολύ πλάκα εσύ! Γουστάρω! Ραδιοφωνάκι, ακουστικάκια - καλή ιδέα! Και αυτό με τον αναισθησιολόγο, με ηρέμησες! Σε ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου, μου έχεις διώξει πολύ άγχος! Τώρα περίπου καταλαβαίνω τί να περιμένω. Κάτι τελευταίο - αμα θέλω να σηκωθώ να περπατήσω λιγάκι - αφήνουνε; ή δεν σου έτυχε να δεις;

793cp3.png

Μπορεις να σηκωθεις να περτατησεις πριν..απο οταν σε ξαπλωσουν κ γυ δεν σε αφημνωθεις νομιζω να σε αφηνουν να σηκωθεις γιατι μετα οταν σου λεει ο γιατρος θα σπρωχνεις..κ δεν πρεπει να σηκωθεις..δεν ειναι τιποτα..ποσο εισαι?ποτε γεννας?ποιον γιτρο εχεις?του ειπες για την πτερυγα?εγω ειχα εναν καταπληκτικο γιατρο τον Συνδο..μεγαλη υπομονη ο ανθρωπος να γεννησω φυσιολογικα κ οχι με καισαρικη..αν ηταν αλλος πιστευω θα με ειχα βαλει καισαρικη...επισκληριδιο θα κανεις η δεν αποφασισες ακομη!!οταν γεννησεις κ περασουν οι μερες κ ηρεμισεις στειλε μου μνμ να μου πεις..

Διαφημίσεις

• 4 years later...

Καλησπέρα είμαι 37 εβδομάδων και έχω έρθει Αθήνα να γέννησω λόγο ενός προβλήματος που έχω και ίσως χρειαστεί το μωρό να μπει σε θερμοκοιτιδα  (δεν είναι και σίγουρο).

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής:

1. Αφού έχω ασφαλεία για ποιο λόγο πληρώνω ρτης εξετάσεις και τα NST κοινός Καρδιοτοκογραφο; 

2. Αν γίνονται επισκληριδια στο Αλεξάνδρας και αν ναι τα πληρώνεις; 

3. Αν πληρώνεις τον γιατρό και την νοσηλεία;

Κάθε πληροφορία μου είναι χρήσιμη.. 

ευχαριστώ εκ το  προτέρων!  :-D