Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

η μεθοτρεξατη βοηθησε καμια να αποφυγει την επεμβαση?

turbulence

Recommended Posts

γεια σας,

θα ηθελα να ρωτησω αν η ενεση μεθοτρεξατης βοηθησε καποια κοπελα να αποφυγει την επεμβαση στην εξωμητρια κυηση, και αν ναι, τι παρενεργειες ειχε. υπηρχαν ζαλαδες, αναγουλες η καποιες επιπτωσεις στην υγεια? επιρρεασε την οδηγηση και γενικα τι προκαλεσε?

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εγώ ήμουν στην 4η βδομάδα της κύησης και σε ένα έλεγχο χοριακής διαπιστώσαμε ότι η κύηση είχε σταματήσει (απο 540, σε 5 μέρες πήγε στο 55....). Ο γυναικολόγος μου μου έκανε 2ml μεθοτρεξάτης. Δεν είχα καμμία παρενέργεια. Το μόνο που μου είχε συστήσει ήταν μετά απο 15-20 μέρες να κάνω μια επανάληψη χοριακής, απλά για να βεβαιωθεί ότι είχα καθαρίσει καλά. Σαφώς προτιμότερη λύση απο την απόξεση.

ευχαριστω πολυ που μου απαντησες.

λιπαμαι που περασες τετοια δοκιμασια. απ'οτι καταλαβα ειχες ενδομητρια κυηση. ηταν παλινδρομη? μου ειχε συμβει μια φορα να εχω αδειο σακο, αλλα "καθαρισα" μονη μου, αν και αργησε πολυ. για ενα μηνα εκανα χοριακες. βεβαια τωρα στην εξωμητρια, τιποτα δεν ειναι σιγουρο, καθε 3 μερες θα κανω χοριακη και παλι μπορει να μεγαλωσει. απλα δεν ξερω αν η μεθοτρεξατη ειναι δραστικη. παντως και εγω εκτος απο την εξαντληση για λιγες μερες δεν ειχα αλλα συμπτωματα.

ελπιζω να πανε ολα καλα για σενα, και να εχεις οτι επιθυμεις.

Μόνο φθαρτό είχαμε δει στον υπέρηχο.Και όταν διαπιστώθηκε η αποβολή, στον υπέρηχο υπήρχαν μόνο "υπολλείματα".Με τη μεθοτρεξάτη η χοριακή μου σε 15 μέρες είχε πάει στο 0,50 (απο 55). Ό,τι σου λέει ο γιατρός σου. Να είσαι αισιόδοξη και όλα θα πάνε καλα! Για όλες μας... :D

γεια σου des.ef,

ειχες αρκετα χαμηλη χοριακη και παλι σου χρειαστηκαν 15 μερες για να μηδενιστει. εγω τωρα ειμαι στις 350 μοναδες, και μου ειπε ο γιατρος οτι μπορει να χρειαστει πολυς καιρος να πεσει. μπορει και να μην πεσει τελικα και να μεγαλωσει, αλλα αυτο δεν το ξερουμε. παντως αφου σου πηρε και σενα πολυ καιρο, μπορω τουλαχιστον να ελπιζω.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...