Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εξωσωματικη ειναι μονόδρομος;


Alice-77

Recommended Posts

Καλησπέρα και απο εμένα, γράφω πρώτη φορά εδώ αλλά παρακολουθώ τις συζητήσεις του forum απο τις αρχές του 2013 συμπασχοντας με τις αγωνίες και τις απογοητεύσεις σας, πάιρνοντας όμως κουράγιο και αισιοδοξία βλέποντας πως και άλλες γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα τα κατάφεραν.*Γνωρίζοντας το πρόβλημά μου με ΣΠΟ πήγα σε εξειδικευμένο σε υπογονιμοτητα γιατρό απο τον πρώτο κι' όλας μήνα που αποφασίσαμε για παιδάκι, δεν ήθελα να χάνω χρόνο και λόγω ηλικίας (36). Είδε ένα ωάριο να μεγαλώνει άλλα σε πολυ αργούς ρυθμούς, έκανα ωορρηξία την 30η μέρα του κύκλου (όταν θα έπρεπε να έχω περίοδο δηλ.!!) Να σημειώσω ότι φυσικά ποτέ δεν είχα σταθερό κύκλο, θα έλεγα όμως ότι είχα 7-8 φορές περίοδο μέσα σε ένα χρόνο. Να μην τα πολυλογώ μπήκα στη γνωστή φόρμουλα glucophage (2χάπια την ημέρα), clomiphene (4 xάπια τη μέρα απο τη 2η μέρα του κύκλου και για 5 μέρες) -ένεση pregnyl. Μπορώ να πώ ότι ανταποκρίθηκα καλά, σταθερότατος κύκλος 32 ημερών με σίγουρη ωορρηξία την 17η (βλέπαμε και το ωχρό σωμάτιο μετά) Εκανα την αγωγή συνολικά 6 μήνες. Τους 4 πρώτους μήνες με φυσική επαφή, μέρα παρά μέρα, στις μέρες πριν και τη μέρα της ωορρηξίας, και τους 2 τελευταίους μήνες σπερματέγχυση στο Μητέρα πάντα με τον ίδιο γιατρό. Τζίφος! Τώρα είμαι στον πρώτο μήνα που έχω κόψει τα clomiphene φυσικά ο κύκλος μου ξαναγύρισε στον παλιό "καλό" ρυθμό του, έκανα υπέρηχο την 17η και δεν φάνηκε ωάριο και ένας θεός ξέρει πότε θα φανεί... Το θέμα είναι ότι ο γιατρός με πηγαίνει βουρ για εξωσωματική στο Μητέρα, μάλιστα έχω βγάλει και ημερομηνία για την επιτροπή για τα φάρμακα... (φυσικά δεν έχω λεφτά που να περισσέυουν, ουτε γονείς που να μπορούν να συμβάλλουν οικονομικά, συνταξιούχοι) Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι "μεγαλογιατροί" την έχουν καραμέλα την εξωσωματική, με προσπάθεια 6 μηνών είναι λογικό να πάω σε εξωσωματική? και αν δεν πάω τι να κάνω που τα clomiphene τα έχω πάρει ήδη 6 μήνες (δεν συνιστούν για παραπάνω) και σταθερή ωορρηξία ουτε κατα διάνοια... είναι μονόδρομος η εξωσωματική? μετά τα clomiphene και 2 σπερματεγχυσεις δηλ. έρχεται η εξωσωματική? Ανέφερα στο γιατρό ότι σκέφτομαι την ομοιοπαθητική και έπεσε κάτω απο τα γέλια.. Να προσθέσω εδώ και κάποια στοιχεία: Δεν καπνίζω, αθλούμαι, (τρέχω σε άλσος πιο πολύ για να μην με πάρει απο κάτω η όλη κατάσταση), είμαι αρκετά αδύνατη (ακούω ότι το χάσιμο βάρους βοηθάει άλλα εγώ δεν έχω να χάσω), χωρίς πρόβλημα ακμής η τριχοφυιας, δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος στο παρελθόν (αλλά δεν είχα ποτέ και ελευθερές επαφές για να μείνω), επίσης έχουμε καλό σπερμοδιάγραμμα και καλή σαλπιγγογραφία, καλό υπέρηχο μαστών και ΑΜΗ υψηλή (το τελευταίο βέβαια οφείλεται στο ΣΠΟ) Τι να κάνω? Να πάω και σε άλλο γιατρό? Να πάω σε ομοιοπαθητικό? Γνωρίζετε κάποιον καλό ομοιοπαθητικό για την περίπτωση? Ελπίζω να μην σας κούρασα, προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Please help...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κατ'αρχην εχεις τοσο συγκεκριμενο προβλημα που μονο καποια με παρομοιο θα μπορουσε να σου απαντησει. εγω προσωπικα δεν μπορω να σε βοηθησω, αλλα μου ετυχε ο γιατρος που μου εκανε επεμβαση στις σαλπιγγες, γιατι ειχαν κολλησει με τις ωοθηκες στα τοιχωματα της κοιλιας, να με πιεζει και να με αγχωνει στο θεμα εξωσωματικης. εκανα 2 προσπαθειες μαζι του, και ολο μου ελεγε για την ηλικια μου που ημουν 38 και κουνουσε το κεφαλι. σαν χειρουργος ηταν τελειος, σαν εξωσωματικος δεν ειχε πολυ μεγαλη εμπειρια. και οι δυο προσπαθειες ηταν αποτυχημενες. τοσα λεφτα, τοση αγωνια και στεναχωρια. αλλαξα γιατρο και με εβαλε να κανω ενα σωρο εξετασεις. η μια σαλπιγγα δεν ηταν πολυ καλη, και μου εκανε και υστεροσκοπηση, οπου βρεθηκε διαφραγμα ενδομητριου. μου ειπε οτι αποκλειεται μα εμεινα εγκυος μ'αυτο.

εγω μενω θεσσαλονικη, και καπνιζω και δεν ειμαι αθλιτικος τυπος. δυο γνωστες μου υπερβαρες (με πολυ τσιγαρο) εκαναν τα παιδια τους κατευθειαν, χωρις γιατρους και με την πρωτη. εγω ποτε δεν ειχα προβλημα βαρους, και ομως δεν μπορεσα να κανω παιδια. τουλαχιστον ακομα. αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω. δεν μπορω νε σε βοηθησω με ομοιοπαθητικο, γιατι δεν ειχα ποτε επαφη με κανενα.

με ολα αυτα τα ασχετα που σου εγραψα η συμβουλη μου ειναι να βρεις αλλον γιατρο, η καποιον που συνεργαζεται με το ταμειο σου η ρωτα οσες γνωστες εχεις για καλο ιδιωτη, και σε οποιον συμφωνουν οι περισσοτερες, μπορει να ειναι καλος. αλλα παντα με προσοχη. γιατι το ενστινκτο σου μπορει να σε βοηθησει πιο πολυ. τα "ονοματα" πολλες φορες ειναι απατη, μονο τα λεφτα τους νοιαζουν. ακου και μια δευτερη γνωμη. επισης εδω θεσσαλονικη υπαρχει και το δημοσιο νοσοκομειο για εξωσωματικες, που πληρωνεις πολυ λιγοτερα, αλλα πρεπει να περιμενεις πολλους μηνες τη σειρα σου. δες αν στην αθηνα υπαρχει κατι τετοιο. εκει θα κλεισεις το πρωτο ραντεβου, θα σου πουν τι εξετασεις να κανεις κ.λ.π.

δεν ξερω αν σε βοηθησα, ελπιζω να βρεις μια ακρη

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση turbulence, αυτό θα κάνω, θα συμβουλευτώ και άλλο γιατρό, μου σύστησαν κάποιον απο το "Αλεξάνδρα" που είναι δημόσιο νοσοκ. άλλα κάνει εξωσωματικές.. να δώ τι θα πέι και αυτός... όχι οτι ο δικός μου δεν είναι καλός, ίσα ίσα..και σαν άνθρωπος. Μην απογοητεύεσαι ή τουλάχιστον προσπάθησε να χαίρεσαι την κάθε μέρα σου κάνοντας απλά πράγματα που σε ευχαριστούν...αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ, ξέρω ότι το έχεις κι εσύ στο μυαλό σου όλη την ώρα όπως και όλες μας που προσπαθούμε... νομίζω όμως ότι πρέπει να έχουμε ελπίδες...έχω ακούσει κι έχω διαβάσει τόσες διαφορετικές ιστορίες και περιπτώσεις που τους είχαν αποκλείσει τη γέννα κι όμως τα κατάφεραν, με πίστη και επιμονή...

Link to comment
Share on other sites

εγω απο τη μακροχρονια εμπειρια με τους γιατρους, που εχω αλλαξει τοσα χρονια, καταλαβα οτι και οι καλυτεροι μπορει να κανουν λαθος, η να νοιαζονται για τα χρηματα, η να εχουν τοσους ασθενεις που εκ των πραγματων δεν εχουν χρονο να ασχοληθουν με σενα.

να κλεισεις αμεσα με τον γιατρο που λες, γιατι μπορει να περασει πολυς χρονος για να κανεις μετα τις εξετασεις που θα σου γραψει. καποιες γινονται τη συγκεκριμενη μερα του κυκλου και μπορει να παρουν 2-3 μηνες για να γινουν.

εγω θα παω τον νοεμβριο στον παντο να κανω την τελευταια μου εξωσωματικη, και μετα θα σταματησω οτι και να γινει. δεν μπορω αλλο, και δεν με παιρνει.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου!!!Δεν μπορω να σε βοηθησω και πολυ, το μονο που μπορω να σου πω οτι εχω ΣΠΩ (ταλαιπωρια με αντισυλληπτικα κλπ). Τελικα πηγα σε ομοιοπαθητικο και μου ειπε οτι θα με βοηθουσε αλλα τα αποτελεσματα θα αργουσαν. Τελικα μετα απο περιπου 1 χρονο ο κυκλος μου εστρωσε και ειχα καθε μηνα περιοδο. Επισης κυκλοφορει και ενα φυτικο σκευασμα που βοηθαει, το agnus castus, καπου υπαρχει και σχετικο θρεντ. Το θεμα ειναι ομως οτι κατα καποιο τροπο οι διαδικασιες αυτες ειναι χρονοβορες γιατι δεν ειναι χαπι που βλεπεις αμεσως αποτελεσματα....αν βιαζεσαι δεν ξερω αν θα σε βοηθησουν, καλο ειναι να δεις εναν ομοιοπαθητικο πριν αποφασισεις το οτιδηποτε. Εχει αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα, έχω κλείσει ραντεβού την Πέμπτη με ομοιοπαθητικό (είναι και ενδοκρινολόγος αλλά αυτό δεν παίζει και τόσο σημασία στην ομοιοπαθητική απ' ότι διαβάζω) Εχω διαβάσει για το agnus castus, μάλιστα πήγα και στο φαρμακείο και ήμουν έτοιμη να το αγοράσω άλλα είπα πρώτα να με δεί ένας ομοιοπαθητικός. Για να δούμε τι θα μου πεί και αυτός..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...