Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΛΜΟΙ ΕΜΒΡΥΟΥ NST


Recommended Posts

Είμαι στην 35η βδομάδα και έχω κάνει 4 NST γιατί το μωράκι μου είναι λίγο μικρό ευτυχώς βέβαια στην τελευταία μέτρηση φάνηκε να ανεβαίνει στις καμπύλες , είναι 2115. Στο πρώτο και στο τελευταίο NST οι παλμοί ήταν στα κατώτερα φυσιολογικά όρια 120-125, έπεφταν και λίγο μέχρι 118 Βέβαια προς το τέλος της εξέτασης ανέβηκαν 135-140. Να τονίσω ότι τις δύο αυτές φορές δεν ήμουνα καλά φαγωμένη γιατί έκανα και αιματολογικές εξετάσεις. Τα άλλα δύο NST που έκανα ήταν καλά 130 και πάνω οι παλμοί. Ο γιατρός με έβαλε να ξανακάνω NST τη Δευτέρα και μου είπε ότι οι χαμηλοί παλμοί σε συνδυασμό με το μικρό βάρος μας πάνε μάλλον για καισαρική την 38-39η το πολύ γιατί αν οι παλμοί είναι 120 στον φ.τ. θα πέφτουν 80 και θα ζοριστεί το μωρό. Εσάς οι παλμοί πόσοι είναι στα ΝΣΤ και τι λέει ο γιατρός; Επίσης γέννησε καμία με καισαρική ή πρόκειται να γεννήσει γι' αυτό το λόγο; Τέλος σας είπε ο γιατρός αν οφείλεται κάπου σε κάποιο πρόβλημα και σας έστειλε για περαιτέρω έλεγχο;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Kαι εγώ έκανα επαναλαμβανόμενα ΝST πριν γεννήσω λόγω ότι το μωρό μου ήταν μικρό. Γεννησα φυσιολογικά ένα υγιέστατο μωρό 2390 στις 39 εβδομάδες. Οταν μπείς μέσα για γέννα σε συνδέουν με το ίδιο μηχάνημα που μετράνε τους παλμούς του μωρού και ανάλογα πράττει ο κάθε γιατρός. Δεν μπορεί από τώρα να είναι κάποιος απόλυτος ότι θα πας για καισαρική. Οπότε μην ανησυχείς, το πιο λογικό είναι να γεννήσεις φυσιολογικά.

Link to comment
Share on other sites

Αχ μακάρι!!! Βασικά μ' ενδιαφέρει κυρίως να είναι καλά το μωρό μου. Εσένα στα NST πόσους παλμούς είχε; Δεν μου απέκλεισε τον Φ.Τ. απλά μου είπε ότι όταν τα μωρά είναι μικρά δεν τα αφήνουν μέχρι την 40-41 αλλά 38-39 τα παίρνουν και επειδή είναι ανώριμος ο τράχηλος συνήθως η πρόκληση καταλήγει σε καισαρική και δεν θέλει λέει να ζήσω την εμπειρία της επείγουσας καισαρικής. Πάντως μου είπε ότι αν σπάσουν τα νερά μετά την 37η θα πάμε για φτ. και όπως εξελιχθεί στην πορεία. Απλά με τα τωρινά δεδομένα και το NST το βλέπει για 38η βδομάδα. Μου λέει μην το σκέφεσαι θα το δούμε τότε πως θα γεννήσεις. Τι να πώ βασικά δεν θέλω σίγουρα να κινδυνέψει το μωρό μου γιατί επειδή είμαι πολύ στενή φοβάται ότι θα ζοριστεί και σε συνδυασμό με τους χαμηλούς παλμούς είναι λίγο επίφοβο. Πάντως μου ξεκαθάρισε ότι το χαμηλό βάρος του εμβρύου δεν αποτελεί από μόνο του λόγο καισαρικής. Απλά είναι όλα μαζί. Εγώ ελπίζω να παχύνουμε να έχουμε καλούς παλμούς και να πάνε όλα καλά! Πάντως το μωρό μου είναι ζωηρότατο και μου είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό!:-)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...