Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατι δεν σηκωνει το κεφαλι του?

Recommended Posts

μανουλες καλησπερα ειμαι νεα στο φορουμ αν και σας διαβαζω πολυ καιρο .

Θα ηθελα να κανω κι εγω μια ερωτηση ο μπεμπης μου ειναι 53 ημερων και ακομα αν τον πιασεις απο το χερια ενω ειναι ξαπλωμενος και προσπαθησεις να τον σηκωσεις σε καθιστη θεση το κεφαλακι δεν ακολουθει το σωμα αλλα μενει προς τα πισω.

Οταν ομως τον βαζω ανασκελα σηκωνει το κεφακι προς τα πανω ! Τι να κανω?? πρεπει να ανχωθω??

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!να σου ζήσει!Αφού όταν είναι ανάσκελα το σηκώνει νομίζω δεν χρειάζεται ν ανησυχείς.Μήπως έχει μεγάλο κεφαλάκι γιατι μιας φίλης μου το μωράκι που είχε μεγάλο κεφαλάκι άργησε να το στηρίξει.Τον παιδίατρο τον έχεις ρωτήσει?

Καλησπέρα!να σου ζήσει!Αφού όταν είναι ανάσκελα το σηκώνει νομίζω δεν χρειάζεται ν ανησυχείς.Μήπως έχει μεγάλο κεφαλάκι γιατι μιας φίλης μου το μωράκι που είχε μεγάλο κεφαλάκι άργησε να το στηρίξει.Τον παιδίατρο τον έχεις ρωτήσει?

οχι το κεφαλακι του φυσιολογικο ειναι ο παιδιτρος ειπε οτι ειναι λιγο χαλαρος κι εγω δεν τον ρωτησα τι εννοει οταν λεει χαλαρος και τωρα το εχω συνεχεια στον νου μου

μανουλες καλησπερα ειμαι νεα στο φορουμ αν και σας διαβαζω πολυ καιρο .

Θα ηθελα να κανω κι εγω μια ερωτηση ο μπεμπης μου ειναι 53 ημερων και ακομα αν τον πιασεις απο το χερια ενω ειναι ξαπλωμενος και προσπαθησεις να τον σηκωσεις σε καθιστη θεση το κεφαλακι δεν ακολουθει το σωμα αλλα μενει προς τα πισω.

Οταν ομως τον βαζω ανασκελα σηκωνει το κεφακι προς τα πανω ! Τι να κανω?? πρεπει να ανχωθω??

Μήπως εννοείς όταν τον βάζεις μπρούμυτα σηκώνει το κεφαλάκι προς τα πάνω? Βασικά αυτη είναι η "άσκηση" που πρέπει να τον βάζεις να κάνει για να δυναμώσει και να στηρίξει το κεφάλι, να τον βάζεις μπρούμυτα κι αυτός να σηκώνει το κεφάλι (σε λίγο βέβαια θα κουραζεται , οπότε το επαναλαμβάνεις αργότερα πάλι κτλ κτλ). Δεν νομίζω ότι έχει αργήσει να στηρίξει το κεφάλι του βασικά, αλλά ας πουν κι άλλες μανούλες που τα έχουν πιο πρόσφατα.

Μήπως εννοείς όταν τον βάζεις μπρούμυτα σηκώνει το κεφαλάκι προς τα πάνω? Βασικά αυτη είναι η "άσκηση" που πρέπει να τον βάζεις να κάνει για να δυναμώσει και να στηρίξει το κεφάλι, να τον βάζεις μπρούμυτα κι αυτός να σηκώνει το κεφάλι (σε λίγο βέβαια θα κουραζεται , οπότε το επαναλαμβάνεις αργότερα πάλι κτλ κτλ). Δεν νομίζω ότι έχει αργήσει να στηρίξει το κεφάλι του βασικά, αλλά ας πουν κι άλλες μανούλες που τα έχουν πιο πρόσφατα.

εχεις δικιο μπερδεψα το μπρουμυτα με το ανασκελα! ουψ:eek:

Διαφημίσεις

Αν και οι κινητικές δεξιότητες του βρέφους δεν είναι τόσο τελειοποιημένες, συγκριτικά με μεταγενέστερες κινητικές προόδους, είναι ικανό να κάνει κάποιες βασικές κινήσεις. Για παράδειγμα, όταν τοποθετείται σε πρηνή θέση, μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια και ίσως προσπαθήσει να σηκώσει το βαρύ κεφάλι του (μιας που ακολουθεί κεφαλοουριαία αρχη στην ανάπτυξή του, δηλαδή η ανάπτυξη ξεκινάει από το κεφάλι και τα άνω τμήματα του σώματος).

Γενικότερα υπάρχουν διάφορες δεξιότητες που ξεκινούν μετά από κάποια ηλικία. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ δύσκολο να σηκώσει το κεφαλάκι του από τώρα, μιας που είναι πολύ μικρούλι και το κεφάλι του είναι πιο βαρύ, σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα.

Συμφωνό με τη vivien. Πολλοί παιδίατροι προτείνουν αυτήν την άσκηση, ωστόσο και χωρίς αυτή, θα αποκτήσει πιο πλήρη έλεγχο των κινήσεών του σύντομα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα βρέφη, κάτω των 3 μηνών, δεν μπορούν να ανοίξουν διάπλατα τα χέρια τους και να πιάσουν τα παιχνίδια τους...

Επειδή δεν θυμόμουν ακριβώς όπως σου είπα, το έψαξα λίγο στο βιβλίο που είχα για να βλέπω τι περιμένουμε να κάνει το μωρό κάθε μήνα.. ε, είναι πολύ νωρίς για να στηρίξει το κεφάλι του ακόμα!! Αφού κλείσει τον 3ο μήνα ή ακόμα και αφού κλείσει τον 4ο μήνα θα στηρίζει το κεφάλι! Αυτο δε που λες να το σηκώνεις από τα χέρια από την ύπτια θέση στην καθιστή και να κρατάει το κεφάλι του παράλληλα με το σώμα είναι για ακόμα πιο μετά, όταν κλείσει τον 4ο μήνα ή ακόμα και όταν κλείσει τον 5ο μήνα. Όποτε μην αγχώνεσαι, είναι πολύ νωρίς για το μικρό σου ;)

Να προτείνω κι εγώ δύο βιβλία που ασχολούνται με την Ανάπτυξη του Παιδιού (σωματική, νοητική, ψυχολογική), τα οποία χρησιμοποιούνται και ως συγγράμματα στο ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ και ΦΠΨ.

• Εξελικτική Ψυχολογία, Δια βίου ανάπτυξη (Robert Feldman)
  • Η ανάπτυξη του ανθρώπου (Π.Βορριά, εκδόσεις Παπαζήση)

Μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο internet για να δεις αν σε ενδιαφέρουν. Το πρώτο πάντως, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και λεπτομερές.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Επανερχομαι για να πω τι τελικα εγινε Μετα απο κανενα μηνα που βαζαμε τον μπεμπη συνεχεια μπρουμητα βελτιωθηκε παρα πολυ η στηριξη του κεφαλιου .! οποτε μανουλες συνεχεια μπρουμητα! !!