Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα είμαι 27 εβδομάδων και το μπεμπε ειναι 950 γραμμάρια η γιατρός μου είπε οτι ειναι μια χαρά αυτό που με ανησυχεί ειναι ότι εχθές που με είδε μου είπε οτι έχω συστάσεις και μου πρότεινε ξεκούραση μου είπε κιόλας οτι αν καταλάβω μέσα στη μέρα όταν είμαι ήρεμη να έχω πάνω από δυο με τρεις συστάσεις να την πάρω τηλ.ολα καλα μέχρι εδώ το πρόβλημα ειναι οτι εγώ δε μπορώ να καταλάβω ποτέ έχω σύσταση δηλ. Κατάλαβαινω σε ένα σημείο που τσιτωνει ή κοιλιά αλλά όχι όλη.πως μπορώ να καταλάβω ποτέ έχω σύσταση και ποτέ ειναι το μπεμπε που απλώνεται?

Διαφημίσεις

Κατʼ αρχάς vagelinos μην αφήσεις τον εαυτό σου να ανησυχήσει υπερβολικά για τις συσπάσεις, όταν είναι ανώδυνες είναι φυσιολογικές. Εγώ είχα πολλές στις εβδομάδες σου κοντά, λίγη ξεκούραση χρειάζεται και θα υποχωρήσουν.

Όταν έχεις την σύσπαση, σκληραίνει ολόκληρη η μήτρα, γίνεται σαν ένα μπαλάκι, αν βάλεις το χέρι σου επάνω θα το νοιώσεις. Από την άλλη, όταν τεντώνεται το μωράκι σου, κάποια σημεία παραμένουν πιο σκληρά και κάποια πιο μαλακά, δεν είναι ολόκληρη η μήτρα σκληρή. Εγώ ζουλάω λιγάκι την κοιλιά μου για να καταλάβω αν είναι όλη σκληρή ή όχι. Γενικά, η σύσπαση υποχωρεί σε μερικά δευτερόλεπτά, ένα λεπτό περίπου μου κρατούσαν εμένα. Μπορείς σιγά σιγά να αρχίσεις να παρατηρείς και τις δραστηριότητες που κάνεις και σχετίζονται με τις συσπάσεις. Για εμένα αυτές ήταν ανέβασμα σκάλας και οδήγηση σε λακκούβες. Από την άλλη τα ζεστά ντους με βοηθούσαν πολύ να χαλαρώσω.

Έχε υπʼ όψη σου πως όταν το μωράκι έχει μεγάλη κινητικότητα και τεντώνεται, μπορεί να αντιδράσει η μήτρα και να κάνει συσπάσεις. Δηλαδή, μπορεί μερικές φορές να συμβαίνει και το ένα και το άλλο ταυτόχρονα.

Σου έδωσε κάτι να πάρεις για τις συσπάσεις; Κανένα μαγνήσιο;

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Συμφωνώ με την busyBee σε όλα όσα είπε. Να συμπληρώσω ότι όταν λέει ότι είναι φυσιολογικές, εννοεί ότι είναι οι προπαρασκευαστικές συσπάσεις που πρέπει να κάνει σιγά- σιγά η μήτρα για να ανταποκριθεί στη γέννα. Ο γιατρός μου δεν ανησυχεί αν δεν είναι τακτικές και ιδίως αν δεν με πονάνε (σαν πόνοι περιόδου είπε). Δύο- τρεις την ημέρα άτακτες χρονικά δεν τον νοιάζουν καθόλου.

Επίσης, να σου πω ότι και εγώ έχω συσπάσεις σε όλη την εγκυμοσύνη όταν κουράζομαι, τώρα (30 βδ.) πιο πολλές από παλιά.

μην ζουπάς πολύ την κοιλιά σου, μπορεί και αυτό να φέρει συσπάσεις. Όταν λέμε να την πιέσεις λίγο για να δεις αν το "πέτρωμα" είναι τοπικό (άρα είναι το μωρό) ή σε όλη την κοιλιά (άρα είναι σύσπαση) εννοούμε να την πιέσεις ΛΙΓΟ, ίσα για την διαπίστωση.

Και αν ανησυχείς να πας ξανά στο γιατρό σου να ελέγξει αυτός ότι πρέπει να δει, γιατί όλοι στα λόγια καλοί είμαστε, αλλά καμιά φορά η διαίσθηση της εγκύου (και αργότερα μητέρας) είναι μέχρι και τρομαχτική...

Κορίτσια ευχαριστω για τις απαντήσεις για τις συσπασεις παίρνω δυο trofocard απο το τρίτο μήνα η αλήθεια ειναι οτι μέχρι τώρα δεν έχω καταλάβει να πέτρινες όλη η κοιλιά μου κάποιες φορές σκληρενει δεξιά απο τον άφαλο μου και άλλες κάτω απο τον άφαλο έχω μπερδευτεί και φοβηθεί γιατί μου συμβαίνει το πρωί μέχρι το μεσημέρι γύρω στις 4 φορές και μου είπε η κούνιαδα μου οτι ειναι επικίνδυνες γιατί την ώρα που έχεις τη σύσπαση το μωρό σταματάει να αναπνέει τώρα τι να πιστέψω εγώ?

Οι συσπάσεις δεν επηρεάζουν την αναπνοή του μωρού! Αν ήταν έτσι, τότε στον τοκετό θα πάθαιναν όλα τα μωράκια ανοξία! Ξεκαθάρισε το με την γιατρό σου για να απαλλαγείς από το άγχος, είναι κρίμα να βασανίζεσαι με τέτοιες σκέψεις.

Ίσα ίσα που οι συσπάσεις αυτές βοηθούν στην αιμάτωση της μήτρας και του πλακούντα, οπότε θρέφουν το μωρό σου!

Έτσι όπως το περιγράφεις, μοιάζει ότι εκεί που σκληραίνει η κοιλιά σου είναι το μωρό που κινείται, όχι σύσπαση. Όμως η πολλή κίνηση του μωρού μπορεί να προκαλέσει σύσπαση.

Το τροφοκαρντ δεν χαλαρώνει μόνο την μητέρα αλλά και το μωρό και γίνεται λιγότερο κινητικό. Κι εμένα δύο τροφοκαρντ μου είχε πει, αλλά τα πήρα 5-6 μέρες και τα σταμάτησα.

Νομίζω ότι το μόνο κακό με τις συσπάσεις είναι ότι μπορούν να κοντύνουν τον τράχηλο. Μερικοί λένε ότι δεν γίνεται, αλλά στην περίπτωσή μου φαίνεται ότι συνέβη. Έτσι μου είπε ο γιατρός τουλάχιστον. Όταν είχα τις συσπάσεις είχα τράχηλο γύρω στο 3,6. Στα μέσα του όγδοου που σταμάτησα να εργάζομαι και να καταπονούμαι σωματικά, ο τράχηλος πήγε στο 4,9!! Τώρα εύχομαι να αρχίσει να μικραίνει πάλι μήπως και γεννήσω...

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις