Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανεβοκατέβασμα σκάλας

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Θα ηθελα τη γνώμη σας για το θεμα του τίτλου.

Ζω σε μια πολυ παλιά πολυκατοικία, η οποία δεν εχει ασανσέρ . Εγω μένω στο δευτερο οροφο. Οπως καταλαβαίνετε, τα σκαλιά ειναι μονόδρομος για τους δυο ορόφους..

Τωρα ειμαι έγκυος στην 14η βδομαδα, και εχω αρχίσει να κουράζομαι λιγο (φταίει και η ζέστη)..

Ο γιατρός λεει οτι για την ωρα δεν υπαρχει προβλημα, αλλα εγω σκεφτομαι και λιγο μελλοντικά..οταν μεγαλώσει η κοιλιά, οταν γεννησω κ εχω κ το καρότσι να ανεβοκατεβαζω..

Το σπιτι αυτο ειναι δικο μας, και δεν εχουμε να πληρώνουμε ενοίκιο.. Πρακτικά ομως, τι θα μου συμβουλευατε να κανω; Η μητέρα μου επιμένει για μετακόμιση...ο άντρας μου δε θελει ουτε να το ακούσει να μπούμε σε ενοίκιο.. Και γω ειμαι ανάμεσα σε μια απόφαση, που θα χρειαστεί να παρω σύντομα..

kqKHp2.png

Διαφημίσεις

Βασικά εξαρτάται από τις προτεραιότητες σας. Από την μία γλιτώνεις τα χρήματα του ενοικίου, που είναι μεγάλη υπόθεση, από την άλλη έχει να κάνει και με το αν αντέχεις, αν γυμνάζεσαι κλπ..

Εμείς μένουμε σον τρίτο χωρίς ασανσέρ, είναι πράγματι κουραστικό. Όταν ανεβαίνοντας νοιώθω ότι χρειάζομαι διάλειμμα, σταματάω, παίρνω μία ανάσα και συνεχίζω.

Με το καρότσι αργότερα, σχεδιάζω να το έχω στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (αν και πήραμε ένα με ελαφρύ σκελετό), ώστε να μην ανεβαίνει πάνω-κάτω..

Δεν ξέρω αν το σχέδιο θα δουλέψει, η πράξη θα το δείξει!!

Εμείς θα χρειαστεί να μετακομίσουμε ούτως ή άλλως κάποια στιγμή γιατί το σπίτι έχει ένα υπνοδωμάτιο και είμαστε και στο νοίκι. Αν μας χωρούσε το σπίτι εγώ προσωπικά δεν θα μετακόμιζα, όμως αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη...

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Απο δωμάτια προς το παρόν ειναι οκ.. Αυτο με το πόρτ παγκαζ ειναι μια καλη λυση, αλλα αν θες να βγεις καμια βολτα στη γειτονιά;

Δεν ξερω, μαλλον κλινω στο να μεινω εδω και βλέποντας κ κάνοντας, γιατι ο,τι σπιτι εχω δει,στα χαρακτηριστικά που το θελω ("ανέσεις" που ηδη εχω δηλαδη), βγαίνει αρκετά ακριβό.. Αν αργότερα πιάσω κανενα τζοκερ, το ξανασκεφτομαι!!::P

Εσυ σε ποιο μήνα εισαι;

kqKHp2.png

εγω παλι μενω στον δευτερο οροφο χωρις ασανσερ,με 2 μωρα.παρα μα παρα πολυ δυσκολα...αν και ειναι δικο μας το σπιτι με δανειο βεβαια ηθελα να φυγω σαν τρελη προτου γεννησω το δευτερο ,στο πρωτο τα βρηκα σκουρα γιατι το καροτσι δεν ανεβαινει με τιποτα πανω κατω με τις σκαλες και επρεπε να το εχω στο αυτοκινητο,να βαζω το μωρο στο μαρσιπο για να εχω ελευθερα τα χερια μου και μετα να ανοιγω αμαξι να βγαζω καροτσι κλπ κλπ μεγαλη κουραση και πολλες φορες ενω ηθελα να βγω με το μωρο για ψωνια σκεφτομουν πως θα τα κουβαλαω μετα στις σκαλες και καθομουν σπιτι.οσο για την δευτερη εγκυμοσυνη δεν μπορουσα να βγω εξω με το παιδι και την κοιλια και να κουβαλαω με τιποτα,δεδομενου οτι εχουν 22 μηνες διαφορα και επεφτε στις σκαλες.γενικοτερα επειδη δεν τα καταφεραμε να φυγουμε απο αυτο το σπιτι,οπου παω και βλεπω ωραιες πολυκατοικιες με ασανσερ ζηλευω...και πολυ μαλιστα,γιατι ειναι μεγαλη ευκολια να βαζεις το μωρο στο καροτσι απο το σπιτι και να βγαινεις κυρια εξω και να επιστρεφεις με τον ιδιο τροπο.αν σε παιρνει οικονομικα φυγε χθες!

Vavavoum είμαι στον μήνα μου. Κατά ένα παράδοξο τρόπο, για εμένα η σκάλες ήταν μεγαλύτερη δυσκολία στον πέμπτο-έκτο μήνα. Εκείνη την περίοδο κάποιες δραστηριότητες, και οι σκάλες κυρίως, μου προκαλούσαν συσπάσεις στην μήτρα. Ήταν ανώδυνες και δεν επηρεάστηκε η πορεία της εγκυμοσύνης, όμως με άγχωναν και τις πήγαινα σιγά σιγά τις σκάλες την περίοδο εκείνη!

Πω πω stella βασανιστήριο αυτό που περιγράφεις! Ελπίζω να μην τα δω τόσο σκούρα!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

Stella έχω πάθει σοκ τωρα... Εγω το αμάξι το έχω σε γκαράζ δυο τετράγωνα απο δω (το μονο που πληρώνω μιας που ζω σε μια υπέρ-πυκνοκατοικημένη γειτονιά)... Αν αφηνω το καρότσι στο αμάξι θα ειναι πολυ μεγαλη ταλαιπωρία.. Αυτες τις πολυκατοικίες και εγω τις ζηλεύω.. ..

Ξαναμπήκα σε σκέψεις τωρα..το οικονομικό ειναι το μονο θεμα.. Υποτίθεται οτι θα νοικιασω αυτο για να παω κάπου αλλού, αλλα ποσο εύκολα θα το νοικιασω τετοιες εποχές...

BusyBee με ενα πόνο κοριτσι μου, ολα καλα να πανε!!

Με βλεπω απο Σεπτέμβρη να το κοιτάξω το θεμα...

kqKHp2.png