Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ακουει

Σταυρ

Recommended Posts

Καλησπερα!εχω μια μικρουλα 19 μηνων που ξαφνικα κανει οτι τρελα της ερχετε.για χιλιοστη φορα αυτη την εβδομαδα την αφησα να ζωγραφιζει και βρηκα βαμενο ολο το δοματιο.την μαλωσα, την τιμορησα ,την πηρα με το καλο, το αποτελεσμα ιδιο.εχει κανεις να προτινει κατι?.

Διαφημίσεις

Καλησπερα!εχω μια μικρουλα 19 μηνων που ξαφνικα κανει οτι τρελα της ερχετε.για χιλιοστη φορα αυτη την εβδομαδα την αφησα να ζωγραφιζει και βρηκα βαμενο ολο το δοματιο.την μαλωσα, την τιμορησα ,την πηρα με το καλο, το αποτελεσμα ιδιο.εχει κανεις να προτινει κατι?.

Εγω αφου τον μααλωνω πρωτα.. του εξηγω κτλ... φυσικα δεν ακουει παντα και μολις τελειωνω το κυρηγμα ξαανατρεχει στον τοπο του εγκληματος... προσπαθω να του αποσπασω την προσοχη με κατι αλλο που του αρεσει εξισου!Αυτο πιανει αρκετες φορες θα ελεγα.Δεν ξερω αν υπαρχει αλλη συνταγη.. πραγματικα και εγω θα ηθελα ν την ακουσω!

Μια και ζωγραφιζει με μαρκαδορους.. παρε αυτους που βγαινουν με νερο που ειναι για παιδια μικρα μικρα!Θα σωθεις.. με ενα μωρομαντηλο καθαριζει!

FvxMp3.png

Χρειάζεται νομίζω να διοχετεύσεις την ενεργητικότητά της σε κάτι δημιουργικό και συνάμα ανώδυνο. Πάρε τεράστια χαρτιά να ζωγραφίζει εκεί. Πάρε της αυτοκόλητα. Τα λατρεύουν τα πιτσιρίκια. Πηγαίνετε στη παιδική χαρά και βόλτες. Να συναντά και άλλα παιδάκια.

Κάποια από αυτά χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο τη δική σου εμπλοκή. Δεν ε΄χει σημασία. Το σημαντικό είναι το παιδάκι να μη βαριέται και να μπορεί να κάνει κάτι δημιουργικό. Αν΄και πάλι σου φαίνονται δύσκολες οι προτάσεις μου, στείλε το σε παιδικό σταθμό.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ή έχεις γράψει λάθος την ηλικία ή έχω πολύ μικρές προσδοκίες από την κόρη μου.Δεν μπορώ να σκεφτώ πως υπάρχει πιθανότητα να με ακούσει σε αυτήν την ηλικία.Πιστεύω πως πες-πες και παίζοντας κάποια στιγμή σε κανά χρόνο θα αρχίσει να ακούει.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Ή έχεις γράψει λάθος την ηλικία ή έχω πολύ μικρές προσδοκίες από την κόρη μου.Δεν μπορώ να σκεφτώ πως υπάρχει πιθανότητα να με ακούσει σε αυτήν την ηλικία.Πιστεύω πως πες-πες και παίζοντας κάποια στιγμή σε κανά χρόνο θα αρχίσει να ακούει.

ποσο πολυ συμφωνω..εμενα ειναι 18 μηνων κ για κανεναν λογο δεν καθεται μονη της στο δωματιο να ζωγραφισει ησυχα κ ωραια!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

εγω θα σου προτεινα να μην τη βαζεις να ζωγραφιζει και ποσο μαλιστα σε αλλο δωματιο!τον γιο μου 18 μηνων περιπου του εδωσα μαρκαδορους και χαρτι να δω τι θα κανει,νωριτερα του εδινα μολυβι,το αποτελεσμα ειχε βαψει τα χερια /προσωπο/στομα/ρουχα του/ριχταρια απ τους καναπεδες!!!μπροστα στα ματια μου!και στο τελος αφου το κοκκινο του αρεσει το εβαλε στο στομα του και προσπαθουσε να το φαει!!!τελικα το αφησαμε το σπορ και κρατησαμε μολυβι η στυλο και γραφουμε μια χαρα.ακομη και τωρα που εγινε δυο ετων παλι μουτζουρωνεται ,ειναι μικρα ακομη δωσε χρονο στο παιδι και δωστης παιχνιδια που μπορει να διαχειριστει και της αρεσουν.επισης δεν ξερω για το δικο σου παιδι,ομως προτιμω να βρισκομαστε στον ιδιο χωρο ολες τις ωρες της ημερας γιατι τον θεωρω μικρο και θελω να τον εχω στο οπτικο μου πεδιο.

Συμφωνω με τη stella.

Γενικοτερα καλο ειναι να βοηθαμε το παιδι να φερθει σωστα μεσω της προληψης, δηλαδη να προλαβαινουμε το ''κακο''. Εγω στον δικο μου ακομα αποφευγω να δινω μαρκαδορους γιατι κι εμενα ζωγραφιζει παντου (φυσικα πηρα αυτους που φευγουν με νερο). Και συμφωνω οτι ειναι πολυ μικρο για να το αφηνεις να παιζει χωρις επιβλεψη αλλα και για να περιμενεις να φερεται σωστα και να υπακουει. Με υπομονη και πολυ μπλα μπλα θα τα εμπεδωσει γυρω στα 2,5-3 και αν... Καθε πραγμα στον καιρο του!