Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, σας γράφω διότι είμαι πολύ στενοχωρημένη...Πήγα σήμερα στον γυναικολόγο μου (38w+2d περίπου). Μου είπε ότι το μωρό δεν έχει εμπεδωθεί ακόμη..Την ερχόμενη εβδομάδα θα με εξετάσει πάλι. Αν και τότε δεν έχει εμπεδωθεί, τότε μου είπε ότι θα κάνουμε πρόκληση τοκετού. Σήμερα με εξέτασε και κολπικά με ήπιο τρόπο για να δει πως έχουν τα πράγματα..Την ερχόμενη εβδομάδα (αν δεν έχει συμβεί κάτι ενδιάμεσα) μου είπε ότι θα με εξετάσει κολπικά εκ νέου αλλά ίσως "σκαλίσει" λίγο παραπάνω μπας και βοηθηθώ..Μου είπε πως αν δεν εμπεδωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, μάλλον δεν πρόκειται να εμπεδωθεί..Ίσως κάτι το εμποδίζει..το μωρό είναι γύρω στα 3200 kgr..Εγώ από την άλλη, με ύψος 1.65 και 55kgr έβαλα 15 κιλά ως τώρα..Ο τράχηλος έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξαλειφθεί..Χρειάζεται όμως να γίνει η εμπέδωση..

Έχω μεγάλη αγωνία που δεν γίνεται η εμπέδωση από μόνη της..Και στενοχωριέμαι..

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Οταν λες ότι δεν έχει εμπεδωθεί, εννοείς δεν έχει κατέβει με το κεφάλι προς τα κάτω? Αν ναι, θα σου πώ ότι εμένα γύρισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Γέννησα και εγώ με πρόκληση γιατί το μωρό δεν ήθελε να βγεί , με ΦΤ.

Εννοώ πως δεν έχει "εισαχθεί" το κεφαλάκι του στην πύελο...

Βοηθαει το περπατημα! Ισως κατεβει και γλιτωσεις την προκληση! Μηπως βιαζεται ο γιατρος σου να σε βαλει για προκληση; ουτε εμενα εμπεδονωταν και περιμεναμε μεχρι και την 41 βδομαδα.. τελικα μπηκα καισαρικη γιατι οχι απλα δεν εμπεδοθηκε αλλα το κεφαλακι του ηταν στο δεξι κοκαλο της λεκανης και δεν θα κατεβαινε ουτε με προκληση! Αρα μην ανησυχεις για την προκληση.. υπαρχουν και χειροτερα οπως η καισαρικη!

Η προκληση οδηγει συχνα σε καισαρικη.

Με την κολπικη εξεταση αν "σκαλησει" παραπανω μπορει να προκαλεσει προωρο τοκετο.

Στις πρωτοτοκες το εμβρυο εμπεδωνεται συνηθως την ωρα του τοκετου.

Εμενα ειχε γυρισει μετα την 38 η εβδομαδα. Εκανα πολυ περπατημα, 2 ωρες την ημερα, και τελικα γυρησε, δεν ξερω ποτε εμπεδωθηκε.

Ο γιατρος σου φαινεται πολυ βιαστικος, ξεκαθαρησε του πώς θα ηθελες να γεννησεις.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Δημητρουλα μου γεια σου και με το καλο το νινι!! Οπως τα περιγραφεις εμενα μια χαρα μου ακουγονται οοοολα! Ειναι ουτως ή αλλως νωρις για να εχει εμπεδωθει, τα κιλα σου και του μωρου ολα μια χαρα μου φαινονται, φυσιολογικοτατα εως ιδανικα θα ελεγα!! Εμενα στις 38+2 ηταν η τελευταια φορα που με εξετασε ο γιατρος (οχι κολπικα γιατι δεν εξεταζει κολπικα πριν την 39η ειναι νωρις ελεγε) και δεν ειχε εμπεδωθει το μωρο ουτε μου ειχε αναφερει οτι θα παμε για προκληση αν δεν εμπεδωθει. Τελικα κλεισαμε για προκληση (απο δικη μου επιλογη για ασχετους λογους) για μια εβδομαδα μετα οπου τελικα τα νερα εσπασαν 3 ωρες πριν το ραντεβου και δε χρειαστηκε καμια παρεμβαση, ουτε προκληση. Γεννησα στις 39+2 τελικα και το μωρο πιθανολογω οτι εμπεδωθηκε 3 μερες πριν (εγω το λεω συμφωνα με αυτο που ενιωθα, ο γιατρος ειχε να με δει 1 εβδ οπου τοτε δε μου ειχε πει κατι) ή την ωρα του τοκετου.

Οι άντρες της ζωής μου...

Γεννησα στις 39+2 τελικα και το μωρο πιθανολογω οτι εμπεδωθηκε 3 μερες πριν (εγω το λεω συμφωνα με αυτο που ενιωθα, ο γιατρος ειχε να με δει 1 εβδ οπου τοτε δε μου ειχε πει κατι) ή την ωρα του τοκετου.

Τι σε κάνει να πιστεύσεις ότι εμπεδώθηκε τότε; Εγώ γέννησα με καισαρική (2 χρόνια πριν βέβαια, αλλά δεν πειράζει) και το ραντεβού για την καισαρική ήταν Τετάρτη πρωί. ήμουν ήδη μέσα στο νοσοκομείο και το βράδυ περίπου στις δύο σπάσαν τα νερά. (Γνωρίζοντας τώρα το παιδί μου καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε περίπτρωση να αφήσει άνθρωπο να κοιμηθεί, τεράστιος εχθρός της ο ύπνος...)

Σε ρωτάω γιατί την Κυριακή το μεσημέρι, περίπου τρεις μέρες πριν σπάσουν τα νερά, ένιωσα έναν έντονο πόνο στα εσωτερικά κόκαλα της λεκάνης, και ήταν αρκετά έντονος ώστε να αφήσω το φαγητό μου στη μέση. Ότι ήταν η μικρή εμπεδωμένη δεν χωράει αμφιβολία, γιατί τστο μέτωπό της είχε ένα τρίγωνο σημάδι μωβ, σαν να σφηνώθηκε κάπου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...