Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΧΡΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΝΤΙ!

Recommended Posts

Ειμαι παρα πολυ στενοχωρημενη...η μπεμπα μου εκλεισε τον 10 μηνα....χρονιζουμε 24 ιουλιου....δεν εχουμε βγαλει δοντι ακομα...σημερα πηγαμε κ στην παιδιατρο...ειναι πρησμενα τα ουλα μας πολυ αλλα τα κατω δοντια ειπε ειναι χαμηλα ακομα...εγω δουλευα κ την πηγε ο αντρας μου...τα επανω, τι ειπε, τον ρωτησα?"οτι βγαινουν πρωτα τα κατω. ειπε η γιατρος"......κ η μπεμπα εχει σιελορροια, ολο τριβει τα ουλα της, την πιανουν κ εντονοι πονοι κανα βραδυ...εκει που στενοχωρηθηκα ειναι οτι αν μεχρι 14 μηνων δεν εχει βγαλει τιποτα θα κανουμε εξετασεις αιματος να δουμε που ειναι η βιταμινη d στον οργανισμο μας.μηπως ειναι χαμηλα κ δεν βγαινουν τοσο γρηγορα...προληπτικα μας εδωσε για εναν μηνα σταγονιτσες βιταμινης d να πινει....εννοειται πινει γαλα κ γιαουρτι....αλλα στενοχωρηθηκα...ολοι μας λενε ¨καθυστερησατε για τα δοντια σας"..."εμας ο γιος μας τα εβγαλε 5 μηνων"..."εμας η κορη μας 3 μηνων"....και με κανουν να νιωθω μειονεκτικα λες κ εχουμε σοβαρο θεμα....μηπως ειναι ομως σοβαρο? εχετε αντιμετωπισει κατι αναλογο? εγω δεν θυμαμαι ποτε εβγαλα δοντι,,,θα τηλ αυριο στη μαμα μου να μαθω....παντως η ολη μας αναπτυξη προχωρα κανονικα( περπαταμε με βοηθεια, στηριζομαστε κ σηκωνομαστε σε παρκο κ κουνια μονες μας, λεμε λεξουλες κλπ),,,,

Διαφημίσεις

Ειμαι παρα πολυ στενοχωρημενη...η μπεμπα μου εκλεισε τον 10 μηνα....χρονιζουμε 24 ιουλιου....δεν εχουμε βγαλει δοντι ακομα...σημερα πηγαμε κ στην παιδιατρο...ειναι πρησμενα τα ουλα μας πολυ αλλα τα κατω δοντια ειπε ειναι χαμηλα ακομα...εγω δουλευα κ την πηγε ο αντρας μου...τα επανω, τι ειπε, τον ρωτησα?"οτι βγαινουν πρωτα τα κατω. ειπε η γιατρος"......κ η μπεμπα εχει σιελορροια, ολο τριβει τα ουλα της, την πιανουν κ εντονοι πονοι κανα βραδυ...εκει που στενοχωρηθηκα ειναι οτι αν μεχρι 14 μηνων δεν εχει βγαλει τιποτα θα κανουμε εξετασεις αιματος να δουμε που ειναι η βιταμινη d στον οργανισμο μας.μηπως ειναι χαμηλα κ δεν βγαινουν τοσο γρηγορα...προληπτικα μας εδωσε για εναν μηνα σταγονιτσες βιταμινης d να πινει....εννοειται πινει γαλα κ γιαουρτι....αλλα στενοχωρηθηκα...ολοι μας λενε ¨καθυστερησατε για τα δοντια σας"..."εμας ο γιος μας τα εβγαλε 5 μηνων"..."εμας η κορη μας 3 μηνων"....και με κανουν να νιωθω μειονεκτικα λες κ εχουμε σοβαρο θεμα....μηπως ειναι ομως σοβαρο? εχετε αντιμετωπισει κατι αναλογο? εγω δεν θυμαμαι ποτε εβγαλα δοντι,,,θα τηλ αυριο στη μαμα μου να μαθω....παντως η ολη μας αναπτυξη προχωρα κανονικα( περπαταμε με βοηθεια, στηριζομαστε κ σηκωνομαστε σε παρκο κ κουνια μονες μας, λεμε λεξουλες κλπ),,,,

Της δικής μου κόρης βγήκε το πρώτο δόντι (ίσα που φάνηκε) περίπου 9μηνών. Και ξανάβγαλε δοντάκι μετά τον χρόνο!!! Μην αγχώνεσαι! Όλα καλά να πάνε!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Μη στεναχωριέσαι....κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Τα δυο πρώτα μου παιδιά ξεκίνησαν να βγάζουν δοντάκια από τον 6ο μήνα.

Ο μπέμπης μου τώρα είναι 8,5 μηνών και ακόμα τίποτα...

Το μόνο αρνητικό όταν καθυστερούν είναι ότι ταλαιπωρούνται πιο πολύ γιατί σκληραίνουν τα ούλα τους και πονάνε πιο πολύ.

Μην αγχώνεσαι, αφού τα ούλα της είναι πρησμένα θα σκάσει κάποια στιγμή και το πρώτο δοντάκι!!!

Εμένα η κορη μου εβγαλε το πρωτο της δοντακι ακριβως 11,5 μηνων και ο γιος μου εννια. Ειναι και λιγο κληρονομικο: ο πατερας τους το πρωτο δοντι το εβγαλε 16 μηνων:shock:. Μην ανησυχεις και μην ακους κανενα... Το μονο ζορι ειναι οτι οταν αργουν τα βγαζουν μετα ολα μαζι και ζοριζονται παραπανω...

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω!ξερω οτι καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους..αλλα καποιοι γνωστοι να μας λενε "τι????δεν εχετε δοντι ακομα???!!!!"....λες και τα παιδια ειναι αμαξια να τα συγκρινεις!!!!και παλι ευχαριστω!!!

Καλημερα, η μεγαλη μου κόρη 7 χρονών τώρα εβγαλε το πρώτο εννεα μηνων και μετα τοχρόνο δεν προλαβεναμε εβγαινε το ενα πισω απο το άλλο η μικρη μου που ειναι δυο χρονων τωρα εχει ήδη 16 δόντια και το πρώτο το έβγαλε σχεδόν 6 μηνών οπότε μην στεναχωριέσαι το καθε παιδί ειναι με τους ρυθμούς του ;)

Στελλι στα ιδια ειμαστε.

Μπηκαμε πια στον 12ο μηνα και δοντι κανενα.

Απο 4 μηνων μου ελεγε η γιατρος "πωπω!ποσο φουσκωμενα ειναι τα ουλα της!" αλλα δοντι τιποτα. Εδω και μηνες εχει ανησυχια τα βραδυα και καθε πρωι κοιταω για δοντι, αλλα τιποτα... Οποτε γρινιαζει λιγο παραπανω λεω τα δοντια της θα πονανε, αλλα δοντι πουθενα!

Εμεις θηλαζουμε, οποτε επρεπε να παιρνει συνεχεια βιταμινη Δ αλλα το αμελουσα. Καποια στιγμη η γιατρος με μαλωσε και μου ειπε να δινω γιατι η καθυστερηση μπορει να ωφειλεται σε ελλειψη βιταμινης, απο τοτε δινω ανελειπως, αλλα δοντι τιποτα.

Ειναι ομως και το τελευταιο που με νοιαζει. Γιατι το ποτε θα βγαλει δοντια δεν σημαινει κατι για το αναπτυξιακο σταδιο του παιδιου. Το ποτε θα καθησει το παιδι, θα περπατησει, θα μιλησει κτλ σχετιζονται με την ωριμανση του εγκεφαλου και γι αυτο κι εχει σημασια αν αργησουν πολυ, αλλα το ποτε θα βγαλει δοντια δεν μας λεει κατι ιδιαιτερο για την νοητικη αναπτυξη της, οποτε δεν ανησυχω.

...απλως αναρρωτιεμαι: ποτε επιτελους;;;;;;;:wink:

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

το καμαρι μου εβγαλε το πρωτο του δοντι 11 μηνων...μεχρι να τα βγαλει και ως σημερα που ειναι 2 ετων ιδροκοπησαμε...ποτε ομως δεν ανησυχησα για το ποτε θα τα βγαλει,και η παιδιατρος τοτε το εβρισκε πολυ φυσιολογικο,μαλιστα το ειχε προβλεψει κιολας οτι θ αργησει μεχρι τοτε.προς τι η βιταμινη d???δεν μ αρεσε αυτο που σου ειπε οπως επισης θεωρω παραλογο γιατρος πραμα να σου λεει οτι πρωτα βγαινουν τα κατω ...ειναι δυνατον?ειναι το συνηθες δεν λεω αλλα ΟΧΙ ο κανονας.εμεις τα πανω βγαλαμε πρωτα .μην ασχολεισαι καλη μου με το θεμα,θα βγουν οταν αυτα ειναι ετοιμα,μην νιωθεις καλθολου μειονεκτικα,αν θελεις να ξερεις θα εχει πιο γερα δοντακια εφοσον αργησαν να βγουν γιατι γλιτωσαν ανα 6 μηνο χρησης!!!

Διαφημίσεις

Στελλι στα ιδια ειμαστε.

Μπηκαμε πια στον 12ο μηνα και δοντι κανενα.

Απο 4 μηνων μου ελεγε η γιατρος "πωπω!ποσο φουσκωμενα ειναι τα ουλα της!" αλλα δοντι τιποτα. Εδω και μηνες εχει ανησυχια τα βραδυα και καθε πρωι κοιταω για δοντι, αλλα τιποτα... Οποτε γρινιαζει λιγο παραπανω λεω τα δοντια της θα πονανε, αλλα δοντι πουθενα!

Εμεις θηλαζουμε, οποτε επρεπε να παιρνει συνεχεια βιταμινη Δ αλλα το αμελουσα. Καποια στιγμη η γιατρος με μαλωσε και μου ειπε να δινω γιατι η καθυστερηση μπορει να ωφειλεται σε ελλειψη βιταμινης, απο τοτε δινω ανελειπως, αλλα δοντι τιποτα.

Ειναι ομως και το τελευταιο που με νοιαζει. Γιατι το ποτε θα βγαλει δοντια δεν σημαινει κατι για το αναπτυξιακο σταδιο του παιδιου. Το ποτε θα καθησει το παιδι, θα περπατησει, θα μιλησει κτλ σχετιζονται με την ωριμανση του εγκεφαλου και γι αυτο κι εχει σημασια αν αργησουν πολυ, αλλα το ποτε θα βγαλει δοντια δεν μας λεει κατι ιδιαιτερο για την νοητικη αναπτυξη της, οποτε δεν ανησυχω.

...απλως αναρρωτιεμαι: ποτε επιτελους;;;;;;;:wink:

Καλημέρα κι εμείς θηλάζαμε αλλά δε παίρναμε βιταμίνη d,η παιδιατρος μας έλεγε ότι αφού βγαίνουμε βόλτες στον ήλιο έστω και τον χειμωνιάτικο δεν χρειάζεται...εμείς βγάλαμε 5,5 μηνων πρώτα δοντάκια.Νομίζω ότι εχεί να κάνει με το παιδάκι...και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν είναι αναπτυξιακό ορόσημο:P

Ολα τα παιδάκια θα βγάλουν κάποια στιγμή!!

Καλημερα.....δλδ ακομα δεν χρονισατε καλα καλα και σας εδωσε σταγονες επειδη δεν βγηκαν ακομα δοντακια??????

Συγνωμη αλλα μου φαινεται ΑΚΡΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Κ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΗ η κινηση της παιδιατρου!!!!!!

Εχω ενα σωρο παραδειγματα στο φιλικο μου περιβαλλον που τα μωρακια τους αργησαν να βγαλουν δοντακια και μετα δεν τα προλαβαιναν....γιατι εβγαιναν 2 2......

Και φυσικα δεν εχει να κανει με την αναπτυξη του μωρου το γεγονος οτι δεν εβγαλε ακομα δοντακια.....συνομωτουν πολλοι παραγοντες για το ποτε θα βγαλει δοντακια ενα μωρακι (κληρονομικοτητα, ιδιοσυγκρασια..κλπ)

Μην στεναχωριεσαι!!!!!!!!! ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Kαλημέρα!!

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα κορίτσια παραπάνω, είναι καθαρά θέμα παιδιού.

Η μεγάλη μου έβγαλε το πρώτο δοντί της 13 μηνών... Για μενα το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό την πήγε λίγο πίσω όσον αφορά τις στερεές τροφές. Κατά τα άλλα, απλά ο μπαμπας της τη φώναζε "φαφούτα φάτσα" με έμφαση και αυτή έσκαγε στα γέλια :):)

Καλημέρα και από μένα!

Στελλί μην ανησυχείς, αφού δεν είναι αναπτυξιακό ορόσημο άστους να λένε, ο κόσμος πάντα θα βρίσκει κάτι να πει, καλύτερα να λέει για τα δόντια παρά πχ ααα δεν έχει περπατήσει ακόμα κτλ. Άσε που δεν θα στην ματιάζουν κιόλας :P

Εμένα όποτε μου λένε καμιά μπαρούφα και τον συγκρίνουν με άλλα μωρά, κυρίως για το βάρος του (γιατί είμαστε και στυλάκια), κάνω τάχα την στεναχωρημένη και λέω "πωπω ναι, εμένα είναι μόνο τόσο, έχεις δίκιο" και δεν έχουν μετά κάτι άλλο να πουν. Άστους άλλους να χαίρονται με αυτές τις βλακείες, εσύ ξέρεις ότι το παιδι σου είναι μια χαρά! Και όπως είπε και γνωστός μας παιδίατρος, κανένα παιδί δεν έμεινε χωρίς να βγάλει δόντια, ειναι πολύ σοφό :lol:

Διαφημίσεις

ΣΤΕΛΛΙ, δεν πειράζει καθόλου που δεν έχουν φυτρώσει ακόμα τα δοντάκια της. Έχετε ακούσει ποτέ άνθρωπο να μην έχει βγάλει ποτέ δόντια; Μάλιστα πρόσφατα άκουσα (χωρίς να γνωρίζω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο) ότι όσο πιο αργά φυτρώνουν τόσο πιο γερά είναι!

Το καθε παιδακι εχει διαφορετικους ρυθμους, κι οσο αφορα τα δοντια, δεν ειναι προβλεψιμο το ποτε θα βγουν, ποσα μαζι κλπ

Μερικα γεννιουνται και με δοντια!!

cpVWp3.png

Εκτος απο το εντονο φουσκωμα και το σχημα των δοντιων που ξεχωριζει κατω απο τα ουλα, συχνα φαινεται εντονα μια ασπρη γραμμη στο ουλο, τοσο που λες οτι σε 2-3 ωρες θα σκασει το δοντι! αλλα την αλλη μερα αυτο εχει υποχωρησει. Το εχει παρατηρησει καμμια αλλη μαμα;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Εκτος απο το εντονο φουσκωμα και το σχημα των δοντιων που ξεχωριζει κατω απο τα ουλα, συχνα φαινεται εντονα μια ασπρη γραμμη στο ουλο, τοσο που λες οτι σε 2-3 ωρες θα σκασει το δοντι! αλλα την αλλη μερα αυτο εχει υποχωρησει. Το εχει παρατηρησει καμμια αλλη μαμα;

αυτή η γραμμή που δες μήπως είναι διαφανεί???

αν ναι τότε ισχύει κ όντως εντός της μέρας άντε κ της επόμενης θα βγάλει.εμένα το πρώτο το έβγαλε τώρα 5 μηνών κ μετά από 1βδομάδα το 2ο.

hiEW.pngpFRip3.png

Και εμεις 10 μηνων και μια εβδομαδας ειμαστε και μονο ενα εχουμε .Το εβγαλε το Πασχα ,ηθελε να φαει αρνι φαινεται :P.

Υπομονη θα βγουν .

εμείς είμαστε σχεδόν 5,5 μηνών κ έχουμε σχεδόν βγάλει 2 δόντια.παίζουν πολύ παράγοντες ρόλο...πχ πότε έχουν βγάλει οι γονείς τα πρώτα δόντια.

hiEW.pngpFRip3.png

Καλη μου μπουρμπουρ αυτο που κες με την γραμμη....μπορει να το βλεπεις και μεσα σε ενα βραδυ να εχουν βγει τα δοντακια αλλα μπορει να το βλεπεις και πολλες μερες εως εβδομαδες....καθε βραδυ τα δοντακια των μωρων "χτυπανε"προς τα επανω για να φυτρωσουν.....η λεγομενη "ανατολη"δοντιων....οποτε περιμενε και θα δεις....τις επομενες ωρες-μερες....

Εμεις εχουμε βγαλει συνολο 5 και συνεχιζουμε και για αλλα.......

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

εμενα η κορουλα μου εκανε ετσι οπως λες τα 2 της δοντακια..αφου ελεγα οτι ειναι σαν το γεφυρι της αρτας,ολημερης το βλεπουμε κ το βραδυ εξαφανιζοταν!!!!;) τελικα τα εβγαλε μετα απο 2 μηνες

Xc60p3.png ghL0p3.png

Εμεις βγαλαμε το πρωτο δοντακι 15 μηνων....Αρχικα ανησυχουσα αλλα οταν επισκεφθηκα παιδοδοντιατρο με καθησυχασε και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικοτατο.Σαφως απο γνωστους και μη ακουγα διαφορα ...Μου φαινεται πολυ τραβηγμενη η χορηγηση της βιταμινης.Εμεις θυμαμαι οτι καναμε εξετασεις αιματος και θυροειδους.Εχουν δικιο σ' αυτο που σου λενε και οι αλλες κοπελες οτι δεν αποτελει οροσημο αναπτυξης ουτε δειγμα καλης η μη υγειας.Επισης , επειδη εγω το εψαξα πολυ και με βοηθησε και η νεογνολογος και η παιδοδοντιατρος, να θυμασαι οτι η ανοδοντια ειναι μονο αποτελεσμα συγκεκριμενου συνδρομου το οποιο θα ειχατε αντιληφθει με τη γεννηση λογω ιδιαιτερης οψης που εχουν τα βρεφακια αυτα.Συνεπως ηρεμησε και ασε το μωρακι να βγαλει δοντακια οποτε γουσταρει ....εμεις ειμαστε με 6 και σε λιγο θα φαει κι εμενα...

Μην αγχώνεσαι καλή μου,

Εμένα η κόρη μου πρώτα περπάτησε και μετά έβγαλε το πρώτο της δόντι!!!!

Αλήθεια, 12 μηνών περπάτησε και 12,5 μηνών βγήκε το δόντι...

Και εγώ στεναχωριόμουν που τα άλλα είχαν, αλλά μου λέγανε να μην ανησυχώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν βγάζουν δόντια και ότι όσο πιο πολύ αργεί τόσο πιο γερά θα είναι. Επίσης μου λέγανε ότι το μόνο κακό που αργεί να βγεί το δόντι είναι ότι θα πονέσει πολύ αλλά....μ@@@@κίες!Δεν καταλάβαμε τίποτα...ίσως επειδή η μικρή κυκλοφορούσε με μια πιπίλα συνεχώς στο στόμα της...

Μην ανησυχείς, θα βγουν τα δοντάκια σας και θα αρχίσει τα δαγκανίδια και θα λες τι ωραία που ήταν χωρίς δόντια!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...