Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΜΙΑ? (ΝΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΑΑΑΝΕ)

Recommended Posts

Θα ήθελα να μοιραστώ τον πόνο μου.....

Γέννησα πριν απο 22 μέρες.

Όλα καλά, σιγά σιγά μπαίνουμε σε φυσιολογικους ρυθμούς στο σπίτι μαζί με τον άντρα μου ( ο οποίος είναι και ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ στο θέμα πατρότητας).

ΟΜΩΣ απέκτησα το εξής πρόβλημα.

Πριν απο 10 περιπου μέρες είχα ενοχλήσεις στα δάχτυλα των ποδιών μου για το λόγο ότι έμπαινε το νύχι μέσα στο κρέας και μάλιστα ΟΧΙ στα μεγάλα δάχτυλα, αλλά στο τρίτο που είναι και μικρό και πιο μαλακό το νύχι.

Και στα δυο μου πόδια ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Λόγω του ότι ο πατέρας μου έχει τετοια προβλήματα, ήρθε και με περιποιήθηκε ώστε να μειωθεί ο πόνος μου και όντως κάπως με ηρέμησε. Μετά από 10 και κάτι μέρες ξανά μανά τα ίδια.

Μες στο σπίτι με τις παντόφλες κλπ δεν καταλαβαινα ότι συνεχίζω να έχω πρόβλημα και όταν πήγα για το μισό σαραντισμό στην εκκλησία, έβαλα σπορτέξ και σχεδόν έκλαιγα από τον πόνο. Κουτσή κανονικά!

Πήγα σε γιατρό και το 1ο πράγμα που με ρώτησε είναι για κληρονομικότητα (ήξερε τον πατερα μου και την αδελφη μου που έχουν τετοια προβληματα, οποτε σου λεει ειναι φυσιολογικό και για μένα αυτό). Όμως εγω δεν είχα ποτε μου τετοιο πρόβλημα.

Και έρχεται η 2η ερωτηση του γιατρού.....:"Μήπως γέννησες πρόσφατα?"

Ε, εκεί ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ!

Λέω : "Ναι, τί σχεση εχει αυτο?"

και απανταει ότι ειναι θεμα ορμονικό και ότι δεν το παθαινουν όλες οι λεχωνες! Κάποιες όμως, δυστυχώς και εγω, το παθαίνουν!!!

Πήγα κουτσή στο γιατρό και έφυγα πιο κουτσή. Απίστευτος πόνος και είναι και χειμώνας τωρα, οποτε δε μπορώ να κυκλοφορώ άλλο με παντοφλες.

Είχε καμία από εσάς παρομοιο σύμπτωμα?

Είναι απίστευτο ότι μια καισαρικη δεν πονάει τόσο, όσο αυτό το θέμα με τα νύχια!

Αν γνωρίζει κάτι κάποια θα με βοηθούσε πραγματικά ( έστω και ψυχολογικά) στο θέμα αυτό.

Διαφημίσεις

:shock: μα και για αυτό να φταίει η γέννα;;;

είχα 10 στα 10 νύχια μεσα στο κρεας κι έλεγα πως εφτεγε που δε μπορούσα να τα περιποιηθω λόγο της τεράστιας κοιλιάς μου!!! (πριν τη γέννα λέμε!!! :lol::lol::lol::lol: ). Είχα φέρει μια κοπέλα να μου τα φτιάξει πριν γεννήσω... αλλά μη σου πω πως μου τα έκανε χειρότερα!

Για συμπαράσταση λοιπόν να σου πω... πως ενώ ακόμη ήμουν στο μαιευτήριο... με πάιρνει τηλέφωνο ο άντρας μου και μου λέει... μήπως χρειάζεσαι να σουφέρω κάτι; ναιιιιιι!! το νυχοκόπτη και τη λίμα! Να σκεφτείς πως ζήτησα βοήθεια από της μαίες του ορόφου... δεν είχαν τέτοια σύνεργα φυσικά... και περίμενα με βαμβάκι και γάζα τυλιγμένη στο δάχτυλο για να μπορώ να περπατήσω χωρίς να υποφέρω!!!!

Σε βοήθησα καθόλου έστω και ψυχολογικά;;;;; :lol::lol::lol::lol:

σημ.: όποιος κι αν περιποιηθεί τα νύχια σου... να ξέρεις πως το σωστό είναι να κόβονται "καρέ"! σχεδόν τετράγωνα! μόνο μπροστά, χωρίς καθόλου κυκλική ή άλλη κίνηση στο πλάι του νυχιού!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

grande θα κανεις λιγη υπομονη και το βασικο δεν θα κοβεις το συγκεκριμενο νυχι κοντο.. αστο να μακρυνει. (μη σου πω κανε και γαλλικο πεντικιουρ :lol::lol::lol: )

Ειχα και γω παρομοιο προβλημα (οντως ποναει πιο πολυ απο την καισαρικη)

Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο μετα την εγκυμοσύνη και οτι ενας βασικος παραγοντας ειναι τα συμπληρωματα που παιρνουμε (σιδηρος, ασβεστιο κλπ) τα οποια κανουν τα νυχια πιο σκληρα και σε συνδιασμο με την κοιλουμπα που δεν μπορουμε να τα κοψουμε σωστα αποταμε καποιο προβληματακι (ο καθενας λεει τα δικα του κλασσικα)

Εμενα εκανε κανα διμηνο να στρωσει οποτε υπομονη... και παντοφλα :lol::lol: (και γω χειμωνα γεννησα..)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Απίστευτο!

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό.

Κοίτα να δεις...δεν το είχα συσχετίσει με τη γέννα!

Νόμιζα οτι έφταιγε η κοπέλα που μου έκανε πεντικιούρ 1 εβδομάδα πριν γεννήσω.. :roll:

Φίλη Grande

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και η κολλητή μου όταν γέννησε τον γιο της (που μάλιστα είμαι και νονά του).

Αφού γέννησε άρχισε το μεγάλο της νύχι να μπαίνει μέσα στο κρέας με αποτέλεσμα να πονάει τρομερα, να μην μπορει να βάλει παπούτσι, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει. Πήγε στον γιατρό, της έδωσε αντιβίωση, την οποία δυστυχώς την πήρε 3-4 φορές κατά διαστήματα, μέχρι να της περάσει.

Οπότε, δεν είσαι η μόνη! :wink:

Διαφημίσεις

den ksero an ftaei i genna alla ksero oti einai apo tous xeiroterous ponous. O antras mou eixe auto to problima kai kathe ligo kai ligaki etrexe sto nosokomeio kai tou to kobane. Telika brike enan idiko giatro kai tou to ekopse me tetoio tropo vste pleon den megalonei apo to plai.

upomoni!! kai pono pou to skeftomai ponao!

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ! Βέβαια εγώ το είχα και πριν γεννήσω γιατί και μένα είναι κληρονομικό απο τον πατέρα μου , αλλά μόλις γέννησα αναγκάστηκα να πάω στο νοσοκομείο για να μου το ανοίξουν και να βγάλουν το νύχι απο μέσα .

Και γω δεν το ήξερα αλλά στην εγκυμοσύνη επιδεινωνεται το πρόβλημα για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν και επιπλεόν γιατί πρήζονται τα πόδια και τα δάχτυλα και αυτό ζορίζει την κατάσταση ! Υπομονή είναι όντως απο τους χειρότερους πόνους . :?