Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διδυμακια βάπτιση HELP!

mutty

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Παρακολουθω εδώ και αρκετό καιρό συζητησεις σας,αλλά είναι πρώτη φορα που ανοίγω θέμα.Για συγκεκριμένους λόγους,θέλουμε να βαφτίσουμε τα διδυμακια μας τον Μάιο του 2014,λίγο πριν κλείσουν τα 4.Έχω τις εξής αποριες:

1.Έχουμε και ένα μπέμπη που τότε θα είναι 2 ετών,και θα είναι αβαπτιστος.Κάνει να μπει στην εκκλησία??

2.Τα μαλλιά των διδύμων δεν τα έχουμε κόψει ακόμα (μάλλον προσπαθήσαμε,αλλά χωρίς επιτυχία),και τώρα φτάνουν της μικρής μέχρι το στήθος και του μικρού μέχρι το σβέρκο. Μπορώ να τούς κουρεψω ΕΣΤΩ και λίγο (γιατί τώρα τελευταία νομίζουν ότι είναι και τα δύο κοριτσάκια).

3.Πρέπει να είναι δύο απο ολα (μπομπονιέρες,μαρτυρικά κτλπ)

4.Κάποιο θέμα για τη βαφτιση???

5.Η όλη διαδικασία της βάφτισης διδύμων?

Ξέρω ότι έχουμε ακόμα 11 μήνες,αλλά μένω επαρχία και δεν θέλω να τρέχω τελευταία στιγμή!Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και το μεγάλο ποστ!!!!!!

Οι τέσσερις θησαυροί μου:Βασιλενια,Λιλιανα,Μαριος και Νεκτάριος!

Διαφημίσεις

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα κορίτσια,

Παρακολουθω εδώ και αρκετό καιρό συζητησεις σας,αλλά είναι πρώτη φορα που ανοίγω θέμα.Για συγκεκριμένους λόγους,θέλουμε να βαφτίσουμε τα διδυμακια μας τον Μάιο του 2014,λίγο πριν κλείσουν τα 4.Έχω τις εξής αποριες:

1.Έχουμε και ένα μπέμπη που τότε θα είναι 2 ετών,και θα είναι αβαπτιστος.Κάνει να μπει στην εκκλησία??

2.Τα μαλλιά των διδύμων δεν τα έχουμε κόψει ακόμα (μάλλον προσπαθήσαμε,αλλά χωρίς επιτυχία),και τώρα φτάνουν της μικρής μέχρι το στήθος και του μικρού μέχρι το σβέρκο. Μπορώ να τούς κουρεψω ΕΣΤΩ και λίγο (γιατί τώρα τελευταία νομίζουν ότι είναι και τα δύο κοριτσάκια).

Ξέρω ότι έχουμε ακόμα 11 μήνες,αλλά μένω επαρχία και δεν θέλω να τρέχω τελευταία στιγμή!Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και το μεγάλο ποστ!!!!!!

1. Θεωριτικα τα παιδια πανε πρωτη φορα στην εκκλησια για να σαραντησουν. Ο μπεμπης μπορει να μπει στην εκκλησια αλλα δεν μπορει να κοινωνησει εφοσον δεν ειναι βαφτισμενος.

2. Κανονικα τα κοβουν στη βαπτιση πρωτη φορα αλλα και συνιθιζεται η βαπτιση σε μικροτερη ηλικια οποτε πιο το προβλημα?

Τα υπολοιπα θα τα βρεις στην πορεια αλλα για θεμα καλυτερα να ειναι κατι που να συνδιαζεται και για τα δυο. Ισως θα πρεπει να κοιταξεις αν υπαρχει διαφορετικη διαδικασια για μεγαλυτερα παιδακια. Πχ θα τα γδυσουν τελειως? Δεν θα αισθανθουν ασχημα τα παιδακια?

Επειδή μια φίλη μου βαπτισε πριν από μισό χρόνο κι εκείνη τον τετράχρονο ανιψιό της είδα ότι ρωτάνε τους γονείς και αν δεν θέλουν,τότε μένουν με ενα ειδικό (σαν)εσώρουχο.

Το πρόβλημα με τα μαλλιά είναι ότι εχουν και οι δύο το δικό μου μαλλί (μπούκλες και μακρύ),αλλά δεν συνεργάζονται με τίποτα στο κουρεμα (αυτά μόνο η μεγάλη τα κάνει).Ούτε στην αδερφή μου δεν κάθονται,που είναι κομμώτρια και τα της έχουν λατρεία.Συν ότι οι γιαγιάδες με φοβεριζουν,μην τυχόν κουρεψετε τα μωρά και τα λοιπά.

ΓΙΑΤΊ???ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ,ΛΕΝΕ.

Καλησπέρα κορίτσια,

Γιατι δεν το βαφτιζεις κι αυτο τοτε μαζι? Παντως μπαινει στην εκκλησια κανονικα.

Αν δλδ καποιος ηθελε να γινει Χριστιανος στα 20 δεν θα το καναν γιατι θα ειχε κουρευτει ολα αυτα τα χρονια... λογικα λοιπον δεν υπαρχει θεμα...δεν ξερω βεβαια

Οχι δεν πρεπει και δεν χρειαζεται ..μια μπομπο φτανει και μαρτυρικα η καθε νονα τα δικα της απο ενα ομως στο καθε καλεσμενο..

Επειδη και μεγαλα ειναι και διαφορετικο φυλο μπορεις απλα να παιξεις με 2 ουδετερα χρωματα

Μια αλλη επιλογη ειναι να αποφασισετε μαζι με τα παιδια τι θελουν

Τι εννοεις?

Να ρωτησω κι εγω κι αν θες απαντας ..πως και δεν τα βαφτισατε πιο νωρις?

Αν θέλεις αποκλειστικά θέμα και όχι να παίξεις απλά με χρώματα που είναι πολύ ωραίο υπάρχουν πολλά για διδυμάκια π.χ.

Μίκυ-Μίνυ

Πήτερπαν και τινκερμπελ

Πρίγκηπας-πριγκίπισσα

Πειρατής-πειρατίνα κ.λ.π.

Μπορείς να κάνεις επίσης ένα ουδέτερο θέμα όπως καρουσέλ που πάει σε αγόρια και κορίτσια και να παίξεις με χρώματα.Βέβαια επειδή είναι μεγάλα θα μπορούσαν να συμμετέχουν κι αυτά δηλαδή να τους πεις τι θα τους άρεσε.

Διαφημίσεις

Κοριτσια,σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.Αφροδίτη,θα μπορούσαμε όντως να το βαφτίσουμε και αυτό μαζί,αλλά στον άντρα και στον πεθερό μου φαίνεται λίγο κάπως να βαφτίσουμε δύο αγόρια και ενα κοριτσι διαφορετικών ηλικιών μαζί.Με τα μαλλιά,όπως ανέφερα,δεν θέλουν ούτε εκείνα,αλλά ούτε και οι γιαγιάδες τους.Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν τα βαφτισαμε πιο νωρίς.Πέρυσι είχα τον μπέμπη που δεν είχε κλείσει καλά καλά τις δέκα μέρες τέτοια εποχή.Φέτος συνέπεσε η μετακόμιση μαζί με το πένθος της μιας νονας,συν ότι δεν ήθελα να είναι σαν τη βαφτιση της μεγάλης,που έτρεχα τελευταία στιγμή,και θέλω στα δίδυμα να το ευχαριστηθουνε και τα τέσσερα τους.Θέλω

Να τα φτιάξω ολα μόνη μου,και να με βοηθήσουν και τα μικρά.Να συμμετέχουν στην διοργάνωση κι αυτά (ειναι και αλλοι λόγοι,όπως το οικονομικό θέμα).Για τη διαδικασία εννοώ ποιο μωρό βουτάει πρωτο, αν τα γυρίζουν μαζί γύρω απ'την κολυμπήθρα κτλπ.

Καλημερα με το καλο η βαφτιση αν κ εχεις καιρο ακομη. Νομιζω οτι μπορεις να τα κουρεψεις μωρε κριμα τα παιδακια θα ζεστενοντε κιολας τωρα το καλοκαιρι.

Μια μπομπονιερα θα εχεις βρε οσο για τα μαρτυρικα αν δεν εχεις πολυ κοσμο μπορεις να παρεις ενα κουτακι οχι εσυ η νονα.

Πρωτα θα βαφτιστει το πρωτο κ μετα το δευτερο εννοω αυτο που γεννηθηκε πρωτο.

Κ το αδερφακι μπορει να μπει στην εκκλησια μονο να μεταλαβει δεν κανει που ειναι αβαφτιστο.

6Eujp3.png svAfp3.png

Joan7 κι εγω εχω σκεφτεί πριγκιππας και πριγκίπισσα,αλλά μου φαίνεται και λιγάκι πολυφορεμενο.Το Πίτερ παν και τινκερμπελ επίσης το είχαμε σκεφτεί,και άρεσε πολύ και στην μεγάλη μου.Τα αλλά δύο δεν τα είχα σκεφτεί,αλλά Θα τούς ρωτήσω τι τους αρέσει από τα τρία και θα δούμε.Ευχαριστώ για τις ιδέες!

Καλημέρα ποντικάκι,να σου ζήσουν και εσένα τα παιδάκια σου!!Λοιπόν,και το Δεκέμβρη που μας πέρασε έκανα με την αδερφή μου τεράστιες προσπάθειες να της κόψω έστω τις. Άκρες.Τίποτα!Μιλάμε,μας άκουσε όλη η Μυτιλήνη!Ο άλλος δεν δεχόταν να μπει καν στο δωμάτιο!Και τ ώρα,κάθε φορά που βλέπουν τη θεια τους να μπαίνει Στο σπίτι,την ρωτάνε πρώτα έχει το "πσαλιζι" (δηλ ψαλίδι).Μου θυμίζει τον έλεγχο που κάνουν στα αεροδρόμια!Αναρωτιέμαι πως θα καταφέρει ο παπάς να κόψει μαλλί στη βαφτιση!

Τα παιδια δηλαδή γδυνονται και ντύνονται το ενα μετά το άλλο??

Επειδή μια φίλη μου βαπτισε πριν από μισό χρόνο κι εκείνη τον τετράχρονο ανιψιό της είδα ότι ρωτάνε τους γονείς και αν δεν θέλουν,τότε μένουν με ενα ειδικό (σαν)εσώρουχο.

Το πρόβλημα με τα μαλλιά είναι ότι εχουν και οι δύο το δικό μου μαλλί (μπούκλες και μακρύ),αλλά δεν συνεργάζονται με τίποτα στο κουρεμα (αυτά μόνο η μεγάλη τα κάνει).Ούτε στην αδερφή μου δεν κάθονται,που είναι κομμώτρια και τα της έχουν λατρεία.Συν ότι οι γιαγιάδες με φοβεριζουν,μην τυχόν κουρεψετε τα μωρά και τα λοιπά.

ΓΙΑΤΊ???ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ,ΛΕΝΕ.

emena o gios mou einai 3 k 8a vafthstei se 1 mhna. fusika kai ton exw kourepsei polles fores. nomizw oti oute oi papades de lene na mhn to kourepseis efoson einai toso megalo

oso gia to an to pio mikro mporei na mpei sth ekklhsia: fusika!

giati de vafthzeis kai to 3o mazi?

o6oy.png

Διαφημίσεις

molis diapistwsa oti ta didumakia sou exoun mia mera diafora me to diko mou!

egw 8a sou proteina na vafthseis k to 4o paidaki sou mazi. den peirazei pou einai diaforetikhs hlikas. egw nomizw pio eukola 8a einai gia olta ta paidakia. na mhn ais8anontai oti einai mona tous.

o6oy.png

Νατάσα,να σου ζήσει και εσένα το αγοράκι σου!Δεν θέλω να τα βάφτισω μαζί γιατί:

1.θα είναι 2 αγόρια και 1 κοριτσι οπότε το θέμα. Θα πρέπει να ειναι πιο αγοριστικο και δεν νομίζω ότι θα αρέσει στη Λιλιαννα.

2.όταν είπαμε στη Λιλιαννα και στο Μάριο για τη βαφτιση θα είναι μια γιορτή μόνο για εκείνους (θέλουμε να πέφτει τη μερα των γενεθλίων τους) και θα στεναχωρήθουν και θα δούνε τον μικρό ως παρεισακτο αν τον βαφτίσουμε μαζί.

3.Δεν θέλω να πουν κάποιοι ότι κανω την βαφτιση του μικρού τη μέρα των διδύμων για να "ξεμπερδευω" κι από αυτόν.

Τωρα για το κουρεμα,θα κανω μια προσπάθεια σήμερα ηή αύριο και θα σας πω.

Νατάσα,να σου ζήσει και εσένα το αγοράκι σου!Δεν θέλω να τα βάφτισω μαζί γιατί:

1.θα είναι 2 αγόρια και 1 κοριτσι οπότε το θέμα. Θα πρέπει να ειναι πιο αγοριστικο και δεν νομίζω ότι θα αρέσει στη Λιλιαννα.

2.όταν είπαμε στη Λιλιαννα και στο Μάριο για τη βαφτιση θα είναι μια γιορτή μόνο για εκείνους (θέλουμε να πέφτει τη μερα των γενεθλίων τους) και θα στεναχωρήθουν και θα δούνε τον μικρό ως παρεισακτο αν τον βαφτίσουμε μαζί.

3.Δεν θέλω να πουν κάποιοι ότι κανω την βαφτιση του μικρού τη μέρα των διδύμων για να "ξεμπερδευω" κι από αυτόν.

Τωρα για το κουρεμα,θα κανω μια προσπάθεια σήμερα ηή αύριο και θα σας πω.

καλησπερα κι απο μενα!θεωρω τελειως χαζο να σε απασχολει το τι θα πουν μερικοι για τις επιλογες σας.βασικα περισσοτερη αισθηση κανει το οτι ειναι τοσο μεγαλα τα δυδιμα,παρα αν θα βαφτισετε και το μικρο μαζι...εγω στη θεση σου θα βαφτιζα και τον μικρο την ιδια μερα.το πιο παιδι θα βαφτιστει πρωτο δεν εχει καμια σημασια,θα το κανονισεις με τον παπα και τους κουμπαρους...οσο για το θεμα γιατι σκας?απο τη στιγμη που και τα δυδιμα ειναι αγορι- κοριτσι το θεωρω καλυτερο γιατι δεν δεσμευεσαι...αυτο που θα εκανα στη θεση σου ειναι να χωρισω τις μπομπονιερες στα 3 και για το καθε παιδι να ειναι διαφορετικη..π.χ. το κοριτσι να εχει τη μινι,το αγορι να εχει το μικυ και του μπεμπη τον πλουτο.....!!και κοινο το θεμα και χωριστο ταυτοχρονα....στα προσκλητηρια βαζετε και τις 3 φιγουρες και τελειωσες.εννοειται μαρτυρικα θα δωσετε μια φορα,οχι για το καθε παιδι χωριστα.οσο για τα μαλλια μπορεις να τα κοψεις,και ασε του κοριτσιου πιο μακρια.δεν υπαρχει κανενας νομος να λεει οτι πρεπει να βαφτιζονται ακουρευτα τα παιδια....και επισης δεν νομιζω οτι αποτελει προβλημα να γινει και η βαφτιση του μικρου μαζι,απο τη στιγμη που ειναι ακομα τοσο μικρος το παρτυ ουσιαστικα τα μεγαλα σου θα το χαρουν περισσοτερο!σιγα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

se euxaristw polu kai esu na xairesai kai ta 4! kala to liliana den to sxoliazw! teleio onoma.

egw 8ewrw pws oxi mono einai kalutero alla einai k teleios xazo na afhseis to mikro (to opoio tou xronou 8a einai 2+) avafthsto enw 8a pragmatopoih8ei mia vafthsei. gia to 8ema sumfwnw me tous hrwes tou Disney (micky, Minnie/dazy kai Donald). alla mporeis opws eipan kai alla koritsia na kaneis kai ena oudetero xrwma se trilogia xrwmmaton (p.x aerostato roz, galazio, prassino).

nomizw to 8ema einai to teleutaio pou prepei na se noiazei. uparxoun para polla kai sigoura 8a vreis.

ase pou o mikros 8a 8elei kai autos na vafthstei tou xronou pou 8a dei ta aderfia tou opws perisu o dikos mou pou eide thn xaderfh tou na vafthzete.

oso pio polu to skeftomai toso nomizw oti einai la8os na mhn vafthssete kai to mikrouli mazi.

to katalavainw auto pou les gia ta mikra oti tous exete pei oti 8a einai xehwristh mera giauta alla aderfaki tous einai kai den 8a prepei na ton vlepoun ws xeno kai ekeina mazi. exoun toso mikrh diafora hlikias pou nomizw mporoun na einai polu demean.

8a tous peis pws ekeina 8a deixoun kai ston mikro ti prepei na kanei giati monos tou de 8a mporei h kati tetoio

oso gia to ti 8a pei o kosmos den 8a prepei na se noiazei toso alla na sou pw pistevw oti poio polu 8a sxoliastei an den ton vafthseis kai to mikro mazi me ta alla 2

o6oy.png

Κοριτσια μου σας υπερευχαριστω!Θα το σκεφτώ αυτό για την τριπλή βάφτιση και άμα ειναι θα πω στα δίδυμα να δείξουν στον μικρό τι πρέπει να κάνει,αυτό που είπε και η Νατάσα.Χαίρομαι που σου αρέσει το όνομα Λιλιαννα,γιατί η πεθερά μου παραπονιέται συνέχεια,και κάθε φορά που παίρνει τηλέφωνο (εκείνη μένει Αθήνα) ρωτάει αν αλλάξαμε γνώμη και τελικά θέλουμε να τη βγάλουμε με το δικό της όνομα,που είναι Θεοφανία)

Όσο για τα μαλλιά,θα το προσπαθησουμε αύριο,αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα.Και να πεις ότι ήθελα να τα κόψω τίποτα γουλι,λίγο τις άκρες μόνο,και στη μικρή τις αφελειες,γιατί μέχρι τη βάπτιση θα στραβωθει!

Διαφημίσεις

to onoma mou aresei PARA polu!!

an 8eleis na xemperdevete kai na mhn xanarwthsoun phgainte kai kante mia onomatodosia.

etsi ki allios h vafthsh den exeie KAMIA sxesh me thn onomatodosia. h vafthsh einai to musthrio pou se vazei stous kolpous ths ekklhsias kai se kanei xristiano.

oso gia ta malia des mhpws tous dwseis ena psalidi (isos psefthko h paidiko) kai na tous peis na kourepsete o enas ton allo. dhladh h lilianna to Mario kai o marios th lilianna kai mazi kai esu kai kopse!

egw sunh8ws to kanw mesa sto mpanio opou ton vazw na katsei kai tou deinw kati paixnidia kai paizei kai ligo ligo ton kourevo.

allo oraio 8ema gia 3plh vafthsh einai ta 3 gourounakia!

o6oy.png

Εννοείται κι εγώ θα έκανα τριπλή βάπτιση.

Δεν είναι καιροί για ανοίγματα και ο κόσμος καταλαβαίνει. Βέβαια και τα 3 δώρα που θα πρέπει να φέρουν οι καλεσμένοι είναι λίγο δύσκολα, αλλά κι εσείς φαντάζομαι το καταλαβαίνετε και συμβιβάζεστε με οικονομικότερα δωράκια!

Για τα μαλλιά και τις εκκλησίες δεν θα σου πω, γιατί δεν είμαι πολύ fun.

Θεματάκια πρωτότυπα:

1. Νεμο και Ντόρι (το αγαπημένο μου, που είχαμε κι εμείς)

2. Μίκυ και Μίνι και Γκούφυ

3. Μπομπ σφουγγαράκης και Πάτρικ

4. Μις Πίγκυ και Κέρμιτ (Μάπετ Σόου) και κάποιος άλλος ήρωας σε περίπτωση που βάλετε και τον μικρούλη

5. Στρουμφίτα και Στρουμφάκια

6. 3 διαφορετικά φρούτα που σου ταιριάζουν σε κάθε παιδάκι (φράουλα, λεμόνι, μήλο, πορτοκάλι κ.α)

Αν μου έρθει κάτι άλλο θα σου πω

.Για τη διαδικασία εννοώ ποιο μωρό βουτάει πρωτο, αν τα γυρίζουν μαζί γύρω απ'την κολυμπήθρα κτλπ.

Η αρχη και το τελος..εγινε ταυτοχρονα ..η βουτια εγινε μια μια . Δλδ γδυσαμε το πρωτο μωρι και μεχρι να γδυσω το δευτερο βαφτιζοταν το πρωτο...μετα μεχρι να βαφτιστει το δευτερο ..εντυνα το πρωτο... κτλ.

Κοινως εντυνα και εγδυνα και βαφτιση δεν ειδα..οποτε δες αν θα εχεις κανεναν για βοηθεια (αν κι εσενα ειναι πιο μεγαλα και θα θελουν εσενα να τα ντυσεις μαλλον.

Γυρω γυρω αν θυμαμαι καλα καναν μαζι :)

Καλε μην κολλας βαφτισε τα και τα 3 μαζι...μετα απο 1 χρονο παλι εξοδα... ποιος ο λογος .

Κορίτσια αυτό το θέμα με αντιπροσωπεύει πολύ.. Εγώ θα βαφτίσω τα διδυμάκια μου (αγόρι & κορίτσι) κοντά στα Χριστούγεννα λέμε, θα είναι τότε 2 ετών ακριβώς. Μαζί τους θα βαφτίσουμε και το μπέμπη μας που θα είναι τότε 13 μηνών.

Οπότε φιλενάδα θα σου έλεγα να κάνεις το ίδιο.

Αν δεν γίνει όμως ο μπέμπης σας μπαίνει κανονικά στην εκκλησία. Εμείς όταν τα δίδυμα ήταν 4 μηνών βαφτίσαμε το τρίτο μας παιδάκι και τα δίδυμα τα είχαμε μαζί μας σε όλο το μυστήριο, δεν υπήρχε κανένα θέμα απολύτως.

Πείτε λοιπόν θέμα βάπτισης τριπλής!!!! Γιατί σκέφτομαι διάφορα αλλά δεν αποφασίζω ακόμα...

έξι αγκαλιές, έξι φιλιά και ένα ακόμη πιο μεγάλο από τον άνθρωπο που μου τα χάρισε όλα αυτά....

Σας λατρεύω και τους εφτά......

Κορίτσια αυτό το θέμα με αντιπροσωπεύει πολύ.. Εγώ θα βαφτίσω τα διδυμάκια μου (αγόρι & κορίτσι) κοντά στα Χριστούγεννα λέμε, θα είναι τότε 2 ετών ακριβώς. Μαζί τους θα βαφτίσουμε και το μπέμπη μας που θα είναι τότε 13 μηνών.

Οπότε φιλενάδα θα σου έλεγα να κάνεις το ίδιο.

Αν δεν γίνει όμως ο μπέμπης σας μπαίνει κανονικά στην εκκλησία. Εμείς όταν τα δίδυμα ήταν 4 μηνών βαφτίσαμε το τρίτο μας παιδάκι και τα δίδυμα τα είχαμε μαζί μας σε όλο το μυστήριο, δεν υπήρχε κανένα θέμα απολύτως.

Πείτε λοιπόν θέμα βάπτισης τριπλής!!!! Γιατί σκέφτομαι διάφορα αλλά δεν αποφασίζω ακόμα...

sugnwmh posa paidakia exeis 6 :shock::shock:?

an nai xilia bravo sou kai na ta xairesai ola!

o6oy.png

1. Νεμο και Ντόρι (το αγαπημένο μου, που είχαμε κι εμείς)

5. Στρουμφίτα και Στρουμφάκια

6. 3 διαφορετικά φρούτα που σου ταιριάζουν σε κάθε παιδάκι (φράουλα, λεμόνι, μήλο, πορτοκάλι κ.α)

Αν μου έρθει κάτι άλλο θα σου πω

Πολυ ωραιες ιδεες...

Καλημέρα κορίτσια!!!!!!!Λοιπόν:

1.bebe Aggelina είσαι φοβερή!Που τα σκέφτηκες ολα αυτά??Εμένα ούτε ένα δεν μου είχε περάσει από το μυαλό!Νατασακι μου,σε ευχαριστώ κι εσένα για τις συμβουλές!Απλά φοβάμαι μην ακούσουν "να κουρεψετε" και έχουμε πάλι δράματα.

2.Αφροδίτη,σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Μπήκα κι εγώ σε ενα σάιτ

Χτες και έλεγε ότι τα μωρά μπορούν να γδυθουν μαζί,να κάνει το ενα μετά το άλλο τη βουτιά και μετά να ντυθούν μαζί (δεν συνίσταται αν έχει κρύο,αλλά εμάς δεν νομίζω Μάιο μήνα να έχουμε πρόβλημα).Δεν θέλω να ειναι κανεις καταδικασμένος να μην δει κάποια από τις βουτιές.

3.Το όνομα είναι πονεμένη ιστορία για μας.Στην πρώτη μου κορη είχα πει ότι το όνομα θα προέρχεται από το δικό μου σόι.Βασίλης ο μπαμπάς μου+ταξιμο στην Αγία Ελένη...και το όνομα αυτής Βασιλενια!Δεν ξέρω αν τα πεθερικά δυσαρεστηθηκαν,αλλά μια μέρα μετά τη βαφτιση με παίρνει η πεθερά και λέει

""Κατερινακι,αν ποτέ κάνετε δεύτερο παιδί θα του δώσετε όνομα από τη δική μας πλευρά?".Απάντησα ναι,και όταν έμαθα τα φύλλα των διδύμων, αποφάσισα Να ονομάσω Μάριο το αγόρι

(πεθερός).Δεν ήθελα να βγάλω και τα δύο τα δίδυμα από τα πεθερικά όμως,

Και έτσι πηρα ενα άσχετο όνομα (το Λίλιαν) και για λόγους καθαρά θρησκευτικούς το συνδιασα με το Αννα, το όνομα της μητέρας μου.Για έξι μήνες φωνάζαμε τα δίδυμα μπέμπη και μπέμπα,αλλά από απο τότε που αρχίσαμε να τα φωνάζουμε με τα ονόματα τούς,η πεθερά προσπαθεί να μας αλλάξει γνώμη (κάτι που το βρίσκω εγωιστικό,γιατί έχει ήδη ενα εγγόνι με το όνομα της από την κόρη της).Τώρα το μικρό λέμε να τον βγάλουμε Νεκτάριο,που είναι ενα παντελώς άσχετο από την οικογένεια όνομα.

4.Μαμά Δέσποινα να χαίρεσαι τα διδυμακια σου αλλά και το μπέμπη.Και εμένα μου αρέσουν οι βαπτίσεις χειμώνα αλλά εδώ πέρα κάνει πολύ κρύο!Οριστε δύο θέματα που σκέφτηκα(αν και των κοριτσιών από κάτω είναι πολύ καλύτερα):

Α.Ιππότης-Πριγκίπισσα-Δράκος.

Β.Μπορείς να συνδιασεις τη Χιονάτη με το Μπάμπη το ελαφακι (και στη Χιονάτη υπήρχαν ζωάκια του δάσους),και να έχεις τη Χιονάτη για τη μικρή,τους νανους για το μικρό και το Μπάμπη η κάποιο άλλο ζωάκι για το μικρό.Εμένα θα μου άρεσε σαν θέμα,αλλά είναι που η μικρή τρέφει μια περίεργη αντιπάθεια για τη Χιονάτη,δεν ξέρω γιατί.

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ!!!!!!!

Σε ευχαριστώ παρά πολύ!!!!!!!!!!Αν και δεν φημιζομαι για τη δημιουργικότητα μου!!Όσον αφορά τα μαλλιά,σκέφτηκα κάτι.Τους τελευταίους 2 μήνες,κάθε φορά που πάω να. Βοηθήσω την αδελφή μου στο κομμωτήριο,η Λιλιαννα θέλει να κάθετε στο νιπτήρα και να λουζεται!!!!Και μετα να ακολουθεί πιστολάκι και ωραία χτενίσματα!Οπότε αν δεν μπορώ ξα κανω κάτι άλλο,θα το συνδιασω έτσι,και ίσως την δει και ο Μάριος και ξεθαρεψει!

Τι άλλο να πω!!

Νατασακι,αν μου επιτρέπεις,η δικιά σας η βάπτιση πότε είναι?