Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ??? ΠΟΣΟ????

Recommended Posts

Καλημέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Εγινα για δευτερην φορά μανούλα πριν απο 30 μέρες. Ο πρώτος μου γιος είναι 20 μηνών και τον θήλασα αποκλειστικά για 10 μήνες όπου αρχισε να περπαταει και αποθήλασε σταδιακά μόνος του καθώς δεν έβαζε κάτω κώλο για να φάει (ακόμα δεν έχει βάλει καθόλου κάτω κώλο:P). όλους αυτούς τους μήνες που θήλασα υπήρχαν σαφώς και οι μαραθώνιοι θηλασμοι και 2-3 24ωρα ολόκληρα πάνω στο στήθος στα κύματα ανάπτυξης κλπ κλπ. Αυτό όμως που ζω τωρα με τον 2ο γιό μου είναι ανεκδιήγητο. Είναι κυριολεκτικά πάνω στο στήθος ή στην αγκαλιά μου σερί απο τις 10 το πρωι έως τις 11 το βράδυ με 5λεπτα ή 10 λεπτα διαλείματα και μετά ανά 3 ώρες έως τις 5 όπου ξεκινάει ανά 2 ωρες. Αφού και για να φάω με κλάμματα τρώω που τον αφήνω ή τον έχω στο sling. και αντάξει όταν ήταν στην 3η εβδομάδα που ήταν κύμα ανάπτυξης αλλά τώρα? Επειτα το κύμα ανάπτηξης διαρκεί το πολύ 3 24ωρα και μετά παράγεται το γάλα που θέλει το μωρό συμφωνα με την αυξημένη ζήτηση. Αντιθέτως σε αυτήν την περίπτωση που είμαστε 30 ημερών θηλάζουμε εδώ και 4 24ωρα σε αυτούς του ρυθμούς. Ετσι ζηλευει και ο μεγαλος και φωνάζει και εγω ανυσηχω μηπως δεν μπορει να φτασει την παραγωγή που θελει. γιατι εφοσον ειναι συνεχεια στο στηθος τρωει συνεχως μικροποσοτητες και το στηθος ειναι συνεχεια "αδειο" και ότα θελει να φαει πιο πολύ δεν βρισκει. Εχθες αγανακτησα και του εδωσα το βραδυ στις 11.οο 80 ml αντλημενο δικο μου και το ηπιε μονορουφι και μετα απο 2 ωρες ήπιε και αλλα 60. το ξερω ότι ετσι υπομονευω την παραγωγη αλλα δεν αντεξα αλλο 5 μερες σερι αυτους τους ρυθμους. Το περιεργο ειναι ότι τις προηγουμενες μερες εδειχνε οτι του φτανει το γαλα και δεν ειχε αυτη την συμπεριφορα αλλα ετρωγε ανα 2-3 ωρες και μετα ησυχαζε. πως γινεται ξαφνικα να μην του φτανει και μετα απο 5 μερες συνεχεσ ερεθισμα να μην εχει πετυχει την παραγωγη που θελει? Τι να κανω?

don't worry be happy :lol:

Διαφημίσεις

Δεν είμαι ειδική πάνω στο θέμα σίγουρα, όμως σύμφωνα με τη δική μου αλλα και άλλων εμπειρίες θα σου 'λεγα να κάνεις υπομονή απλά. Εγώ πέρασα μαραθώνιους θηλασμούς σχεδόν όλο το πρώτο δίμηνο κι επειδή ήταν και πρώτο παιδί ανησυχούσα πως δεν έχω αρκετό γάλα. Εκ των υστέρων κατάλαβα πως μάλλον δεν έτρωγε αποτελεσματικά. Δε χρησιμοποιούσε σωστά τη γλώσσα, δεν έκανε τις κινήσεις που πρέπει και γενικά παιδεύονταν ώρες για να πάρει την ποσότητα που χρειαζόταν. Στη δική σας περίπτωση δε ξέρω τι μπορεί να φταίει όμως σε κάθε περίπτωση θα σου 'λεγα να μη διακόψεις, να δώσεις χρόνο στο μωράκι και να κάνεις υπομονή. Ε που θα πάει κπα στιγμή θα βρει κι αυτος ο θηλασμός το δρόμο του.

Αγαπητή τρελαμένη μανούλα,

Συνήθως παίρνει 40-60 μέρες για να εδραιωθεί ο θηλασμός. Επομένως, ίσως σε 10 μέρες, να στρώσει η κατάσταση και να δημιουργηθεί μία τακτικότητα στα γεύματα.

Επειδή όμως συναισθάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, αφού υπάρχει και άλλο παιδάκι που προφανώς στερείται τη μαμά του αυτό το πρώτο κρίσιμο διάστημα, θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς -έστω τηλεφωνικά- κάποιο σύμβουλο θηλασμού, μήπως συμβαίνει κάτι...

Πες μας τα νέα σου, όποτε έχεις χρόνο.

Καλή δύναμη!!!

Να σου ζήσει!

Απο βάρος και πάνες πως πάτε;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Να σου ζήσει!

Απο βάρος και πάνες πως πάτε;

έχουμε γυρω στις 5 κενώσεις το 24ωρο. Βαρος γεννησης στις 11/4 3110, εξοδος απο μαιευτηριο 5 μερες μετα 2850, στις 7/5 ήταν 3740.

Διαφημίσεις

εχεις δοκιμασει κατι που λεγεται breast compression ? είναι σαν μαλάξεις στο στήθος αλλά πιο σταθερό. εμένα αυτά με έσωσαν, αλλά ειχαμε και θεμα προσληψης κατι που δεν βλέπω απο το βάρος που γράφεις όπου αν καταλαβα καλά πηρε σε20 μερες σχεδόν 1 κιλό....??? (δεν είμαι ειδικός προσοχή!) αυτό είναι καλό νομίζω !!!

οι μαλαξεις βοηθούν να βγει το γαλα πιο γρήγορα εύκολα/αποτελεσματικα σε μωρό που δεν κανει πχ ακόμα τόσο καλή θηλαστική κίνηση, κλπ.

κ μενα η μπεμπα μου ηθελε ολη μερα στο στηθος και να αποκοιμιεται στο στηθος.

η μονες στιγμές που ήταν οκ ήταν σε σλινγκ ή σε μει ται, όπου στο μει ται την ειχα ξαπλα να θηλαζει ή να πιπιλιζει την στιγμη που εκανα δουλειές με το άλλο χέρι όρθια, ή περπάταγα στον διάδρομο.

εκεί μόνο, μου κοιμόταν 1 ώρα. όλες τις άλλες ώρες ήταν πάνω μου κ αν την αφηνα εκλαιγε..

δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω να κλαίει οπότε πήγα με τα νερά της.

σου προτείνω να πάρεις ένα μει τάι για να μπορέσεις να ασχοληθείς με το άλλο σου παιδάκι.

(το ρινγκ σλινγκ τώρα δε με βολεύει πιά, κάτι μου κάνει στον αυχένα που μάλον έχω κάποιο πρόβλημα. το μει ται ειναι πολύ πιο ξεκούραστο!)

σου εύχομαι καλό κουράγιο! εμένα στον 3ο μήνα άρχισε να χαλαρωνει κ μπορούσα να την αφήσω για λίγο σε άλλο σημειο εκτός απο πάνω μου κλπ. καρότσι ούτε να το συζητήσουμε , μπηκε στον 4ο μήνα (τώρα το απολαμβάνει όμως!)- νωρίτερα ούτε 2 λεπτά δεν καθόταν.

δοκίμασε τις μαλάξεις/συμπίεση ! βασικά ζουλάς απαλά σταθερά το στήθος και αφήνεις , σε καποιο ρυθμό ανάλογα με το αν βλέπεις οτι το μωρό θηλάζει περισσότερο μετά απο αυτή την συμπίεση. το κάνεις μέχρι το σημειο που ειναι ευχάριστο, δεν το κανεις δηλαδή αν πονάει.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εχεις δοκιμασει κατι που λεγεται breast compression ? είναι σαν μαλάξεις στο στήθος αλλά πιο σταθερό. εμένα αυτά με έσωσαν, αλλά ειχαμε και θεμα προσληψης κατι που δεν βλέπω απο το βάρος που γράφεις όπου αν καταλαβα καλά πηρε σε20 μερες σχεδόν 1 κιλό....??? (δεν είμαι ειδικός προσοχή!) αυτό είναι καλό νομίζω !!!

οι μαλαξεις βοηθούν να βγει το γαλα πιο γρήγορα εύκολα/αποτελεσματικα σε μωρό που δεν κανει πχ ακόμα τόσο καλή θηλαστική κίνηση, κλπ.

κ μενα η μπεμπα μου ηθελε ολη μερα στο στηθος και να αποκοιμιεται στο στηθος.

η μονες στιγμές που ήταν οκ ήταν σε σλινγκ ή σε μει ται, όπου στο μει ται την ειχα ξαπλα να θηλαζει ή να πιπιλιζει την στιγμη που εκανα δουλειές με το άλλο χέρι όρθια, ή περπάταγα στον διάδρομο.

εκεί μόνο, μου κοιμόταν 1 ώρα. όλες τις άλλες ώρες ήταν πάνω μου κ αν την αφηνα εκλαιγε..

δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω να κλαίει οπότε πήγα με τα νερά της.

σου προτείνω να πάρεις ένα μει τάι για να μπορέσεις να ασχοληθείς με το άλλο σου παιδάκι.

(το ρινγκ σλινγκ τώρα δε με βολεύει πιά, κάτι μου κάνει στον αυχένα που μάλον έχω κάποιο πρόβλημα. το μει ται ειναι πολύ πιο ξεκούραστο!)

σου εύχομαι καλό κουράγιο! εμένα στον 3ο μήνα άρχισε να χαλαρωνει κ μπορούσα να την αφήσω για λίγο σε άλλο σημειο εκτός απο πάνω μου κλπ. καρότσι ούτε να το συζητήσουμε , μπηκε στον 4ο μήνα (τώρα το απολαμβάνει όμως!)- νωρίτερα ούτε 2 λεπτά δεν καθόταν.

δοκίμασε τις μαλάξεις/συμπίεση ! βασικά ζουλάς απαλά σταθερά το στήθος και αφήνεις , σε καποιο ρυθμό ανάλογα με το αν βλέπεις οτι το μωρό θηλάζει περισσότερο μετά απο αυτή την συμπίεση. το κάνεις μέχρι το σημειο που ειναι ευχάριστο, δεν το κανεις δηλαδή αν πονάει.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Το μωράκι σου πού κοιμάται?

Εμένα η δικιά μου, αν και μόλις 22 ημερών, ενώ κάθεται τη μέρα μόνη της μέσα στο καρότσι ή στον καναπέ, το βράδυ μετά τις 00:00 θέλει μόνο αγκαλιά!

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Το μωράκι σου πού κοιμάται?

Εμένα η δικιά μου, αν και μόλις 22 ημερών, ενώ κάθεται τη μέρα μόνη της μέσα στο καρότσι ή στον καναπέ, το βράδυ μετά τις 00:00 θέλει μόνο αγκαλιά!

κοιμάται στην καλαθουνα του την ημέρα (όταν κοιμάται) και το βράδυ έως τις 4-5 τα ξημερώματα μετά δεν ξαναπάει με τίποτα και τον έχω στο κρεβάτι έως το πρωι που σηκώνομαι και τον ΄πάω στον σαλόνι (συνήθως πάνω μου ή στην καλαθούνα όταν κοιμάται)

@ Μαρία Στυλιανάκη : Αυτό με τις μαλάξεις δείχνει να βοηθάει κάπως (αν το κάνω και σωστά δηλαδή). Sling έχω αλλά το ζητούμενο είναι να μην τον κουβαλάω συνέχεια και όχι με τι μέσο θα τον έχω πάνω μου γιατί ο μεγάλος μου γιος ζηλέυει είτε τον έχω αγκαλιά είτε τον έχω στο sling (ακόμα και αν παίζουμε με τον μεγάλο ταυτόχρονα).

Αχ τι τραβάνε και αυτές οι μάνες (είναι και η μέρα τους σήμερα!)

• 10 months later...

Mε το μει ται μπορει να θηλαζει οσο τον εχεις πανω σου ή ειναι για να σε αισθανεται απλά;

Εμένα ο γιος μου εφτασε 5!!!!!! μηνών για να κατέβει απο το στήθος!!!!!! Είναι πολύ δύσκολο το ξέρω αυτό που περνας. Νύχτα και μέρα πανω στο στήθος....

Να φανταστείς τώρα μπήκαμε στον ένατο τρώει στερεές κανονικότατα και μόλις δει το στήθος κανει σαν τρελός. Ακόμα και τώρα όλη την νύχτα θηλάζει ασταμάτητα για να κοιμηθεί... Κουράγιο δεν νομιζω οτι έχει να κανει με την παραγωγη σου άλλωστε τα κιλά και οι πάνες σας είναι πολύ καλα, έχει να κανει με το παιδι και οτι θέλει να σε αισθάνεται συνέχεια. Καλη δυναμη να εχεις γιατί εχεις και ενα ακόμα παιδάκι...

Διαφημίσεις

Mε το μει ται μπορει να θηλαζει οσο τον εχεις πανω σου ή ειναι για να σε αισθανεται απλά;

Μπορει να θηλαζει αλλα σε όρθια στάση θηλασμου. http://blog.babywearing.gr/2010/07/mei-tai.html

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Γιατί σε όρθια στάση; Είναι καλύτερη για νεογέννητα;;

Το mei tai ειναι για όρθια θέση.

1Xckp3.png

Franz Kafka