Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Όχι το παιδί μου, ευτυχώς! Το αγοράκι της κολητής μου, με το οποίο κάνει παρέα ο δικός μου γιος. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη: Τα παιδάκια μας είναι δίχρονα+. Είμασταν φίλες από παλιά και την αγαπάω πολύ, παρόλο που δεν είμασταν ίδιοι χαρακτήρες. Αυτό΄βέβαια δεν είχε ποτε σημασία. Τώρα όμως με τη μητρότητα, τα πράγματα γίνονται λίγο ενοχλητικά. Αυτό το παιδάκι είναι συνέχεια με ένα γλυκό στο χεράκι του. όταν πάμε σπίτι τους, υπάρχουν ένα σωρό γλυκά, όταν έρχονται σπίτι μας κουβαλάνε συνέχεια γλυκά και όταν βγαίνουμε έξω δεν μπορώ να περιγράψω τί γίνεται. Μέχρι τώρα τον ξεγελούσα τον δικό μου, τώρα όμως μεγάλωσε κι αυτός και έχει άποψη. Καταλαβαίνει ότι ο άλλος τρώει κάτι άλλο και θέλει το ίδιο. Την Κύριακή βγήκαμε να φάμε οικογενειακώς και το άλλο κάθησε στο τραπέζι με ένα γλυφιτζούρι στο χέρι. Δράματα ο δικός μου. Εγώ δεν μπορούσα να του επιτρέψω να φάει γλυφιτζούρι πριν το φαγητό (γενικά προσπαθώ να τρώει γλυκά σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σίγουρα όχι γλυφιτζούρια, καραμέλες, πατατάκια, γαριδάκια και άλλες τέτοιες βλακείες), τον πήρε ο πατέρας του πήγαν μία βόλτα, μαζί και ο άλλος μικρός με το γλυφιτζούρι. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ και θέλω τη γνώμη μας. Την έχω μιλήσει εννοείται, όμως μου λέει ότι δεν θεωρεί σωστό να στερήσει από το παιδί τα γλυκά και τα σνακς, άφού κάποια στιγμή θα τα φάει. Και να σας πω την αλήθεια, πολύ που με νοιάζει τί κάνει με το παιδί της. Με το παιδί μου ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Διαφημίσεις

καλησπέρα , κοίτα κακα τα ψέμματα κάποια στιγμή θα τα μάθαινε και ο δικός σου τα γλυκάκια

αυτά δεν ξεφεύγουν απο τα παιδιά..χιχιχιχι

στην προκειμένη περίπτωση μπορείς να μιλήσεις με τον μικρό σου και αν είναι να συναντηθείτε με την κολλήτη και τον μικρό της , να αγοράσεις εσυ 2 γλυφιτζούρια και να τους πεις οτι μόλις τελειώσουν το φαγητό τους θα μπορέσουν να τα φάνε.....και έτσι και καλή θα είσαι με τους μικρόυς και εντάξει με την σειρά των πραγμάτων...

όσο για μετά αν συ ζητάει ο μικρός και στο σπίτι μπορείς να τον ξεγελάσεις λέγοντας του οτι αυτά τα πουλάνε σε ενα μαγαζί λίγο μακριά απ οτο σπίτι αλλά όταν ξαναπεράσετε απο κει θα του πάρεις...

εεε τι λές πως σου φαίνεται??

Αυτό είναι όντως ένα θέμα και το έχω αντιμετωπίσει ουκ ολίγαις φορές.Αν ενδώσεις το παιδί σου θα αποκτήσει κακές διατροφικές συνήθειες και αν δεν ενδώσεις θα σε χαρακτηρισουν υπερβολικη,αυστηρή κ.τ.λ.Εφόσον είναι φίλη σου μπορείς να της μιλήσεις απλά και ειλικρινά,ότι όσο ακόμη είναι μικρα και έχεις τον έλεγχο δεν θέλεις το παιδί σου να τρώει αυτές τις χημικές αηδίες και αν αυτή θέλει να το κάνει ας το περιορίσει τουλάχιστον μπροστά σας.

Διαφορετικά, περιορίζεις εσύ τις συναντήσεις μαζί τους και φροντίζεις πάντα το παιδί σου να είναι χορτάτο από πρίν όταν είναι να βρεθείτε εννοώ.Το έχω ζήσει δυστυχώς και είναι πολύ δύσκολο να το χειριστείς χωρίς να χαλάσουν οι ισορροπίες, αλλά πάντα προηγείται το καλό των παιδιών μας :)

Θα συμφωνήσω ότι όταν το παιδάκι είναι χορτάτο, ενδιαφέρεται λιγότερο για τα γλυκά. Μπορείς να ρισκάρεις να το αφήσεις να δοκιμάσει και ίσως διαπιστώσεις ότι θα το παρατήσει μετά από 1-2 μπουκιές, γιατί δεν έχει συνηθίσει τη γεύση. Η μόνιμη απαγόρευση μπορεί να δημιουργήσει απωθημένο, όμως η εκπαίδευση με την ελεγχόμενη κατανάλωση μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα, μπορείς να κάνεις και την κατάλληλη διδασκαλία περί υγιεινών τροφών και ό,τι πιάσει. Μεγαλώνοντας θα μπορεί μόνο του να ξεχωρίζει και μάλιστα, θα σου τη λέει, όταν παρεκτρέπεσαι :)

Εμείς έχουμε θέμα αλλεργίας και η ανάγκη για απαγορεύσεις είναι άκρως επιτακτική και φυσικά, όπου πηγαίνουμε, κανείς δεν νοιάζεται να έχει ένα κατάλληλο σνακ παράλληλα με τις άλλες αηδίες. Οπότε καταρχάς φροντίζω το παιδί μου να είναι χορτάτο, και μετά κουβαλάω μαζί μου εναλλακτικές λιχουδιές, ώστε να κάνει κι εκείνη "ό,τι κάνουν τα άλλα παιδάκια". Λόγω του ό,τι είναι χορτάτη, σπανίως ενδιαφέρεται ... Μόλις μεγαλώσει λίγο περισσότερο, θα στενέψουμε τα όρια και ελπίζουμε στη συνεργασία της ....

Από την άλλη, δεν με απασχολεί το "πριν" ή "μετά το φαγητό", νομίζω ότι είναι μικρή, για να το καταλάβει και ακόμη και να επηρεαστεί η όρεξη της, θα φάει λίγο αργότερα. Είναι από τις μάχες που προς το παρόν δεν θέλω να δίνω, όταν βγαίνουμε έξω, για να χαλαρώσουμε, αλλιώς προτιμώ να παραμείνω σε ελεγχόμενο περιβάλλον ή να βγω χωρίς το παιδί.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Maya εγω ειμαι η φιλη σου??? :lol::lol::lol:

Ο Χαρης επειδη τρωει οτι θελει και οποτε θελει κουβαλαει παντα μαζι του γλυκα.. Ομως ο Χαρης επειδη ειναι ενα παιδι που δεν τα εχει στερηθει ποτε δεν τα τρωει.. απλα τα κουβαλαει μαζι του.. Πχ μπορει να φαει απο το πακετο τα σμαρτις 2 καραμελακια..

Να ανοιξει το πακετο με τα γαριδακια και μονο και μονο για να φαω εγω ενα.. :lol:

Να παρει το γλυφιτζουρι και να το ανοιξει να το γλυξει μια φορα και να το πεταξει..

Με αυτον τον τροπο εχω καταφερει να μην τρωει το παιδι μου γλυκα ουσιαστικα..

Ομως οταν πχ βγαινω με την φιλη μου που την μικρη της την εχει στην στερηση γενικως, η μικρη θα φαει πχ ολο το κουτι με τα πουρακια και δεν θα σταματησει αν δεν τελειωσουν.. (και ο χαρης θα εχει φαει μισο και θα το εχει φτυσει κιολας)

Γενικα οταν βγαινουμε προσπαθω εγω να μην κουβαλαω αλλα αν το παρει το παιδι μαζι του ή αν περασουμε πριν απο περιπτερο και μου ζητησει κατι δεν υπαρχει περιπτωση να μην το παρει.

με την ορεξη του δεν εχουμε προβλημα.. Αμα πειναει τρωει.. αμα δεν πειναει δεν τρωει.

Ο καθενας εχει επιλεξει τον τροπο που θα τρεφεται το παιδι του και απο εκει και περα φροντιζει να το υποστηριζει..

Δεν μπορεις να επιβαλεις στη φιλη σου να αλλαξει τη δικη της νοοτροπια... την καλυτερη συμβουλη νομιζω στην εδωσε η αμαρετο.. η παραμενεις σε ελεγχομενο περιβαλλον ή βγαινεις χωρις το παιδι, απο τη στιγμη που ακομα ειναι μικρος για να "το συζητησεις " μαζι του το θεμα.

Παρολα αυτα αν γνωριζω οτι υπαρχει ιατρικο προβλημα πχ αλλεργια εκει ειμαι πιο απολυτη και εννοειτε οτι θα πατησω ποδι στο τι θα εμφανισει το παιδι μου στο τραπεζι..

Το κανω ομως μονο για λογους υγειας.. για λογους νοοτροπιας οχι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατά δεύτερον, θέλω να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν στερώ το παιδί μου από τα γλυκά. Απλά δεν έχουμε γλυκά στο σπίτι και όταν βγαίνουμε έξω δεν του αγοράζω από περίπτερα. Θα φτιάξω όμως σπιτικό κέικ, θα του αγοράσω μπισκότα και φυσικά όταν πάμε σε σπίτι και μας κεράσουν κάτι, και θα το αφήσω να το φάει, τώρα πλέον, αν μου το ζητήσει. Όμως είναι μικρός για καραμέλες και φυσικά τα γλυφιτζούρια είναι απλά ζάχαρη, χημικά χρώματα και συντηρητικά. Αν τύχει να το βρει, ΟΚ, θα το φάει. Όμως γιατί να το έχει διαρκώς μέσα στα πόδια του? (Και μη μου πείτε ότι είμαι περίεργη, γιατί όλοι οι γιατροί, όλα τα σχετικά βιβλία, γενικά όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με τα παιδιά, λένε ότι η ζάχαρη κάνει κακό. Και στα δόντια τους, και για παιδικό διαβήτη και για άλλες ασθένειες. Δεν είμαι λοιπόν εγώ η περίεργη, απλά η φίλη μου είναι αδιάφορη.) Το ερώτημα μου είναι απλό. Κάθε γονιός έχει έναν τρόπο να ανατρέφει τα παιδιά του. Όταν λοιπόν ο άλλος, βλέπει ότι κάνεις μία προσπάθεια και ενώ του έχεις εξηγησει, σου την σαμποτάρει από αδιαφορία, δεν είναι έλλειψη σεβασμού?

ναι ..ειναι..

αλλα απο την αλλη να δουμε πως θα προσταψεις εσυ το δικο σου παιδι..

ειναι δυσκολο αληθεια , δυο αντικρουομενες θεσεις αλλα συναισθηματα φιλια σας ενωνουν...Τι να πω?

απ τηνμια γιατι να υποχωρεις μονον εσυ στα πιστευω σου και στις θεσεςι σου κι απ την αλλη η φιλη σου όχι...καντης μια κουβεντα βρε αδερφε και οριστε βαρδιες .... πχ τεταρτη που θα συναντηθουμε οχι γλυκα πεμτη ναι και να το πατε εναλαξ..ας κανει κι αυτη μια υποχωρηση ...!

Τέλειο! Έτσι ακριβώς θα της το πω και ελπίζω να καταλάβει το χιούμορ. :lol::lol::lol::lol:

Αυτό που με προβληματίζει είναι όμως ότι τέτοια προβλήματα θα συναντάμε σε όλη μας τη ζωή με φίλους και τα παιδιά τους. Κάπου κάποιος θα είναι πιο χαλαρός, κάπου το παιδί θα λέει: Μα γιατί ο Γιωργάκης...?, και τελικά θα γίνουμε όπως οι γονείς μας (η ατάκα που με σκότωνε: 'Δεν με νοιάζει τί κάνει ο Γιωργάκης, με νοιάζει τί κάνεις εσυ!"'). Αλήθεια, καμία από εσάς δεν αντιμετωπίζει παρόμοι πρόβλημα? Μήπως πράγματι είμαι υπερβολική???

δεν εισαι καθολου υπερβολικη ...ειναι μεσα στα πλαισια της ανατροφης αυτα τα προβληματα...

κι εγω δυσκολευομαι σε πολλα και με προβληματιζουν ακομα περισσοτερα... αλλα εκει εχει να κανει το οτι ΕΓΩ επιλεγω αυτο για το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ...δεν νομιζω να καταληξεις με την σπαστικη ατακα ¨δεν με νοιαζει τι κανει ο Γιωργακης¨ νομιζω οτι θα του δωσεις κινητρα και θα του εξηγησεις την θεση του συστηματος (οικογενεια σας δλδ) του οποιου ανηκει ....

μετα απο καποια ηλικια ιθα κανει οι θελει αλλα αυτο αστο ...

εγω αυτο που λεω συνηθως δεν ειναι δεν με νοιαζι τι κανει ο ταδες...εγω λεω συνηθως ο ταδε ειβναι ταδε κι εχει πχ και πρασινα ματια ...εσυ εχεις? η μηπως να κανουμε οτι κανει ο ταδε αρα και πλαστηκη..κι ο μπαμπας του ταδε ειναι ετσι εσενα ο δικος σου ειναι?...κλπ κλπ εξηγεις την διαφορετικοτητα...δνε ειναι οτι δεν σε νοιαζει!

θα μπορούσες να εχεις γλυκακια απο το σπιτι που τα έχεις φτιαξει εσυ ώστε να τρώνε τα δικά σου.Πες στη φίλη σου ''όλο εσυ φερνεις ,σήμερα θα φέρω εγώ''

Και μένα η μικρήμου τρελενεται για γλυκα οπότε εχω παντα μαζι μου καποια λιχουδια

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

εγώ λέω άλλο (στο θέμα με τα γλυκά πάντα): "με βλέπεις εμένα ή τον μπαμπά σου να τρώμε όλη την ώρα, κάθε μέρα γλυκά??"..... το παράδειγμά μας θα μιμηθούν πάνω από όλα τα άλλα. Και μετά εξηγούμε (σε μεγαλύτερη ηλικία) ότι ο καθένας κάνει άλλα πράγματα στο σπίτι του και δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι τα ίδια (είναι η παραλλαγή του "δε με νοιάζει τι κάνει ο τάδε, με νοιάζει τι κάνεις ΕΣΥ! :lol::lol: )

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Να σου πώ maryp, κι εγώ σε αυτό βασίζομαι, απλά ακόμα είναι μικρούλης και δεν μπορώ να του εξηγήσω. Δεν θα μου ζητήσει ποτέ γλυφιτζούρι, δεν ξέρει καν ότι τρώγεται αυτό το πράγμα, γιατί όποτε μας έχουν φέρει το παίζει λίγο και το αφήνει. Όταν όμως βλέπει το άλλο, στενοχωριέται και δεν μου αρέσει. Και επαναλαμβάνω, αν ήταν κάτι εξαιρετικό, ας φάει, δεν θα με έννοιαζε. Όμως εδώ μιλάμε για ΣΥΝΕΧΕΙΑ και για πολύ μεγάλες ποσότητες. Εγώ Renah φτιάχνω σπιτικά γλυκά κατά καιρούς και φυσικά το παιδί τρώει. Αλλά, όπως και να το κάνεις, οι αηδιούλες που πουλάνε τα περίπτερα είναι πιο ελκυστικές. Από όσα μου λέτε, τελικά νομίζω ότι ΕΙΜΑΙ υπερβολική. Είναι και αυτό μέσα στις δυσκολίες της ανατροφής. Μπορεί να κάνω κάτι εγώ που να τη σπάει στη φίλη μου και να μην το ξέρω. Απλά εγώ φοβάμαι ότι αν πω στο παιδί να μην φάει την αηδία που του δίνει, θα την προσβάλω και δεν το θέλω. Γι αυτό τον αφήνω να τη φάει και μετά .... τρώγομαι εγώ που υποχώρησα από τις αρχές μου.

Απλά εγώ φοβάμαι ότι αν πω στο παιδί να μην φάει την αηδία που του δίνει, θα την προσβάλω και δεν το θέλω. Γι αυτό τον αφήνω να τη φάει και μετά .... τρώγομαι εγώ που υποχώρησα από τις αρχές μου.

Συγγνώμη... αλλά σε τόσο μικρά παιδιά... κάποιος ξένος ΔΕΝ δίνει τίποτα αν δεν ρωτήσει πρώτα τη μαμά τους... Του δίνει??? Οχι δα!

Εσύ είσαι αυτή που πρέπει να δίνεις στο παιδί σου το οτιδήποτε ειδικά αν πρόκειται για θέματα φαγητού! Δλδ αν ένα παιδάκι ειναι πχ αλλεργικό στη φράουλα και εγώ επειδή δίνω στο παιδί μου, θα πιάσω και θα δώσω και σε αυτό για να μη ζηλέψει... του κάνω καλό???

Μηπως αυτή θα πρέπει να είναι η βάση της συζήτησής σας??? Να μην του δίνει δηλαδη εκείνη??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Του δίνει πάντα μπροστά μου εννοείται. Όμως, όταν το δικό της τρώει το τρίτο κρουασάν σοκολάτα (το έτοιμο, με τα συντηρητικά όχι και κανένα φρέσκο), εγώ δεν τολμώ να πω 'όχι αγάπη μου, δεν επιτρέπεται να το φας, γιατί έχεις ήδη φάει ένα γλυφιτζούρι ή γιατί είναι ώρα φαγητού, ή γιατί δεν γουστάρω'. Και δεν τολμώ, γιατί το παιδί μου αρχίζει να ουρλιάζει και όλοι θα με πουν σπαστικιά που το έχω το καημένο και κλαίει για ένα γλυκάκι. Βλέπεις είναι δύο χρονών και δεν καταλαβαίνει από εξηγησεις. Όμως τελικά, αυτός είναι το τρόπος!

[

Συγγνώμη... αλλά σε τόσο μικρά παιδιά... κάποιος ξένος ΔΕΝ δίνει τίποτα αν δεν ρωτήσει πρώτα τη μαμά τους... Του δίνει??? Οχι δα!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

[

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!

Θέλετε να πείτε ότι δεν τη ρωτάει τη μαμά, μπροστά στο παιδί, έτσι δεν είναι? Γιατί, αν το δει το παιδί, είναι πια αργά. Το παιδί μου όμως βλέπει ήδη το άλλο να τρώει το κρουασάν. Οπότε τί νόημα έχει ποιος και πότε δίνει. Αυτός βλέπει το γιο της, αρχίζει να ζητάει το ίδιο, χωρίς καλά καλά να γνωρίζει τί είναι, οπότε εγώ πάλι είμαι σε θέση να κάνω την κακιά και η επίσκεψη ολοκληρώνεται με δράματα, γιατί μετά το κρουασάν ο μικρός της θα πάει να φέρει καραμέλα και μετά σοκοφρέττα και έτσι θα περάσει όλη η ώρα αυτό να τρώει και εμείς να τσακωνόμαστε. Και η φίλη μου αδιάφορη, σαν να μην έχει να κάνει τίποτα με αυτό, σα να είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσω με το παιδί μου.....

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=988

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4048&start=0

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο θέμα με αυτά που αναφέρονται. Το πρόβλημα που έθιξα δεν αφορά κατά πόσο είναι καλό ή όχι να τρώει το παιδί γλυκά και σε ποια ηλικία, αλλά πώς αντιμετωπίζει κανείς τη συχνή συναναστροφή με ένα παιδάκι που τρώει συνέχεια γλυκά με αποτέλεσμα το άλλο να ζηλεύει και να δημιουργούνται συγκρούσεις. Πάντως αν θέλετε να το σταματήσουμε εδώ, εγώ είμαι ήδη πολύ ικανοποιημένη από τις απαντήσεις, έμαθα πολλά και πήρα πολλές ιδέες για το πώς θα αντιδράσω άλλη φορά!

θα πω κάτι τελευταίο και ακραίο: ΟΚ είναι φίλη σου την αγαπάς κλπ. αυτό που κάνει εκείνη στο παιδί της δεν είναι αποδεκτό απο σένα. ΑΝ εκείνη δεν έκανε αυτό δλδ τα γλυκά συνέχεια, αλλά είχε ένα παιδί που βρίζει, σπάει και δεν ξέρω εγώ τι άλλο (συμπεριφορές που πιστεύω σε βρίσκουν αντίθετη) θα συνέχιζες να βάζεις τα πιτσιρίκια να παίζουν μαζί??? (παίζουν τρόπος του λέγειν, δεν παίζουν τρώνε σκουπίδια...) Μήπως πρέπει να κάνεις κάτι δραστικό, όσο κι αν αυτό σου κοστίσει την χαρά να βλεπεις τόσο συχνά τη φίλη σου, αλλά θα σώσει το παιδί σου από το να τρώει σκουπίδια σε τόσο μικρή ηλικία?? (Σόρρυ που τα λέω έτσι ωμά, αλλά δυστυχώς έτσι τα λέω γενικά. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κακή πρόθεση)

Μaya πολύ ωραίο το θέμα που άνοιξες ... καταρχήν θα σου πω πως δεν σε βρίσκω καθόλου υπερβολική και εμένα θα με ενοχλούσε το ίδιο μια παρόμοια συμπεριφορά.

Συμφωνώ με την aria στο ότι πρέπει να κάνεις μια κουβεντούλα με τη φιλενάδα σου πάνω στο θέμα. Δεν είναι ντροπή να πεις αυτά που πραγματικά νιώθεις, δεν είναι ότι θέλεις να την προσβάλλεις απλά προσπαθείς και να διαπαιδαγωγήσεις σωστά το παιδί σου και να διατηρήσεις τη φιλία σας και είναι υπερ σου να είσαι ειλικρινής .... νομίζω πως αν είναι πραγματική φίλη θα καταλάβει τι εννοείς ακόμα και αν αρχικά πικαριστεί. Επίσης θυμήσου πως το χιούμορ βοηθάει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ... οπότε βρες κάτι έξυπνο και χαριτωμένο να πεις ώστε και αυτή το υπονοούμενο να πιάσει (είναι αυτό που λέμε μεταξύ αστείου και σοβαρού λέμε την αλήθεια) αλλά και να βρεθεί μια λύση.

Αν από την άλλη πάλι δείχνει να μην θέλει να το καταλάβει όλο αυτό, τότε συμφωνώ με αυτό το τελευταίο που λέει η Maryp ... δυστυχώς ή ευτυχως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ως γονείς κάποιες επιλογές στις παρέες μας. Μπορείς όμως αν θέλεις να διατηρήσεις επαφές βγαίνοντας μόνο εσύ και η φίλη σου χωρίς να έχετε τα παιδιά σας μαζί ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Συμφωνω με αυτα που λεει η φιλη μας η Ολγα και θα ηθελα να προσθεσω κατι.

Μηπως να εκανες μια κουβεντουλα με το μικρο? Πολλες φορες τα παιδια μας εκπλησουν. Καταλαβαινουν πολυ περισσοτερα απο οσα νομιζουμε.

Εχω παρατηρησει οτι οποτε εξηγω στο γιο μου, 23 μηνων τωρα αλλα και λιγο παλαιοτερα, κατι με απλα λογια σαν να το εξηγω σε καποιον μεγαλο, εχω καλυτερα αποτελεσματα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Εγώ θα μιλουσα στη φίλη μου ειλικρινά όπως μιλησες σε μας...

Μία φιλία χρόνων δεν σπάει έτσι..... πες της τι σε ενοχλεί και να βρείτε μία λύση. Δεν αρκεί μόνο εσύ να σέβεσαι τις αντιλήψεις της φίλης σου πρέπει να σέβεται και κεινη τις δικές σου!

Είμαι σίγουρη ότι είναι ευκολότερο και θα ανακουφιστείς...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις που καταθέσατε. Πραγματικά δεν φοβάμαι μήπως χαθεί η φιλία μας. Αν χαθεί γι αυτό, τί να πω? Άυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος. Και σε γενικές συζητήσεις περί διατροφής και υγείας η φίλη μου είναι 'άστα να πάνε'. Στο σπίτι δεν μαγειρεύουν ποτέ, μπορεί το βράδυ να φάνε πατατάκια για βραδυνό, καπνίζουν μπροστά στο παιδί σε κλειστούς χώρους. Το συζητάμε, όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και με άλλους της παρέας και απαντούν ότι σε αυτό το περιβάλλον που ζούμε (μένουν κέντρο Αθήνας) δεν κάνει καμία διαφορά το να προσέχουν. Έχουν άποψη οι άνθρωποι δηλαδή! (Τώρα μην τους παρεξηγήσετε, είναι φανταστικά παιδιά, αλλά ο καθένας μας σέρνει και την βλακεία του, για να μην είναι τέλεια τα πράγματα).

Λοιπόν εγώ όμως ακολούθησα τις συμβουλές σας και της έκανα μία συζήτηση από το τηλέφωνο για τη συνάντηση της Κυριακής. Ξεκινώντας από αυτό που είπε η maryp, της είπα ότι κάθε γονιός έχει κάποιες αρχές, που δεν πρέπει να τις σαμποτάρουμε, και την παρακάλεσα να μην έχει κανένα γλυκό και να φέρω εγώ, όπως είπε η Renah, τη μηλόπιττά μου να την φάμε όλοι μαζί, εμείς με καφέ και αυτά με πορτοκαλάδα (γατί είχαμε κι αυτό, ο μικρούλης της, όλο και δοκίμαζε τη φραπεδιά της μαμάς!). Μου είπε ΟΚ αλλά κι εκείνη προβληματίζεται που ο δικός μου σκαρφαλώνει όπου βρει, ενώ ο δικός της δεν μπορεί και φοβάται μην γκρεμοτσακιστεί, και να κάνω κάτι γι αυτό. Οπότε βρήκαμε μία βάση για συναλλαγή. Εγώ θα μιλήσω στο δικό μου και εκείνη θα απομακρύνει τις καρέκλες από το χώρο που παίζουν, για να μην σας τα πολυλογώ, κάτι πάει να γίνει! Θα σας γράψω οπωσδήποτε νέα!

Maya σε όσα έγραψες παραπάνω συμφωνώ απόλυτα. Αφού με έχουν πει και τσιγκούνα γιατί δεν αγοράζω στο παιδί παγωτό :shock::shock:

Οι γονείς μου δε, μου έλεγαν κρίμα είναι το παιδί που δεν έχει δοκιμάσει σοκολάτα ή άλλο γλυκό, και ότι πρέπει να μαθαίνει γεύσεις κλπ Αφού τούρτα έφαγε πρώτη φορά στα γενεθλιά της όταν έγινε 2 και τη βγάλαμε και φωτό. Αλλά μέχρι τότε την ξεγελούσα και δεν καταλάβαινε τίποτα, τώρα όμως... Πάλι καλά μου ζητάει όταν δει άλλα παιδάκια να τρώνε και εγώ αντι για πχ γλειφιτζούρι θα της πάρω χυμο και κάπως έτσι την έχουμε βγάλει καθαρή μεχρι τώρα!!

Εδώ ισχύει αυτό που είπε παραπάνω η mamaka. κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσει. Όμως τουλάχιστον να ξέρει ότι είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις, αυτό εμένα μου αρκεί. Άσε που όταν έχει εναλλακτικές, μπορεί και να τις προτιμήσει, ποιος ξέρει? (αν δεν τα έχει συνηθίσει, εννοείται).