Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποιος γνωριζει για floppy baby?

Recommended Posts

:confused:xronia polla!!!!!χριστος ανεστη υγεια σε ολους πανω απο ολα!εχω να παραθεσω τον προβληματισμο μου γιατι εχω μπερδευτει!!!εχω ενα κοριτσακι 6 μηνων το οποιο ειχε ενα θεμα με υπερμερτωπια με τα ματια του αλλα πηγαμε σε γιατρους βαλαμε γυαλια και ολα οκ!!το παιδι βλεπει χαμογελα αντιδρα σ ολα !ειναι ενα ησυχο μωρο μαμ κακα και νανι δε σε ενοχλει ειναι πολυ καλη αλλα χοντρουλα ειναι 8,700 κιλα.Οταν ηταν βρεφος η γιατρος μας ελεγε αριστα ο μυικοσ τονος 4 μηνων καθοταν στον ποπο της (με μαξιλαρια)κανενα θεμα με την κινηση.παω το παιδι πριν 3 μερες για εμβολιο και μου ειπε για φλοπυ οτι κινητικα ειμαστε σαν 4 μηνων γιατι δε γυρναει μονη της και κατι τετοια!!!ειναι και βαρια μου ειπε .........παιδια τρελαθηκα μπηκα και διαβασα στο ιντερνετ και μιλαμε τα ειδα ολα!!!τι με υποτονιες σχετιζεται οτι φανταζεστε.......ειναι δυνατον ενα παιδι να ειναι ολα καλα οταν γεννιεται και μετα να χαλαει ο μυικος του τονος?μηπωσ δε το χε δει απο την αρχη και τωρα πει να καλυψει πραγματα?την ρωταω ¨΄αυτη η ψαλλιδα 2 μηνων διαφορα ποτε θα κλεισει?μη σ ανησυχει θα το κερδισει αυτο στους επομενους μηνες!!μηπως το παιδι μου θελει καποια φυσιοθεραπεια?αυτο το παιδι εμενα μου λεει να το περιμενουμε δε νομιζω πως εχουμε θαμα θα δουμε ειναι λιγο τεμπελουλα!!!μου τερματισε την ψυχολογια!!!!!!!!τι να κανω βρε παιδια να παω παραπερα?γιατι ειμαστε πισω στην κινηση?ειναι λιγο σα ζυμαρι η μικρη!!!!!!!!!!!:oops:

Διαφημίσεις

Μηπως (επειδη εσυ λες - δεν ψαχνω να δω ποσο ηταν οι δικοι μου) ειναι λιγο βαρια και δυσκολευται? Και εμενα δεν γυρναγαν 6 μηνων γιατι τους ειχα σε σφηνακια. Οταν ομως γυρισαν 2 μηνες μετα μπορουσαν να γυρνανε και απο τις 2 κατευθυνσεις. Ανασκελα την βαζεις?

Βεβαια καλο θα ηταν να παρεις αλλη μια γνωμη απο παιδιατρο αν οχι απο παιδονευρολογο.

Χρονια Πολλα

Μηπως (επειδη εσυ λες - δεν ψαχνω να δω ποσο ηταν οι δικοι μου) ειναι λιγο βαρια και δυσκολευται? Και εμενα δεν γυρναγαν 6 μηνων γιατι τους ειχα σε σφηνακια. Οταν ομως γυρισαν 2 μηνες μετα μπορουσαν να γυρνανε και απο τις 2 κατευθυνσεις. Ανασκελα την βαζεις?

Βεβαια καλο θα ηταν να παρεις αλλη μια γνωμη απο παιδιατρο αν οχι απο παιδονευρολογο.

Χρονια Πολλα

mpromyta den tis aresei alla thn vazw!!!shkwnei to kefali kanei na gyrisei alla den ta katafernei!!!to prwi thn vriskw se allh 8esh apo to vrady thn hmera omws ta zwa mou arga ekei thn afineis ekei einai !!!!ennoeite tha paw se paidoneurologo an mexri ton allo mhna den dw beltiwsh!!!na mi sou pw na allaxw kai paidiatro!!!!!!!!!!!!

Βαζε την μπρουμυτα με το ζορι και εχει της παιχνιδακια για να κοιταει απασχολειται. Σιγα σιγα θα συνηθισει ή θα προσπαθησει να ερθει στην θεση που την βολευει (οποτε θα κουνηθει :wink: )

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα εκεί αλλά Αγγλία επιμένουν να αφήνουμε το παιδί οπότε είναι έτοιμο να γυρνάει, περπατάει και όλα αυτά!

6 μηνών είναι ακόμα μικρό, περίμενε μέχρι τους 7 και άμα δεν δεις εξέλιξη άλλαξε παιδιατρο

Ολα τα παιδιά δεν κάνουνε ακριβώς το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή .. Και εμένα ο δικός μου γύρισε από μπρουμιτα σε ανάσκελα νωρίς αλλά άργησε για το αντίθετο...

Το μοναδικό που θα έλεγα, είναι ότι εδώ οι γιατροί πιστεύουν ότι όταν ένα μωρακι είναι βαρύ θα αργήσει να είναι κινητικό

Πίνει ακόμα γάλα η έχεις αρχίσει φαγητό;

mpromyta den tis aresei alla thn vazw!!!shkwnei to kefali kanei na gyrisei alla den ta katafernei!!!to prwi thn vriskw se allh 8esh apo to vrady thn hmera omws ta zwa mou arga ekei thn afineis ekei einai !!!!ennoeite tha paw se paidoneurologo an mexri ton allo mhna den dw beltiwsh!!!na mi sou pw na allaxw kai paidiatro!!!!!!!!!!!!

προσπαθεί να γυρίσει και δεν τα καταφέρνει;ή δεν προσπαθεί καν;μπορείς να της δείξεις εσύ πως να γυρίζει!

απο'κει και πέρα τα ιατρικά θέματα με τον γιατρό εννοείται!;)

Καλησπέρα και να σου ζήσει η μικρούλα σου!ο δικός μου γεννήθηκε 4600 σχεδόν και 60 εκ.δηλαδη τεράστιος.Γυρισε και έκατσε μετά τους 7 μήνες αλλα όλα καλά.Η παιδιατρος δεν ανησύχησε ποτέ...κατα τ αλλα περπάτησε 12 μηνων και γενικά όλα καλά.....νομίζω δε χρειάζεται να τρελλενεσαι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια είστε.

Καλησπέρα και να σου ζήσει η μικρούλα σου!ο δικός μου γεννήθηκε 4600 σχεδόν και 60 εκ.δηλαδη τεράστιος.Γυρισε και έκατσε μετά τους 7 μήνες αλλα όλα καλά.Η παιδιατρος δεν ανησύχησε ποτέ...κατα τ αλλα περπάτησε 12 μηνων και γενικά όλα καλά.....νομίζω δε χρειάζεται να τρελλενεσαι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια είστε.

panagitsa mou!!!!!!kaisariki sigoura......emena gennh8hke 3300 37 ebdomadwn emoiaze omws sa na htan 2500 kila poly mikroskopikh!!!!apo kei kai meta eperne 1 me 1.5 kila to mina..........me 8hlasmo parakalw mexri ton 4 mhna!!!!twra opoios thn vlepei leei ti 8reftari einai auto!!!!einai megaloswmo mwro 70 kai kati upsos!!!!kanei toxo to kormi na gurisei alla thn pernei to varos kai menei sta8eri sto idio shmeio!!!anaskela xtypaei poly xeria kai podia pianei antikeimena alla mpromyta mono to kefali sthrizei kai meta apo liga lepta kourazete kai klaiei!!!dokimasa me paixnidia ante na kerdisa kanena dilepto s auti th 8esi kai meta gkrinia pali!!!!!!!!!ti na kanw 8a perimenw askiseis ka8e mera kai blepoume.........eyxaristw gia tis symboules.......:shock:

Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα εκεί αλλά Αγγλία επιμένουν να αφήνουμε το παιδί οπότε είναι έτοιμο να γυρνάει, περπατάει και όλα αυτά!

6 μηνών είναι ακόμα μικρό, περίμενε μέχρι τους 7 και άμα δεν δεις εξέλιξη άλλαξε παιδιατρο

Ολα τα παιδιά δεν κάνουνε ακριβώς το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή .. Και εμένα ο δικός μου γύρισε από μπρουμιτα σε ανάσκελα νωρίς αλλά άργησε για το αντίθετο...

Το μοναδικό που θα έλεγα, είναι ότι εδώ οι γιατροί πιστεύουν ότι όταν ένα μωρακι είναι βαρύ θα αργήσει να είναι κινητικό

krema de mas afhnei gia na mhn parei ki allo varos!!!!trwme frouta kai xekinhsame fai ayth thn ebdomada alla den trelenete!!!8hlase mexri kai ton 4 mhna!!!ola ta alla geumata gala almiron pinei!

Διαφημίσεις

προσπαθεί να γυρίσει και δεν τα καταφέρνει;ή δεν προσπαθεί καν;μπορείς να της δείξεις εσύ πως να γυρίζει!

απο'κει και πέρα τα ιατρικά θέματα με τον γιατρό εννοείται!;)

prospa8ei alla mono mish strofi kanei meta thn gyrizw egw afou den mporei prospa8ei pantws!!!

prospa8ei alla mono mish strofi kanei meta thn gyrizw egw afou den mporei prospa8ei pantws!!!

δείξτης εσυ τότε!κι εγώ μόλις κατάλαβα πως θέλει να γυρίζει αλλά δυσκολεύεται της έδειξα και αποκει και μετά αλλιώς την έβαζα αλλιώς την έβρισκα!!!:P:p

καλό θα ήταν βέβαια να πάρεις και μια δεύτερη ιατρική γνώμη τωρα που είναι ακόμη νωρίς!;)

Αστα να πανε, ο δικός μου δώδεκα μηνών και ακόμα θυλαζει , δεν ήθελε ποτέ άλλο γάλα (αλλά τρώει και φαγητό)

Πίνει γάλα κάθε 4 ώρες; Αν πίνει παραπάνω έχεις δοκιμάσει το γάλα για hungry babies? της δίνεις και νερό, μπορεί να διψαει; Δεν είναι κακό που είναι παχουλουλα απλά όσο πιο πολύ γάλα πίνουνε τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να μην δεχτούνε φαγητό μετά και επηρεάζει και το πόσο κινουνται

Καλημερα.

Το μωρακι σου μου θυμιζει παααρα πολυ τη δικια μας μπουμπου. Ηταν βαρια και λιγο τεμπελουλα και αργησε να τα κανει ολα (μη φανταστεις οτι αργησε πολυ απλα ηθελε το χρονο της). Ποτε δεν ανησυχησε η παιδιατρος απλα για τη δικη μου βασικα ηρεμια μας συστησε μια φυσιοθεραπευτρια, η οποια μας καθησυχασε και απλα μου εδειξε ασκησουλες για να ξεπαρει (δεν ηθελε καθολου το μπρουμυτα και φυσικα δεν γυρνουσε).

Ολα καλα εινια μην αγχωνεσαι. Ειναι ακομα μικρουλι.

• 4 weeks later...

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΔΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.

Διαφημίσεις

Kαλημέρα!

Με ένα μεγαλόσωμο μωρό κι εγώ, ο οποίος ΜΙΣΟΥΣΕ να βρίσκεται μπρουμυτα (και ακόμα δεν τρελαινεται-σχεδον 11 μηνών), στα σχεδόν 10 κιλά στους 6 μήνες, άρχισε να γυρίζει μετά τον 7ο μήνα. Αλλά πολύ αργότερα.

Δεν το ήθελε ρε αδερφέ! Δε θυμάμαι πότε ακριβώς γύρισε αλλά μάλλον στον 9ο! Και σου μιλάω για μωρό που έχει απίστευτο μυικό έλεγχο και δύναμη.

Το παιδί δεν το προλαβαίνεις, σηκώνει πράγματα με το ένα χέρι που εγώ δε μπορω!!!! Υποστήριζε το κεφαλάκι του μόνος του από 6 εβδομαδων και πρώτη φορα που σήκωσε το κεφάλι του, ήταν στην αγκαλιά μου όταν ήταν μιας ώρας.

Αμα το κεφάλι της δεν ειναι σα ζυμαρι, και το υποστηρίζει και δε βλεπεις να "τρεμει" ή να φευγει πίσω, τότε απλά θελει το χρόνο της.

Μπορεί απλα να μην την ενδιαφέρει να γυρίσει

cpVWp3.png