Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το άγχος που βιώνω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης...Βρίσκομαι στο τέλος του 7ου μήνα αισίως και ομολογώ ότι αισθάνομαι μεγάλο άγχος..Για όλα..Για το πώς θα πάει η γέννα, αν το παιδάκι μου θα γεννηθεί υγιές, πώς θα τα καταφέρω με τις νέες υποχρεώσεις...Σαν άνθρωπος γενικά είμαι πολύ αγχώδης και τελειομανής..Ό,τι περνάει από το χέρι μου θέλω να γίνεται τέλεια..Δυστυχώς δεν λείπουν οι εντάσεις στη ζωή μου από την αρχή της εγκυμοσύνης..Φαίνεται πως έχουν τρελαθεί οι ορμόνες μου και τα βάζω και θυμώνω με όλους..Με το σύζυγό μου, με τους γονείς μου, με τα πεθερικά μου..Το τί γκρίνια ακούνε όλοι αυτό το διάστημα και φωνή δε φαντάζεστε..Πριν μείνω έγκυος είχα αυτοέλεγχο σε μεγάλο βαθμό..Δεν ήμουν αυτό που λέμε "υστερική"..Τώρα όμως αισθάνομαι ότι με το παραμικρό θα εκραγώ και ο Θεός βοηθός..Μαζί με το άγχος της εγκυμοσύνης, έχω και το άγχος με τα οικονομικά και την κρίση γενικότερα..

Υπάρχει καμία μανούλα ή εγκυμονούσα που να βιωσε/βιώνει κάτι ανάλογο? Είχε/Έχει επιπτώσεις στα μωρά μας όλο αυτό

Λέτε να γεννηθεί το παιδάκι μου με προδιάθεση για άγχος και κατάθλιψη?? Και μόνο η σκέψη πυροδοτεί το άγχος που ήδη νιώθω!

Σας ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το άγχος που βιώνω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης...Βρίσκομαι στο τέλος του 7ου μήνα αισίως και ομολογώ ότι αισθάνομαι μεγάλο άγχος..Για όλα..Για το πώς θα πάει η γέννα, αν το παιδάκι μου θα γεννηθεί υγιές, πώς θα τα καταφέρω με τις νέες υποχρεώσεις...Σαν άνθρωπος γενικά είμαι πολύ αγχώδης και τελειομανής..Ό,τι περνάει από το χέρι μου θέλω να γίνεται τέλεια..Δυστυχώς δεν λείπουν οι εντάσεις στη ζωή μου από την αρχή της εγκυμοσύνης..Φαίνεται πως έχουν τρελαθεί οι ορμόνες μου και τα βάζω και θυμώνω με όλους..Με το σύζυγό μου, με τους γονείς μου, με τα πεθερικά μου..Το τί γκρίνια ακούνε όλοι αυτό το διάστημα και φωνή δε φαντάζεστε..Πριν μείνω έγκυος είχα αυτοέλεγχο σε μεγάλο βαθμό..Δεν ήμουν αυτό που λέμε "υστερική"..Τώρα όμως αισθάνομαι ότι με το παραμικρό θα εκραγώ και ο Θεός βοηθός..Μαζί με το άγχος της εγκυμοσύνης, έχω και το άγχος με τα οικονομικά και την κρίση γενικότερα..

Υπάρχει καμία μανούλα ή εγκυμονούσα που να βιωσε/βιώνει κάτι ανάλογο? Είχε/Έχει επιπτώσεις στα μωρά μας όλο αυτό

Λέτε να γεννηθεί το παιδάκι μου με προδιάθεση για άγχος και κατάθλιψη?? Και μόνο η σκέψη πυροδοτεί το άγχος που ήδη νιώθω

Σας ευχαριστώ πολύ

Καλησπερα...το ειπεσκαι μονη σου...ειναι καθαρα θεμα ορμονων τα νευρα, τα αγχη και ολα τα σχετικα....κοιταξε να ηρεμησεις γιατι οτι νιωθεις εσυ νιωθει και το μωρακι σου....και να σου πω και κατι??? εγω γεννησα οριν 9 μηνες και πλεον τα αγχη ειναι πολυ περισσοτερα...και πιο σημαντικοτερα....καισαφως τωρα τομωρο μου με χρειαζεται πιοσυγκροτημενη, συνηδητοποιημενη, οργανωμενη, ξεκουραστη και πολλα αλλαπου θα τα καταλαβεις μολις ερθειμε το καλο το μωρακι σου....μην αγχωνεσαι για την γεννα...και για το αντο μωρακι σου ειναι υγιες....ολα θαπανε καλα....εκμεταλευσου το τωρα για να παρεις δυναμεις....γιατι θα τις χρειαστεις....σκεψου θετικα και να εισαι σιγουρη οτι ολα θα κυλισουν ομαλα.....δεν υπαρχει καμια γυναικα που να μην σκεφτηκε αυτα που σκεφτεσαι εσυ τωρα (μαζι και εγω φυσικα) αλλα ολα εχουν και την σειρα τους....την οποια καλεισαι εσυ να βαλεις για να μην χασεις τον ελεγχο κυριως την χρονικη στιγμη που δεν πρεπει να τον χασεις....δλδ κυριως οταν γεννηθει το μωρακι σου που απλα θα σε χρειαζεται με ξεκαθαρο μυαλο, σαφως πιο οργανωμενη χωρισαυτο να σημαινει οτι το αγχος θαεξαλειφθει...απλα θα τοδιαχειριζεσαι καλυτερα....και ολα θα κυλισουν ομαλα...

Με τοκαλο σου ευχομαι....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Οσο για τον συζυγο, γονεις, πεθερικα ειναι υποχρεωμενοι αν μι τι αλλο να κανουν λιγο υπομονη και πολυ περισσοτερη οταν γεννησεις....αν το καλοσκεφτεις ολες τα ιδια περασανε και η μητερα σου κ η πεθερα σου....απλα καποιοι ανθρωποι εχουν περισσοτερο ελεγχο και αλλοι λιγοτερο...θα. Ρεις τις ισσοροπιες σου με τον καιρο και αφου γεννησεις.....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Γεια σου και με το καλό το μπεμπέ σου! Έχω ένα μωράκι σχεδόν 9 μηνών κι εγώ. Αρχικά όλο αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Συνοπτικά να σου πω ότι τον πρώτο καιρό να βάλεις στην άκρη την τελειομανία (στο λέω χύμα γιατί εγώ ήμουν υστερική τελειομανής) αλλιώς θα τρελαθείς! Σύντομα θα μπείτε σε ρυθμό και θα γίνουν όλα όπως θες, μην περιμένεις όμως από τον 1ο μήνα όλα τέλεια. Η μητρότητα είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη. Κανείς μας δε γεννήθηκε γονιός!! Κάναμε και θα κάνουμε λάθη. Δε θα σου πω ψέματα, τους πρώτους μήνες υπήρχαν στιγμές που ήθελα να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο όχι λόγω του μωρού όσο της δικής μου τάσης να τα κάνω όλα όπως θέλω κ όποτε θέλω πράγμα που δε γίνεται όταν υπάρχει μωρό, και γι'αυτό λένε ότι αλλάζει η ζωή μας. Όπως είπε και το koalaki η οργάνωση είναι πολύ σημαντική! Θα βάλεις ένα πρόγραμμα στις δουλειές σου σιγά σιγά. Τη μια μέρα πλυντήριο, την άλλη σίδερο κλπ κλπ. Όσο να 'ναι το μωράκι επηρεάζεται από τα συναιθήματά σου, προσπάθησε όταν νιώθεις θυμό να παίρνεις βαθιά ανάσα και να σκέφτεσαι ούτε η 1η ούτε η τελευταία είσαι κι εμείς είμαστε εδώ να μοιραστείς όλες αυτές τις υγιέστατες ανησυχίες σου. Μην σε απασχολεί ο τοκετός, απλά διάβασε πολύ για τη διαδικασία,ενημερώσου και συζήτα με τον γιατρό σου ό,τι σε φοβίζει. Είναι κάτι πρωτόγνωρο ο τοκετός έτσι είναι λογικό να αγχώνεσαι αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι που συμβαίνει λίγες φορές στη ζωή μας και είναι κρίμα να μη το ευχαριστηθούμε! Φιλιά πολλά και προσπάθησε να απολαύσεις το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης!

Οι άντρες της ζωής μου...

Καλησπερα κι απο μενα!Κι εγω βιωσα μεγαλο αγχος κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου χωρις κανενα λογο,απλα οι ορμονες μου χορευαν σε τρελλο ρυθμο!Προσπαθησε να ηρεμησεις και να σκεφτεσαι μονο θετικα!Και μη σκεφτεσαι οτι αυτο θα δημιουργησει τασεις αγχουσ και καταθληψης ατο μωρο σου,φυσικα και δε θα συμβει αυτο!Κοιταξε αν θες και παλιοτερα μηνυματα μου,τα περιγραφω με λεπτομερειες!Με το καλο!

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Γεια σας και από εμένα,

Διαβάζοντας το αρχικό ποστ της κοπέλας ,είδα στο λόγια της εμένα.

Έχω μπει αισίως στον έβδομο (30η εβδομάδα), έχω δόξα τον Θεό καλή εγκυμοσύνη όμως οι ορμόνες και το άγχος δεν με έχουν αφήσει να χαλαρώσω λεπτό.

Τους πρώτους 3 μήνες ήταν το άγχος να εξελιχθεί καλά η εγκυμοσύνη, μετά άντε να πάει καλά η αυχενική διαφάνεια, μετά άντε να πάει καλά και η Β επιπέδου... όλα καλά αλλά το άγχος εκεί..

Μετά είχα άλλο σύμπτωμα ακούω, δεν ακούω το μωρό. Το ακούω πολύ , δεν το ακούω πολύ...αποτέλεσμα? Πανικόβλητη, να κλαίω και να λέω κάτι δεν πάει καλά.. βουρ στο νοσοκομείο για να ελέγξω το μωρό.

Τα δε νεύρα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Οι καβγάδες με τον σύζυγο σε καθημερινή βάση και για ασήμαντη αφορμή.

Άγχος ,στεναχώρια και τύψεις μετά ότι κάτι έκανα άσχημο στο μωρό γιατί νευρίασα και φώναξα.

Όλο αυτό με έχει καταβάλει...δεν κοιμάμαι και καθόλου λόγω πόνων στην μέση και στο ισχίο και είμαι ένα κινούμενο ράκος.

Μέσα σε όλα , μου μπαίνουν και άσχημες σκέψεις ότι το παιδί μπορεί να βγει με αυτισμό γιατί είμαι νευρόσπαστη και αγχώδης στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το ξέρω ότι σε πολλές θα φανώ υπερβολική..θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί ίσως κάποιες μπορούν να με καταλάβουν. :oops:

Αγαπητή stevik, είμαι 38 εβδ. + 1 ημ. :D

Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι ίσως λίγο παραπάνω. Είμαι κι εγώ αρκετά αγχώδης! :roll: Κακώς έχεις άγχος για πολλά που ανέφερες!

Κατ' αχάς θα σου μιλήσω σαν δασκάλα. Τα παιδιά με αυτισμό είναι ελάχιστα και σε καμιά περίπτωση δεν έχει να κάνει με το αν η μαμά έχει άγχη. Ο αυτισμός είναι μια διαραταχή κι έχει να κάνει με δομές του εγκεφάλου. Ξέχασέ το αυτό! Το μωρό μας είναι ένας αυτοτελής οργανισμός που απλά τρέφεται από εμάς κι αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά μας. Κι εδώ θέλω να προσθέσω ότι κι εγώ από το άγχος έχω κάτι σαν μούδιασμα στο κεφάλι, που με πιάνει κάθε τόσο και με τρομάζει. Είναι τελείως άσχετα πράγματα αυτά.

Δεύτερον, είσαι πολύ νωρίς ακόμα, έχεις μέλλον! Η εγκυμοσύνη θα περάσει γρήγορα και στο τέλος θα σκέφτεσαι με απογοήτευση ότι δεν την ευχαριστήθηκες... :roll::roll::roll: Όταν σε πιάνει άγχος:άρπαξε ένα ωραίο βιβλίο να διαβάσεις, βγες έξω να βολτάρεις, να χαζέψεις μωρουδιακά, δες μια ωραία ταινία, βάλε μουσική στο youtube. Και προς θεού, μην ανοίγεις ίντερνετ να διαβάσεις αρνητικά άρθρα!!!!!!!!!! :shock::shock:

Είμαι προς το τέλος της εγκυμοσύνης και το άγχος πήγε να με τρελάνει γιατί ο καιρός πλησιάζει. :?:?:? Ξέρεις τι με χαλάρωσε; Φέρνω κόσμο στο σπίτι. Μια μέρα είχα 3 (!) επισκέψεις!!!!!!!!!! :-D:-D

Την επόμενη άφησα κυριολεκτικά το σπίτι, πήρα τον άντρα μου, πήγαμε για καφέ, μετά φαγητό απ' έξω και μετά .... ύπνος!!!!!!!!!!!!!!! Για δοκίμασε! Αφέσου ;););)

JXShp2.png

Μια ακόμα συμβουλή: έκανα γενική καθαριότητα το Γενάρη- αρχές Φλεβάρη.

Τώρα ας μείνουν τα πιάτα άπλυτα για την επόμενη, το πλυντήριο να απλωθεί λίγες ώρες αργότερα, μια μέρα άστρωτο το κρεβάτι...Και τι έγινε; Το μωρό θα έρθει να με αξιολογήσει;;;;;; Ή θα μου κάνει παρατήρηση γιατί αναβάλλω κάποιες δουλειές;;;

JXShp2.png

Σ'ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες και επιτέλους κάποια που να μπορεί να καταλάβει πως νιώθω!

Σ ευχαριστώ που μου απάντησες με επιστημονικά δεδομένα στην κατ τ άλλα ηλίθια φοβία μου!!

Έχεις απόλυτο δίκιο για το θαύμα που φέρνουμε στην ζωή... μερικές φορές με κατακλύζουν τόσα συναισθήματα που χάνω τον έλεγχο!

Πρόσφατα μπόρεσα και έβαλα στην θέση της την προισταμένη μου στην δουλειά που πριν ακόμα βγω σε άδεια κύησης με ρώταγε πότε θα γυρίσω!!

Έλεος της έλεγα , που να ξέρω η γυναίκα?

Ελπίζω σε 2 εβδομάδες που βγαίνω σε άδεια να ηρεμήσω και να χαλαρώσω περισσότερο... να φτιάξω και το δωμάτιο του μικρού μου πρίγκηπα...όσο για τις δουλειές??? Να ναι καλά η μαμά και η πεθερά μου...

Και πάλι σ ευχαριστώ... με έναν πόνο εύχομαι το παιδάκι σου!!

Να' σαι καλά κι εσύ με το καλό το μωράκι σου!!! Μια χαρά θα είναι τα μωράκια μας κι όλα θα είναι ακόμα πιο χαλαρά κι όμορφα απ' ότι φανταζόμαστε!!!! :-P

JXShp2.png

Διαφημίσεις