Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΡΗΣΗ ΘΗΛΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΙΚΕΑ?

Recommended Posts

Καλές μου μανούλες που τόσο με έχετε βοηθήσει μέχρι τώρα, πε΄΄ιτε μου κι αυτό: σήμερα θα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη στο τζάμπο και στο ικέα (κάνουμα ανακαινιση και χρειάζομαι πραγματάκια). Το μωρό (4,5 μηνών) θα το κρατήσει η μαμά μου (να δούμε πώς θα πιει με το μπιμπερό calma, έχει μάθει το στήθος και τώρα δεν πίνει από μπιμπερό, αλλά αν πεινάσει, πού θα πάει, θα πιει). Επειδή έχω θέμα με υπερπαραγωγή και το στήθος πρήζεται και γεμίζει αμέσως, πονάει και τρέχει, σκέφτομαι να πάρω μαζί μου το θήλαστρο (έχω το symphony και το swing) και να ζητήσω στο ικεα να πάω σ' ένα χώρο (π.χ. γραφείο) και να αντλήσω για 5 λεπτά. Πιστεύετε θα έχω πρόβλημα?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Tsarli αφού έχεις υπερπαραγωγή ίσως να μην είναι καλό να αντλήσεις. Απλά πήγαινε στο μπάνιο βγάλε με το χέρι ίσα για να ανακουφιστείς, όσες φορές χρειαστεί. Δηλ αν νιώσεις ότι πρήζεσαι δύο φορές πήγαινε δύο φορές.

Θα ήταν δύσκολο να πάρεις και το μωρό μαζί; Οπότε να το θηλάσεις όταν πεινάσει κλπ; Στο ΙΚΕΑ υπάρχει και χώρος που μπορείς να καθίσεις με την ησυχία σου και να θηλάσεις.

Αν παρόλα αυτά θεωρείς απαραίτητη την άντληση, στο ΙΚΕΑ μπορείς να αντλήσεις στο χώρο που αλλάζουν τα μωρά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Να τον πάρω μαζι δεν γινεται, γιατί ο σύζυγος χτυπιέται..ότι θα ταλαιπωρηθεί το μωρό..πού τωρα να κάνω καυγάδες, κουράστηκα!

Έχω δοκιμάσει μία ακόμη φορά που έλειπα να μη βγάλω καθόλου (αυτό με το χέρι δεν το έχω καθόλου, ίσως γιατί έχω τεραστιο στηθος και πολύ μαλακό και δεν μπορω να το διαχεριστώ) και γυρισα σπίτι τρεχοντας από τον πόνο. Και με τα επιθεματα να στάζουν.

Το σκέφτηκα αυτό με το δωμάτιο που αλλάζουν τα μωρά, αλλά να, μετά από την αντίδραση στο εμπορικό (επεισόδιο με την Σάντυ Κουτσοσταμάτη), φοβάμαι πλέονμη μπει καμιά άσχετη με το θηλασμό και αρχίσει τα δικά της...δεν έχω πλέον κουράγιο να απολογούμαι για την επιλογή μου να θηλάζουμε.

Μα τί πράγμα είναι αυτό...όλοι "ακόμη θηλάζετε,ααα!! (με βλέμα οίκτου και λύπης, κάτι σαν "αχ, τί πάθατε δηλαδή)".

sLvDp3.png

Εχμ δε θα ζητήσεις άδεια για να θηλάσεις αντλήσεις ή κάτι τέτοιο σε χώρο που είναι προορισμένος γιαυτή τη δουλειά. Η άντληση χρειάζεται ακόμη περισσότερο χρόνο να γίνει αποδεκτή, γιατί ο άλλος δε βλέπει το μωρό, αλλά παρόλα αυτά είναι δικαίωμά σου. ΟΚ μην καθίσεις στην είσοδο να σε βλέπουν όλοι, αλλά το βρίσκω παράλογο να σου την πει κάποιος ειδικά στο ικεα στον ειδικό χώρο για μωρά.

Αν η άλλη έρθει για να αλλάξει το μωρό της και παρεξηγηθεί, ξίδι.

Δεν απολογούμαστε για αυτονόητα πράγματα.....

Για την άντληση με το χέρι ψάξε τεχνική marmet ούτε εγώ μπορούσα στην αρχή, αλλά τελικά είναι πολύ απλό και χρήσιμο (αν όχι για τώρα, για γενικότερα).

Μην πελαγώνεις και μην ψαρώνεις....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ξέρεις τί φταίει miriki??? Αυτό που είπες...ψαρώνω!!

Οπότε θα πάω, θα βγάλω το θήλαστρό μου σαν να μη συμβαίνει τίποτα και θα βγάλω γαλατάκι!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Miriki θηλάζω 15+ μήνες και ως τώρα δεν είχα καταφέρει να βγάλω γάλα με το χέρι, πονούσα και προτιμούσα το θήλαστρο έστω κι αν χρειαζόμουν μόνο 10ml για αποσυμφόρηση μυτούλας! Τι να πω, μου άνοιξες τα μάτια την καταλληλότερη στιγμή με την τεχνική marmet, γιατί ξεκινάω δουλειά και θέλω να αποσυμφορίζω το στήθος αλλά και να το κρατώ ενεργό!!!

Χίλια ευχαριστώ!

lulop3.pngWyeQp2.png