Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στραβισμος σε νεογέννητα

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι, αν ξέρετε και θυμάστε

Γενικότερα θυμάμαι ότι πολλά μωράκια όταν γεννιούνται έχουν στραβισμό...ο μεγάλος μου γιός είχε λίγο στην αρχή το θυμάμαι αυτό και τώρα έχει και ο μικρός, ίσως λίγο ποιο έντονο

Θυμάστε μέχρι ποιο μήνα αυτό είναι φυσιολογικό??

Διαφημίσεις

Επειδή ο Ιωακείμ έχει στραβισμό, αν θυμάμαι καλά μέχρι 6-7 μηνών δικαιολογείται ως ψευδοστραβισμός. Μετά καλό είναι να το δεί και παιδοφθαλμίατρος. Στον Ιωακείμ ξεκίνησε να εμφανίζεται μετά τον 3ο μήνα.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Μεχρι πριν λιγο καιρό το ενα ματι κοιτουσε την ανατολή και το αλλο τη δύση, οπότε ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε οτι μπορει εχει στραβισμο μεχρι τον 6. Εδω και 2-3 εβδομαδες όμως παρατηρώ ότι τα κινει πλεον παράλληλα.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Παρατήρησα ότι και ο μικρός μου μοιάζει να έχει λίγο στραβισμό, ρώτησα το γιατρό και μου είπε να επισκεφτώ παιδοφθαλμίατρο. Μήπως να περιμένω λίγο; Μόλις μπήκε στον τέταρτο μήνα. ήξερα ότι όλα τα μωρά έχουν λιγο στραβισμό λόγω της μύτης τους που είναι πλατιά. Ξέρετε κάποιον παιδοφθαλμίατρο στη Θεσσαλονίκη;

Παρατήρησα ότι και ο μικρός μου μοιάζει να έχει λίγο στραβισμό, ρώτησα το γιατρό και μου είπε να επισκεφτώ παιδοφθαλμίατρο. Μήπως να περιμένω λίγο; Μόλις μπήκε στον τέταρτο μήνα. ήξερα ότι όλα τα μωρά έχουν λιγο στραβισμό λόγω της μύτης τους που είναι πλατιά. Ξέρετε κάποιον παιδοφθαλμίατρο στη Θεσσαλονίκη;

ενας πολύ καλός απ ότι έχω ακούσει λέγεται νομίζω Καραγεωργόπουλος ή Παπαγεωργόπουλος (δεν θυμάμαι καλά), έχει και ιστοσελίδα.

Αν θέλεις κάτι να ρωτήσεις για στραβισμό, εδώ είμαι!! ( ο Ιωακείμ έχει στραβισμό και έχω κάνει διατριβή!!).

Πάντως μην ανησυχείς και να έχει είναι κάτι αντιμετωπίσιμο.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ και τις δυο σας, θα περιμένω ένα μήνα ακόμα και μετά θα δω τι κάνω. Polina την είδα την ιστοσελίδα του, φαίνεται καλός.

Εχω καταλάβει ότι είναι πολύ έμπειρος στο θέμα στραβισμός.