Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περπατάει με τα πόδια προς τα έξω

Recommended Posts

Καλημέρα.Ο γιος μου, 4 χρονών, περπατάει με τα ποδαράκια του ελαφρώς προς τα έξω.Το ίδιο συμβαίνει και όταν τρέχει.Ο ορθοπαιδικός που τον πήγα μου είπε οτι δεν έχει πρόβλημα,είναι μικρός ακόμα κλπ,αλλά δεν πείστηκα.Σκέφτομαι πως ίσως χρειάζεται ορθοπαιδικά παπουτσάκια.Θα πάρω κ δεύτερη γνώμη,αλλά αναρωτιέμαι αν είχε καμία άλλη μανούλα ανάλογη εμπειρία.

tBwt.png

Διαφημίσεις

Είχα αυτο το πρόβλημα όταν ήμουν μικρή κ οχι ελαφρώς όπως αναφέρεις για το γιο σου, ήταν πολύ έντονο. Οι γονείς μου με πήγαν σε αρκετούς γιατρους και τους έλεγαν οτι θα ισιώσουν απο μόνα τους. Ε , όταν πήγα δημοτικό περίπου δεν υπήρχε κανένα θέμα με τα πόδια μου. Δε νομίζω να είναι κάτι σοβαρό αλλα θα σου λεγα για να ησυχάσεις να πάρεις κ μια γνώμη ακόμα.

Καλημέρα.Ο γιος μου, 4 χρονών, περπατάει με τα ποδαράκια του ελαφρώς προς τα έξω.Το ίδιο συμβαίνει και όταν τρέχει.Ο ορθοπαιδικός που τον πήγα μου είπε οτι δεν έχει πρόβλημα,είναι μικρός ακόμα κλπ,αλλά δεν πείστηκα.Σκέφτομαι πως ίσως χρειάζεται ορθοπαιδικά παπουτσάκια.Θα πάρω κ δεύτερη γνώμη,αλλά αναρωτιέμαι αν είχε καμία άλλη μανούλα ανάλογη εμπειρία.

γεννημενος μπαλαρινος λοιπον!

,,,,με τρυφεροτητα το λεω για να μην ανησυχεις

Χαχα!Η αλήθεια είναι οτι κάνει κ κάτι χορευτικά στις μύτες όταν ακούει μουσική.Λες απλά να έχει κλίση προς την ενόργανη το παιδί?Τρέμε Μελισσανίδη!:lol:

tBwt.png

Διαφημίσεις

πριν πολλά χρόνια είχα γνωρίσει μία μπαλαρίνα που είχε στραφεί αλλού γιατί είχε αν θυμάμαι καλά βλασιγωνία? δλδ τα ποδια δεν κλείνανε τελεια στους αστραγάλους και περπατούσε και προς τα έξω.

η μητέρα της ήταν απαρηγόρητη γιατί η δασκάλα της τόσα χρόνια δεν της είχε πει οτι δεν μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπαλέτο λόγω αυτού.

φυσικά ήταν ήδη χορεύτρια, δεν την επηρρέαζε πουθενά.

οπότε αν έχετε το ίδιο, κάντε οτι άλλο σπορ θέλετε, αλλά όχι μπαλέτο:D

s-age.png

Το "ελαφρώς προς τα εξω" που αναφέρεις είναι το υγιές. Ο παιδίατρος μας εξετάζει εάν η κόρη μου περπατάει έτσι (έτσι περπατάει και τρέχει κι εκείνη). Δεν ξέρω μέχρι ποια ηλικία πρέπει να συμβαίνει αυτό. Πάντως το αντίθετο (ελαφρώς προς τα μέσα) θα έπρεπε να σε ανησυχεί.

(Στο μπαλέτο λέγεται αντεόρ και οι χορευτές/τριες περπατάνε έτσι, λόγω εξάσκησης. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει καλύτερη ισσοροπία.)

first.jpg

9XkKp3.png

HArNp3.png

Το "ελαφρώς προς τα εξω" που αναφέρεις είναι το υγιές. Ο παιδίατρος μας εξετάζει εάν η κόρη μου περπατάει έτσι (έτσι περπατάει και τρέχει κι εκείνη). Δεν ξέρω μέχρι ποια ηλικία πρέπει να συμβαίνει αυτό. Πάντως το αντίθετο (ελαφρώς προς τα μέσα) θα έπρεπε να σε ανησυχεί.

(Στο μπαλέτο λέγεται αντεόρ και οι χορευτές/τριες περπατάνε έτσι, λόγω εξάσκησης. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει καλύτερη ισσοροπία.)

first.jpg

ακριβως και ετσι γυμνοζονται τελεια οι γλουτοι, γιατι η εξω στροφη ξεκιναει απο την λεκανη και το καπουλι, κι οχι απο τον αστραγαλο

ακριβως και ετσι γυμνοζονται τελεια οι γλουτοι, γιατι η εξω στροφη ξεκιναει απο την λεκανη και το καπουλι, κι οχι απο τον αστραγαλο

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες κορίτσια!!!:DΤο αποφάσισα,χορευτή θα τον κάνω!!!Ο μπαμπάς του βέβαια δεν θα χαρεί κ πολύ,αλλά τί να κάνουμε???Έχει κ τον κατάλληλο σωματότυπο...Σαν ακρίδα είναι!!!

tBwt.png