Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νεα μητερα και αποριες για θηλασμο!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!

Ο Θεος μου χαρισε ενα υγιεστατο κοριτσακι πριν απο μια βδομαδα!Τον ευχαριστω και Τον Δοξαζω!

Θα ηθελα να ρωτησω τις μανουλες που θηλασαν το εξης!

Την ωρα που θηλαζω πρεπει να κανω ταυτοχρονα μασαζ στο στηθος?Να το πιεζω?

Επισης,γνωριζω πως πρεπει να ξεκιναει το θηλασμο απο το στηθος που τελειωσε τον προηγουμενο!Εδω εχω ενα προβλημα!Δεν ξεκιναει ποτε με το δεξι στηθος!Δε το βαζει με τιποτα στο στομα της!Θελει πρωτα απο το αριστερο και επειτα αφου τελειωσει θελει απο το δεξι!Μπορει να μου δημιουργησει καποιο προβλημα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει η κουκλίτσα σου!

Γενικά τη βοηθάς κάνοντας μασάζ στο στήθος και κατεβάζοντας το γάλα προς τη θηλή, έτσι κουράζεται λιγότερο...

Εφόσον προλαβαίνει και θηλάζει κι από τα δύο στήθη λογικά δε θα έχεις πρόβλημα, παρότι προτιμά να ξεκινά από το ίδιο..

Καλούς θηλασμούς, γερό και καλοφώτιστο!

Καλησπερα κοριτσια!

Ο Θεος μου χαρισε ενα υγιεστατο κοριτσακι πριν απο μια βδομαδα!Τον ευχαριστω και Τον Δοξαζω!

οχι, δεν ειναι απαραιτητο. Αν καποια στιγμη νιωσεις το στηθος βαρυ κ σκληρο ή βλεπεις οτι δεν εχει μεγαλη ροη, μπορεις να κανεις μασαζ κατα τον θηλασμο, ελαφρια μεχρι να βοηθησεις τη ροη, αλλα δεν ειναι απαραιτητο, κ ουτε φυσικα χρειαζεται καθε φορα:)

Επισης,γνωριζω πως πρεπει να ξεκιναει το θηλασμο απο το στηθος που τελειωσε τον προηγουμενο!Εδω εχω ενα προβλημα!Δεν ξεκιναει ποτε με το δεξι στηθος!Δε το βαζει με τιποτα στο στομα της!Θελει πρωτα απο το αριστερο και επειτα αφου τελειωσει θελει απο το δεξι!Μπορει να μου δημιουργησει καποιο προβλημα?

Ολα τα μωρα νομιζω οτι εχουν εναν αγαπημενο μαστο:) Ο δικος μου προτιμουσε τον αριστερο απ'την αρχη, γιατι η δεξια μου θηλη αργησε λιγο να βγει μαλλον. Κ γενικά προτιμουσε να φαει παντα απο αριστερα και ετσι ο δεξης μαστος εμεινε λιγο πισω σε παραγωγη.

Το πολυ πολυ να σου δημιουργησει με το περασμα του χρονου καποια ανισομαστια (εννοω να ειναι ο ενας μαστο λιγο μεγαλυτερος απο τον αλλο, κατι που ειχε συμβει με μενα, αλλα μετα το τελος του θηλασμου αυτο διορθωνεται, μη σε ανησυχει, μαλιστα καμμια φορα κ πολυ νωριτερα)

Να σου ζησει το μωρακι και καλους θηλασμους:)

Καλησπερα κοριτσια!

Να σου ζήσει!!!!!!

Την ωρα που θηλαζει δε χρειάζεται να κανεις κάτι. Οι μαλαξεις στο στήθος προτείνονται όταν η μαμα έχει προβλημα με την παραγωγή της ή το μωρο δε θηλαζει αποτελεσματικά.

Μπορει να σου μειωθει η παραγωγή απο το δεξι!

Βάζε το μωρο στο στήθος πριν κλαψει (το κλάμα ειναι καθυστερημένη ένδειξη πείνας). Με το που θα αρχίσει να ψάχνει με το στόμα, ή να τρώει τα χεράκια του βάζε το να θηλασει, ετσι δε θα ειναι εκνευρισμενο και πολυ πεινασμένο οπότε μπορει να δεχτεί καλύτερα το δεξί στήθος.

Να φροντίζεις να κάνει 8-12 θηλασμούς το 24ωρο και να βρέχει 6-8 πάνες μέχρι να σαραντησει και να λερώνει με κακα 2-4 μέχρι να γίνει 20 ημερών.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Γλυκές μου,σας ευχαριστώ όλες για την άμεση ανταπόκριση.

Θέλω τόσο πολύ να θηλάσω,οποτε φοβάμαι μήπως κάνω κάτι λάθος.:)

Να χαιρεστε και σεις τα παιδάκια και τις οικογένειες σας.

Ο θεός να σας έχει καλά.

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται μαλάξεις. Εμένα αυτό που με βοήθησε πολύ, μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, ήταν να κάνω ντουζάκι πριν τα βάλω στο στήθος. Ιδιαίτερα στο γιό μου που γεννήθηκε καλοκαίρι, μου ήταν και πολύ ευχάριστο.

Όσο για αυτό που λες με το στήθος δεν το ήξερα!!!Εγώ τα έβαζα στο άλλο στήθος απο αυτό που είχαν σταματήσει στον προηγούμενο θηλασμό...ουπς! Δεν πειράζει στο τρίτο (καλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση!!!) θα το κάνω σωστά...

Με το καλό να ξεκινήσεις αυτό το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Να σου ζήσει η κοράκλα σου!!!Γερη και δυνατή να είναι!!!

Ούτε και εγώ έκανα μαλάξεις στην αρχή.Αργότερα , μετά από 1.5 μήνα , που άρχισα να αντλώ έκανα μασαζ κατά την άντληση.Γενικά πάντα υπάρχει προτίμηση μεγαλύτερη σε εναν απο τους δυο μαστούς αλλά αυτό στην πορεια αλλάζει.Από την στιγμή που τρωει και από τα δύο δεν χρειάζεται να ανησυχεις.Ταιζεις από εκει πριν πεινάσει γιατί αν έχει μειωμένη ροη θα δυσανασχετει.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Κορίτσια μου ποσο κουράγιο μου δίνετε.Είχα πανικοβληθει.Θα κάνω τα παντα για να την θηλασω όσο πιο πολυ μπορω.Σας ευχαριστώ.

Έχω και το άγχος γιατί έχει πονακια και αυτό μαζί..οδηγούμε στα κλάματα.:(

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ούτε και εγώ έκανα μαλάξεις στην αρχή.

Για την ακρίβεια έμαθα να κάνω μασάζ αφού παρουσιάστηκαν προβλήματα όπως φραγμένοι πόροι και την μπέμπα να κοιμάται εκεί που τρώει.

Καλή συνέχεια!

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια!

Καλησπέρα! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο forum και γι' αυτό συγχώρεσέ με που απαντάω πάνω σε σένα. Ήθελα να ρωτήσω όποια ξέρει να μου απαντήσει στο εξής: Έχω ένα κοριτσάκι 20 μηνών και τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο (κοριτσάκι πάλι!!) στον έκτο μήνα. Στην πρώτη δεν "κατάφερα" να θηλάσω. Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ, η μητέρα μου επέμενε ότι το παιδί ταλαιπωρείται με το θηλασμό, ότι δεν έχω αρκετό γάλα, με αποτέλσμα να της δίνουμε μπουκάλι μετά από κάθε γεύμα από το μαιευτήριο. Μετά η παιδίατρος συνέστησε να θηλάζω μέχρι 3 λεπτά από κάθε μαστό και αν μετά πίνει μπουκάλι, σημαίνει ότι δεν έχω αρκετό γάλα. Μ' αυτές τις "περίφημες συμβουλές" δεν κατάφερα να θηλάσω παρά για 40 περίπου μέρες.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πράγματι δεν είχα γάλα (συμβαίνει αυτό??)? Αν όντως δεν είχα, αυτό σημαίνει ότι και στη δεύτερη μπέμπα δε θα έχω ή μπορεί και να είναι ανεξάρτητο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!!!!

καλησπέρα, θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία και ελπίζω να σε βοηθήσει. Γέννησα τον Νοέμβριο του 2011 και θήλασα για επτά συνεχόμενους μήνες αποκλειστικά. Ο κανόνας ο βασικός και ο απαράβατος είναι ότι όσο πιο πολύ θηλάζεις τόσο πιο πολύ γάλα θα έχεις. Θήλαζε και από τα δύο στήθη κι αν το παιδί δεν θέλει πίεζέ το και βγάλτο μόνη σου το γάλα. Όταν το στήθος δεν απελευθερώνει το γάλα που έχει μέσα για πάνω από 3-4 ώρες, φουσκώνει, σε πιέζει και αν δεν το βγάλεις τελικά πετρώνει και σταματά η ροή του. Νομίζω μην αφήσεις να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί μπορεί να σου δημιουργ'ήσει κάποιο πρόβλημα, ρώτα και τη γιατρό σου σ' αυτό για επιβεβαίωση.

Δεν χρειάζεται να κάνεις μαλάξεις όταν θηλάζεις μπορείς όμως να κινείς το δάχτυλό σου με ελφρά πίεση προς τα κάτω για να κατεβαίνει πιο εύκολα.

Τα μωρά ότανν θηλάζουν καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να φάνε απ ότι με το μπουκάλι. Έτσι μερικές φορές αντιδρούν. Αν θες τη γνώμη μου η ωφέλεια που τους παρέχεις με τον θηλασμό είναι ανυπολόγιστηςε αξίας ώστε εάν έχεις τη δυνατότητα εκμεταλλεύσου το για το μέλλον του.

Φιλάκια

Καλησπέρα! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο forum και γι' αυτό συγχώρεσέ με που απαντάω πάνω σε σένα. Ήθελα να ρωτήσω όποια ξέρει να μου απαντήσει στο εξής: Έχω ένα κοριτσάκι 20 μηνών και τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο (κοριτσάκι πάλι!!) στον έκτο μήνα. Στην πρώτη δεν "κατάφερα" να θηλάσω. Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ, η μητέρα μου επέμενε ότι το παιδί ταλαιπωρείται με το θηλασμό, ότι δεν έχω αρκετό γάλα, με αποτέλσμα να της δίνουμε μπουκάλι μετά από κάθε γεύμα από το μαιευτήριο. Μετά η παιδίατρος συνέστησε να θηλάζω μέχρι 3 λεπτά από κάθε μαστό και αν μετά πίνει μπουκάλι, σημαίνει ότι δεν έχω αρκετό γάλα. Μ' αυτές τις "περίφημες συμβουλές" δεν κατάφερα να θηλάσω παρά για 40 περίπου μέρες.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πράγματι δεν είχα γάλα (συμβαίνει αυτό??)? Αν όντως δεν είχα, αυτό σημαίνει ότι και στη δεύτερη μπέμπα δε θα έχω ή μπορεί και να είναι ανεξάρτητο?

Καλησπερα.....εγω θηλασα μονο για 10 ημερες και μετα το γαλα μου κοπηκε απο μονο του....δεν ειχα καθολου....οποτε ναι συμβαινει να μην εχεις γαλα....και οχι δεν ειναι απαραιτητο να σου συμβει και στην δευτερη εγκυμοσυνη....μπορει να εχεις αυτην την φορα γαλα....σημαντικο ρολο για να εχουμε εστω και λιγο περισσοτερο γαλα παιζει η σωστη και πλυσια διατροφη.....εγω απο την φυση μου αδυνατη με εναν μεχρι αηδιας εξαιρετικα καλο μεταβολισμο πηρα 18 κιλα στην εγκυμοσυνηκαι οταν βγηκα απο το νοσκομειο μετα που γεννησα δεν μου ειχε μεινει ουτε ενα....με 46 ξεκινησα εφτασα 64και κατεληξα παλι στα ιδια μετα τον τοκετο....οποτε κοπηκε και το γαλα μου η απλα δεν μπορουσα να το αυξησω.....μην αγχωνεσαι.....και να μην θηλασεις επειδη δεν θα εχεις.....δεν τρεχει τιποτα....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Το ποσοστό των γυναικών που δεν μπορει να θηλασει επειδή δεν παράγει γάλα ειναι πολυ μικρο περιπου 0,4%. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σταματήσει γαλουχια πριν καν να εδραιωθεί και συνήθως οφείλεται σε μη αποτελεσματικό θηλασμο απο μεριά του μωρού ή σε λάθος συμβουλές απο επαγγελματίες υγείας οπως κι απο όλο το συγγενικό περιβάλλον (που πάντα θεωρεί οτι ξέρει καλύτερα απο εσένα το οτιδήποτε) και παράλειψη ενημέρωσης της μαμάς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύεις οτι δε θα έχεις γάλα.

Διάβασε κι αυτο: http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/397--40-.html

Με το καλο!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το ποσοστό των γυναικών που δεν μπορει να θηλασει επειδή δεν παράγει γάλα ειναι πολυ μικρο περιπου 0,4%. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σταματήσει γαλουχια πριν καν να εδραιωθεί και συνήθως οφείλεται σε μη αποτελεσματικό θηλασμο απο μεριά του μωρού ή σε λάθος συμβουλές απο επαγγελματίες υγείας οπως κι απο όλο το συγγενικό περιβάλλον (που πάντα θεωρεί οτι ξέρει καλύτερα απο εσένα το οτιδήποτε) και παράλειψη ενημέρωσης της μαμάς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύεις οτι δε θα έχεις γάλα.

Διάβασε κι αυτο: http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/397--40-.html

Με το καλο!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!ΣΩΣΤΗ!!!!

Διαφημίσεις

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!ΣΩΣΤΗ!!!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες!!! ήθελα πολύ να θηλάσω τη μικρή και ένοιωσα πολύ "αποτυχημένη" που δεν τα κατάφερα. Αυτή τη φορά δε θ' ακούσω κανέναν και θα κάνω ότι μπορώ για να θηλάσω τουλάχιστον τη δεύτερη μικρή!!!

Να χαίρεσαι τη μεγάλη σου και με το καλό η επόμενη μπουμπούκα! Συμφωνώ ότι δεν έχεις λόγο να πιστεύεις ότι δε θα έχεις γάλα. Προσωπική μου άποψη είναι να πεις και στον γιατρό σου τον άλλο μήνα να σου γράψει και μια εξέταση προλακτίνης (η ορμόνη που "κατεβάζει" γάλα) για να δεις που θα βρίσκεσαι. Εμένα μου την είχε κάνει ο γιατρός στον 7ο μήνα και μου είχε πει ότι σύμφωνα με τις τιμές αυτές θα έχω καλή παραγωγή. Εμένα με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι η ορμόνη ήταν τσεκαρισμένη, οπότε ήταν ένας λόγος να μην αμφιβάλλω για την παραγωγή μου και απο 'κει και πέρα εφάρμοσα όλες τις συμβουλές πάνω στο θηλασμό. Εννοείται πως υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόμουν αν χορταίνει αλλά η ζυγαριά του μπέμπη και η παιδίατρος μου έδιναν την απάντηση!! (η παιδίατρος μου έλεγε ότι η φύση ξέρει και ότι όπως το σκυλάκι θηλάζει το κουτάβι και η αγελάδα το μοσχαράκι έτσι κι εγώ τον μπέμπη, εκείνα δε δίνουν συμπλήρωμα!) Φιλιά και όλα να πάνε τέλεια!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις συνειδητοποιώ πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των γυναικών που κατάφεραν να θηλάσουν σωστά παίρνοντας την απαραίτητη πληροφόρηση μέσα απο το internet.

Και απ'την άλλη πόσοι πολλοί είναι οι άσχετοι που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν. Παρακολουθώ κάθε μέρα τα θέματα που ανεβαίνουν αλλα σπάνια έχω παρεμβεί να πω τη γνώμη μου και θα ήθελα πραγματικά να ευχηθώ σε όσες το θέλουν να καταφέρουν να θηλάσουν και αν δεν έχουν την κατάλληλη στήριξη ή τις σωστές οδηγίες να μην πτοούνται. Τόσες μαμάδες είναι εδω μέσα...Τόσες τα καταφέραμε, γιατί όχι και οι υπόλοιπες?

Internet δεν λες τίποτα, εμένα προσωπικά με έσωσε.Δεν ξέρω αν θα θηλαζα τώρα καθώς το περιβάλλον μου είναι ασχετο απο θηλασμό.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Internet δεν λες τίποτα, εμένα προσωπικά με έσωσε.Δεν ξέρω αν θα θηλαζα τώρα καθώς το περιβάλλον μου είναι ασχετο απο θηλασμό.

Οχι μόνο το δικό σου περιβάλλον αλλα των περισσότερων νέων μαμάδων καθώς οι δικές μας μαμάδες και οι γυναίκες της γενιάς τους γενικότερα είχαν λάθος οδηγίες για το θηλασμό ( τάισμα καθε 3 ώρες, αν θέλει συνέχεια στήθος δεν έχεις γάλα, αν γκρινιάζει στο στήθος δεν είναι καλό το γάλα σου κ.α.). τώρα τα ίδια μεταφέρουν σε μας οπότε αν δεν έχεις τη σωστή πληροφόρηση και στήριξη την έβαψες.

Καλησπερα κοριτσια!

Να σου ζήσει Μαρία, να είναι καλότυχο και υγιές το κοριτσάκι σου !

Το μασάζ διευκολύνει τη ροή όταν θηλάζεις , όχι οτι αν δεν το κάνεις υπάρχει πρόβλημα. Εγώ το συνήθιζα γιατί από την πρώτη μέρα είχα πρόβλημα : κατέβηκε απότομα το γάλα από την πρώτη κιόλας μέρα στο μαιευτήριο και μου δημιουργήθηκε οίδημα .Γι αυτό το λόγο την ώρα που θήλαζε το μωρό έκανα και ένα ελαφρύ μασάζ.

Τώρα για το άλλο που λες , να σου πω την αλήθεια δεν το ακολούθησα ποτέ και δεν μπορώ να σου απαντήσω... Όπως βολευόταν το μωρό και εγώ...

Και πάλι να σου ζήσει !!!

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Μαρία_thess εγω εκανα μασαζ λιγο πριν για να εχω καλυτερη ροη ,μερικες φορες οταν καταλαβαινα οτι δυσκολευται βοηθουσα και εγω πιεζοντας το στηθος σαν οταν θες να δεις αν εχεις γαλα , αλλα μετα απο λιγο καιρο δυναμωνουν και δεν χρειαζεται .Γενικα να σκεφτεσαι οτι το μωρο ξερει τι κανει ασε και εσυ τον ευατο σου ελευθερο και μην ακους σε καμια περιπτωση τις συμβουλες που αφορουν τα τριωρα και μην το μαθεις αγκαλια και τετοια.Η περιοδος αυτη απαιτει μαραθωνιους θηλασμους .Ειχα βασανιστει με τετοιες συμβουλες του στυλ το μωρο δεν κοιμαται καλα ,δεν τρωει καλα ,δεν φτανει το γαλα για αυτο ξυπναει ,μεχρι και τωρα η μανα μου μου λεει απογαλακτισε το κτλ κτλ Μεχρι που διαβασα ενα κειμενο που μιλουσε για τον ζωοδη θηλασμο εν ολιγης ελεγε οτι οπως τα ζωα ετσι και εμεις πρεπει να περναμε ωρες με τα μικρα μας.Να σου ζησει το μικρο:lol:

RA3Np3.png

Επίσης να συμπληρώσω ότι τα περί 'τριών λεπτών σε καθε μαστό κλπ' είναι λάθος μεγάλο, προγράμματα και χρονόμετρα στο θηλασμό δεν παίζουν, ακολουθεις τις ανάγκες του μωρού και κανενός άλλου! Με το καλό!

eNortjKzUjIyMjA2tVSyBlwwFW8C0g,,43.pngeNortjKzUjIyMjA2M1CyBlwwFVgCyg,,70.png