Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δε χορταίνει με τίποτα.....

Recommended Posts

Μία μεγάλη καλησπέρα σε όλες σας κι από εμένα!! Είναι το πρώτο μου post για να μπορέσω να βρω κι εγώ μια λύση στο πρόβλημα μου αλλά οφείλω πρώτα να ομολογήσω πως έχω "ρουφήξει" το site με τόσες χρήσιμες πληροφορίες που μας παρέχει!!

Κοίταξα πολλά παρόμοια θέματα που έχουν ανοιχτεί σχετικά με τον αποκλειστικό θηλασμό και πήρα αρκετές πληροφορίες, ωστόσο θα ήθελα γνώμες και για το δικό μου θέμα.

Η μικρή μου είναι 48 ημερών και θέλω να την θηλάζω αποκλειστικά.Στην κλινική, της έδωσα συμπλήρωμα, διότι λέει το γάλα μου δεν είχε κατέβει ακόμα, άρα και δεν μπορούσα να την θηλάσω.Έτσι μάθαμε στο συμπλήρωμα δυστυχώς!! Προσπάθησα πολλές φορές να της το κόψω αλλά ανεπιτυχώς! Εδώ και 10 ημέρες λοιπον, το πήρα ξανά πολύ ζεστά το θέμα και της μείωσα το συμπλήρωμα σε δύο φορές την ημέρα (μεσημέρι και βράδυ), με αποτέλεσμα ΟΛΗ μέρα να την έχω στο στήθος!! Όταν λέω ΌΛΗ μέρα, εννοώ ΟΛΗ μέρα!! Είναι πολύ δεκτική στο στήθος, ποτέ δεν μου το αρνείται, αλλά πολύ λίγες φορές, την βγάζω από το στήθος και δείχνει ικανοποιημένη (άντε να έχει συμβεί 3-4 φορές για κανά μισάωρο). Συνήθως κλαίει στο 5λεπτο. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως δεν χορταίνει, έτσι δεν είναι; Είναι δυνατόν όμως, μετά από τόσες ημέρες και μετά από τόσες ώρες πάνω στο στήθος; Το συμπλήρωμα που της δίνω είναι 120ml και αν δω ότι δεν την φτάνει, την ξαναβάζω στο στήθος. Πάνες βρέχουμε υπέραρκετες δόξα τω θεώ! Θήλαστρο δε χρησιμοποιώ, μου είπαν πως δε μου χρειάζεται. Κάνω κάτι λάθος; Αν ήταν άλμα ανάπτυξης, θα κρατούσε πάνω από βδομάδα; Δε θέλω να της αυξήσω το συμπλήρωμα, τώρα που τόσες μέρες το έχουμε μειώσει τόσο, γιατί νιώθω πως ο κόπος τόσων ημερών θα πάει στράφι!

Να σημειώσω πως πριν ξεκινήσω αυτήν την προσπάθεια, τη θήλαζα κανονικά όποτε πεινούσε (συνήθως κάθε 3-4 ώρες) και αν μου γκρινιαζε μετά, της έδινα συμπλήρωμα. Άλλες φορές έπινε 90, άλλες 120ml και άλλες καθόλου! (2-3 φορές της είχα δώσει και 150ml!!) Τι να πω; Κάτι λάθος πρέπει να κάνω, δε μπορεί! Έχουν παίξει τα νεύρα μου, όλη μέρα είναι πάνω σε ένα στήθος, αλλιώς γκρινιάζει... Είναι λες και δεν χορταίνει με τίποτα αυτό το μικρό!!

Νιώθω πως δε χαίρομαι το μικρό μου με τόσες τσιρίδες όλη μέρα και γκρίνια...:(

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, συγνώμη για το μακροσκελές θέμα και ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος στην ενότητα στην οποία το συμπεριέλαβα....

Διαφημίσεις

Καλημέρα.3-4 ώρες για την ηλικία που είναι είναι πολλές.Πρέπει να την θηλάζεις πιο συχνά.Εχει μάθει στο εύκολο που είναι το μπουκάλι γιατί ξέρει ότι θα της το δώσεις τελικά.Μειώσε σταδιακά τα μλ που δίνεις.Αυτό που δίνεις δεν είναι συμπλήρωμα αλλά κανονικό γευμα.Δοκίμασε να κόβεις από το συμπλήρωμα και να ελεγχεις τις πάνες.Να ξέρεις ότι τα μωρά πολλές φορές δεν κάθονται στο στήθος μόνο για να πιουν γάλα αλλά γιατί θέλουν και την στενή επαφή με την μαμα.Ετσι εχουν μαθει 9 μηνες στην κοιλιά.Κάνει γουλίτσες ? Μπορεί να κλαιει και για άλλον λόγο και όχι γιατί πεινάει.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Καλημερα! Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου! Πανες λερωνουμε κανονικα,ετσι καταλαβαινω οτι το παιδι πινει. Απλα δειχνει να μη χορταινει! Ισως οντως κι εγω να βιαστηκα να του μειωσω τα μπιμπερο. Το ξερω οτι η ποσοτητα που του δινω ειναι κανονικο γευμα γι αυτο ζητησα τη βοηθεια σας. Η γνωμη σου δηλαδη ειναι να της δινω μπιμπερο σε καθε γευμα,αλλα αντι 120ml

να της δινω 90 και να το μειωνω σταδιακα; Μα ετσι δεν παει χαμενος ο κοπος τοσων ημερων; Πονακια δεν εχω παρατηρησει ιδιαιτερα να εχει,για να πω οτι εχει κωλικους και ειναι ανησυχη... Στο στηθος παντως εννοειται πως δεν πινει ολη την ώρα. Αλλα αν την αφησω,ενω εχει κφησει κι αυτη το στηθος,αρχιζει τα κλαματα!

Καλημέρα κι απο μένα!

Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσεις να μειώνεις την ποσότητα από το μπουκάλι σταδιακά, όπως σου είπε και η προηγούμενη κοπέλα. Δες αν μπορείς τα 2 γεύματα να τα κάνεις 1. Καλύτερα να κρατήσεις το βραδινό και να το μειώνεις σιγά σιγά ή να μειώνεις σταδιακά την ποσότητα και στα 2 γεύματα.

Κι εγώ τις πρώτες 10 περίπου μέρες που γέννησα τον μπέμπη νου του έδινα μπουκάλι και ελάχιστο στήθος γιατί είχα πρόβλημα με τις θηλές. Μετά αποφάσισα να του κόψω τελείως το μπουκάλι και να του δίνω μόνο στήθος. Δεν ξέρω αν έκανα τότε καλά, ούτε σου λέω ότι είναι η καλύτερη λύση. Αν νομίζεις καλύτερο για το μωρό σου τη σταδιακή διακοπή, καν' το έτσι. Τον πρώτο καιρό, μέχρι περίπου τις 40 μέρες, ο μικρός ήταν στο στήθος κάθε μιάμιση με δύο ώρες περίπου. Κάθε θηλασμός διαρκούσε από 40 λεπτά έως 1 ώρα. Όταν τον ένιωθα ότι απλά πιπίλιζε προσπαθούσα να τον ξυπνήσω χαϊδεύοντάς τον στο αυτί. Είχαμε κι εμείς αρκετές φορές εκνευρισμό και κλάματα. Αλλά μετά συνήθισε κι εκέινος και προφανώς έφτιαξε και η παραγωγή η δική μου και εδώ και μια βδομάδα μου κάνει το θείο δώρο το βράδυ να κοιμάται και 6 ώρες συνεχόμενα!!!

Λίγο υπομονή και όλα θα στρώσουν ;)!

Μία μεγάλη καλησπέρα σε όλες σας κι από εμένα!! Είναι το πρώτο μου post για να μπορέσω να βρω κι εγώ μια λύση στο πρόβλημα μου αλλά οφείλω πρώτα να ομολογήσω πως έχω "ρουφήξει" το site με τόσες χρήσιμες πληροφορίες που μας παρέχει!!

Κοίταξα πολλά παρόμοια θέματα που έχουν ανοιχτεί σχετικά με τον αποκλειστικό θηλασμό και πήρα αρκετές πληροφορίες, ωστόσο θα ήθελα γνώμες και για το δικό μου θέμα.

Η μικρή μου είναι 48 ημερών και θέλω να την θηλάζω αποκλειστικά.Στην κλινική, της έδωσα συμπλήρωμα, διότι λέει το γάλα μου δεν είχε κατέβει ακόμα, άρα και δεν μπορούσα να την θηλάσω.Έτσι μάθαμε στο συμπλήρωμα δυστυχώς!! Προσπάθησα πολλές φορές να της το κόψω αλλά ανεπιτυχώς! Εδώ και 10 ημέρες λοιπον, το πήρα ξανά πολύ ζεστά το θέμα και της μείωσα το συμπλήρωμα σε δύο φορές την ημέρα (μεσημέρι και βράδυ), με αποτέλεσμα ΟΛΗ μέρα να την έχω στο στήθος!! Όταν λέω ΌΛΗ μέρα, εννοώ ΟΛΗ μέρα!! Είναι πολύ δεκτική στο στήθος, ποτέ δεν μου το αρνείται, αλλά πολύ λίγες φορές, την βγάζω από το στήθος και δείχνει ικανοποιημένη (άντε να έχει συμβεί 3-4 φορές για κανά μισάωρο). Συνήθως κλαίει στο 5λεπτο. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως δεν χορταίνει, έτσι δεν είναι; Είναι δυνατόν όμως, μετά από τόσες ημέρες και μετά από τόσες ώρες πάνω στο στήθος; Το συμπλήρωμα που της δίνω είναι 120ml και αν δω ότι δεν την φτάνει, την ξαναβάζω στο στήθος. Πάνες βρέχουμε υπέραρκετες δόξα τω θεώ! Θήλαστρο δε χρησιμοποιώ, μου είπαν πως δε μου χρειάζεται. Κάνω κάτι λάθος; Αν ήταν άλμα ανάπτυξης, θα κρατούσε πάνω από βδομάδα; Δε θέλω να της αυξήσω το συμπλήρωμα, τώρα που τόσες μέρες το έχουμε μειώσει τόσο, γιατί νιώθω πως ο κόπος τόσων ημερών θα πάει στράφι!

Να σημειώσω πως πριν ξεκινήσω αυτήν την προσπάθεια, τη θήλαζα κανονικά όποτε πεινούσε (συνήθως κάθε 3-4 ώρες) και αν μου γκρινιαζε μετά, της έδινα συμπλήρωμα. Άλλες φορές έπινε 90, άλλες 120ml και άλλες καθόλου! (2-3 φορές της είχα δώσει και 150ml!!) Τι να πω; Κάτι λάθος πρέπει να κάνω, δε μπορεί! Έχουν παίξει τα νεύρα μου, όλη μέρα είναι πάνω σε ένα στήθος, αλλιώς γκρινιάζει... Είναι λες και δεν χορταίνει με τίποτα αυτό το μικρό!!

Νιώθω πως δε χαίρομαι το μικρό μου με τόσες τσιρίδες όλη μέρα και γκρίνια...:(

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, συγνώμη για το μακροσκελές θέμα και ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος στην ενότητα στην οποία το συμπεριέλαβα....

καλη σου μερα!πρωτων αυτη η απιστευτη βλακεια οτι δεν εχεις κατεβασει γαλα οποτε δινουν συμπληρωμα στα μαιευτηρια ειναι μια μπουρδα!!!το στομαχι του μωρου χωραει 6ml γαλα τις 2-3 πρωτες μερες και το πρωτογαλα ειναι υπεραρκετο για να καλυψει τις αναγκες του!!!!το γαλα κατεβαινει την 3-4η μερα μετα τον τοκετο και η παραγωγη του αυξανεται αναλογα με τις αναγκες του μωρου.οταν του δινουν συμπληρωμα του πετανε κατευθειαν 30 ml γαλα στο στομαχι σε 10 λεπτα, που για να το παρει απο το στηθος μπορει να παρει και μια ωρα θηλασμου στην αρχη.(και γι'αυτο κανουν αναγωγες)...προφανως γι'αυτο αργει ετσι στο στηθος.ειναι φυσιολογικο!αυτο που λενε μερικοι 10 λεπτα στο καθε στηθος ειναι βλακεια!κανονικα πρεπει να αδειασει το στηθος για να μπορει να παραγει κι αλλο,και να μην εχεις φοβο για μαστιτιδα,μπορεις να το θηλασεις στο 1 στηθος(π.χ δεξι) και στο τελος να το βαλεις και λιγο στο αλλο(αριστερο) και το υπολοιπο γαλα για να μην μεινει μεσα το βγαζεις με το θηλαστρο.την επομενη φορα που θα θηλασεις ξεκινας απο το αλλο στηθος(αριστερο) και κανεις το ιδιο εναλλαξ(τελειωνεις με το δεξι)...εγω επειδη σκεφτομαι τον αποκλειστικο θηλασμο για τον πρωτο καιρο,θα πω και στον γιατρο μου οτι δεν θελω να δωθει καθολου συμπληρωμα!αυτο σημαινει οτι τη 1-2η μερα θα πρεπει να ειναι στο στηθος καθε μια με μιαμιση ωρα για οσο χρειαστει!!!!το στηθος δεν εχει την ιδια ροη με το μπιμπερο!ολα αυτα που σου γραφω μου τα εχει πει μαια που ειναι και συμβουλος θηλασμου!κανε υπομονη και θα στρωσει...μην επιμενεις στο συμληρωμα!αν θες ρωτα και κανεναν πιο ειδικο να σου πει τι ακριβως μπορεις να κανεις!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

Καλημερα και σε σενα και σ ευχαριστω για την απαντηση! Κι εγω αυτο σκεφτομουν. Να αρχισω να της μειωνω την ποσοτητα του μπιμπερο. Το θεμα μου ειναι οτι δε μπορω να την βαλω περισσοτερη ωρα στο στηθος μιας και οντως ειναι συνεχως πανω μου! Δεν κανω τιποτα πλεον διοτι η μικρη ειναι γαντζωμενη πανω μου. Ετσι το εκανες κι εσυ; Και μετα εφτιαξε το προγραμμα του σε καθε 2ωρο; Δηλαδη να συνεχισω ετσι;

Κανινα εχεις απολυτο δικιο αλλα δυστυχώς αυτα δεν τα ηξερα τοτε! Ηθελα αποκλειστικο θηλασμο αλλα δεν ειχα το χρονο να ενημερωθω πριν τη γεννα κι αυτο ηταν το μεγα λαθος μου! (ειχαμε 3 μηνες την πεθερα μου στην εντατικη,οπου τελικα δεν αντεξε και η γεννα μου προεκυψε νωριτερα απ οσο εγω περιμενα!) Τελικα πρεπει ολες να ενημερωνομαστε νωριτερα,για να ξερουμε αν μας κοροιδευουν η οχι...

δεν εχω γεννησει ακομα ειμαι στην αναμονη αλλα 90% των περιπτωσεων,απο οτι μου εχει πει η μαια μου στρωνει..πρεπει να συνηθισει και το μωρο και ο οργανισμος σου!γι'αυτο σου λεω βρες και καποιον ειδικο να σου πει ακριβως τα βηματα που πρεπει να κανεις!το γεγονος ειναι πως οσο υπαρχει ζητηση απο το μωρο ,υπαρχει και αναλογη παραγωγη!αυτο που εχει γραψει και η palomino ειναι πολυ σωστο....για μενα το χειριστηκε σωστα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Όσο πιο συχνά την ταϊζεις τόσο πιο πολύ αυξάνεται η παραγωγή και θα το κόψεις και το ξένο! Μη την αφήνεις να πεινάσει... για να τα καταφέρουμε εμείς υπήρχαν μέρες που την ξυπνούσα ανα 1,5 ώρα για να φάει από λίγο ;)

NE1r.png

Κανινα εχεις απολυτο δικιο αλλα δυστυχώς αυτα δεν τα ηξερα τοτε! Ηθελα αποκλειστικο θηλασμο αλλα δεν ειχα το χρονο να ενημερωθω πριν τη γεννα κι αυτο ηταν το μεγα λαθος μου! (ειχαμε 3 μηνες την πεθερα μου στην εντατικη,οπου τελικα δεν αντεξε και η γεννα μου προεκυψε νωριτερα απ οσο εγω περιμενα!) Τελικα πρεπει ολες να ενημερωνομαστε νωριτερα,για να ξερουμε αν μας κοροιδευουν η οχι...

Μην αγχώνεσαι, όσο και να διαβάσεις κακά τα ψέμματα άλλο είναι στην πράξη.Στην παγίδα του ξένου έχουμε πέσει οι περισσότερες και εγω μαζί.Θεωρώντας ότι το παιδί δεν χόρτασε του έδινα κάποιες φορές στην αρχή, 30-40μλ.Σταμάτησα 2-3 μέρες το ξένο για να δω χωρις αυτό πως πάμε από πάνες.Μια χαρά ήταν.Από τότε δεν έχω δώσει ούτε ένα μλ.

Προσωπικά πιστεύω ότι όσο πιο συχνά την βάζεις στο στήθος θα φτιάξεις και την παραγωγή σου, ούτε θηλαστρα ούτε τίποτα.Εγώ με τον θηλασμό έστρωσα μετά τον 1,5 μήνα, μεχρι τότε είχα το μωρό σκουλαρίκι, κολλημενο πάνω μου.Μετά μαθαίνει και το μωρό να ρουφάει κανονικά και η διαρκεια του θηλασμού μειωνεται αρκετά.Μια χαρά θα τα πας, υπομονη !!!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Στη δική μου περίπτωση, του έδινα πάντα μόνο από το ένα στήθος κάθε φορά, δηλαδή στον ένα θηλασμό το δεξί και στον άλλο το αριστερό. Στο τέλος κάθε θηλασμού το μωρό είχε αδειάσει το στήθος και το αισθανόμουνα πολύ ελαφρύ. Ξέχασα να σου πω ότι στις αρχές την ώρα που θήλαζε πίεζα το στήθος και του έκανα μασάζ για να βοηθήσω να κατέβει το γάλα. Τώρα πλέον δε χρειάζεται να κάνω τίποτα, απλά τον αφήνω μόνο του να πιπιλίζει.

Από την ώρα που σταματούσε ο θηλασμός περνούσε μιάμιση ή 2 ώρες για να ξαναπεινάσει. Και τώρα περίπου μετά από 2 ώρες ζητάει ή λιγότερο καμιά φορά. Άλλωστε το μητρικό γάλα είναι πολύ πιο εύπεπτο από το έτοιμο, γι' αυτό πεινάνε και πιο συχνά. Αλλά το βράδυ όπως σου είπα έχει φτιάξει πολύ.

Επειδή έχει μεγαλώσει λίγο η μπέμπα σου, δες αν μπορείς να της αποσπάσεις την προσοχή έχοντάς την αγκαλιά και λέγοντας τραγουδάκια, βόλτες έστω και στο σπίτι και με παιχνιδάκια. Ο μπέμπης μου δεν έχει μεγάλη διαφορά από τη δικιά σου (πριν 2 μέρες κλείσαμε τους 2 μήνες) και του έχουμε το παιδικό γυμναστήριο που κρέμονται διάφορα παιχνιδάκια και τον βάζουμε εδώ και 3 βδομάδες. Στην αρχή καθόταν πολύ λίγο και τα παρατηρούσε και σιγά σιγά όλο και περισσότερο. Με αυτούς τους τρόπους ξεκόλλησε σιγά σιγά λίγο από πανω μου και φυσικά όσο καλυτέρευε ο θηλασμός. Αν και πιστεύω ότι είναι ακόμα πολύ μικρά για να έχουμε πολλές απαιτήσεις! :lol:

Για να μη σε ζαλίζω περισσότερο, δεν ξέρω αν ό,τι έκανα στο μωρό μου θα έχει αποτέλεσμα και στο δικό σου. Δες τι ταιριάζει καλύτερα και σε σας. Συμφωνώ με την Κανίνα να ρωτήσεις κάποιον ειδικό. Αν μπεις στο mitrikosthilasmos.com θα βρεις λίστα με σύμβουλους θηλασμού και πολλές πληροφορίες. Ποτέ δεν είναι αργά για αποκλειστικό θηλασμό!

Καλή επιτυχία και να χαίρεσαι τη μπέμπα σου!

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις σας. Μου δώσατε κουράγιο να συνεχίσω και να μην τα παρατήσω διότι οι αντοχές μου έχουν φτάσει σε οριακά σημεία! Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας και θα μειώσω τα γεύματα (ήδη σήμερα δεν της έδωσα το μεσημεριανό και την έχουμε βγάλει όλη μέρα πάλι πάνω στο στήθος!) και ελπίζω πως σε λίγο καιρό θα τα καταφέρουμε! Ευτυχώς δε θέλει και την πιπίλα, οπότε δεν έχουμε πρόβλημα και από αυτή τη πλευρά. Το μόνο τώρα είναι να δω τι θα κάνω και με τους γνωστούς που θέλουν να έρχονται στο σπίτι τώρα που μεγάλωσε λέει η μικρή και σαράντισε και μπορεί να συναναστρέφεται πιο άνετα με άλλους. Γιατί όσο μου έρχονται στο σπίτι, εγώ δε μπορώ να την θηλάζω άνετα και να είμαι συγκεντρωμένη στο μικρό μου...

Θα σας ενημερώσω για την πορεία μας!! Να' στε καλά και να χαίρεστε κι εσείς τα μωράκια σας!!! :)

Από τη στιγμή που δίνεις ελεύθερα το στήθος, μη σε νοιάζει τίποτα!! Μείωσε σταδιακά το συμπλήρωμα και σύντομα θα το καταργήσεις! Όσο για τις επισκέψεις, να δέχεσαι μόνο για 1-2 ώρες το πολύ και να μην υπάρχουν απαιτήσεις να ετοιμάζεις! Στην αρχή είναι φυσικό να μη θέλεις να θηλάζεις μπροστά σε άλλους, μπορείς να πηγαίνεις στο δωμάτιο και να 'ρχεται π.χ. μια φίλη σου εκεί για παρέα (που να μιλάει χαμηλόφωνα :wink:). Στη συνέχεια θα δεις οτι κανεις -σχεδόν- δεν δίνει σημασία και θα θηλάζεις ελεύθερα παντού!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Γεια και από μένα!

Αυτά που περιγράφεις για το μωρό σου δεν είναι περίεργα, είναι ο κανόνας. Μετά από τρία μωρά που θήλασα μπορώ να σου πω ότι όλα ήταν κολλημένα πάνω μου σχεδόν όλο το 24ωρο το πρώτο διάστημα, εγώ τουλάχιστον δεν είχα την πολυτέλεια να θηλάσω ανά μία ή μιάμιση ώρα ούτε 2, ήταν κολλημένα συνεχώς πάνω μου. Οπότε πρεπει να κάνεις υπομονή και να σκέφτεσαι ότι αν κάνεις τωρα υπομονή μετά θα γίνεται όλο και πιο εύκολα, ποια μωρά δε στρώνουν όταν η μαμά κάνει υπομονή το πρώτο διάστημα; Είσαι σε πολύ καλό δρόμο, στο δρόμο που περάσαμε όλες...

Σύντομες επισκέψεις χωρίς ετοιμασίες. Κερνας ενα καφεδάκι κι ενα γλυκάκι (ιδανικά ούτε αυτό δεν κάνεις η ίδια αλλά μάνα, πεθερά, σύζυγος)

Και αν πεινάσει κανείς ... εδώ το καλό ντελίβερι!

Στις αρχές παρότι δεν είχα θέμα να θηλάσω μπροστά σε άλλους ήμουν στο πάνω κάτω και λόγω αλλαγής πάνας.

Μη σκας καθόλου και για κανένα.. πρώτα από όλα εσύ και το παιδί και οι επισκέψεις ένας ένας.

NE1r.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες!! Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας, ήταν πολύ διαφωτιστικές! Νομίζω πως έχουμε ήδη κάνει μια πρόοδο μετά τις απαντήσεις σας. Έκοψα στη μικρή μου το μεσημεριανό μπουκάλι, κρατώντας το βραδινό για να το μειώνω σιγά σιγά. Έτσι λοιπόν χθες, στο βραδινό, ενώ της έκανα 120μλ, αυτή από μόνη της, μου ήπιε μόνο 90!! Αυτό δεν είναι πρόοδος; Στην αρχή βέβαια, που της το έδωσα, δεν ήθελε το μπιμπερο. Δε ξέρω όμως αν ήταν επειδή ήταν εκνευρισμένη (ήταν σε μία έξαρση κλαμάτων) ή επειδή έχει αρχίσει να συνηθίζει το στήθος. Θα ήθελα τη γνωμη σας όμως και σε κάτι άλλο. Ενώ το πρωί θηλάσαμε κανονικά (δηλαδή θηλάσαμε για αρκετή ώρα και μετά έμεινε ικανοποιημένη για 2,5 ωρίτσες και μετά ξανά), το απογευματάκι, θέλει συνεχώς στήθος. Μου μπήκε η ιδέα, πως δεν είναι πείνα αλλά ίσως κανένας κωλικός και το παιδί παρηγοριέται στο στήθος. Το θέμα είναι πως χθες βράδυ, η μικρή δεν έλεγε να κοιμηθεί στην κούνια της με τίποτα! Νύσταζε, ήταν φανερό, αλλά έκλαιγε με το που την άφηνα για ύπνο. Την έβαζα στο στήθος γιατί πιπίλιζε τα δάχτυλα της, έπινε μια γουλιά και μετά κοιμόταν. Μετά από ώωωρες λοιπόν, εγώ μην αντέχοντας, την πήρα στο κρεβάτι να τη θηλάσω ξαπλωμένη, κι εκεί αφού ήπιε λίγο, κοιμήθηκε. Είναι λοιπόν τυχαίο αυτό το γεγονός; Το ότι χθες, ήθελε να κοιμηθεί μαζί μου ή την έχω καλομάθει; (τις τελευταίες μέρες την έχω πάρει 2-3 φορές τα πρωινά έτσι στο κρεβάτι μαζί μου).

Καλημέρα σε όλες!! Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας, ήταν πολύ διαφωτιστικές! Νομίζω πως έχουμε ήδη κάνει μια πρόοδο μετά τις απαντήσεις σας. Έκοψα στη μικρή μου το μεσημεριανό μπουκάλι, κρατώντας το βραδινό για να το μειώνω σιγά σιγά. Έτσι λοιπόν χθες, στο βραδινό, ενώ της έκανα 120μλ, αυτή από μόνη της, μου ήπιε μόνο 90!! Αυτό δεν είναι πρόοδος; Στην αρχή βέβαια, που της το έδωσα, δεν ήθελε το μπιμπερο. Δε ξέρω όμως αν ήταν επειδή ήταν εκνευρισμένη (ήταν σε μία έξαρση κλαμάτων) ή επειδή έχει αρχίσει να συνηθίζει το στήθος. Θα ήθελα τη γνωμη σας όμως και σε κάτι άλλο. Ενώ το πρωί θηλάσαμε κανονικά (δηλαδή θηλάσαμε για αρκετή ώρα και μετά έμεινε ικανοποιημένη για 2,5 ωρίτσες και μετά ξανά), το απογευματάκι, θέλει συνεχώς στήθος. Μου μπήκε η ιδέα, πως δεν είναι πείνα αλλά ίσως κανένας κωλικός και το παιδί παρηγοριέται στο στήθος. Το θέμα είναι πως χθες βράδυ, η μικρή δεν έλεγε να κοιμηθεί στην κούνια της με τίποτα! Νύσταζε, ήταν φανερό, αλλά έκλαιγε με το που την άφηνα για ύπνο. Την έβαζα στο στήθος γιατί πιπίλιζε τα δάχτυλα της, έπινε μια γουλιά και μετά κοιμόταν. Μετά από ώωωρες λοιπόν, εγώ μην αντέχοντας, την πήρα στο κρεβάτι να τη θηλάσω ξαπλωμένη, κι εκεί αφού ήπιε λίγο, κοιμήθηκε. Είναι λοιπόν τυχαίο αυτό το γεγονός; Το ότι χθες, ήθελε να κοιμηθεί μαζί μου ή την έχω καλομάθει; (τις τελευταίες μέρες την έχω πάρει 2-3 φορές τα πρωινά έτσι στο κρεβάτι μαζί μου).

Να στο θέσω απλά και μαμ και παρηγοριά η μανούλα για το μωρό.

Εμείς 5,5 μηνών ακόμα κοιμόμαστε μαζί!

Στη σταση θηλασμού με παίρνει ο ύπνος και ξυπνάω ανά κάποιες ώρες που πιάνομαι, τη σέρνω στην αλλη πλευρά (έχω ενα μαξιλάρι σφηνάκι για τη μικρή) αλλαζουμε στήθος και κοιμάται συνεχόμενα τρώει όποτε γουστάρει... δε μου εχει ξυπνήσει ποτέ με κλάματα.

Βεβαια συμφωνεί και ο σύζυγος με αυτό:D

Όταν το παιδί σου σε έχει ανάγκη, σε έχει ανάγκη ..τέλος!

Η δικιά μου είναι ανασφαλής πολύ οπότε είμαστε αυτοκόλλητες, άλλα παιδιά είναι πιο ανεξάρτητα μικρά και τα πιάνουν αργότερα οι ανασφάλειες, ποτέ δεν ξέρεις!

Κακό δεν κάνεις να προσφέρεις στο παιδί σου αυτό που έχει ανάγκη και δε το "καλομαθαίνεις" Του δίνεις την ασφάλεια ότι είσαι εκεί για ότι χρειαστεί και μεγαλώνοντας θα είναι μια χαρά ανεξάρτητο.

Το παιδί δε γίνεται μαμάκιας από την αγκαλιά αλλά από άλλα πράγματα.;)

Είχα κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες με εσένα και το έψαξα πολύ με έρευνες (γιατί ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του)

Εγώ ήμουν αυτή που έλεγα πριν γεννήσω, ότι γυρνώντας σπίτι δε θα έχω δίπλα μου το παιδί στην καλαθούνα αλλά θα κοιμάται μόνο του στην κούνια.... {Καλό εεεε????}

Η καλύτερη συμβουλή είναι να "ακολουθείς" το παιδί σου και τις ανάγκες του, έτσι και αλλιώς μετα τα 2-3 χρόνια θα το παρακαλάς εσύ για αγκαλιά και θα σου κάνει το δύσκολο :P

NE1r.png

Σαν χθες μου φαίνεται που ήμουν και εγώ στη θέση σου.

Για το θέμα με το συμπλήρωμα δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι ίσως είναι η μόνη παγίδα που δεν πάτησα στο θέμα του θηλασμού, παρά τις "πιέσεις".

Ακολούθησε το ρυθμό του παιδιού σου.

Σίγουρα θα υπάρχουν μέρες που δεν θα σε αφήνει ούτε μέχρι την τουαλέτα να πας μόνη σου.

Μην φοβάσαι ότι την κακομαθαίνεις. Είναι πολύ μικρό το μωρό για να μάθει.

Μπορεί να την βόλεψε καλύτερα ο ύπνος στο δικό σας κρεβάτι, λόγω στρώματος, κλίσης...

Μπορεί να αισθάνθηκε μεγαλύτερη ασφάλεια, λόγω μυρωδιάς...

Μπορεί να ήταν πιο ζεστά από το δικό της (υπήρχε εποχή που για να την αφήσω στην κούνια της τής ζέσταινα τα σεντόνια με σεσουάρ διότι διαφορετικά μου ξυπνούσε).

Σήμερα κατά βάση κοιμάται στην κούνια της, οπότε έχε ελπίδα.

Τελευταία συμβουλή, που μακάρι να μου την είχαν κάνει τατουάζ για να τη θυμάμαι, η περίοδος που διανύεις είναι ιδιαιτέρως κουραστική και καταπονεί το σώμα σου, που αναρρώνει, είτε είχες τον πιο εύκολο τοκετό, είτε τον πιο δύσκολο.

Μην επιβαρύνεις και την ψυχολογία σου, προσπαθώντας να κάνεις και την καλή οικοδέσποινα, κανένας δεν θα σε παρεξηγήσει.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Συγνωμη βρε κορίτσια, θέλω πολύ να την έχω αγκαλίτσα και να κοιμόμαστε μαζί (ένα μικρό θαυματάκι να αναπνέει δίπλα σου!!) αλλά φοβάμαι μην την κακομάθω με την έννοια ότι και εγώ δε θα μπορώ να κάνω ρούπι χωρίς να γκρινιάξει και αυτή θα νιώθει ανασφάλεια όποτε είμαι απούσα για τον οποιοδήποτε λόγο! Ξέρω, ότι μου το είπατε όλες ότι δεν κακομαθαίνει τώρα που είναι μικρή, αλλά φοβάμαι μην την κάνω πλήρως εξαρτημένη από εμένα, κάτι που θα την επηρεάσει και στην μετέπειτα ζωή της! Θα δω και σήμερα το βράδυ πως θα συμπεριφερθεί και θα κρίνω αν ήταν τυχαίο ή όχι.

Οσον αφορά τώρα τις επισκέψεις, έκανα αυτό που μου είπατε. Χθες το απόγευμα, μας ήρθαν στο σπίτι κι εγώ δεν έκανα τίποτα απολύτως! Έφτιαξε καφεδάκι και τους σέρβιρε ο άντρας μου, εγώ θήλαζα τη μικρή και αργότερα παραγγείλαμε απέξω για να φάμε κάτι! Το θέμα είναι να είμαι αφοσιωμένη στη μικρή μου κι όχι στους εκάστοτε επισκέπτες!!

Συγνωμη βρε κορίτσια, θέλω πολύ να την έχω αγκαλίτσα και να κοιμόμαστε μαζί (ένα μικρό θαυματάκι να αναπνέει δίπλα σου!!) αλλά φοβάμαι μην την κακομάθω με την έννοια ότι και εγώ δε θα μπορώ να κάνω ρούπι χωρίς να γκρινιάξει και αυτή θα νιώθει ανασφάλεια όποτε είμαι απούσα για τον οποιοδήποτε λόγο! Ξέρω, ότι μου το είπατε όλες ότι δεν κακομαθαίνει τώρα που είναι μικρή, αλλά φοβάμαι μην την κάνω πλήρως εξαρτημένη από εμένα, κάτι που θα την επηρεάσει και στην μετέπειτα ζωή της! Θα δω και σήμερα το βράδυ πως θα συμπεριφερθεί και θα κρίνω αν ήταν τυχαίο ή όχι.

Οσον αφορά τώρα τις επισκέψεις, έκανα αυτό που μου είπατε. Χθες το απόγευμα, μας ήρθαν στο σπίτι κι εγώ δεν έκανα τίποτα απολύτως! Έφτιαξε καφεδάκι και τους σέρβιρε ο άντρας μου, εγώ θήλαζα τη μικρή και αργότερα παραγγείλαμε απέξω για να φάμε κάτι! Το θέμα είναι να είμαι αφοσιωμένη στη μικρή μου κι όχι στους εκάστοτε επισκέπτες!!

Κοίτα να δείς, είναι απόλυτα φυσιολογικό ενα μωρό, ιδίως αυτό που θηλάζει να είναι προσκολλημένο στη μανούλα για τα πρώτα 2 χρόνια. Μπορεί κατά τα άλα να είναι κοινωνικό και να πηγαίνει εύκολα από αγκαλιά σε αγκαλιά αλλά να καταλήγει στης μανούλας ή και στου μπαμπά!

Με τις δουλειές είναι λίγο δύσκολο, πολλές τις κάνω με τη μικρή στο μαρσιππο "έτσι για να βλέπει και να μαθαίνει" όπως λέω χαριτολογόντας ή τις κάνω τις ώρες που είναι ο άντρας εδώ για να την απασχολεί.

Βέβαια αυτό είναι επιλογή, το να ακολουθούμε εμείς το παιδί σε ότι μπορεί και όσο μπορεί.

Έχουν υπάρξει φυσικά φορές που την αφήνω στην κούνια της ή στο ρηλάξ για να με βλέπει κιόλας και μου γκρινιάζει τρελλά αλλά οκ, κάποιες δουλειές δε μπορώ να τις κάνω με τη μικρή στο μάρσιππο.... μπάνιο ας πούμε :P

Πλήρως εξαρτημένο θα γίνει το παιδί εκείνο που δε θα κάνει τίποτε από μόνο του γιατί "η μαμά ξέρει καλύτερα" κλασσικές ατάκες στο παιδί "δεν ξέρεις εσύ" "αν σε αφήσω θα τα κάνεις σκτα όπως τότε που..." και άλλα τέτοια χαριτωμένα.... άσχετα αν το επνιγαν στις αγκαλιές ή το άφηναν μόνο του να το ξεπεράσει ότι είχε στη βρεφική ηλικία κλπ

NE1r.png

Καλησπέρα κ απο μένα!

Έχω κ εγώ ένα αγοράκι 6 μηνών και το θηλάζω ακόμα.Έτυχα σε πολύ καλή περίπτωση στο μαιευτήριο που γέννησα γιατί είχα μια μαία η οποία είχε κάνει ειδίκευση στο εξωτερικό στον μητρικό θηλασμό και μου είπε πάρα πολλά πράγματα που μου έλυσαν τα χέρια.

Πρώτα απο όλα το στήθος της μάνας τις πρώτες 3 μέρες κατεβάζει γάλα που φτάνει για 5 βρέφη και όχι μόνο για ένα.Αυτό που λένε να θηλάζουμε 10 λεπτά απο τον κάθε μαστό είναι το καλύτερο για αρχή και για την μάνα κ για το παιδί.Για το παιδί επειδή είναι ακόμα αδύναμο και δεν έχει αντοχές να κάνει τη διαδικασία του θηλασμού (που σημειωτέων είναι πολλύυυυ κουραστική για τα νεογέννητα)για πολλή ώρα με αποτέλεσμα αν το αφήσουμε να παλεύει πολύ να κουραστεί και να κοιμηθεί νηστικό.Για τη μάνα γιατί λόγω της ζήτησης-παραγωγής (γιατί αυτό είναι ο θηλασμός,όσο ζητάει το μωρό τόσο παράγεται το γάλα)θα καταλήξει στην υπερπαραγωγή και τελικά στη σοβαρή μαστίτιδα.Όταν το μωράκι το έχουμε με αποκλειστικό θηλασμό και βλέπουμε ότι κάθε 1 ώρα ή 1,5 κλαίει και η αιτία είναι η πείνα το βάζουμε στο στήθος να θηλάσει.ΑΛΛΑ αν το κάνουμε για 3 ημέρες συνεχόμενα και βλέπουμε ότι δεν χορταίνει το καλύτερο είναι να του δίνουμε λίγο συμπλήρωμα όταν βλέπουμε ότι απο το πρωί μέχρι το μεσημέρι το έχουμε κάθε μισή με μία ώρα στο στήθος επειδή δεν χορταίνει του φτιάχνουμε λίγο γαλατάκι συμπλήρωμα δίνοντάς του την δυνατότητα να κοιμηθεί κ αυτό ήρεμα χωρίς να πεινάει και στον οργανισμό μας να προλάβει να γεμίσει γάλα ώστε στο επόμενο γεύμα να του φτάσει το δικό μας.Μην φοβάστε να δώσετε συμπλήρωμα στα μωρά δεν τους κάνει κακό.Απο τη στιγμή που πίνουν γάλα και απο εμάς είναι μια χαρά.Τώρα για τον αποκλειστικό θηλασμό (αυτό μου το είπε και η μαία και η παιδίατρος) καλό είναι μία φορά την ημέρα να δίνουμε μπουκάλι (μία το δικό μας και μία ξένο) για να μην αποξενωθεί το παιδί και δεν παίρνει καθόλου μπουκάλι.Αυτό είναι άσχημο γιατί μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να λείψουμε και να το έχει η γιαγιά πχ και να μην δέχεται το μωρό να ταϊστεί με μπουκάλι.Επίσης το να παίρνει μια φορά μπουκάλι θα μας δώσει την δυνατότητα να το βάλουμε ποιό εύκολα στην διαδικασία του κουταλιού (όταν έρθει η ώρα) γιατί αλλιώς θα θέλει μόνο στήθος και ενώ μπορεί να του αρέσει η κρέμα να βαριέται το κουτάλι και να απαιτεί να το θηλάσουμε.

Εγώ ακολούθησα αυτές τις συμβουλές και ακόμα και τώρα που τρώει κρέμα και φρουτόκρεμα το θηλάζω 3 φορές την ημέρα και του δίνω τουλάχιστον το βράδυ και κάποιες φορές και το μεσημέρι πέρα απο δικό μου και μπουκάλι συμπλήρωμα και είναι μια χαρά....

(Κάτι τελευταίο γιατί σας κούρασα!)

Μου είπε επίσης η μαία ότι μπορεί μια μανούλα σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω σταματήσει απότομα η παραγωγή του γάλακτος (είτε λόγω ψυχολογίας,είτε φαρμάκων κλπ) υπάρχει η δυνατότητα επαναγαλακτισμού απλά χρειάζεται πολύυυυ προσπάθεια κ υπομονή.Γίνεται συνδυάζοντας πολύ καλή διατροφή (πολλά υγρά,σούπες κλπ) και βάζοντας το μωρό στο στήθος όταν πεινάει και απο τους δύο μαστούς ξεκινώντας απο 2-3 λεπτά αναλόγως το πόσο το δέχεται το μωρό και σταδιακά αυξάνοντας το χρόνο παραμονής στο στήθος ανά γεύμα και δίνοντας σταδιακά λιγότερο συμπλήρωμα όταν ξεκινήσει πάλι η παραγωγή γάλακτος.Εάν το μωρό δεν πιάνει τη θηλή (γιατί καμιά φορά έχουν συνηθίσει την ευκολία του μπμιμπερό) το γλυκαίνουμε βάζοντας λίγο μέλι ΕΛΑΧΙΣΤΟ όμως πάνω στη θηλή.

Η συμβουλή της παιδιάτρου μου (που είναι πάρα πολύ καλή και πολλά χρόνια στη δουλειά) και της μαίας ήταν ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ο θηλασμός είναι ένα θέμα που μου αρέσει πολύ και μιας και μου δώθηκε βοήθεια απλόχερα απο τους ειδικούς είπα να μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές τους...

Ελπίζω να σε βοήθησα Cathel και μην αγχώνεσαι για το θηλασμό.Απόλαυσέ το με το μωράκι σου και όλα θα μπουν σε μια σειρά στην ώρα τους!

Εμενα πλεον εγινε εφτα μηνων ο μικρός , με στερεες εδω και ενα μηνα. Θηλασαμε αποκλειστικα για 6 μηνες και ακομα συνεχιζω το θηλασμό. Μπορω να πω ότι ο θηλασμος πηγε καλα μιας και το παιδι απο τα 3250 που γεννηθηκε είναι τωρα πανω απο 10 κιλα.

Εγω θα σου πω τα εξης

Τους πρωτους δύο μηνες ειναι το χοντρο μανικι. Θα το χεις πολλες φορες κολλημενο πανω σου για ώρες. Αλματα αναπτυξης απο οτι θυμαμαι υπαρχουν πολλα. Κολικοι εμεις ειχαμε μεχρι τους 3 μηνες σίγουρα. Η ζωή μου βελτιωθηκε μετα τους 4 μηνες απο αποψη ύπνου και θηλασμου.

Βαζε το ποτε κλαιει και μην αγχωνεσαι, απλα παρε βαθια ανασα και παρτο αποφαση ότι ειναι ενα ζορικο διαστημα και θα περασει. Παραλληλα όμως και ωραιο. Θα δεις αν το δεις με αλλο ματι θα σου αρεσει. Χαλαρωσε απολαυσε το και παρακολουθα το μωρακι σου , θα δεις θα το γνωρισεις καλυτερα έτσι.

Σταματα το μπουκαλι τελείως και θα δεις ότι δεν θα εχεις προβήμα κανενα. Μπορει απλως να σε ρουφαει συνεχεια για καμια μερα μεχρι να φερει την παραγωγη σου εκει που θελει. Κανε και αυτό με τισ πολλές εναλλαγες στο ταισμα, αν δεν εχει αρκετο γαλα. Εγ με αυτο τον τρόπο αυξησα την παραγωγη μου καταλαθος (πριν παω για δουλεια τον ταιζω και απο το αγχος μου να φυγω δινω μια απο το ενα μι απο το αλλο... με αποτελεσμα μετα απο λιγες μερες να τιγκαρει το στηθος να τρεχουβ τα γαλατα και να αναρωτιεμαι τι εγινε).

ΥΓ Σε σχεση με το μελι, εχω διαβασει σε πολλές πηγες (μελισσοκομοι και γιατροι) οτι δεν πρεπει να δωσουμε στα μωρα πριν το ετος γιατι περιεχει ενα βακτηριο το οποιο μπορει να προκαλεσει ακομα και θανατο στα βρεφη.

ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ

Μη δινειι συμπληρωμα, το γαλα αυτό μπορει να πειραζει το παιδακι σου κι εκει που θα ήταν ηρεμο μονο με το στηθος, να ειναι χειροτερα με το συμπληρωμα. Πιστευω πως ειναι αρκετα ευκολο να αυξησεις κατα 120 ml. To πολυ πολυ να τρωει πιο συχνα. Ειναι λαθος και οπως γραφει μια κοπεα πιο πρν και παγιδα

Thodoroula σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά ακούω από κάποια μαμά που θηλάζει, ότι δίνει και μπουκάλι έστω και μία φορά την ημέρα. Συνήθως λένε πως δεν πρέπει για να μην υπάρχει σύγχυση και για να μην κάνει κακό στο στομαχάκι του. Εσύ όμως μιλάς για ξένο γάλα σε μπουκάλι ή για το δικό σου γάλα; Γιατί πολλές μαμάδες που θηλάζουν δίνουν στο μικρό τους μπουκάλι, με το δικό τους γάλα όμως.

Spyridoula78 τώρα όπου να ναι είμαστε στους δύο μήνες και είμαστε συνεχως πάνω στο στήθος! Δε ξέρω αν φταίει το ότι είμαστε ακόμα μικρές, ή επειδή προσπαθώ να εγκαταστήσω τον θηλασμό ή αν έχει κωλικούς και ανακουφίζεται στο στήθος. Προσπαθώ να κάνω υπομονή με τα τόσα κλάματα αλλά πολλές φορές φτάνω στο αμήν γιατί στενοχωριέμαι και για τη μικρή μου, μη τυχόν και δεν την φτάνει το γάλα μου. Πάνες βέβαια βρέχουμε αλλά όταν την ακούς να κλαίει, σου μπαίνουν ιδέες, έτσι δεν είναι; Το συμπλήρωμα το κόβω σιγά σιγά. Σήμερα ήπιαμε μόνο το βράδυ 90μλ και αυριο θα το μειώσω κι άλλο. Ελπίζω σύντομα να εδραιωθεί το γάλα μου, όχι τίποτα αλλο, αλλά για να νιώθει καλύτερα και η μικρή μου...

Thodoroula σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά ακούω από κάποια μαμά που θηλάζει, ότι δίνει και μπουκάλι έστω και μία φορά την ημέρα. Συνήθως λένε πως δεν πρέπει για να μην υπάρχει σύγχυση και για να μην κάνει κακό στο στομαχάκι του. Εσύ όμως μιλάς για ξένο γάλα σε μπουκάλι ή για το δικό σου γάλα; Γιατί πολλές μαμάδες που θηλάζουν δίνουν στο μικρό τους μπουκάλι, με το δικό τους γάλα όμως.

.

σε σχεση με αυτό κι εμενα μου το είπε η παιδιατρος αλλα δεν το ακολουθησα καθόλου μιας κι εγω είχα επιπεδες θηλές και είχα αυξημενη πιθανοτητα για σύγχιση. Εγω εδωσα στην 6- 9 μερα τησ ζωης του μπουκαλι (γιατι μου ειπαν πως ο ικτερος μπορει να οφειλοτανε στο μητρικο γαλα κι εγω απλως ακολουθησα οτι μου ειπανε στο μαιευτηριο , ενω εχει καταριφθει αυτη η θεωρια πλεον) και νομιζω πως εκανε ζημια αυτο το πραγμα, γιατι ενω εκει ειχε αρχισει να στρωνει η δικη μου κατασταση - δλδ να μη μου πληγωνει τισ θηλες πλεον - ξαναχειροτερεψε μετα το μπουκαλι (με πονουσε στο θηλασμο). Η λογικη τησ παιδιατρου ήταν οτι δεν θα παιρνει μπουκαλι αμα χρειαστει.

Ειχα σκεφτει , γιατι να απρει μπουκαλι? δεν χρειαζεται. Αυτα δεδομενου ότι θα εμενα στο σπιτι με το παιδι και δεν θα δουλευα για καποιο διαστημα. Στη δουλια πηγα μετα τουσ εξι μηνες οποτε και οι παιδιατροι συνιστουν να κοβεται το μπουκαλι σιγα σιγα. Οποτε σκεφτηκα για ποιο λογο να του αρχισω μια συνηθεια που θα πρεπει να κοψει? Το γαλα - αν χρειαστει - μπορεις να το δωσεις ειτε λιγο λιγο με ποτηρακι είτε με συριγγα. Δλδ θεωρω αυτή τη συμβουλη γαι το μπουκαλι λαθεμενη. πιστευω ότι είναι επιστημονικά αβασιμη και ότι απλως μεταφερεται απο στομα σε στομα. Δλδ νιμιζω οτι δεν χρειζεται να δινεις το μπουκαλι για να το μαθει! Η δικη σου περιπτωση είναι διαοφρετική, γιατι το μπουκαλι το δινεις ετσι κι αλλιως. Μην αγχωνεσαι λοιπον και νεν το όπως σου βγαινει. Καλη επιτυχια και υπομονή. Το ξερω ότι σπανε τα νευρα. Οταν σου συμαινει αυτο να σκεφτεσαι ότι μαι φορα θα είναι το παιδακι σου σε αυτην την ηλικια. Μετα θα μεγαλωσει και θα οσυ φύγει. Και παλι καλή αρχη, Και τονιζω μην αγχώνεσαι παρα πολυ σου κανει κακο και σε σενα και στο μωρο προσπαθησε να το δεις ηρεμα και να κανεις όαλ αυτα τα πραγματα που χρειαζεται για να ηρεμησει, δλδ να το χεις ολο αγκαλια, ή στο στηθος, να το κουνας στην αγακαλια σου , αν του μουρμουριζεις, και θα σταματα καποαι στιγμη. Πιστευω πως μόλις σαματησει το μπουκαλι θα βελτιωθει η κατασταση σου

Φανταζομαι την ιστοσελιδα του παπαβεντζη την εχει δει αφου τα εχεις ψαξει, σε περιπτωση

συγωμη για τα ορθογραφικα τα γραψα πρωι πρωι και βιαστικα,αν δεν εχεσ δει την ιστοσελιδα του παπαβεντζη, είναι εδω

http://pediatros-thes.gr/

θα βρεισ πολλα χρησιμα πραγματα

και το καλη χρονια κατα λαθοσ το εγραψα!

Το συμπερασμα ειναι , 1) κοψε το μπουκαλι 2) αν μπορεις κοψε το με τη μια θα σου βγει για καλό είανι το θεμα ψυχολογικό και ζητημα αυτοπεποιηθησης 3) αν δεν μπορεις με τη μια, το κοβεις σιγα σιγα αλλα κανε το ομως και μην αγχωνεσαι θα φτασιες στα ισα σου 100% κατα τη γνωμη μου οσο πιο γρηγορα το κοψεις τοσο πιο πολυ θα στρωσεις 4) κανε υπομονη και ξεκουρασου οσο γινεται

Καλησπέρα κ απο μένα!

Έχω κ εγώ ένα αγοράκι 6 μηνών και το θηλάζω ακόμα.Έτυχα σε πολύ καλή περίπτωση στο μαιευτήριο που γέννησα γιατί είχα μια μαία η οποία είχε κάνει ειδίκευση στο εξωτερικό στον μητρικό θηλασμό και μου είπε πάρα πολλά πράγματα που μου έλυσαν τα χέρια.

Πρώτα απο όλα το στήθος της μάνας τις πρώτες 3 μέρες κατεβάζει γάλα που φτάνει για 5 βρέφη και όχι μόνο για ένα.Αυτό που λένε να θηλάζουμε 10 λεπτά απο τον κάθε μαστό είναι το καλύτερο για αρχή και για την μάνα κ για το παιδί.Για το παιδί επειδή είναι ακόμα αδύναμο και δεν έχει αντοχές να κάνει τη διαδικασία του θηλασμού (που σημειωτέων είναι πολλύυυυ κουραστική για τα νεογέννητα)για πολλή ώρα με αποτέλεσμα αν το αφήσουμε να παλεύει πολύ να κουραστεί και να κοιμηθεί νηστικό.Για τη μάνα γιατί λόγω της ζήτησης-παραγωγής (γιατί αυτό είναι ο θηλασμός,όσο ζητάει το μωρό τόσο παράγεται το γάλα)θα καταλήξει στην υπερπαραγωγή και τελικά στη σοβαρή μαστίτιδα.Όταν το μωράκι το έχουμε με αποκλειστικό θηλασμό και βλέπουμε ότι κάθε 1 ώρα ή 1,5 κλαίει και η αιτία είναι η πείνα το βάζουμε στο στήθος να θηλάσει.ΑΛΛΑ αν το κάνουμε για 3 ημέρες συνεχόμενα και βλέπουμε ότι δεν χορταίνει το καλύτερο είναι να του δίνουμε λίγο συμπλήρωμα όταν βλέπουμε ότι απο το πρωί μέχρι το μεσημέρι το έχουμε κάθε μισή με μία ώρα στο στήθος επειδή δεν χορταίνει του φτιάχνουμε λίγο γαλατάκι συμπλήρωμα δίνοντάς του την δυνατότητα να κοιμηθεί κ αυτό ήρεμα χωρίς να πεινάει και στον οργανισμό μας να προλάβει να γεμίσει γάλα ώστε στο επόμενο γεύμα να του φτάσει το δικό μας.Μην φοβάστε να δώσετε συμπλήρωμα στα μωρά δεν τους κάνει κακό.Απο τη στιγμή που πίνουν γάλα και απο εμάς είναι μια χαρά.Τώρα για τον αποκλειστικό θηλασμό (αυτό μου το είπε και η μαία και η παιδίατρος) καλό είναι μία φορά την ημέρα να δίνουμε μπουκάλι (μία το δικό μας και μία ξένο) για να μην αποξενωθεί το παιδί και δεν παίρνει καθόλου μπουκάλι.Αυτό είναι άσχημο γιατί μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να λείψουμε και να το έχει η γιαγιά πχ και να μην δέχεται το μωρό να ταϊστεί με μπουκάλι.Επίσης το να παίρνει μια φορά μπουκάλι θα μας δώσει την δυνατότητα να το βάλουμε ποιό εύκολα στην διαδικασία του κουταλιού (όταν έρθει η ώρα) γιατί αλλιώς θα θέλει μόνο στήθος και ενώ μπορεί να του αρέσει η κρέμα να βαριέται το κουτάλι και να απαιτεί να το θηλάσουμε.

Εγώ ακολούθησα αυτές τις συμβουλές και ακόμα και τώρα που τρώει κρέμα και φρουτόκρεμα το θηλάζω 3 φορές την ημέρα και του δίνω τουλάχιστον το βράδυ και κάποιες φορές και το μεσημέρι πέρα απο δικό μου και μπουκάλι συμπλήρωμα και είναι μια χαρά....

(Κάτι τελευταίο γιατί σας κούρασα!)

Μου είπε επίσης η μαία ότι μπορεί μια μανούλα σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω σταματήσει απότομα η παραγωγή του γάλακτος (είτε λόγω ψυχολογίας,είτε φαρμάκων κλπ) υπάρχει η δυνατότητα επαναγαλακτισμού απλά χρειάζεται πολύυυυ προσπάθεια κ υπομονή.Γίνεται συνδυάζοντας πολύ καλή διατροφή (πολλά υγρά,σούπες κλπ) και βάζοντας το μωρό στο στήθος όταν πεινάει και απο τους δύο μαστούς ξεκινώντας απο 2-3 λεπτά αναλόγως το πόσο το δέχεται το μωρό και σταδιακά αυξάνοντας το χρόνο παραμονής στο στήθος ανά γεύμα και δίνοντας σταδιακά λιγότερο συμπλήρωμα όταν ξεκινήσει πάλι η παραγωγή γάλακτος.Εάν το μωρό δεν πιάνει τη θηλή (γιατί καμιά φορά έχουν συνηθίσει την ευκολία του μπμιμπερό) το γλυκαίνουμε βάζοντας λίγο μέλι ΕΛΑΧΙΣΤΟ όμως πάνω στη θηλή.

Η συμβουλή της παιδιάτρου μου (που είναι πάρα πολύ καλή και πολλά χρόνια στη δουλειά) και της μαίας ήταν ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ο θηλασμός είναι ένα θέμα που μου αρέσει πολύ και μιας και μου δώθηκε βοήθεια απλόχερα απο τους ειδικούς είπα να μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές τους...

Ελπίζω να σε βοήθησα Cathel και μην αγχώνεσαι για το θηλασμό.Απόλαυσέ το με το μωράκι σου και όλα θα μπουν σε μια σειρά στην ώρα τους!

Ολη την πρακτική αυτή προσωπικά την βρίσκω λάθος.Αυτό είναι μικτή διατροφή. Η υπερπαραγωγή δεν καταλήγει σε μαστιτιδα.Μπορεί κάποια να βγάλει λιγο με το χέρι της.Τον πρώτο καιρό το μωρό θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος όχι μόνο για να φάει και δεν ταλαιπωρείται, αν τα ενοχλούσε θα έκλαιγαν.Ενα μωρό που έχει θηλασει όσο και αν είναι αυτό δεν κοιμάται νηστικό.Το μπουκαλι δεν εχει καμια σχεση με το κουτάλι.Δηλαδη τα παιδια που θηλαζουν αποκλειστικά δεν τρώνε με κουτάλι????Μελι και άλλες γλυκαντικές ουσίες απαγορευονται δια ροπαλου πόσο μάλλον σε ένα νεογεννητο.Δεν χρειάζεται καμια γυναικα να δώσει συμπληρωμα για να προλάβει να γεμίσει το στήθος της, αυτό και αν είναι λάθος.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!