Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"ΜΑΜΑ, ΣΙΧΑΙΜΟΜΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ..."

ΣΤΕΛΛΙ

Recommended Posts

....θα ελεγε η 9 μηνων μπεμπα μας....μας ειπε η γιατρος να της δωσουμε κανονικο γιαουρτι ( δηλαδη να γραφει οτι εχει γινει καλλιεργεια γιαουρτης) κ οχι επιδορπια γιαουρτιου....αλλα επειδη θα της ξινιζει( φανταστειτε οτι κ εμενα σκετο δεν μου αρεσει--βαζω δημητριακα)...να της φτιαξω το απογευμα μιση δοση απο την κρεμα( ριζαλευρο ή φαριν λακτε) κ το υπολοιπο μισο να ειναι γιαουρτι...ΜΑΖΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΞΗ,,,το εκανα, δοκιμασα να δω τι βγαινει..ηταν μια ωραια γευση,κρεμας με γιαουρτι δεν ξινιζε καθολου....ΕΦΑΓΕ ΜΟΝΟ 5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ!!!Και εσπρωχνε το πιατο, στομα ερμητικα κλειστο, ξινιζε τη μουτριτσα της κλπ...Επειδη η απογευματινη κρεμα της αρεσει, δεν θελω να τη σταματησει να τρωει---ΕΧΟΥΜΕ Κ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΟΥΛΑ ΛΟΓΩ ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑΣ---και μας εχει μειωθει η ορεξη....Τι να κανω με το γιαουρτι??Να φτιαξω κανονικα κρεμα κ να βαλω μια κουταλιτσα του γλυκου αρχικα να δω τι παιζει?Να το σταματησω κ να της το δωσω αργοτερα που θα τρωει παιδικα γιαουρτια??? ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΛΙΖ!!!!Ευχαριστω!!!:confused:

Διαφημίσεις

είναι μια καινούρια γεύση για το μωρό σου και πολλά μωράκια στην αρχή αντιδρούν στις αλλαγές. είναι γενικά καλόφαγο παιδί? δοκιμάζει εύκολα γεύσεις? η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να επιμείνεις κι ας τρώει λίγο. σιγά-σιγά θα το συνηθισει και θα το αποδεχτεί.

Το ίδιο κι' εμείς, το γιαούρτι ο μικρός μου το αηδίαζε πάρα πολύ, τι σε απογευματινή κρέμα του το έβαζα, τι όταν χρόνισε με μελάκι! Είπε όχι κι "έσκασε"!

Τώρα στα δύο του πια, δεν ξέρω πως έκανε αυτή τη στροφή, κάθε απόγευμα θα φάει ένα γιαούρτι με μέλι και εάν είναι δυνατόν και δύο. ΄Οποτε τον ρωτήσω τι θα φας: "γιαούτι α μέλι, μόνο μου".

Θα επιμεινω,,,με μια κουταλιτσα του γλυκου για αρχη,,,αν φανταστειτε οτι την φρουτοκρεμα καναμε 4 μηνες να τη συνηθισουμε!!!!!οκ λοιπον....

Διαφημίσεις

Σιγουρα χρειαζεται μια "γλυκια επιμονη"

Δοκιμασε να βαλεις σε απλο γιαουρτι σταγγιστο λιγο λιωμενη μπανανα και βρωμη. Ηταν ενα κολπο που δοκιμασα και επιασε στον μικρο μου στην αρχη. Τωρα τρωει δυο σκετα προβεια γιαουρτια και μαζι και το κεσεδακι ( μου βγηκε φαγανος τελικα)

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

γιατί να την πιέσεις αν δεν το θέλει; μόνη σου είπες ότι συνηθίζει δ΄υσκολα σε νέες γεύσεις. έτσι και αλλιώς τα παιδικά επιδόρπια δεν έχουν αντης προσφέρουν τίποτα διατροφικά πέρα από θερμίδες, τα κακονικά γιαούρτια (με καλλιέργεια όπως σου είπε η παιδίατρος) έχουν τουλάχιστον καλλιέργειες κα΄ποιων κα΄λών βακτηρίων που βοηθούν στην καλή χλωρίδα του εντέρου. άσ'την και της το δοκιμάζεις αργότερα με μπανάνα ή μέλι (όταν μεγαλώσει) ή σε smoothies και βλέπεις πως θα πάει. γενικα΄η πίεση έχ4ει συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Μα εννοειται οτι δεν πρεπει να συνδεεται η πιεση με το φαγητο!!!Εβαλα μια κουταλιτσα του γλυκου κ την εφαγε!!!Αυριο θα βαλω 2 κουταλιτσες!!!

Υπαρχουν και παιδιά που δεν τους αρεσουν οι γλυκιες γευσεις. Ο γιος μου για παραδειγμα ειχε (και εχει) τρελλα με την πορτοκαλάδα, τα ξινομηλα, τα ακτινίδια. Δεν του αρεσουν τα παιδικά γιαουρτάκια και τα παιδικά γαλατα με γεύση βανίλιας.

Γιατί δε δοκιμάζεις να δωσεις σκετο το γιαούρτι? Εννοείται βεβαια ότι σαν πρωτη γευση/επαφη δε θα φαει πολύ. Λιγες κουταλιτσες την ημερα αρκούν.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 2 months later...

Γεια σας κορίτσια! Και η μπέμπα μας δεν είναι φίλη του γιαουρτιού. Στην καλύτερη περίπτωση να φάει περίπου το μισό. Έχω δοκιμάσει τα περισσότερα παιδικά "γιαουρτάκια" αλλά τίποτα, 3-4 κουταλιές και μετά άρνηση! Δοκίμασα και τα κλασικά λευκά και ξίνισε τόσο τη φάτσα της που τη λυπήθηκα...;(

Αυτή η μίξη κρεμας και γιαουρτιού προσωπικά μου φαίνεται κάπως, ζεστούτσικη η κρέμα, δροσερό το γιαούρτι....δε μου πολυκολλάει αλλά δεν βλάπτει να δοκιμάσω!! Εμένα τελευταια δεν τρώει και φρουτόκρεμα (αυτό πρέπει να το γράψω σε άλλο τόπικ )οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω λιωμένο φρούτο μέσα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...