Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενδομητριο / Κυστες σε σαλπιγγα

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια....

Δεν βρηκα καπου που να μπρω να ρωτησω... οποτε ανοιξα νεο θεμα...

Λοιπον ειχα μια αποβολη τον προηγουμενο μηνα απο χτυπημα... ηταν βεβαια πολυ νωρις της εγκυμοσυνης οποτε δεν χρειαστηκα ουτε αποξεση ουτε φαρμακα... εγινε αυτοματα την 38η μερα..

λοιπον ειχα τερ 16.3.13... και εχτες πηγα στην γιατρο για να μου πει αν εχω καθαρισει και αν ολα ειναι οκ...

Μου συνεστησε να κανουμε κατι εξετασεις για θρομβους λογο οτι ηταν η δευτερη αποβολη μου (η πρωτη ηταν το καλοκαιρι 12 βδομαδων... ) και αναλογα ποσο ειναι οι μετρησεις να κανω ολες τις απαραιτητες εξετασεις για θρομβοφιλια... Αυτο εγινε επειδη οταν ειχα μεινει εγκυος το καλοκαιρι μια εξεταση που ειχα κανει για θρομβους ηταν 2 μοναδες πανω απο το οριο... Εχτες που εκανα βεβαια ηταν 2 μοναδες κατω απο το οριο

Λοιπον εχτες που πηγα στην γιατρο μου εκανε τον υπερηχο.. ( APTT-->36)

το ενδομητριο μου ηταν 3,6 cm που αυτο σημαινει οτι ειμαι στην 8η μερα του κυκλου... επισης και η μητρα μου ηταν αψογη...

η πρωτη μου ερωτηση ειναι..Ειναι φυσιολογικο το ενδομητριο...??? και ποσο ανεβαινει μεχρι την ημερα της ωορρηξιας...???????

και η δευτερη μου ερωτηση ειναι... Στην Δεξια μου σαλπιγγα εχω κυστουλες... αυτο μου προκαλει προβλημα...??? οτι δεν θα μπορω να μεινω εγκυος...???

Ηαριστερη μου πλευρα ειναι ολοκαθαρη βεβαια... Αν και παλια ειχα πολυκυστηκες ....

Επισης μου ειπε οτι και απο αυτον τον μηνα μπορουμε να κανουμε προσπαθεια για μωρακι....

Εσεις βαση την εμπειρια σας τι λετε..??? αν ηταν κατι ανησυχητικο δεν θα μου ειχε πει να ξεκινησω προσπαθεια.... απλα εχω διαβασει τοσα στο ιντερνετ και εχω ανησυχησει... και για την θρομβοφιλια.. και για το ενδομητριο...

Απο κατω σας βαζω τις εξετασεις για θρομβους που εκανα εχτες

thrombofax-aptt --> 36

ποσοτικη μετρηση προθομβινης (inr) -->1

Ινωδογονο -->250

και εδω σας βαζω τις μετρησεις του υπερηχου

Μητρα

Παρυφη --> Καλη

Ηχογενεια --> Φυσιολογικη

Διαστασεις --> 44,3 *33,1 * 31,5 mm σε π.κ.κ

Ενδομητριο

ηχογενεια -->Φυσιολογικη

Παχος --> 3,6cm