Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποβολη στην 11η βδομαδα

Recommended Posts

Δυστυχως χτες ειχαμε αποβολη στην δευτερη εγκυμοσυνη 11η βδομαδα, 10 μερες πριν κανουμε την αυχενικη.

1 μερα πριν την αποβολη, ειδα λιγο αιμα , οπου αμεσως ενημερωσα τον γιατρο μου.

Μου εδωσε τα utrogestan των 100 ,3 φορες την ημερα.μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να με δει, αφου η μετακινηση θα επιβαρυνε την κατασταση.

την επομενη μερα τα ξημερώματα , ειχα πολυ αιμα, τον καλεσα αμεσως, μου ειπε το πρωι να παω στο ιατρειο του το πρωι αλλα επεμενε ο αντρας μου να παμε στην κλινικη εχοντας πολυ αιμα.Τελικα υστερα απο λιγα λεπτα μας καλεσε πισω, να μας ενημερωσει να παμε στην κλινικη.

περιμενω την βιοψια, που θα βγει σε 15 μερες.

θελω να πιστευω οτι εκανα οτι καλυτερο για το αγγενητο παιδι μου.

ποια ειναι η γνωμη σας?

να σημειωσω οτι ειχα ζαχαρο κι εκανα ινσουλίνη.

ευχαριστω.:-(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Δυστυχως χτες ειχαμε αποβολη στην δευτερη εγκυμοσυνη 11η βδομαδα, 10 μερες πριν κανουμε την αυχενικη.

1 μερα πριν την αποβολη, ειδα λιγο αιμα , οπου αμεσως ενημερωσα τον γιατρο μου.

Μου εδωσε τα utrogestan των 100 ,3 φορες την ημερα.μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να με δει, αφου η μετακινηση θα επιβαρυνε την κατασταση.

την επομενη μερα τα ξημερώματα , ειχα πολυ αιμα, τον καλεσα αμεσως, μου ειπε το πρωι να παω στο ιατρειο του το πρωι αλλα επεμενε ο αντρας μου να παμε στην κλινικη εχοντας πολυ αιμα.Τελικα υστερα απο λιγα λεπτα μας καλεσε πισω, να μας ενημερωσει να παμε στην κλινικη.

περιμενω την βιοψια, που θα βγει σε 15 μερες.

θελω να πιστευω οτι εκανα οτι καλυτερο για το αγγενητο παιδι μου.

ποια ειναι η γνωμη σας?

να σημειωσω οτι ειχα ζαχαρο κι εκανα ινσουλίνη.

ευχαριστω.:-(

Κοριτσακι μου λυπαμαι παρα πολυ για την απωλεια σου,Νομιζω οτι ολα ειναι φτιαγμενα και σχεδιασμενα απο την φυση οπως πρεπει,δεν θα μπορουσες να ειχες κανει κατι διαφορετικο! ζαχαρο ειχες και πριν μεινεις εγκυος??? η ηταν κυησης? ηταν ρυθμισμενος??

Και εγω εχω ζαχαρωδη διαβητη κυησης αλλα ολα βαινουν καλως...

Γιωργος 11-09-2008

Μανωλης 11-7-2013

MYNLp3.png

σ'ευχαριστω για την απαντηση σου.στην πρωτη εγκυμοσυνη βρεθηκε στη καμπυλη λιγο ανεβασμενο ζαχαρο, αλλα με διατροφη το ελεγξα.

τωρα, απο τις πρωτες εξετάσεις, φάνηκε ανεβασμενο ζαχαρο, κατευθειαν με εστειλε ο γιατρος για καμπυλη ζαχαρου και μετα, συμφωνα με τη γνωμη διαβητολογου εκανα ινσουλινη.μετριομουν συνεχεια και ειχα πολυ καλα νουμερα.

τι να πω, ειμαι πολυ απογοητευμενη....

[sIGPIC][/sIGPIC]

σ'ευχαριστω για την απαντηση σου.στην πρωτη εγκυμοσυνη βρεθηκε στη καμπυλη λιγο ανεβασμενο ζαχαρο, αλλα με διατροφη το ελεγξα.

τωρα, απο τις πρωτες εξετάσεις, φάνηκε ανεβασμενο ζαχαρο, κατευθειαν με εστειλε ο γιατρος για καμπυλη ζαχαρου και μετα, συμφωνα με τη γνωμη διαβητολογου εκανα ινσουλινη.μετριομουν συνεχεια και ειχα πολυ καλα νουμερα.

τι να πω, ειμαι πολυ απογοητευμενη....

Καλημερα γλυκια μου κοπελα!

Οπως σου ειπε η CrochetMania η φυση προνοει για ολα!

Λυπαμαι πραγματικα,αλλα οπλισου με δυναμη,δειτε με το γιατρο σου τι μπορει να φταιει και επειτα προσπαθηστε παλι!

Εαν καταλαβα,ηδη εχεις ενα παιδακι!Σε ευλογησε ηδη ο Θεος μια φορα να γινεις μανα,θα σε ευλογησει παλι με μια εγκυμοσυνη!Μαλλον τωρα δεν ηταν γραφτο!

Ολα να καταλαγιασουν και σε λιγο καιρο να μας εχεις ευχαριστα νεα!

Κανε τον σταυρο σου και μην απογοητευεσαι!:)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Καλημερα γλυκια μου κοπελα!

Οπως σου ειπε η CrochetMania η φυση προνοει για ολα!

Λυπαμαι πραγματικα,αλλα οπλισου με δυναμη,δειτε με το γιατρο σου τι μπορει να φταιει και επειτα προσπαθηστε παλι!

Εαν καταλαβα,ηδη εχεις ενα παιδακι!Σε ευλογησε ηδη ο Θεος μια φορα να γινεις μανα,θα σε ευλογησει παλι με μια εγκυμοσυνη!Μαλλον τωρα δεν ηταν γραφτο!

Ολα να καταλαγιασουν και σε λιγο καιρο να μας εχεις ευχαριστα νεα!

Κανε τον σταυρο σου και μην απογοητευεσαι!:)

Σας ευχαριστώ πολύ. Μακαρι.Ναι , εχω αλλο ενα παιδακι.Αλλα ζηταει αδερφακι και δεν θελω να τον απογοητευσω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Στενοχωριέμαι πολύ όταν βλέπω νέες γυναίκες να χάνουν μωρά χωρίς λόγο. Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν φεύγει ποτέ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να δώσεις στο παιδάκι σου άλλο ενα αδερφάκι. Πολύ καλά έκανες και πήγες στην κλινική με τον αντρα σου, έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου. Μακάρι ο θεός να σου δώσει όσα παιδάκια θέλεις στο μέλλον. Κουράγιο και καλή δύναμη!!!!

Κρίμα και καλή δύναμη! Σου εύχομαι να αποκτήσεις σύντομα το μωράκι που επιθυμείς! Τώρα πρόσεξε τη δική σου υγεία, όσο να 'ναι χρειάζεσαι ξεκούραση κ στήριξη! Σε λίγους μήνες θα ανακάμψεις κ θα βάλεις μπρος για το αγγελουδάκι!! φιλια!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Σας ευχαριστω ολες!! Μου δινετε δυναμη.Απλα οταν εμεινα εγκυος, αυτη την εκδοχη δεν την ειχα καθολου στο νου μου....

καλησπερα καλο μηνα!λυπαμαι για οτι σου συνεβη αλλα οντως δεν ητανε στο χερι σου να κανεις κατι διαφορετικο....εκανες οτι θα καναμε ολες μας!κοιτα να εισαι ηρεμη απο δω και περα και ευχομαι συντομα να ακουσουμε ευχαριστα νεα απο σενα!και σε καμια περιπτωση οταν με το καλο μεινεις εγγυος ,να μην εχεις αυτο το ενδεχομενο στο μυαλο σου!να σκεφτεσαι θετικα και να προσεχεις!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Τελικα βγηκε η βιοψια:χρωμοσωμικες ανωμαλιες, συνδρομο down.

Απο Δευτερα θα παω να με δει και να μου δωσει καποιες εξετάσεις να κάνω.

Ευχομαι γρηγορη αναρωση...η φυση εκανε την δουλεια της , τουλαχιστον ετσι λεω εγω γιατι ειμαι στην ιδια φαση και με καρυοτυπο οπου το αποτελεσμα ηταν μονοσωμια 22 μωσαικισμος....Οποτε καλη αναρωση και ας ελπισουμε οτι ηταν τυχαιο γεγονος για ολες μας...

Κορίτσια, ειλικρινά, μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι η επόμενη εγκυμοσύνη να είναι όσο σύντομα εσείς θα νιώσετε έτοιμες και να φέρετε στον κόσμο υγιή μωρα! Σίγουρα τα περιστατικά είναι τυχαία...δυστυχώς μέσα στα στατιστικά πέφτουν κι αυτές οι περιπτώσεις...

Εάν δεν έχετε πρόβλημα, μπορείτε να μας πείτε τις ηλικίες σας?

Ευχαριστώ πολύ!

Κορίτσια, ειλικρινά, μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι η επόμενη εγκυμοσύνη να είναι όσο σύντομα εσείς θα νιώσετε έτοιμες και να φέρετε στον κόσμο υγιή μωρα! Σίγουρα τα περιστατικά είναι τυχαία...δυστυχώς μέσα στα στατιστικά πέφτουν κι αυτές οι περιπτώσεις...

Εάν δεν έχετε πρόβλημα, μπορείτε να μας πείτε τις ηλικίες σας?

Ευχαριστώ πολύ!

Τον Αύγουστο κλεινω τα 32 και ηταν η δευτερη εγκυμοσυνη μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχομαι γρηγορη αναρωση...η φυση εκανε την δουλεια της , τουλαχιστον ετσι λεω εγω γιατι ειμαι στην ιδια φαση και με καρυοτυπο οπου το αποτελεσμα ηταν μονοσωμια 22 μωσαικισμος....Οποτε καλη αναρωση και ας ελπισουμε οτι ηταν τυχαιο γεγονος για ολες μας...

Ας το ελπίσουμε! ψυχολογικα ειμαι ετοιμη για μια νέα προσπάθεια, σωματικα θα μου πει ο γιατρός

[sIGPIC][/sIGPIC]

κοριτσια σημερα επισκεφτηκα τον γυναικολογο,μου εδωσε τα αποτελεσματα της βιοψιας,κι ενω τηλεφωνικα νου ειχε πει χρωμοσωμικες ανωμαλιες,συνδρομο down,το συμπερασμα γραφει:

παλινδρομος ενδομητρια κυηση πρωτου τριμηνου με στοιχεια αποκολλησης και επιμερους μορφολογικα χαρακτηριστικα ενδεικτικα χρωμοσωμικων αιτιων.

Τα λοιπα ευρηματα (θρομβωσεις καθως και ισχαιμικες αλλοιωσεις και ινιδοειδη νεκρωση της τροφοβλαστης)καθιστουν σκοπιμο τον σχετικο εργαστηριακο ελεγχο.

Θελω λιγο να το ψαξω,να παρω και μια δευτερη γνωμη.

Ο γυναικολογος μου εγραψε εξετασεις για θρομβοφιλια και καποιες αλλες να τις κανω μετα την πρωτη περιοδο.

Επισηε μου ειπε να περασουν 2 περιοδοι για να ξαναπροσπαθησουμε (για να ρυθμισω και το ζαχαρο).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

καλησπερα και απο μενα!

διαβασα την περιπετεια σου και ευχομαι γρηγορη αναρρωση και το συντοοτερο να χαρισεις ενα αδερφακι στο παιδακι σου!

εμενα απο αυτα που εγραψε ο γιατρος μου κανουν νοημα για θρομβοφιλια και οχι χρωμοσωμικη ανωμαλια. το ζαχαρο δεν εχει καμια σχεση και εφοσον το αντιμετωπισατε τοσο γρηγορα μονο ζημια δεν εκανε στην πορεια της κυησης. θα κανεις αιματολογικες και εκει θα φανει σε ποιους δεικτες θρομβοφιλιας εισαι θετικη και μετα θα το αντιμετωπισετε.

καλη επιτυχια!

Και εγω θα συμφωνησω με το καρκινακι.ποιο πολυ για θρομβοφυλια μου κανει εφοσον ειχε θρομβωσεις και αλοιωσεις στην τροφοβλαστη.Περα απο τα συνδρομα που μπορει να ειναι τυχαιο γεγονος.

κοριτσια σημερα επισκεφτηκα τον γυναικολογο,μου εδωσε τα αποτελεσματα της βιοψιας,κι ενω τηλεφωνικα νου ειχε πει χρωμοσωμικες ανωμαλιες,συνδρομο down,το συμπερασμα γραφει:

παλινδρομος ενδομητρια κυηση πρωτου τριμηνου με στοιχεια αποκολλησης και επιμερους μορφολογικα χαρακτηριστικα ενδεικτικα χρωμοσωμικων αιτιων.

Τα λοιπα ευρηματα (θρομβωσεις καθως και ισχαιμικες αλλοιωσεις και ινιδοειδη νεκρωση της τροφοβλαστης)καθιστουν σκοπιμο τον σχετικο εργαστηριακο ελεγχο.

Θελω λιγο να το ψαξω,να παρω και μια δευτερη γνωμη.

Ο γυναικολογος μου εγραψε εξετασεις για θρομβοφιλια και καποιες αλλες να τις κανω μετα την πρωτη περιοδο.

Επισηε μου ειπε να περασουν 2 περιοδοι για να ξαναπροσπαθησουμε (για να ρυθμισω και το ζαχαρο).

οι θρομβώσεις και οι αλλοιώσεις στο υλικό της απόξεσης δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία της απόξεσης και δεν έχουν καμμιά σημασία, αυτό μου είχε πει εμένα ο γιατρός μου (και είχε δίκιο όπως αποδείχτηκε). κάνε κάποιες απλές αιματολογικές για θρομβοφιλία για να αποκλείσεις κι αυτό το ενδεχόμενο αλλά εφόσον το πόρισμα μιλάει για χρωμοσωμικές αλλοιώσεις νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθείς. έγινε έλεγχος dna στο έμβρυο?

οι θρομβώσεις και οι αλλοιώσεις στο υλικό της απόξεσης δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία της απόξεσης και δεν έχουν καμμιά σημασία, αυτό μου είχε πει εμένα ο γιατρός μου (και είχε δίκιο όπως αποδείχτηκε). κάνε κάποιες απλές αιματολογικές για θρομβοφιλία για να αποκλείσεις κι αυτό το ενδεχόμενο αλλά εφόσον το πόρισμα μιλάει για χρωμοσωμικές αλλοιώσεις νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθείς. έγινε έλεγχος dna στο έμβρυο?

Δε νομιζω να εγινε,ειναι κατι διαφορετικο απο την βιοψια?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε νομιζω να εγινε,ειναι κατι διαφορετικο απο την βιοψια?

η βιοψία είναι ο έλεγχος του προϊόντος της απόξεσης (μεταξύ μας, χωρίς ιδιαίτερη αξία τις περισσότερες φορές αφού δε δίνει σαφή αποτελέσματα). εξέταση dna είναι ο έλεγχος του καρυότυπου του εμβρύου. εκεί επιβεβαιώνεταί αν υπάρχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή όχι.

Εγω νομιζα οτι εκανες καρυοτυπο , διοτι εγω εκανα καρυοτυπο και οχι βιοψια στην δικη μου περιπτωση.

Επειδη βλεπω οτι ξερεις περισσοτερα,ποια η διαφορα καρυοτυπου, βιοψιας και dna εμβρυου?

Εγω δεν ηξερα τιποτα,μετα την αποξεση ο γιατρος μου ειπε οτι το εστειλε για βιοψια κι αυτο ειναι ολο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επειδη βλεπω οτι ξερεις περισσοτερα,ποια η διαφορα καρυοτυπου, βιοψιας και dna εμβρυου?

Εγω δεν ηξερα τιποτα,μετα την αποξεση ο γιατρος μου ειπε οτι το εστειλε για βιοψια κι αυτο ειναι ολο.

Οπως ειπε και η Σοφια

η βιοψία είναι ο έλεγχος του προϊόντος της απόξεσης δεν δινει καποιο αποτελεσμα συνηθως δεν βρισκουν τπτ.Οταν κανουν εξεταση μοριακου καριοτυπου οπως εκανα εγω , μαθαινεις αν ειχε καποιο συνδρομο το παιδι οπου σε αυτο να οφειλωταν η αποβολη και γενικα βρισκουν περισσοτερα πραγματα γιατι κανουν καλιεργειες.

Για παραδειγμα εμενα μου βρηκαν μονοσωμια 22 δλδ ελειπε το χρωμοσωμα 22 οταν εγινε η ωογεννεση.Με λιγα λογια αντι να εχει δυο φορες το χρωμοσωμα 22 το ειχε μια φορα με αποτελεσμα να μην προχωρησει η εγκυμοσυνη.Επισης μου ειπαν οτι ηταν κοριτσακι και οτι απο μερια μας δεν χρειαζοταν να ψαξουμε κατι αλλο ηταν τυχαιο γεγονος και ειχε να κανει με την ωογεννεση (βεβαια εγω τα εψαξα ολα λογο του οτι εχω ιστορικο με ενδομητριο θανατο στις 38 εβδομαδες λογο θρομβοφυλιας).

Να ξερεις οτι ειναι και πιο ακριβος ο καρυοτυπος στοιχιζει 200 ευρω ισως γιαυτο και δεν το προτεινουν οι γιατροι.

http://www.intergenetics.eu/fileadmin/content/pfd/flyers_iatrwn/elegxos_apovolon-.pdf

Τωρα δεν ξερω αν ο γιατρος σου ενοουσε καρυοτυπο και ειπε βιοψια.Παντως τα αποτελεσματα του καρυοτυπου κανουν 3 εβδομαδες να βγουν.

Οπως ειπε και η Σοφια

η βιοψία είναι ο έλεγχος του προϊόντος της απόξεσης δεν δινει καποιο αποτελεσμα συνηθως δεν βρισκουν τπτ.Οταν κανουν εξεταση μοριακου καριοτυπου οπως εκανα εγω , μαθαινεις αν ειχε καποιο συνδρομο το παιδι οπου σε αυτο να οφειλωταν η αποβολη και γενικα βρισκουν περισσοτερα πραγματα γιατι κανουν καλιεργειες.

Για παραδειγμα εμενα μου βρηκαν μονοσωμια 22 δλδ ελειπε το χρωμοσωμα 22 οταν εγινε η ωογεννεση.Με λιγα λογια αντι να εχει δυο φορες το χρωμοσωμα 22 το ειχε μια φορα με αποτελεσμα να μην προχωρησει η εγκυμοσυνη.Επισης μου ειπαν οτι ηταν κοριτσακι και οτι απο μερια μας δεν χρειαζοταν να ψαξουμε κατι αλλο ηταν τυχαιο γεγονος και ειχε να κανει με την ωογεννεση (βεβαια εγω τα εψαξα ολα λογο του οτι εχω ιστορικο με ενδομητριο θανατο στις 38 εβδομαδες λογο θρομβοφυλιας).

Να ξερεις οτι ειναι και πιο ακριβος ο καρυοτυπος στοιχιζει 200 ευρω ισως γιαυτο και δεν το προτεινουν οι γιατροι.

http://www.intergenetics.eu/fileadmin/content/pfd/flyers_iatrwn/elegxos_apovolon-.pdf

Τωρα δεν ξερω αν ο γιατρος σου ενοουσε καρυοτυπο και ειπε βιοψια.Παντως τα αποτελεσματα του καρυοτυπου κανουν 3 εβδομαδες να βγουν.

Δυστυχως δεν το ηξερα.......:(

Παντως θα επισκεφτω και δευτερο γυναικολογο για να δω τι θα κανω.....

[sIGPIC][/sIGPIC]