Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περιπου μονογονεϊκη πολυτεκνη οικογενεια!

Recommended Posts

Μια φιλη μου ζητησε να ανεβασω εδω την ιστορια της γιατι εχει καποιες αποριες!!

Λοιπον ξεκιναω:

Η φιλη μου οταν ηταν 20 νομιζω τα εφτιαξε με ενα αγορι (22 ετων νομιζω) και εμεινε εγκυος στο πρωτο της παιδι το γεννησε ολα καλα και συζουσαν με τον ανδρα. Ομως ο συντροφος της σπουδαζε για ναυτικος και οταν η πρωτοτοκη κορη ηταν 6 ετων τελικα τον πηραν σε ενα καραβι. Οποτε πριν φυγει για ταξιδι παντρευτηκαν και λιγες μερες μετα η φιλη μου εμαθε οτι ειναι παλι εγκυος..Γεννησε λοιπον τον πρωτο της γιο. Κι οταν γεννηθηκε επεστρεψε και ο συζηγος της ενω μιλουσαν καθημερινα στο τηλεφωνο και εμεινε για ενα χρονο κοντα τους. Την τελευταια εβδομαδα αυτου του χρονου ξαναεμεινε εγκυος και 9 μηνες μετα γεννησε και το δευτερο κοριτσακι, ενα χρονο μετα το τριτο κοριτσακι, πριν 5 μηνες το μικροτερο κοριτσακι. Τωρα ειανι παλι εγκυος.

Αρα εχει 5 παιδια:

Αρτεμις 11 ετων

Πετρος 5 ετων

Νελλη 3 ετων

Αριαδνη 1,5 ετων

Ευα (δεν την εχουν βαφτισει) 5 μηνων.

Τωρα αναρωτιεστε τι ερωτησεις θελει να κανει. Βασικα θελει να καταταξει καπως το χρονο ωστε να περναει τον ιδιο χρονο με ολα τα παιδια. Αλλα τα δυο μικροτερα συνεχεια κρεμονται απο τη φουστα της και δεν την αφηνουν αν πιει ουτε νερο. Μονο κταν ερχεται η μεγαλη κορη την αφηνουν λιγο. Οι ερωτησεις ειναι :

-Πως μπορει να εχει λιγο χρονο με την Αρτεμη;

-Πως μπορει να μαθει στην Αριαδνη να μην ειναι ολη την ωρα αγκαλια χωρις να κλαιει οταν την αφηνει;

-Αν πρεπει να συνεχισει να θηλαζει το μωρο;

-Πως μπορει να κανει τον Πετρο να μην νιωθει τοσο μονος μεσα στο σπιτι;

-Και τελος αν μπορει να καταλαβει καπως αν η Νελλη ειναι ευτυχισμενη;

Περιμενω απαντησεις

Διαφημίσεις

πως μπορεί να κάνει γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα, χουλα χουπ στο μπάνιο και bungee jumping απο το μπαλκόνι?

θα κάνει υπομονή και θα μάθει και αυτή και α παιδιά της οτι η δική τους πραγαμτικότητα τσουλάει αλλιώς...

και θα κάνει υπομονή για να έρθουν καλύτερες μέρες, που τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα είναι χαρούμενα που έχουν το ένα το άλλο.

s-age.png

Και ολα αυτα εντελως μονη της? Θελω να πω δεν υπαρχει βοηθεια απο πουθενα? Καποια ξαδερφακια (αγορακια) να κανουν λιγη παρεα στον Πετρο? Καποια γιαγια να κρατησει Τα μικροτερα για να χει λιγο χρονο με την Αρτεμιδα? Εστω να πανε μιση ωρα για εναν περιπατο μονο οι δυο τουσ? Η Νελλη αν δεν ηταν χαρουμενη θα φαινοταν πιστευω ειναι αρκετα μικρη για να κρυψει τα συναισθηματα της. Δεν ξερω κιολας! Εσυ σαν φιλη τησ δεν μπορεισ να τη βοηθησεισ καπωσ κρατωντασ για λιγες ωρεσ καποιο παιδι? Αν ειναι εντελως μα εντελως μονη της δεν μπορω να σκεφτω κατι περα του να πηγαινουν καπου ολοι μαζι και να συζητουν ο καθενασ τα θεματα του. Πχ να λεει τωρα θα μασ η αρτεμισ πωσ θα ηθελε να περασουμε την επομενη μιση ωρα ή πωσ τησ φανηκε αυτο και στα μικροτερα θα λειτουργησει αν τουσ λεει να μασ πει η αριαδνη τι θα γινει οταν μεγαλωσει ή τι παιχνιδια τησ αρεσουν κτλ.

• 4 weeks later...

Αν κατορθώσει να διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία........μόνη με 5 παιδιά ειλικρινά είναι ήρωας.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Εντάξει, 5 παιδιά και μόνη της, τι να πώ!!! Εδώ δύο έχεις και δεν προλαβαίνεις...

Υπεράνθρωπος είναι η κοπέλα? Η έχει κάποια βοήθεια, ή έχει 48 ώρες η δική της μέρα!!

Καλό κουράγιο.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

Πω , πω ! 32 ετών περίπου με 5 παιδιά !

δεν αποκλείεται να κάνει και 6ο με τη φόρα που έχει πάρει...

Πάμε τώρα στις ερωτήσεις ...

Πως μπορει να εχει λιγο χρονο με την Αρτεμη; Όταν κοιμούνται τα μικρά

-Πως μπορει να μαθει στην Αριαδνη να μην ειναι ολη την ωρα αγκαλια χωρις να κλαιει οταν την αφηνει;μάλλον από μόνη της θα το κόψει κάποια στιγμή

-Αν πρεπει να συνεχισει να θηλαζει το μωρο; Εννοείται... το μικρότερο μωρό έχει προτεραιότητα

-Πως μπορει να κανει τον Πετρο να μην νιωθει τοσο μονος μεσα στο σπιτι;Κάλεσε κανένα φίλο του στο σπίτι (καθιέρωσέ το 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα για να χαίρεται κι αυτό το κακόμοιρο μέσα στη γυναικοκρατία του σπιτιού)

-Και τελος αν μπορει να καταλαβει καπως αν η Νελλη ειναι ευτυχισμενη;

Μόνο εκείνη που ειναι μητέρα της μπορεί να το καταλάβει. Εμείς τι να πούμε ?

Η φιλη σου δουλεύει κιόλας ?

Αν μου πεις κι αυτό βάζω μπρος και κάνω άλλα 3 επιτόπου... Δεν μπορεί κάποιο λάθος κάνω να μην τα προλαβαινω που έχω μόνο 2.

Το μονο κοινό που έχω με τη φίλη σου είναι ότι και μένα ο άντρας μου απουσιάζει 7 μήνες το χρόνο οπότε ουσιαστικά μόνη μου τα έχω ...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

είμαι παρόμοια περίπτωση (4 παιδιά, άνδρας δουλεύει πολλές ώρες αλλά όχι εξαφανισμένος σαν ναυτικός)

λοιπόν:

για να εξικονομήσεις χρόνο από την ουρά (τα μικρότερα δηλαδή) υπάρχουν μόνο αυτοί τρόποι: τα κοιμίζεις, τους βάζεις ταινία, τα βγάζεις στο κήπο με πολλές λάσπες....

για το αγοράκι που είναι εκγλοβισμένο μέσα στα κορίτσια (έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά εμένα το εγκλοβισμένο είναι κορίτσι και όλα τ άλλα αγόρια)...

μπορεί να κάνει αγορίστηκα πράγματα μαζί με το αγοράκι πχ: αγορίστικα βιντεάκια στο γιουτιομπ (πχ ποδήλατα, σκέιτ, λουκυ λουκ κτλ)

κάνουν αγορίστικα πράγματα στη βόλτα (πχ φτιάχνουν μια ράμπα για το ποδήλατο)

μπορεί να καλεί αγοράκια στο σπίτι

να έχει ένα χώρο μόνο με αγορίστικα παιχνίδια (να μην είναι ανακατεμένα δηλαδή οι μπάρμπι με τα αμαξάκια)

σε καμιά περίπτωση να μη του φοαράει ρούχα των κοριτσιών (πχ κοριτσίστικες πυτζάμες ή κοριτσίστικες κάλτσες)

τώρα για το άλλο το μικρό το κλαψιάρικο δεν έχω να προτείνω κάτι...