Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας μανούλες, έχω ένα θέμα να μοιραστώ μαζί σας και θα ήθελα την γνώμη σας ή τις προτάσεις σας. Η μικρή μου είναι 3 και 4 μηνών έχουμε κόψει την πάνα εδώ και πολλούς μήνες, ακόμη και το βράδυ. Έχει τρεις μέρες που το βράδυ πάλι κάνουμε πιπί στον ύπνο μας.. το άφησα τρεις νύχτες αλλά χθες έβαλα πάλι πάνα, και το θέμα είναι ότι το ήθελε και η ίδια. Είναι άραγε σωστό και κυρίως τι την έπιασε ξαφνικά ???? Επίσης πάλι ξαφνικά στο σχολείο την Παρασκευή δάγκωσε ένα κοριτσάκι κάτι που ποτέ δεν το έχει ξανακάνει και έπεσα από τα σύννεφα. Ξαφνική Επιθετικότητα του παιδιού ???? Γιατί??? Το μόνο πράγμα που εγώ έχω στο μυαλό μου ότι άλλαξε είναι ότι επέστρεψα στην δουλειά μου, έπειτα από μεγάλο διάστημα .... περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Έχω μια υποψία ότι προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου! Το ότι ξεκίνησες τη δουλειά, σημαίνει ότι έχει αλλάξει όλο το πραγραμμά σου και οι συνήθειες σας, ίσως είσαι πιο άγχωμένη, πιο κουρασμένη.. Απ ότι βλέπω και στο τικεράκι το μωρό σας ίσως αρχίζει και περπατάει... και της αφαιρεί κεκτημένο χώρο. Έχουν πέσει αρκετές αλλαγές μαζί... και είναι σε ηλικία που δε μπορεί να εκφράσει ακόμη τα συναισθήματά της. Προσεξε την αντίδραση σου να μην την κάνεις να νιώσει χειρότερα ή πολύ ασχημα. Προσπάθησε να περνάς πχ μισή ώρα την ημέρα κανοντας αποκλειστικά κάτι μαζί της και να της το εξηγείς: "Αυτή η ώρα είναι δική μας, θα παίξουμε μαζί, μετά η μαμά θα ασχοληθεί με τις δουλειές, με το μπαμπά, με το μωρό" για να νιώθει ότι η μαμά έχει χρόνο και γι αυτήν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ASTERAKI!!

Kατ΄αρχήν, συμφωνω με την Ζώγια για το θεμα της δουλειας και του ελευθερου χρόνου με το παιδί.Η πρώτη μου σκέψη ηταν οτι δεν επρεπε να της βαλεις πανα, αστην να καταλαβει οτι ειναι κατι που θα περασει,σαν ιως, και οτι δεν ειναι κατι σοβαρο ώστε να της αλλαξεις την συνηθεια της τουαλετας της.Σίγουρα καταλαβε οτι φοβηθηκες γι αυτο και της εβαλες πανα.Καλύτερα να της μιλησεις, να την ακουσεις μεσα απο παραμυθια, ιστοριες.Ρώτησε την δασκαλα της αν συνεβει κατι στο σχολειο που την ταραξε.

Μήπως πινει περισσότερα υγρα απο οτι συνήθως πριν κοιμηθει?Ελεγξε την θερμοκρασια δωματιου,μηπως κρυώνει ή ξεσκεπαζεται στον υπνο της, οπως ξερεις οταν κρυωνουν βρεχουν το κρεβατι τους.Σκεψου για καποια εικονα ή γεγονος που ειδε και φοβαται να σηκωθει απο το κρεβατι το βραδι για να παει τουαλετα.Συμβουλη μου ειναι να μην της βαλει πανα,λεγοντας της οτι ειναι μεγαλο κοριτσι και δεν πειραζει αυτο που εκανε,αν την αγχωσεις απο το φοβο και μονο να μην το βρεξει, το κανει αθελατης.Βαλε προστατευτηκο στρωματος, χωρις να το βλεπει και απο πανω το σεντονι της.Κανε οτι δεν συμβαινει τιποτα στην συμπεροφορα σου απεναντι της.Αν συνεχιστει καιρο πανω απο μηνα,ζήτα συμβουλη παιδιατρου ή παιδοψυχολογου.Εγω πιστευω οτι ειναι κατι παροδικο και αδικα στεναχωριεσαι,σκεψου οτι δεν εχουν μαθει ακομα να ελεγχουν τα συναισθηματα τους και για αυτο αλλαζουν τακτικα συμπεριφορες.ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.

ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΣΟΥ!! :P

69Dzp3.png

06pBp2.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας... ξέρεις kangoo έχεις δίκαιο μάλλον την πάνα την έβαλα γιατί βαρέθηκα να πλένω σεντόνια και παπλώματα.... το συζήτησα μαζί της και φάνηκε να θέλει και η ίδια την πάνα.. δεν ξέρω αλλά τώρα που το λες την βρίσκω χωρίς το σκέπασμα και πηγαίνω και την σκεπάζω αρκετές φορές... λες να κρυώνει και για αυτό να έχουμε το πρόβλημα αυτό???? θα το δω και αυτό το θέμα.

Ζώγια αυτό με την αναφορά της ώρας μαζί της μου άρεσε πολύ και θα το εφαρμόσω

ευχαριστώ κορίτσια για τις απόψεις σας!!!!!

Καλημέρα κορίτσια!!

Συμφωνώ με τις προηγούμενες απόψεις.Ίσως η επιστροφή στην εργασία σου να προκάλεσε αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς ή και το καινούργιο μέλος της οικογένειας που μεγαλώνει....Μπορεί όμως να είναι και κάτι άλλο...πχ.οΜανώλης μας την τελευταία εβδομάδα έχει μια μικρή ίωση που όμως την νύχτα τον κάνει να μην αναπνέει σωστα κι έτσι δεν ξυπνάει όταν πρέπει και ...βρέχεται.Του φορέσαμε κι εμείς πάνα κι ησυχάσαμε όλοι...Τώρα για το δάγκωμα...Την δεύτερη μέρα που πήγε στον παιδικό σταθμό ένα αγοράκι τον δάγκωσε στην πλάτη κατά την διεκδίκηση ενός παιχνιδιού,και παραλίγο να του κόψει κομμάτι :shock:Ήταν τόσο αστραπιαία η κίνηση του δαγκώματος που οι υπεύθυνες δεν πρόφτασαν να παρέμβουν πριν συμβεί το κακό .Έβγαλε αίμα ,μελάνιασε και μετά από μια εβδομάδα πέρασε.Από τότε όμως ο Μανώλης μας δαγκώνει (όχι δυνατά).Όταν τον ψιλομαλώνουμε μας λέει ότι έτσι του έκανε το άλλο παιδάκι,τότε του λέμε ότι μάλλον κανείς δεν είχε πει στο άλλο παιδάκι ότι το δάγκωμα δεν είναι σωστό κι ότι μόνο τα ζωάκια που θυμώνουν ή πονούν δαγκώνουν...

Καταλήγω...μήπως την δάγκωσε καποιο παιδάκι ή μήπως είδε παιδιά να μαλώνουν και να δαγκώνονται;

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Διαφημίσεις

Λίγο άσχετο με το θέμα.. Να συμπληρώσω λίγο αυτό με το χρόνο, το έχω ακουσει σε μια συνάντηση για γονείς με μια παιδαγωγό - δεν θυμάμαι το ονομά της - άλλα είχε τονίσει να μοιράζουμε το χρόνο εξίσου σε όλους. Για παραδειγμα μισή ώρα απόκλειστικά με το ένα παιδί, μισή με το άλλο, μισή ώρα με το μπαμπά, αλλά και μισή ώρα για τον εαυτό μας. Να έχουμε και μεις λίγο χρόνο δικό μας στον οποίο θα μπορούμε να κάνουμε ότι μας αρέσει, να ηρεμούμε ή ότι μας ευχαριστεί για να νιώθουμε καλά να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Και πρέπει όλα τα μέλη της οικογένειας να μάθουν να σέβονται το μισάωρο του άλλου.

Γειά σας μανούλες, έχω ένα θέμα να μοιραστώ μαζί σας και θα ήθελα την γνώμη σας ή τις προτάσεις σας. Η μικρή μου είναι 3 και 4 μηνών έχουμε κόψει την πάνα εδώ και πολλούς μήνες, ακόμη και το βράδυ. Έχει τρεις μέρες που το βράδυ πάλι κάνουμε πιπί στον ύπνο μας.. το άφησα τρεις νύχτες αλλά χθες έβαλα πάλι πάνα, και το θέμα είναι ότι το ήθελε και η ίδια. Είναι άραγε σωστό και κυρίως τι την έπιασε ξαφνικά ????

Υπάρχει περίπτωση να κρυώνει στον ύπνο της??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

maryp, Σίγουρα κρυώνει στον ύπνο της !!! σηκώνομαι και την σκεπάζω συνέχεια... ευτυχώς χθες το βράδυ με ξύπνησε και πήγαμε για πιπί μαζί .... άντε να δούμε.. ευχαριστώ πάντως όλες σας για τις απαντήσεις σας....