Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΟ3 & ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ "ΚΑΚΟ" DNA

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες!!!!!!Όπως έχω πει ξεκινάμε την τρίτη προσπάθεια εξωσωματικής με όση ψυχική δύναμη και αισιοδοξία μας έχει μείνει σε άλλο γιατρό και με ένα φόβο φωλιασμένο στην ψυχή μου για αυτό και σας γραφω μηπως ξέρει ή έχει κάποια ανάλογη εμπειρία κάποια. Οι δυο προηγούμενες προσπάθειες έγιναν με μακρύ πρωτόκολλο και με πολυ καλή αποκριση από μέρους μου. Εγιναν 21 ώαρια, τα 13 ήταν καλά και ώριμα, τα 8 γονιμοποιηθηκαν τα τρία εμφυτεύτηκαν και καμία βλαστοκύστη και τις δυο φορές δεν προχώρησε. Την πρωτη φορά είχα "βιοχημική εγκυμοσύνη και τη δεύτερη τίποτα. /εκφράστηκαν φόβοι ότι ίσως φταίνε τα σπερματοζωαρια (έχουμε πρόβλημα σοβαρό στο σπέρμα) αλλά ίσως και το γενετικό υλικό το δικό μου δεν είναι καλό και δεν προκύπτουν έμβρυα ικανά να προχωρήσουν!!!!Τι να σημαίνει αυτό;;;;Ο γιατρός με καθησυχάζει ότι μπορεί να φταίει και το καλλιεργητικό υλικό αλλά τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να μην τα καταφέρω πάλι ή και ΠΟΤΕ;;;;!!!!!!!!Παρακαλώ βοηθήστε με!!!!!

Διαφημίσεις

herby μου δυστυχως δεν εχω εμπειρια πανω στο θεμα σου...

...σου ευχομαι ομως ολα να πανε καλα αυτη τη φορα

μη χανεις την αισοδοξια σου, παντα να εχεις την ελπιδα και θα ερθει

και το μωρακι :P

herby προτα απο ολα σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια και ενα τεραστιο+++++++ στην χοριακη :!: αν φοβασαι για το γενετικο υλικο, υπαρχει μια εξεταση που λεγεται καρυοτυπος ζευγους και δειχνει αν εσυ η ο αντρας σου εχει καποιο προβλημα γενετικο DNA . την εξεταση αυτη την κανουν στα κεντρα γενετικης ,οπος αυτο με τον γενετιστη ΠΑΓΚΑΛΟ η και σε αλλα. αυτη την εξεταση συνηθος την προτεινουν οταν υπαρχουν πανο απο2 αποβολες η παλινδρομες κυησεις και αν ο καρυοτυπος προιοντος αποβολης η της παλινδρομης ειχε δειξει ανομαλιες στα χρομοσωματα. ΗΕΡΒΥ στο ivf forum ta koritsia μπορει να σε βοηθησουν ισοσ παραπανο σε αυτο το θεμα . εσυ σε ποιο κεντρο ,γιατρο πας? αν θες στειλε μου πμ.,εχουμε και εμεις προβλημα με το σπερμα και ειχα κανει προσφατα icsi mikrogonimopiisi στην εμβρυ@κη δημιουργι@ .

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

herby, πολυ καλη επιτυχια στην επομενη προσπαθεια σου!!

Με βασει το ποσοστο γονιμοποιησης των ωαριων σου (8 στα 13) που ειναι ενα πολυ καλο ποσοστο, δυσκολο να πει κανεις οτι μπορει να φταιει το γενετικο υλικο. Πρεπει να εχει και αλλες ενδειξεις.

Ο ελεγχος καρυοτυπου ζευγους ειναι μια εξεταση, που αποσαφηνιζει αρκετα πραγματα, αλλα μερικες φορες δεν φτανει ουτε αυτος.

Σε πρωτη φαση ομως μπορεις να ζητησεις να κανεις αυτη την εξεταση. Δεν εξασφαλιζει ομως 100% οτι τα εμβρυα θα ειναι γενετικα υγιη. Δηλαδη, μπορει δυο καρυοτυποι φυσιολογικοι, κατα την ενωση να δωσουν εμβρυο με χρωμοσωμιακες ανωμαλιες. Προσοχη!! ειναι πολυ σπανιο κατι τετοιο, αλλα οχι αδυνατο.

Θα σου πω την δικη μου εμπειρια. Λογω 3 παλινδρομων, με ενα εμβρυο που ειχε τρισωμια και αγωνα να πετυχω με εξωσωματικη, σκεφτομαι πολυ σοβαρα το ενδεχομενο στην επομενη εξωσωματικη μου να κανω PGS - προεμφυτευτικο ελεγχο - στα εμβρυα, πριν την μεταφορα. Η PGS ελεγχει αν τα εμβρυα εχουν χρωμοσωμιακες ανωμαλιες, οποτε και θα μεταφερω μονο υγιη. Και παλι ομως ουτε αυτη η εξεταση δεν εξασφαλιζει πληρως οτι τα εμβρυα θα ειναι απολυτως υγιη, ισως κατα ενα 90%.

Συζητησε με το γιατρο σου, αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, να εχεις ομως υποψη οτι ειναι μια διαδικασια ριψοκινδυνη για τα εμβρυα και αρκετα ακριβη.

Στην δικη σου περιπτωση, γιατι υπαρχει υποψια για το δικο σου γεννετικο υλικο? Μετα τα 38-40 συνηθως τιθεται τετοιο θεμα.

Πανω απο ολα ψυχραιμια και θυμισου: καθε προβλημα εχει τη λυση του!!

MIRACLE ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΝΑ ΣΕ ΡΟΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ,ΕΚΑΝΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ :?: ΑΝ ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕς ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ :?: ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΜΕ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 16 , Ο ΓΕΝΕΤΙΣΤΗς ΕΙΠΕ ΤΥΧΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ . ΕΚΑΝΕς ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΣΥ :?: ΑΝ ΝΑΙ ,ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΑΡΚΟΣΗ Η ΧΟΡΙΣ. ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΧΕΙς ΠΟΛΛΑ ΕΜΒΡΥΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΟ , ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Διαφημίσεις

Αυγη, εκανα τις εξετασεις θρομοβοφιλιας σε ιδιωτικο εργαστηριο και κοστισαν περιπου 600€. Εμεις ακριβως επειδη ειχαμε τρισωμια, καναμε ελεγχο καρυοτυπου ζευγους για να τσεκαρουμε μηπως υπαρχει καμια μεταθεση γονιδιου που κληροδοτειται στα εμβρυα. Εχοντας περασει ολα αυτα, στη θεση σου θα εκανα ελεγχο καρυοτυπου. Επειδη ειναι ακριβη ομως (500€ στον Παγκ...), μπορεις να κανεις μια ερευνα αγορας και να την κανεις πιο φτηνα.

Τελος, εκανα διαγνωστικη υστεροσκοπηση, για να τσεκαρουμε οτι η μητρα δεν εχει παθει τιποτα, λογω των προσφατων αποξεσεων. Μου κοστισε 600€ και ηταν με μεθη, αλλα εγω κοιμηθηκα κανονικα.

Μερικοι γιατροι κανουν υστεροσκοπηση χωρις μεθη ή ναρκωση, αλλα δε νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο. Πρεπει η γυναικα να ειναι ηρεμη για να μην προκληθει καμια ζημια στρον τραχηλο απο αθελητη κινηση της κατα την διαρκεια της υστεροσκοπησης.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , MIRACLE! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΟΡΙΣ ΝΑΡΚΟΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΦΑΕΙ 1 ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ 4 ΜΕ ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ Ο ΓΕΝΕΤΙΣΤΗς ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕς ΟΙ ΤΡΙΣΟΜΙΕς ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΝΟΜΕΝΕς, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕς ΟΠΟς 15,16 ΚΛΠ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΡΙΣΟΜΙΕς 21,18,13 ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΓΟΝΕΩΝ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΗς ΠΟΙΟΤΗΤΑς ΣΠΕΡΜΑ,ΟΑΡΙΑ ΚΛΠ. Ο ΚΑΡΥΟΤΥΠΟς ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΟς ΜΟΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ,ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΑ ΠΑΛΙ ΕΙΧΑΝ ΕΜΒΡΥΑ ΜΕ ΑΝΟΜΑΛΙΕΣ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PGD ,AN MPOREIS ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙς , ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ,,ΤΥΧΑΙΕς,, ΤΡΙΣΟΜΙΕς, ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΕΣ. ΑΑΑΧΧΧΧ,ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ :!: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΟΚΑΝΩ.ΕΣΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΚΑΝΕς ΟΛΕς ΟΛΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙς ,ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :?: ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΠΑς :?: ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ Η ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΡΥ@ΚΗ Δ-Α. ΤΣΑΟ :D

Aυγη, για ολους τους λογους που αναφερεις, σκεφτομαι να κανω προεμφυτευτικο ελεγχο στην επομενη προσπαθεια.

Απο τις εξετασεις, δεν βρεθηκε καποιο τρανταχτο προβλημα, απλα λεμε να περιορισουμε οσο γινεται τον παραγοντα τυχη.

Σε κεντρο δεν εχω καταληξει ακομη 100%...εχω ακομη λιγους μηνες μπροστα μου για να παρω την τελικη αποφαση.

Καλη επιτυχια μας λοιπον!! :D

• 2 years later...

θα ηθελα τη βοηθεια σας εχω κανει 3 εξωσωματικες και στην τελευταια εκανα με βλαστοκυστες και παλι αρνητικο αποτελεσμα εχουμε παρα πολυ σοβαρο προβλημα με το σπερμα και μετα την αποτυχημενη εξωσωματικη μας συνστησε ο γιατρος εξεταση καταμισης dna σπερματος οπου βγηκε 37% και μας ειπε οτι απο εκει ειναι το προβλημα τωρα ετοιμαζομαι να βαλω 4 βλαστοκυστες που για πρωτη φορα μασ εχουν μεινει στην καταψηξη λογο του οτι πηραν σπερματοζωρια απο τον ορχει εχει καμια κοπελα αντοστοιχη εμπειρια που να πετυχε με κατι τετοιο. Γιατι εγω ειμαι τελειως απαγοητευμενη!!