Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

6 μέρες χωρίς κακά!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι καινούρια στο forum και καινούρια μαμά και έχω το εξής πρόβλημα με τη μικρή μου η οποία είναι σχεδόν 3,5 μηνών, θηλάζει και συμπληρώνουμε και με ξένο γάλα. Εδώ και 2 μήνες λοιπόν η μικρή μου άρχισε σταδιακά να αραιώνει τα διαστήματα που ενεργείται. Ενώ δηλαδή έκανε κακά περίπου 5 φορές τη μέρα, άρχισε σταδιακά να κάνει 2 φορές τη μέρα, μετά 1 φορά τη μέρα, μέρα παρά μέρα και έφτασε μέχρι και τις 6 μέρες χωρίς να έχει ενεργηθεί. Η παιδίατρος κάθε φορά που της τηλεφωνούσαμε μας έλεγε ότι μέχρι τις 7 ημέρες και εφόσον τα κακά έχουν αραιή σύσταση δεν αποτελεί πρόβλημα. της βάλαμε υπόθετο γλυκερίνης και ενεργήθηκε αλλά αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι λύση ούτε φυσιολογική λειτουργία. Της δίναμε Almiron 1 για μια μέρα μόνο της δώσαμε το υποαλλεργικό Humana γιατί είχε κολικούς και η γιατρός μας είπε ότι θα την βοηθήσει αλλά δεν ενεργήθηκε και ξαναγυρίσαμε στο Almiron... έτσι βέβαια ξεκίνησε και το πρόβλημά της. Τώρα πια που έφτασε ο κόμπος στο χτένι της δώσαμε Almiron comfort για μια εβδομάδα περίπου αλλά πάλι χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, της δώσαμε το nutriben comfort (πάλι καθ' υπόδειξη της παιδιάτρου) αλλά πάλι χωρίς εμφανή αποτελέσματα. Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε και τη γάλα να δώσουμε στο μωρό. Έχει αντιμετωπίσει καμιά παρόμοιο πρόβλημα να μας δώσει και εμάς τα φώτα της;

Διαφημίσεις

γεια σου!και εγω απο το μαιευτηριο που γεννησα μου ειχαν δωσει το almiron το κανονικο να της δινω.το εδινα λοιπον κανονικα μεχρι να ερθει η παιδιατρος στο σπιτι να δει το μωρο μου για πρωτη φορα(γυρω 1 μηνος).επειδη λοιπον ειχα και εγω προβλημα δυσκοιλιοτητας στην αρχη με το κοριτσακι μου(εγω δεν θηλασα) με ειχε ρωτησει η παιδιατρος τι γαλα της δινεις?και της λεω το almiron.και μου απανταει οτι το almiron ειναι καλο γαλα αλλα για γαλα δευτερης βρεφικης ηλικιας.και μου συστησε ενα αλλο με το οποιο τουλαχιστον εγω δεν ξανααντιμετωπισα προβλημα.δεν μπορω ομως να ξερω αν φταιει μονο το γαλα.απο την στιγμη που σου λεει η παιδιατρος σου οτι ολα ειναι οκ πες μου αν θελεις να σου πω την μαρκα αλλα να ενημερωσεις και την παιδιατρο σου. να σαι καλα!;)

θα ήθελα να μου πεις τι γάλα της έδινες, γενικά κουράστηκα να κάνω πειράματα με γάλατα στο μωράκι μου και με ενδιαφέρει πολύ η εμπειρία πλέον. Αλήθεια μετά τους 6 μήνες έδωσες στο μωρό σου το Almiron 2 ή συνέχισες με το προηγούμενο γάλα.

To ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και η αδερφή μου, στην αρχή της έδινε κλασικά το almiron από το μαιευτήριο όμως ύστερα από σύσταση της παιδιάτρου της το άλλαξε σε frezylac 1 και το πρόβλημα λύθηκε. Συζήτησέ το με την παιδίατρό σου εννοείται.

Εξι ημέρες είναι πάρα πολλές, γιατί δεν παίρνεις και την γνώμη ενός δεύτερου παιδιάτρου?

εμας μας εσωσε το φριζολακ σε συνδυασμο με φριζολακ κομφορτ,εξαφανιστηκε κ η μικρη ομφαλοκοιλη που ειχε ο μπεμπουλης.

Διαφημίσεις

ειναι το novalac IT 1 (γιωτα ταφ ενα) απλα τον τονιζω τον τυπο γιατι αυτο ειναι για την δυσκοιλιοτητα το βρισκεις στα φαρμακεια εννοειται και νομιζω κοστιζει γυρω στα 15ευρο.εγω της το συνεχισα αυτο μεχρι να χρονισει οχι γιατι ειχε πλεον δυσκοιλιοτητα απλα μου ειπε η παιδιατρος μου οτι ειναι καλο γαλα.almiron δεν της ξαναεδωσα ποτε.μετα τον χρονο και για κανα εξαμηνο της εδωσα το Neslac (απο το σουπερ μαρκετ)και μετα φρεσκο. δοκιμασε το και περιμενουμε νεα σου

να διορθωσω κατι που εγραψα παρακατω οτι αν τελικα παρεις αυτο το γαλατακι και μεινεις ευχαριστημενη(ειναι λιγο ακριβουτσικο η αληθεια ειναι)οταν θα κλεισει του 6 μηνες το μωρακι σου θα παρεις παλι novalac αλλα το IT 2

και κατι αλλο που θυμηθηκα(σορρυ ενα μυαλο το εχω) ετσι για να γινετε συζητηση.θυμαμαι μια μερα που ειχε ελλειψη το novalac φαρμακεια (ετυχε μονο μια φορα) και πηγα και της πηρα παλι το almiron (απ΄το να μεινει χωρις γαλα):rolleyes::rolleyes:εεεεε δεν ενεργηθηκε για 3 μερες.φαντασου!!

όταν λες οτι έδινες και τα δυο γάλατα εννοείς ότι έβαζες σε κάθε γεύμα μισές μεζούρες απο το ένα και μισές απο το άλλο ή σε κάποια γεύματα το ένα και σε κάποια το άλλο;

Μεχρι να ενεργοποιηθει ο οργανισμος του του εδινα μισες κουταλιες απο το ενα κ μισες απο το αλλο ,οταν αρχισε να κανει κακα του του ελαττωσα το κομφορτ του εδινα π.χ 4 κουταλιες απο το ενα κ 2 απο το αλλο

Διαφημίσεις

όταν πήρες το γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας ή όταν πια μπήκε σε κανονικό ρυθμό το παιδάκι συνέχισες να δίνεις και κομφορτ για προληπτικούς λόγους ή κάποια στιγμή το σταμάτησες;

και κάτι ακόμα να ρωτήσω βρε κορίτσια, όταν είδατε αποτελέσματα με το κάθε γάλα που βρήκε η κάθε μια λύση, αυτό συνέβη άμεσα ή πέρασαν μέρες; πρέπει δηλαδή να περιμένω αρκετές μέρες για να καταλάβω αν το νέο γάλα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ταιριάζει στο μωρό μου ή αυτό θα λειτουργήσει άμεσα;

και κάτι ακόμα να ρωτήσω βρε κορίτσια, όταν είδατε αποτελέσματα με το κάθε γάλα που βρήκε η κάθε μια λύση, αυτό συνέβη άμεσα ή πέρασαν μέρες; πρέπει δηλαδή να περιμένω αρκετές μέρες για να καταλάβω αν το νέο γάλα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ταιριάζει στο μωρό μου ή αυτό θα λειτουργήσει άμεσα;

2-3 μερες natali μου!!ευχομαι να πανε ολα καλα!!εχει ενεργηθει καθολου αυτες τις μερες ή κλεινει μια βδομαδα χωρις κενωσεις??και γενικως να ρωτας παντα δευτερες γνωμες απο παιδιατρους γιατι μου κανει εντυπωση που σου εδωσε δυο γαλατα μονο(οχι οτι δεν ειναι καλα)απλα ειναι τοσα πολλα τα γαλατα πλεον που αν το παιδακι εχει σοβαρο προβλημα πανω κατω ξερουν οι γιατροι τι να σου δωσουν.

έχει να ενεργηθεί απο την Τρίτη και αναμένουμε..... προσωρινά ζούμε σε επαρχιακή πόλη όπου δεν υπάρχουν και πολλοί γιατροί και θεωρητικά επισκεπτόμαστε την καλύτερη παιδίατρο, ωστόσο τηλεφωνήσαμε και σε μια άλλη για δεύτερη γνώμη αλλά μας είπε ότι δεν είναι πρόβλημα εφόσον έχουν κρεμώδη μορφή και να της δίνουμε τσάι ανάμεσα απο τα γεύματα... ούτε βέβαια και αυτό βοήθησε....

Διαφημίσεις

Νοσοκομείο Παίδων έχετε εκεί κοντά? Μήπως έχουν κάτι να σας πουν για να σας βοηθήσουν ή μήπως να το πάτε το μωρό να το δουν... Εγώ δεν θα άφηνα πάνω από 3 μέρες πάντως...

it's never too late to start all over again

βρε παιδια ακουω αυτο το τσαι συνεχεια ομως!τι εννοειτε τσαι??τσαι βουνου ή κανα ειδικο ροφημα για το παιδι σε μορφη τσαι?γιατι τσαι τσαι οπως του βουνου δεν επιτρεπετε.το ρωταω για να μου λυθει αυτη η απορια γιατι το εχω ξανακουσει.

Natalia το παιδάκι τρώει καλά? Αν ναι, συμφωνώ ότι είναι πολλές οι ημέρες, το έγραψα και πιο πάνω, ρώτα και άλλον παιδίατρο να σου πει την γνώμη του, μήπως υπάρχει και κάποια άλλη λύση εκτός από την αλλαγή γάλακτος. Πολλές φορές δυσκοιλιότητα δεν φέρνει μόνο το γάλα.

βρε παιδια ακουω αυτο το τσαι συνεχεια ομως!τι εννοειτε τσαι??τσαι βουνου ή κανα ειδικο ροφημα για το παιδι σε μορφη τσαι?γιατι τσαι τσαι οπως του βουνου δεν επιτρεπετε.το ρωταω για να μου λυθει αυτη η απορια γιατι το εχω ξανακουσει.

Αυτό το "τσάι" είναι καταχρηστική λέξη της λέξης "αφέψημα". Αφέψημα είναι η σωστή.

κοιτα να δεις απο την στιγμη που ειναι κρεμωδης οντως δεν υπαρχει λογως ανησυχιας.αλλα να ξερεις οτι μπορει τα κρεμωδη κακα να προερχονται και απο το υποθετο που εβαλες.τις δικιας μου θυμαμαι ηταν πολυ σφικτα και λιγα(τα λεγομενα κατσικισια sorry κιολας:rolleyes:).οπως και να εχει αλλαξε της γαλα σημερα για να τελειωνει το θεμα να μην ξαναανχωθεις.αχ αυτη η επαρχια και δευτερη γνωμη να θες δεν υπαρχει κανεις!!

μια χαρά τρώει το μωράκι... θηλάζει σε κάθε γεύμα περίπου 10 λεπτά σε κάθε στήθος και τρώει και 120μλ περίπου σε κάθε γεύμα... παίρνει 1000 με 1200γρ το μήνα σε βάρος και κανονική ανάπτυξη σε ύψος. όσο για νοσοκομείο παίδων ούτε για αστείο.... στο β. Έβρο δεν υπάρχει κανονικό νοσοκομείο όχι και εξειδικευμένο για παιδιά....επίσης δεν νομίζω ότι η σύσταση τους οφείλεται στο υπόθετο γιατί πάντα έτσι κρεμώδης ήταν.... επομένως.... τι να πω; Σκέφτομαι να τηλεφωνήσω και στον παιδίατρο που είδε το μωράκι στην κλινική που την γέννησα στη Θεσσαλονίκη, να μου πει και αυτός την άποψή του.... και βλέπουμε....πάντως σήμερα το πολύ αύριο πρέπει να ξαναλλάξουμε το γάλα γιατί πάλι άρχισαν να περνούν οι μέρες χωρίς αποτέλεσμα....σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες γνώμες σας....

αντε βρε πουλακι μου παρε καμια δευτερη γνωμη να ησυχασει το κεφαλακι σου και το δικο μας!περιμενουμε νεα σου:P:p μηπως ειναι και τιποτα αλλο ξερω και εγω??γιατρος δεν ειμαι!!

Σκέφτομαι να τηλεφωνήσω και στον παιδίατρο που είδε το μωράκι στην κλινική που την γέννησα στη Θεσσαλονίκη, να μου πει και αυτός την άποψή του.... και βλέπουμε....πάντως σήμερα το πολύ αύριο πρέπει να ξαναλλάξουμε το γάλα γιατί πάλι άρχισαν να περνούν οι μέρες χωρίς αποτέλεσμα....

Σε μωρά που θηλάζουν λέγεται ότι υπάρχει μια "ανοχή" στις μέρες που ενεργείται, δηλαδή ότι είναι φυσιολογικό να μην κάνει κακά κάθε μέρα. Μην παραλείψεις παρόλα αυτά να πάρεις και την παιδίατρο που λες τηλέφωνο. Εύχομαι γρήγορα να λειτουργήσει το εντεράκι!

τωρα που ξεκινησαμε φρουτα κ λαχανικα ενεργουμαστε κανονικα κ το κοψαμε το κομφορτ.επισηε βοηθαει κ το λαδακι με μια μπατονετα γυρω απο την τρυπουλα του πωπουδακου.