Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημερα, εχω τον γιο μου 3 χρονων και καθε πρωι ξυπναει με κλαματα και κλωτσιες..Εχει μαθει προσφατα να πηγαινει γιογιο και τουαλετα και στην αρχη φανταστηκα οτι ηθελε τσισα. Αλλα οταν τον ρωταω λεει οχι οχι σε οτι και αν τον ρωταω..ισως ομως το κανει και απο αντιδραση. Εχει κανεις καμια παρομοια εμπειρια; και εκει που ελεγα οτι γλιτωσαμε τα ξυπνηματα αρχισε παλι..μοιαζει με νυχτερινο τρομο αλλα γινεται το πρωι.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Καλημερα, εχω τον γιο μου 3 χρονων και καθε πρωι ξυπναει με κλαματα και κλωτσιες..Εχει μαθει προσφατα να πηγαινει γιογιο και τουαλετα και στην αρχη φανταστηκα οτι ηθελε τσισα. Αλλα οταν τον ρωταω λεει οχι οχι σε οτι και αν τον ρωταω..ισως ομως το κανει και απο αντιδραση. Εχει κανεις καμια παρομοια εμπειρια; και εκει που ελεγα οτι γλιτωσαμε τα ξυπνηματα αρχισε παλι..μοιαζει με νυχτερινο τρομο αλλα γινεται το πρωι.

Στο παρελθόν αντιμετωπίζαμε παρόμοια φαινόμενα και μάλιστα πολύ έντονα. Η κορούλα μου είναι τώρα 3,5 χρονών. Μέχρι δύο ετών όλα κυλούσαν ομαλά, αν εξαιρέσουμε τα πολύ συχνά περιστατικά έντονων και εναγωνίων κλαμάτων μέσα στο βράδυ. Από βρέφος είχε άνήσυχο ύπνο...

Μετά τα 2 λοιπόν άλλαξε πολύ η προσωπικότητά της. Ήταν κατά περιόδους (που έρχονταν και έφευγαν και άλλοτε ήταν υποφερτά άλλοτέ με έφταναν στην τρέλα) τρομαχτικά νευρική, οξύθυμη, γκρινιάρα, επιθετική, με απρόβλεπτες αντιδράσεις και συχνές κρίσεις θυμού. Όταν η συμπεριφορά αυτή ήταν σε έξαρση, θυμάμαι ότι κάθε φορά που ήταν να ξυπνήσει τρόμαζα για το πως θα ξεκινούσε η μέρα, και άρα θα συνέχιζε. Ξύπναγε κλαίγοντας, κλωτσώντας και φωνάζοντας. Τίποτε δεν φαινόταν ικανό να την ευχαριστήσει. Δεν ήθελε να σηκωθεί, ούτε να κοιμηθεί κι άλλο. Δεν ήθελε να την ντύσω, να την πλησιάσω άλλα και όταν απομακρυνόμουν ούτε αυτό την ευχαριστούσε. Κάθε μου λέξη την εξόργιζε περισσότερο... Δοκίμασα πολλά, πήγαμε και σε παιδοψυχολόγους, και εν συνεχεία παιδοψυχιάτρους, αλλά κάποια εξήγηση ή κάποια ρητή οδηγία δεν λάβαμε. Ακόμα το ερευνούμε, αν και είναι αρκετοί μήνες τώρα που το παιδί έχει ηρεμήσει και γλυκάνει εντελώς.

Η αλήθεια πάντως είναί ότι πίσω από κάθε "ανάρμοστη" συμπεριφορά τους κρύβεται κάτι που τα ενοχλέι και που πρέπει να ψάξουμε. Θέλουν χρόνο ουσιαστικό μαζί μας, ηρεμία και τρυφερότητα. Το άγχος και οι έννοιες μας μεταφέρονται σε εκείνα...

• 1 year later...

Ακριβώς τα ίδια κάνει και ο μικρός μου 30μηνών, είναι σαν να τα έγραψα εγω. Όποτε ξυπνάει ουρλιάζει και τίποτα δεν είναι δυνατον να τον ικανοποιήσει. Γενικά τελευταία έχει πολλά ξεσπάσματα και νεύρα χωρίς να έχει συμβεί κάποια αλλαγή στη ζωή μας. Δεν έχουμε επισκευτεί κάποιον ειδικό αλλά το σκέφτομαστε σοβαρα.

η δικια μου η κορη 3,5 ετων ειχε παντα ησυχο υπνο και ετσι ξαφνικα δεν ηθελε να παει να κοιμηθει φοβοτανε ξυπνουσε μες την νυχτα και εκλαιγε με ζητουσε ηθελε να κοιμομαστε μαζι μετα απο 2-3 εβδομαδες μου ειπε πως φοβοταν τον σπαιντερμαν οποτε και εμεις τον κρυψαμε και ησυχασαμε.