Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενέσεις DEXATON 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ - Παρακαλώ την βοηθειά σας!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!

Έχω να γράψω αρκετό καιρό και ελπίζω το καλύτερο για όλες μας!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που μου έχει προκύψει και μου έχει προκαλέσει πολύ άγχος.

Διανύω την 36η εβδομάδα και ο γιατρός μου είπε μόλις την κλείσω πώς πρέπει να κάνω ενέσεις κορτιζόνης (4 δόσεις ανά δωδεκάωρο) γιατί θα γεννήσω με καισαρική και συνίσταται προληπτικά για τα πνευμονάκια του μωρού! Οκ, έχω διαβάσει κι εδώ πολλά ανάλογα topic , αλλά πουθενά δεν έχω βρει κάτι για την συγκεκριμένη μάρκα ενέσεων. Πιο συγκεκριμένα θα κάνω τις DEXATON και αυτό που με έχει αγχώσει απίστευτα είναι ότι μέσα λέει πώς αντενδείκνυνται η χρήση τους στην εγκυμοσύνη και γαλουχία γιατί επηρεάζεται η ανάπτυξη του εμβρύου!!!! Έχω πάθει σοκ! Γιατί μου τις έδωσε τότε γμτ;!

Θα ρωτήσω τον γιατρό μου, αν και μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί δυστυχώς τελευταία δεν πολυδέχεται ερωτήσεις, αλλά θα ήταν πραγματικά πολύτιμη και η δική σας γνώμη σε περίπτωση που κάποια από εσάς έχει πάρει τις ενέσεις DEXATON και γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Είναι επικίνδυνες για το μωρό μου; Το κοιμίζουν για κάποιες μέρες; Προκαλούν κάτι; Σε κάνουν να πρήζεσαι; Χρειάζεται ειδική διατροφή;

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Με το καλό σε όλες!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!

Έχω να γράψω αρκετό καιρό και ελπίζω το καλύτερο για όλες μας!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που μου έχει προκύψει και μου έχει προκαλέσει πολύ άγχος.

Διανύω την 36η εβδομάδα και ο γιατρός μου είπε μόλις την κλείσω πώς πρέπει να κάνω ενέσεις κορτιζόνης (4 δόσεις ανά δωδεκάωρο) γιατί θα γεννήσω με καισαρική και συνίσταται προληπτικά για τα πνευμονάκια του μωρού! Οκ, έχω διαβάσει κι εδώ πολλά ανάλογα topic , αλλά πουθενά δεν έχω βρει κάτι για την συγκεκριμένη μάρκα ενέσεων. Πιο συγκεκριμένα θα κάνω τις DEXATON και αυτό που με έχει αγχώσει απίστευτα είναι ότι μέσα λέει πώς αντενδείκνυνται η χρήση τους στην εγκυμοσύνη και γαλουχία γιατί επηρεάζεται η ανάπτυξη του εμβρύου!!!! Έχω πάθει σοκ! Γιατί μου τις έδωσε τότε γμτ;!

Θα ρωτήσω τον γιατρό μου, αν και μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί δυστυχώς τελευταία δεν πολυδέχεται ερωτήσεις, αλλά θα ήταν πραγματικά πολύτιμη και η δική σας γνώμη σε περίπτωση που κάποια από εσάς έχει πάρει τις ενέσεις DEXATON και γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Είναι επικίνδυνες για το μωρό μου; Το κοιμίζουν για κάποιες μέρες; Προκαλούν κάτι; Σε κάνουν να πρήζεσαι; Χρειάζεται ειδική διατροφή;

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Με το καλό σε όλες!

Καλημερα iris1981!Με το καλο να υποδεχτειτε το μωρακι σας!

Γενικα,οποιο κορτιζονουχο σκευασμα κι αν παρεις θα δεις πως δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσυνη.

Σε περιπτωσεις ομως οπως πρωορος τοκετος και καισαρικη πρεπει να χορηγειτε κορτιζονη για την καλη οξυγόνωση του βρεφους και την αναπτυξη των πνευμονων.

Η κορτιζονη προκαλει πρηξιμο ,μονον οταν γινετε χρονια χρηση.

Η διατροφη σου θα ειναι η ιδια,απλως καλο ειναι να καταναλωσεις μικροτερες ποσοτητες ζαχαρης.

Εχω κανει και γω dexaton,προ εγκυμοσυνης βεβαια.Ο γιατρος μου δε μου ειχε απαγορευσει κατι αλλο στη διατροφη μου, πλην της ζαχαρης.

Τον γιατρο σου τον πληρωνεις?Εαν ναι,τοτε ειναι υποχρωμενος να λυνει τις αποριες σου!(Και το αντιθετο να συμβαινει παλι εχει την υποχρεωση,εδωσε εναν ορκο)

Ρωτησε τον για να ξερεις και συ τι ακριβως ειναι αυτο που θα κανεις και τι πρεπει να προσεξεις.Μακαρι να ειμασταν γιατροι και να μην χρειαζοταν να ρωτουσαμε,αλλα γι αυτο υπαρχουν!;)

Ολα να πανε καλα κοριτσι!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Μαρία_thess σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Εννοείται και όλοι οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να απαντάνε αλλά ο δικός μου την έχει δει κάπως τελευταία και κάθε φορά που θέλω να ρωτήσω κάτι μου δημιουργεί άγχος και αυτό με τη σειρά του με ξενερώνει απίστευτα! Δεν πειράζει όμως δεν θα ψαρώσω γιατί έχει να κάνει με την υγεία του μωρού μου! Σ ευχαριστώ και πάλι και με το καλό και σε σένα!

Ξεκίνησα κι εγώ τις dexaton χτες (28+3), λόγω πιθανού πρόωρου τοκετού (4mg/ml, 1,5 αμπούλα κάθε δόση, 1 δόση κάθε εβδομάδα, μέχρι και την 36η, 37η, νομίζω).

Εμένα μου είπε προληπτικά (γιατί παίζει ρόλο και ο κάθε οργανισμός), αλλά κατηγορηματικά, για 2 ημέρες από την ένεση καθόλου αλάτι και ζάχαρη γιατί μπορεί να σου κάνει μεγάλη κατακράτηση υγρών και να πρηστείς!

Κατά τα άλλα (παρενέργειες κλπ) μου είπε όσα σου ανέφερε και η Μαρία.

Είσαι τόσο κοντά στο τέλος, μην σε ανησυχεί! Από το ψάξιμο που έκανα εγώ (γιατί εγώ θα κάνω 7-8 δόσεις), δεν είναι επικίνδυνο για το έμβρυο, οπότε είσαι οκ!

Με το καλό! Άντε, λίγο σου έμεινε! Και στα δικά μας οι μικρότερες!

Σ' ευχαριστώ πολύ skountoufla, ουφ ησύχασα τώρα!

Με το καλό και το δικό σου το μωράκι και με τελειόμηνη εγκυμοσύνη! Σωστό αυτό για ζάχαρη αλάτι , είναι το γνωστό που λένε πάντα για τις κορτιζόνες οπότε θα το τηρήσω κι εγώ για να μη φουσκώσω άδικα!

Διαφημίσεις