Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΒΑΣΑΝΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΣΑΝΑ"

Recommended Posts

Αυτό έλεγε η γιαγια μου στη μητέρα μου, κάθε φορά που η μητέρα μου προβληματιζόταν, ανησυχούσε, συμβουλευόταν ειδικούς για να αντιμετωπίσει τα χίλια μύρια όσα συνέβαινα σ' εμένα και τον αδελφό μου από τα πιο απλά μέχρι τα πιο δύσκολα!

Ακόμη και τώρα που μπήκαμε κι εγώ και ο αδελφός μου στην 4η δεκαετία της ζωής μας κι έχουμε τις δικές μας οικογένειες και τα δικά μας προβλήματα, η καρδιά της μάνας δεν παύει ποτέ να έχει ένα "Αχ" για το παιδί της!

Κάθε φορά που "τρελαίνομαι" για το πώς να χειριστώ μια κατάσταση του δικού μου παιδιού από την πρώτη ώρα της γέννησής του μέχρι σήμερα, ακούω στα αυτιά μου τη σοφή γιαγιά μου να λέει αυτό "μικρά παιδιά μικρά βάσανα, μεγάλα παιδιά μεγάλα βάσανα".

Αλήθεια βρε κορίτσια, η ζωή μας, όσο δύσκολη κι αν είναι, άλλο τόσο υπέροχη είναι με τα παιδάκια μας! Σίγουρα θα έρθουν μπόρες, βεβαίως θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε προβληματικές καταστάσεις, βεβαίως θα κλάψουμε στην ασθένεια, στο φόβο, στα προβλήματα μπροστά μας! Πόσο όμως υπέροχη είναι η ζωή με τα παιδιά μας βλέποντάς τα από την βρεφική ηλικία μέχρι που ανοίγουν τα φτερά τους να μεγαλώνουν! Θείο δώρο τα παιδιά μας! Κάθε φορά που βλέπω τη διαφήμιση γνωστού απορρυπαντικού νομίζω (δεν είμαι σίγουρη) που δείχνει τη μάνα να στέκεται βράχος δίπλα στο παιδί της από μωρό στην αγκαλιά μέχρι μεγάλο, δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω!

Και κάθε φορά που φοβάμαι, ανησυχώ, προβληματίζομαι, "πέφτω" για κάτι που συμβαίνει στο δικό μου παιδί, σκέφτομαι πως είναι περαστικό, πως εγώ πρέπει να σταθώ βράχος και πως ακόμη κι αν κάποιες φορές λυγίζω, δεν πρέπει να "πέφτω", γιατί έχω μπροστά μου μεγάλη διαδρομή που πρέπι να διανύσω για να βοηθήσω το δικό μου παιδί, όπως έκανε και η μητέρα μου σ' εμένα.

Μια απλή κατάθεση σκέψεων σε μια ημέρα αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη για μένα!

Να χαιρόμαστε όλες τα παιδάκια μας, να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι' αυτά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ο καθένας, και να μην ξεχνούμε ότι τα παιδιά μας δεν περιμένουν τα υλικά αγαθά και τις υλικές απολαύσεις για να είναι ευτυχισμένα, αλλά την αγάπη, την αποδοχή, την υπομονή και την επιβράβευση από εμάς!!!

Διαφημίσεις

Ποσο δικαιο εχει η γιαγια!!Σκεψου οτι οταν θα μεγαλωσουν και θα βγαινουν εξω με φιλους τι αγωνια εχουμε να περασουμε μεχρι να ακουσουμε το κλειδι στην πορτα!!Εγω το χω παρει αποφαση και ξερω οτι μολις αρχισει να βγαινει θα την παρακολουθω μεχρι να σιγουρευτω οτι εχει τα μυαλα στο κεφαλι της...Πειτε με υπερβολικη αλλα εγω θα το κανω!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

και να συμπληρώσω την άλλη μεγάλη κουβέντα....

όποιος δεν έχει παιδιά έχει ένα βάσανο, όποιος έχει παιδιά έχει πολλά βάσανα....

Αυτό το λέγαμε και για τους άντρες θυμάμαι. Αν δεν έχεις άντρα (σχέση) έχεις ένα πρόβλημα, αν έχεις άντρα έχεις πολλά:-D!

Αυτό το λέγαμε και για τους άντρες θυμάμαι. Αν δεν έχεις άντρα (σχέση) έχεις ένα πρόβλημα, αν έχεις άντρα έχεις πολλά:-D!

δηλαδή φαντάσου να έχες κι άντρα και παιδιά!!! τα βάσανα πολλαπλασιάζονται!!:lol:

Διαφημίσεις