Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ταξιδι στη Βουδαπεστη με μωρο 16 μηνων!!

Recommended Posts

Καλησπερα ..Ειμαστε πολυ φαν των ταξιδιων και εντος Ελλαδος κ εκτος...Πριν μεινω εγκυος και κατα τη διαρκεις της εγκυμοσυνης ταξιδευαμε αρκετα.Τωρα ο μικρος χρονισε και ενω ειχα ενδοιασμους , εκλεισα εισιτηρια και ξενοδοχειο για να παμε στη Βουδαπεστη στις 11 μαιου...Για τρεις διανυκτερευσεις .Εκλεισα στουντιο, για να εχω εκει κουζινακι και σκευη ετσι ωστε να ειναι πιο ευκολο να ετοιμαζω γευματα , μπιμπερο και κρεμες..δεν θα του μαγειρευω βεβαια αλλα θα του ετοιμαζω ετοιμς..δεν παθαινει τιποτα για 3 μερουλες αλλωστε.Γενικως ειναι λιγο περιεργος στον υπνο, δεν κοιμαται ευκολα και κοιμαται στην αγκαλια σε καποιες περιπτωσεις.Η πτηση θα διαρκεσει 2 ωρες , ειναι μεσημερι (που συνηθως κοιμαται σπιτι) λετε να γκρινιαζει κ να μην καθεται?Ηθελα να σας ρωτησω τι παρομοιες εμπειριες εχετε και τι επιτρεπεται μαζι στο αεροπλανο(απο πραγματα παιδιου).

ClTwp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ δεν θα σου πω για αεροπλάνο, αλλά ότι κι εμείς κάπως διστακτικά στην αρχή όταν ήταν 7 μηνών κάναμε ταξίδι Αθήνα-Θάσο οδικώς για 10 ημέρες και γυρίσαμε. Αυτό σημαίνει ότι ήταν για πάνω από 9 ώρες στο αυτοκίνητο στο πήγαινε και άλλες τόσες στο έλα. Θα σου πω ότι με αυτό το ταξίδι μάθαμε να ζούμε μαζί με το παιδί μας και εκείνο απέκτησε εμπειρίες (έβλεπες το μωρό πως ήταν χαρούμενο και το διασκέδαζε).

Μην το σκέφτεσαι λεπτό, απλά οργανώσου όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας (παιδιατρικά θέματα/φάρμακα/τηλέφωνα εκτ. ανάγκης και θέματα μεταφοράς).

Οσον αφορά για τα υπόλοιπα (φαγητό κλπ) κι εγώ έδωσα από τα έτοιμα για εκείνες τις ημέρες και μπόρεσα να χαρώ έτσι το παιδί μας και τον άντρα μου. Κι εκείνοι εμένα!!

Τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα και μαθαίνουν από μωρά! Καλό σας ταξίδι!

εννοειται να πατε..δεν θα εχει ο μικρος σου κανενα προβλημα..η πτηση ειναι μικρη..εννοειται να μην παρεις θερμος με νερο γιατι δε θα σε αφησουν να το παρεις στο αεροπλανο..θα σου δωσουν νερο ζεστο αν χρειαστεις κατα την πτηση.

ολα τα αλλα επιτρεπονται..και φυσικα οχι αιχμηρα ε? καλα να περασετε:P

Σε μικρες ποσοτητες επιτρεπετε οτι χρειαζεται το μωρο (μεχρι να κλεισει τα 2). Εγψ τους θα τους επερνα γαλα σε κουτακια αλλα 16 μηνων μπορει να επιβιωσει ενα 2ωρο χωρις γαλα. Μπορεις να εχεις μαζι σου παιχνιδακια, μπισκοτακια, πανες κτλ. Και μην σε απασχολει τι θα κανει το αεροπλανο, ενα 2 ωρο ειναι θα περασει. Α! τα περισσοτερα μωρακια κλαινει γιατι τα ενοχλουν τα αυτακια τους. Αν εχει πιπιλα να του την δωσεις, προσγειωση και απογειωση. Αν οχι να του δωσεις κατι να πινει,

A ξεχασα να σας πω απο ταξιδια αλλο τιποτα!!Το καλοκαιρι ηταν 7 μηνων οταν ταξιδεψαμε με καραβι για κρητη και ολα τελεια..Μια χαρα υπεροχα περασαμε!!Οσο για το θερμος θα παρω να ρωτησω αν μου το επιτρεπουν αλλιως θα παρω σκονη-κρεμα μαζι μου να φαει αν θελει...ευχαριστω για τις συμβουλες...

ClTwp3.png

Διαφημίσεις

Στο Ελ. Βενιζελος μπορεις να παρεις νερο μετα τον ελεγχο παντως. Εγω θερμος δεν εχω παρει. Συνηθως εδινα το μπουκαλι και μου εβαζαν βραστο νερο μεχρι την μεση και μετα το συμπληρωνα με νερο εμφυαλωμενο. επισεις υπαρχουν και κρεμουλες ετοιμες που δεν χρειαζονται ανακατεμα εκεινη την στιγμη

Θερμός ουτε εγώ ειχα πάρει στο αεροπλανο. Όταν είχα χρειαστεί ζεστό νερο μου ειχαν δώσει (καυτό όμως και καθομουν να το αραιώσω). Δεν θυμαμαι σε ποιο αεροδρόμιο ήταν, αλλά με είχαν αφήσει να πάρω στο αεροπλάνο ένα μικρό μπιμπερό με νερό γιατί είδαν ότι ήμουν με μωρό. Μην σε ανησυχεί το θέμα του νερού στο αεροπλάνο, λύνεται εύκολα. Γιαουρτάκι, γάλα και κρέμα σε σκονη, μπισκοτακια εννοειται ότι επιτρέπονταν.

Σχετικά με την γκρίνια στην πτήση μπορείς να πάρεις κάποιο βιβλιαράκι μαζί σου να διαβάσετε (εμάς μας είχαν δώσει στο αεροπλάνο δώρο :P ) χαρτια και μπογιές να ζωγραφίσει ή καποιο άλλο μικρό παιχνιδάκι που του αρεσει. Η κόρη μου πάντως 20 μηνων τότε σε μια πτήση είχε κοιμηθει στην αγκαλιά του πατέρα της :P

Μην το πολυσκέφτεσαι, το παιδάκι σου ειναι αρκετα μεγάλο ώστε να μπορείς να βρεις εναλλακτικές λύσεις. Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!!!

Εγώ παίρνω κανονικά το γάλα του μέσα στο μπιμπερο. Το ζεσταινω απο το σπίτι. Και ένα μπιμπερο με νερό. Με βάζουν να τα δοκιμάσω, εγώ ή το μωρό στον έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα. Παίρνω και κανένα μπισκοτακι ή γλυφιτζουρι για να τον απασχολω αν γκρινιαξει. καλό ταξίδι !

16 μηνών ειναι πολύ μικρό για ταξίδι στην Βουδαπέστη .

....αλλά μπορεί να πάει στην Πράγα ;)

.....παντού μπορεί να πάει αλλά ίσως να περάσετε καλύτερα αν το αφήσετε στους παππούδες

Εμεις ταξιδεψαμε ενός με αεροπλάνο.επιτρεπονται τα πάντα στην τσάντα αλλαξιερα του μωρού.εγω είχα και μπιμπερο με γάλα και νεράκι και το φαγητο σε μπολακι άλεσμενα της τοδωσα μετα το τσεκ ιν,όσο περιμέναμε να μπούμε στο αεροπλάνο.το καρότσι το πας μέχρι το αεροπλάνο και δεν μετράει ως αποσκεύη.το μωρό δικαιούται βαλίτσα 10 κιλών και το παρκοκρεβατο θεωρείται ειδική αποσκεύη και στο τσεκιν το βάζουν στις ειδικές αποσκευές.

Δώσε Πιπιλα κατα την διάρκεια της πτήσης για τα αυτιά.εμας στην μια πτήση που ήταν μεσημεριανή και έχασε τον ύπνο της ήταν λίγο ανήσυχη,δεν εκλαιγε αλλα είχε γκρίνια.την ξεγελουσα με τα περιοδικά.στο γυρνά που ήταν πρωινή πτήση και μολις είχε ξυπνήσει ήταν Παναγία.βαζακια έχουν παντού σε σουπερ σε όλη την Ευρώπη,μην κουβαλησεις αποδώ.εγω είχα πάρει μουλτι για την φρουτοκρεμα(ειμαι κολλημένη η φρουτοκρεμα να μην είναι βαζακι).

Αν με ρωτήσεις τώρα είναι πολυ πιο δύσκολα,γιατι είναι μες την περιέργεια και δεν έχει υπομονή.παντως γνώμη μου είναι αν πάτε για τουρισμό μη το πάρετε μαζί σας.ειναι ταλαιπωρια.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω για τις συμβουλες σας κατα αρχην!οσο για το αν θα τον παρουμε μαζι, δεν τιθεται θεμα!!δεν εχει μαθει να καθεται με κανεναν αρα θα ειναι μαζι μας και το θελουμε.του αρεσουν οι βολτες δεν νομιζω να εχει θεμα με αυτο..για το φαι του μπλεντερ και τετοια δεν θα παρω..ουτε παρκοκρεβατο θα μας χρειαστει...

ClTwp3.png

sophie jolie καλησπερα!!επειδη ειχα την τυχη να παω στην βουδαπεστη το καλοκαιρι θα σου πω πως ειναι υπεροχη...αλλα επειδη εχεις 3 μερες και μωρο δεν θα προλαβεις να την δεις...με τιποτα!!εμεις πηγαμε με γκρουπ(βουδαπεστη-βιεννη-πραγα)και καθησαμε 3 μερες οπου γυρναγαμε απο το πρωι ωσ το βραδυ και παλι πολλα δεν τα ειδαμε...λεμε να ξαναπαμε!!!τωρα το μωρο δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπισει καποιο θεμα αλλα εσεις δεν θα εχετε χρονο για τιποτα...στη θεση σου η θα αφηνα το παιδι σε καμια αδερφη-μαμα η θα πηγαινα σε κανενα γραφικο μερος της ελλαδας οπου θα ειχα την δυνατοτητα να χαρω και να δω μαζι με το παιδι!!! σε καποιο μικρο μερος κατα προτιμηση.ειναι κριμα να κανεις τετοιο ταξιδι και να περνας τη μερα σου ταιζοντας και προσεχοντας το παιδι........

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Εμείς έχουμε κάνει αρκετά αεροπορικά ταξίδια με τον μικρό, από 6 μηνών. Εκεί γύρω στους 16-18 μήνες είναι η χειρότερη ηλικία γιατί περπατάνε με αρκετή άνεση, έχουν περιέργεια να εξερευνήσουν αλλά δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμα, δεν ακούν στο όχι κλπ. Πάντως δεν ξέρεις πώς θα είναι τη μέρα του ταξιδιού, εμάς μας έχει τύχει στο πήγαινε να κάνει χαμό, κλάματα, διαμαρτυρίες και στο έλα να μην ακούγεται η φωνούλα του. Άλλο παιδί εντελώς με διαφορά λίγων ημερών. Σπάνια κοιμάται στο αεροπλάνο, ακόμα κι όταν ταξιδεύουμε ώρα ύπνου. Εκείνο που μας έχει βοηθήσει είναι να έχουμε μαζί κάποιο μεγάλο παιχνίδι ή βιβλίο (ή και τα δύο) για να ασχολείται. Μικρά παιχνίδια (αυτοκινητάκια και τέτοια) δεν παίρνω γιατί τα πετάει κάτω και πού να ψάχνεις να τα βρεις. Και από τότε που περπάτησε, παίρνω μαζί λουριά για να μπορώ να τον συγκρατώ κάπως όταν κόβει βόλτες, αφού δεν χωράμε να περπατάμε δίπλα-δίπλα στους διαδρόμους.

Από πλευράς φαγητών μπορείς να πάρεις ό,τι χρειάζεσαι, και νερό σε θερμός και γάλα έτοιμο και μπισκότα και τα πάντα. Το πολύ πολύ να σου ζητήσουν να πιεις λίγο ή να δώσεις στο μωρό.

Αν παίρνει πιπίλα, πάρε μια αλυσίδα για να μην του πέφτει κάτω. Τελευταία φορά που ταξίδεψα χωρίς αλυσίδα, συνέχεια καθάριζα πιπίλες :rolleyes:

είμαστε κι εμείς πολύ φαν των ταξιδιών

μέχρι στιγμής έχουμε πάει με το μικρό

5 μηνών: βαρκελώνη

9 μηνών: παρίσι - disneyland

12 μηνών: βιέννη

17 μηνών: κων/πολή

μετά έμεινα έγγυος και μέχρι να γεννήσω τα κόψαμε

μετά θα το επιχείρησουμε με 2 μωρά

είναι κούραση ταξίδι με μωρό αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω

στις γιαγιάδες...δεν μου πάει

εξάλλου και εδώ που είμαστε και για μια απλή βόλτα να πάμε

ή ακόμα και στο super market την ίδια κούραση μας δίνει ο μικρός....

είναι βασανάκι σκέτο, δεν κάθεται και δεν στέκεται πουθενά

θέλει να τα ανακαλύψει όλα τώρα

το πιο εύκολο και ξεκούραστο ταξίδι ήταν όταν ήταν 5 μηνών

μόνο θήλαζε και τον είχα στο sling

πρόσεχε την μέση σου γιατί θα τον κουβαλάς πολύ

τα καρότσι δεν έχει πρόσβαση παντού

και φυσικά το μωρό δεν κάθεται συνέχεια εκεί...

κάνε ένα planning από πριν για το που θα πάτε και τι θα δείτε

κι όσο για το αεροπλάνο...

δεν έχω βρεί ακόμα λύση...εμένα ήθελε να σηκωθεί και τρέχει πάνω κάτω στο διάδρομο!!!

μπράβο σου που το θα το τολμήσετε

λίγοι το κάνουν

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018