Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εχω αγχωθεί τρελά....

mam

Recommended Posts

Μανούλες, εχω αγχωθεί τρελά τοσο που εβγαλα αυτρες στο στομα μου που κανονιζω τη βαφτιση του μικρού τον αλλο μηνα. Διαβάζω τοσο καιρό που οι περισσότερες μαμάδες, φτιαχνουν μονες τους τα γλυκά (μαμά του Ωρίων εσύ μου ερχεσαι στο μυαλό συνέχεια καθώς θεωρώ οτι εισαι πολύ δημοφιλής βλεπω), τρεχουν από εδώ και εκεί για κουφέτα, φτιάχνουν μονες τους μπομπο, τρεχουν και ψαχνουν για υλικά, βιβλία ευχών με προσωπικές πινελιές, ξεχωριστές μπομπο για τα μικρά και εγώ που ψαχνω στα ετοιμα δεν μπορώ να κατασταλάξω και να συμφωνήσω με τον ανδρα μου τι θα παρουμε!

Στην αρχή μου ειπε να βρω μπομπο οχι παιδική κατι που μπορει να χρησιμοποιηθεί από μεγάλο, γιατί την παιδική που θα τη βαλει με ρωτάει? (του ειπα βεβαια που θα τη βαλει :twisted: γιατί με επρηξε με αυτό το θεμα λες και εγώ πρεπει να αγχωθώ και για αυτό αν θα τη χρησιμοποιήσουν οι μεγάλοι τη μπομπο. Χεστ@@@κα, η βαφτιση ειναι παιδικό event και ολα αφορούν το μωρό και τα παιδακια.

Και ενώ πηγαμε το Σαββατο να του δειξω τι βρηκα και μου αρεσαν ωστε να καταλήξουμε, αφησα το μαγαζί που ειχα βρει κατι ΥΠΕΡΟΧΑ φαναρακια, σε ροζ, πρασινο, γαλαζια, κοκκινα, πορτοκαλί σε πολύ καλύ τιμή και λεω τωρα θα τα κλεισω, και ειχαν τελειώσει! :cry::cry: Τώρα λεμε να παρουμε αλλα για μεγάλους και αλλα για μικρούς. Ακούω πολλές μαμάδες για μια οδός Ρομβης στην Αθήνα (που δεν εχω ιδεα που ειναι γιατί δεν κατεβαίνω κεντρο) αλλά δεν βλεπω να πηγαινω. Δουλεύω μεχρι τις 1.30 και μετά παω και μαζεύω το μωρό από την πεθερά μου η οποία την εχω πρηξει 2 εβδομάδες τωρα γιατί τον κρατάει αρκετές ωρες ωστε εγώ να πηγαίνω να βλεπω καποια πραγματα.

Παλι από την αρχή. Εχω κανονίσει φωτογράφο από τον Αυγουστο (ελπίζω να θυμηθεί να ερθει τον Οκτώβριο), ας ειναι καλά η ΧΡΥΣΑ που μου τον συστησε, εκλεισα ταβέρνα στα "Λιθαρίτσια" εξω στο κηπο (ο θεός να με λυπηθεί και να μην ψοφήσουμε - παρόλο που κλεινει και εχουν και σομπες αν χρειαστεί), περιμένω τον νονό να μου πει τι εκλεισε από βαφτιστικά ώστε να δω τι θα κανω από χρωματα μπαλονιών, παρολο που του ειπα τι χρωματα σκεφτομαι για τα μπαλόνια, από την περιγραφή που μου εκανε του σταυρού δεν ξετρελλάθηκα. Εχω τα προσκλητήρια και τα κοιτάω....αντί να κοιμάμαι τετοια ωρα και να ξεκουράζομαι γιατί ο μικρός ξυπνάει για πρωϊνο στις 5.30 εγώ ειμαι ακόμα ξυπνια.

Μου ερχεται να χτυπαω το κεφάλι μου στον τοιχο. Ασε που πρεπει να βρω φορεμα. Κομμώτρια βρηκα. Θα παω στο τελος με τη φορμα αλλά θα εχω ενα μαλλι...

Πηρα δειγματα γλυκού από τη συνταγή της γιαγιάς, καταπληκτικά, αλλά δεν θα τα κανουμε τελικά γιατί θελουμε να δωσουμε και μπομπο και εάν κανουμε και τα δυο με γλυκό από τη γιαγιά, μετά εκτός από τη Συγγρού δεν ξερω αλλη πιατσα και πως θα πλερωσω.....?

(η ερώτηση ηταν ρητορική) και δεν χρειαζεται να μου απαντησετε.

Δεν περιμένω απαντήσεις απλά ηθελα και εγώ να πω τον πονο μου. Τοσες και τοσες τον λενε, εγώ να μην εχω ενα νταλκά?

Καλό βραδυ.

Διαφημίσεις

Καλά είσαι απίστευτη...

Πολύ αληθινή η αγανάκτηση που βγάζεις στο τέλος :) Σα να τα κράταγες όλα αυτά καιρό και μπαμ!

Κοίτα, κατ᾽αρχήν ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να αγοράσεις, ό,τι και να προσφέρεις, ό,τι μαλλί ή ντύσιμο και να παρουσιάσεις, ο περισσότερος κόσμος θα περάσει καλά στη βάφτιση γιατί θα έρθει να δει το μωρό, τους φίλους του, συγγενείς που δεν βλέπονται παρά σε τέτοιες περιστάσεις...

Επίσης, ό,τι και να κάνεις, θα υπάρχουν κάποιοι που θα σου την πουν για οτιδήποτε.

Η γνώμη μου είναι να δεις το μπάτζετ σου, και βάση αυτού να πάρεις τα διάφορα και μη χολοσκάς για το τι κάνουν οι άλλοι μόνοι τους κλπ. Υπάρχουν όμορφα πραγματάκια στα μαγαζιά, αν έχεις χρόνο να χαζέψεις στο ιντερνετ τα sites που αναφέρονται εδώ στο πάρεντς θα αποκτήσεις πολύ καλή άποψη για την αγορά, αλλά μην αγχωθείς πως αν δεν κάνεις βιβλίο ευχών η βάφτισή σου θα είναι αποτυχία...

Δυστυχώς είναι τέλος εποχής τώρα τον Οκτώβρη και το θέμα με τις μπομπο είναι ζόρικο γιατί δεν κάνουν παραγγελίες αλλά ό,τι έχουν...

Από την άλλη, είναι πραγματικά πανεύκολο να κάνεις μόνος σου κάτι για το οποίο σου ζητάνε τσιμπημένες τιμές στα μαγαζιά οπότε αν οργανώσεις το χρόνο σου καλά και βάλεις πλάνο αγορών και δουλειάς, σίγουρα μπορείς να κάνεις τα πάντα. Και εδώ μέσα υπάρχει διάθεση για βοήθεια και για προτάσεις όπως θα έχεις δει.

Στο κέντρο της Αθήνας θα σε βοηθούσε να πήγαινες στη Ρόμβης και εκεί γύρω γιατί έχει μαζεμένα πολλάαααααα τέτοια μαγαζιά, με πολλά δαφορετικά πραγματάκια και θα έβρισκες σίγουρα κάτι.

Λοιπόν, πάω κι εγώ για ύπνο γιατί θα βρίζω το πρωϊ και τα λέμε αύριο πάλι...

Κουράγιο

Mam και εγώ με τον άντρα διαφωνούσαμε για τις μπομπο και τα γλυκά! Τίποτα δε του άρεσε, όλα του ξύνιζαν! Όταν τελικά αποφάσισα να τα κάνω μόνη μου, μου είπε ότι δε βοηθάει σε τίποτα!!^&^&$&%#

Το να τα φτιάξεις δε θέλει πολύ χρόνο. Το παν είναι να αποφασίσεις τι θα φτιάξεις και επειδή και εγώ δεν είχα πολύ χρόνο στο να γυρνάω στα μαγαζιά, πήρα διάφορες ιδέες απο το ιντρνετ και ειδικά απο το φορουμ! Αφού να φανταστείς 20 κιλά γλυκό που έφτιαξα, το ξεκίνησα στις αρχες του μήνα και αυτή τη Κυριακή είναι η βάφτιση! Το μονο που πρέπει να ψάξεις αναγκαστικά στα μαγαζιά ειναι το φόρεμα.

mam,

προσπαθησε να βαλεις ενα προγραμμα και να τελειωνεις ενα ενα αυτα που ειναι να γινουν.

Διωξε το αγχος και κανε αυτο που αρεσει σε εσενα περισσοτερο και μην σκεφτεσαι τι εκανε ο ενας και ο αλλος.

Να θυμασαι οτι την ημερα της βαφτισης ο κοσμος θελει να δει μια μαμα χαρουμενη και οχι αγχωμενη.

(Δεν κανεις και ενα τηλ. στο φωτογραφο μπας και το ξεχασε? :lol:

Αστιευομαι αποκλειεται να το ξεχασει)

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

σε διάβαζα και θυμήθηκα τον εαυτό μου όταν ήμουν σε φάση να πάθω κρίση :lol:

κοίτα.... εγώ είχα βάφτιση τον Σεπτέμβριο και ξεκίνησα ετοιμασίες απ το Πάσχα :lol:

με αυτούς τους ρυθμούς πρόλαβα....

αγόραζα σιγά σιγά κάθε όποτε μπορούσα δυο τρία πραγματάκια (και δε μου φαινόταν και το κόστος)

άρα μην έχεις εμένα σαν πρότυπο της σούπερ μαμάς με το γλυκό και τρελαίνεσαι :wink::lol:

εγώ για να φτιάξω τα κιλά του γλυκού που ήθελα, το έφτιαχνα επί 3 βδομάδες και το αποθήκευα στο ψυγείο σε ένα τεράστιο τάπερ και στο τέλος τα τάπερ έγιναν δυο και ψάχναμε να βρούμε γωνίτσα για να τρυπώσουμε τα γιαουρτάκια του παιδιού :lol:

τέλος, αν σου αρέσουν τα γλυκά της γιαγιάς αλλά μαζί με τη μπομπονιέρα σου βγαίνει ακριβό το κόστος (λογικότατο) θα σου πρότεινα να σκεφτείς το ενδεχόμενο του να πάρεις το γλυκό με το κουταλάκι του κι εκεί πάνω να δέσεις ένα μικρό στρογγυλό τούλι με 3 ή πέντε κουφετάκια έτσι για το καλό και τελικώς να γίνει το γλυκό η μπομπονιέρα σου

το έχω δει, μου το έχουν δώσει, κι όλοι ήταν ενθουσιασμένοι

για οικονομικά έτοιμα κομμένα τούλια σε στρογγυλό μέγεθος δες αν θες στον μεσιέ ελξις

επίσης έχει και οικονομικό κουφέτο χαζτηγιαννάκη

το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να τα πάρεις αρκετό καιρό πιο πριν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί καθ όπως λένε όλοι εδώ, ο μεσιέ έλξις έχει ένα προβληματάκι με τους χρόνους παράδοσης!

δεν ξέρω αν βοηθά αυτό που λέω αλλά επειδή δεν μπορούσα να

περιμένω να πάθω κανένα εγκεφαλικό δεν πήγα στον Εlxis

αλλά πήρα τα κουφέτα από τον Τσακανίκα (2 ευρώ παραπάνω το κιλό

από τον Elxis) αλλά πήγα τα πήρα κι έφυγα! το λιγότερο στο κόστος

είναι τα κουφέτα! από το να πάθω κανα έμφραγμα καλύτερα που έδωσα

κάτι παραπάνω στον Τσακανίκα.

Γλυκό για την βάπτιση η πιο οικονομική και γρήγορη λύση ήταν

το ζαχαροπλαστείο http://www.lateau.gr που τα αγόρασα (προφιτερολάκια

τελικά) 1.20 το ένα.

Πρόταση για μπουμπουνιέρες:

κάνε ότι η micnat, πάρε μικρά κουβαδάκια από το Jumbo στο χρώμα

που θες, αγόρασε τούλι έτοιμο κομμένο στον Μάμμωνα, και λεπτή κορδέλα για να τις δέσεις (Ρόμβης, κάθετη της Κολοκτρώνη στο Σύνταγμα) βάλε μέσα ζελεδάκια, smarties και για δωράκια θα βρεις επίσης στον Μάμμωνα,

ή στο Newman (Θησέως, παράλληλη της Ρόμβης) μικρούς χαριτωμένους

σελιδοδείκτες ή μανταλάκια ή αγόρασε δωράκια από το Jumbo.

[url=http://lilypie.com][img]http://b2.lilypie.com/DLGCp3/.png[/img][/url]

MAM καταλαβαίνω απόλυτα -όπως όλες μας- το άγχος, την κούραση και την αγωνία γενικότερα για την βάπτιση του μωρού σου...

Νομίζω πως με την έλλειψη χρόνου που έχεις + την αυπνία, δεν είναι ότι καλύτερο να φτιάξεις εσύ τις μπομπονιέρες , έχοντας 1 μήνα μόνο μέχρι την βάπτιση, εκτός αν έχεις λίγους καλεσμένους ή αν φτιάξεις μόνο τις παιδικές.

Έχεις δει καθόλου αυτό το λινκ ?

http://www.baptisis.gr/

έχει μεγάλη ποικιλία σε μπομπονιέρες και πολύ καλές τιμές.

Για τον φωτογράφο δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι..αρκεί ένα τηλέφωνο για να χαλαρώσεις.

Για τα μπαλόνια θα σου πρότεινα να κάνεις τα χρώματα που σκέφτεσαι χωρίς να περιμένεις τον κουμπάρο.

Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν με τα βαφτιστικά και την λαμπάδα.

Μπορεί να ταιριάζουν με τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες.

Βέβαια αν ταιριάζει και η λαμπάδα ακόμα καλύτερα , αλλά δεν είναι λόγος για να βασανίζεσαι όταν έχεις να σκεφτείς το βασικότερο που είναι οι μπομπονιέρες!

Εγώ έτσι έκανα γιατί αν περίμενα την νονά μπορεί στο τέλος να μην έβρισκα τα χρώματα που ήθελα στα μπαλόνια...(να σημειωθεί ότι τελικά όλα ταιριαξαν απόλυτα μεταξύ τους μιας και ήταν ενημερωμένη για τα χρώματά μας).

Για τον καιρό τώρα....τι να πει κανείς?.......κι εγώ είχα άγχος που βάφτισα στις 15 Ιουνίου......δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό, παρά μόνο να σκέφτεσαι θετικά!...άλλωστε έχεις προνοήσει για αυτό το θέμα, τι άλλο να κάνεις?

Τέλος για το γλυκάκι υπάρχουν πολλές λύσεις, νόστιμες και οικονομικές.

πχ. τα προφιτερόλ που σου έγραψε η bionic.

Αν τώρα έχεις "φάει κόλλημα" με το γλυκάκι της γιαγιάς, θα μπορούσες να κάνεις αυτό που σου πρότεινε η Ωριωνομαμά για τους μεγάλους.

Και αν κάνεις αυτό, θα σου πρότεινα στα παιδάκια να δώσεις μπομπονιέρα κανονική και αντί για γλυκάκι, ένα μεγάλο γλυφιτζούρι δεμένο με κορδέλα ή κορδελίτσες στα χρώματα της βάπτισής σας.

.png.png

Και εγώ mam συμπονώ και συμπάσχω. Αν και εμένα τελείωσε "εν μέρει" το νταβαντούρι, γιατί θα αναγκαστώ να φτιάξω λίγες ακόμα μπομπονιέρες για ορισμένους που δεν ήρθαν στη βάφτιση!

Μια ιδέα που μπορείς να κάνεις και οικονομική και γλυκιά και παιδική και μεγάλη, είναι τα γνωστά γλυφιτζούρια που πήραμε από το mytree. Τα είχε μπομπονιέρα για όλους, μια φίλη που βάφτισε τον Αύγουστο και ήταν σε χρώματα λευκό-λαχανί-κίτρινο, δεμένο μέσα σε τούλι λαχανί με πολύχρωμα κουφέτα φυστίκι-σοκολάτα. Ξέρω ότι τα αγόρασαν 1,60 ευρώ έτοιμα από κατάστημα στην Ρόμβης! Ενώ να φανταστείς εγώ τα πήρα σκέτα 1,50 ευρώ! Τους τα είχε βάλει σε καλάθι καφασάκι-κήπο καρφωμένα κάθετα και έδειχναν πανέμορφα, έκαναν και το μπούγιο τους και είναι και πεντανόστιμα :wink: Ε? Loulou? vera? :lol::lol::lol::lol:

7adb2868d6.png

Διαφημίσεις

Αντε ρε??? Τα ιδια???

Ναι άσε φιλενάδα! Ακριβώς τα ίδια! Τυλιγμένα με το τούλι σαν καραμέλα! Σκέψου λοιπόν το mytree τι έχει βγάλει από εμάς που τα αγοράσαμε σκέτα 1,5 ευρώ! :shock: Τα δοκίμασα κι όλας και έχουν την ίδια ακριβώς γεύση! Θα σας τα βγάλω και φώτο να τα δείτε, έχω κρατήσει ένα, (με νύχια και με δόντια για να μην το φάω! :lol::lol: )

7adb2868d6.png

...και έδειχναν πανέμορφα, έκαναν και το μπούγιο τους και είναι και πεντανόστιμα :wink: Ε? Loulou? vera? :lol::lol::lol::lol:

Καλά δεν το συζητώ......ναι σε όλα!!! :D

Άρτεμις για βάλε να δούμε φωτό και μην ξεχάσεις να φέρεις το γλειφιτζούρι στο mall να το δοκιμάσουμε με την vera

για να δούμε αν είναι τόσο νόστιμο όσο τα δικά μας!!! :wink::lol:

.png.png

Μολις τωρα μπηκα, και ειδα ποσες μανούλες εχετε απαντήσει και μονο για αυτό αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Ειμαι κομματια γιατί ειμαι από το πρωι στο ποδι, ομως θα απαντήσω σε ολες τις μαμάδες ξεχωριστά γιατι το θελω πραγματικά αφού όλες διαθέσατε χρόνο για να μου δώσετε κουράγιο. Εχω δει πολλά πραγματα στο φορουμ και εχω καποιες ιδεες αλλά μερικές φορές οσο το ψαχνεις τοσο περισσότερο μπερδευεσαι :roll:

Σας ευχαριστώ για την ανταποκριση και το Σαββατοκύριακο θα τα πουμε. >(Ελπίζω να εχω καταφέρει να παω στη Ρομβης αυριο να ξεστραβωθώ και εγώ)

Αγαπητη mam μην αγχωνεσαι τοσο πολυ.

Ξερω να το λες ειναι ευκολο αλλα πανω απ'ολα πρεπει να εισαι καλα.

Η βαφτιση ειναι ενα χαρουμενο γεγονος και πρεπει να το ευχαριστηθεις κ οχι να γινεις κουρελι.

Ο καθε ανθρωπος κανει πραγματα μεχρι εκει που εχει δυνατοτητες ειτε σωματικες, ειτε οικονομικες αλλα και παντα βε βαση τον χρονο που εχει στην διαθεση του.

Σιγουρα με οσα εχουν κανει εδω ολες οι κοπελες στο φορουμ εγω προσωπικα εχω παθει πλακα και τους δινω πολλα συγχαρητηρια. Ειδικα οι μαμαδες που ταυτοχρονα δουλευουν και εχουν να φροντισουν κ σπιτι κ παιδια κ ασχολουνται κ με αυτα πιστευω εουν κανει αθλο.

Αλλα εαν καποια μαμα δουλευει πολλες ωρες, γυρναει στο σπιτι εχει ενα σωρο δουλειες και το παιδι κ δεν εχει βοηθεια απο καποιο αλλο προσωπο κ δεν μπορει η δεν προλαβαινει να κανει κατι απο μονη της δεν σημαινει πως εχει αποτυχει. Αυτο δεν δειχνει αν εισαι καλη μανουλα η οχι παρα μονο η αγαπη σου για το παιδακι σου.

Ολες θα θελαμε να κανουμε το καλυτερο για τα μπεμπεκια μας αλλα αν παλι δεν μπορουμε δεν χαθηκε κ ο κοσμος.

Γνωμη μου :

Καταρχην ηρεμησε οσο μπορεις , μην σε πιανει πανικος.

Αυριο που ειναι Σαββατο ασε το μωρο αν γινεται στο συζυγο κ πηγαινε Αθηνα στο Συνταγμα εκει γυρω γυρω εχει ενα σωρο μαγαζακια που σιγουρα θα βρεις ωραια πραγματακια σε πολυ οικονομικες τιμες.

Δες κατι που σου αρεσει κ μπορεις να το παρεις κ κλειστο να ξενοιασεις, οσο το ψαχνεις τοσο αγχωνεσαι.

Τωρα αν θες να κανεις κατι απο μονη σου εγω θα σου προτεινα να κανεις κατι για το στολισμο στο κεντρο. Εχει πιο λιγη δουλιτσα.

Κανε κουβαδακια με ζαχαρωτα για τα παιδακια η για τον στολισμο των τραπεζιων με καποιο λουλουδακι μεσα πχ.

Πανω απο ολα φροντισε εκεινη τν ημερα να εισαι ηρεμη κ χαλαρη κ να το ευχαριστηθεις οσο πιο πολυ μπορεις.

Μην παθεις κ τπτ κ τρεχεις τελευταιες μερες .......

Το μωρακι σου σε χρεαζεται ...

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

mam σε καταλαβαίνω απόλυτα...

τα χω παίξει ομοίως, το μωρό (6 μηνών) είναι με ίωση η οποία οριακά θα έχει φύγει μέχρι 12/10 που είναι η δικιά μας βάφτιση (αν δεν κολλήσουμε και 3η στη σειρά), η πεθερά μου είναι άρρωστη για να κρατήσει το παιδί, η μαμά μου μακρυά, σε άλλη πόλη (βλέπεις εγκαταστάθηκα στο μέρος του συζύγου), όλα τα ανέλαβα μόνη μου για να μη μου βγεί ο κούκος αηδόνι. Οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Υπομονή πολλή και να δείς που όλα θα πάνε τέλεια.

Εγώ πηρα τις μπουμπουνιέρες από το Elxis, μαγνητάκια πρίγκιπες και πριγκίπισσες για μεγάλους (1,3€ περίπου) και κρεμαστρούλες, αρκετά μεγάλες με ζωάκια διάφορα για μικρούς (1,6€) περίπου, γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς. Ξέρω οτι εκεί γίνεται χαμός αλλά ήξερα μέσω site περίπου τι θέλω οπότε δε δυσκολεύτηκα.

για γλυκό επειδή εδω έχουν ξεφύγει (Λιβαδειά), παρείγγειλα τυλιχτά με βάφλα,σοκολάτα γάλακτος και γέμιση πραλίνα φουντουκιού και θα μου τα τυλίξουν απ έξω με ροζ καρώ ύφασμα και κορδέλες σαν καραμέλα (περίπου 0,90€ γιατί πάει με το κιλό).

κουράγιο,να προσέχεις τον εαυτό σου και να μη στεναχωριέσαι. όλα θα είναι ονειρεμένα!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λοιπόν!!!!

Επιτέλους ξαναμπήκα και έχω νέα! Ειπα οτι θα απαντήσω σε ολες τις μανούλες και θα το κανω γιατί πραγματικά με βοηθήσατε ολες τοσο πολύ και μου δωσατε κουράγιο.

Δεν ξέρω πως να κανω τις παραθέσεις (ετσι λεγονται?) και να απαντήσω με ενα μηνυμα σε καθε μια ξεχωριστά για αυτό συγχωρέστε με που θα το κανω με το δικό μου τρόπο....

Micnat, ξεκινάω από σενα πρώτα, είδα οτι το ξενύχτι παει σύννεφο εάν κρίνω από την ωρα που μου απαντησες, join the club. Κοντευα να σκάσω πια, εάν δεν τα ελεγα καπου θα εσκαγα. Πολύ σωστά ειπες οτι το budget ειναι αυτό που θα μου καθορισει πως θα κινηθώ. Παρόλο που από κέντρο δεν σκαμπάζω, αποφάσισα να ακολουθήσω συμβουλές και παροτρυνσεις και να παω στη Ρομβης. Πήγα την Παρασκευή, παρακαλεσα την πεθερά μου να κρατήσει το μικρό παραπάνω και ευτυχώς με το μετρό εφτασα γρηγορα. Επειδή δεν ειμαι πολύ του καλλιτεχνικού, θελησα να βρω ετοιμα πραγματα και ειδα καποια σε καλά πραγματα και αλλα πολύ πιο ακριβά. Εντέλει κατέβηκα το Σαββατο παλι και ΕΚΛΕΙΣΑ τις μπομπονιέρες!!! Οι οποίες ειναι παιδικές και τις πήρα για τους μεγάλους. (Δεν πρέπει να τον πνίξω τον ανδρα μου τώρα????) και αποφάσισα τις παιδικές να τις φτιάξω μόνη μου. (δεν ειμαι τρελή τελικά??).. με κουβαδάκια από Jumbo και υλικά από τον Σωφρονά, και τώρα ψαχνω για marshmellows….Ενας ακόμη καημός προστέθηκε.... Σε ευχαριστώ πολύ παντως για την συμπαράστασή σου.

Bionic, έχω γύρω στους 180 μεγάλους και 45 μικρούς καλεσμένους αλλά υπολογίζω οτι δεν θα ερθουν ολοι καθώς παιζει και επαρχία. Πήγα στον Μάμμωνα που μου ειπες αλλά δυστυχώς τα μικροαντικείμενα τα περισσότερα ειχαν τελειώσει και δεν πηρα τιποτα απο εκεί. Μου ειπε οτι θα εφερνε αλλά δεν ηθελα να ρισκάρω, δυστυχώς την Παρασκευή το απόγευμα που πηγα στη Ρομβης το Newman ήταν κλειστό και το Σαββατο που ξαναπήγα, ξεχασα το ζώον να κοιτάξω, ημουν χαρούμενη που βρηκα μπομπο που σαν να εγινε ολική διαγραφή στο σκληρό μου. Γλυκό για την βάφτιση μου ειπε ενας γνωστός μου που εχει οτι τα κουτάκια με ο,τι γλυκό θελω, με χαρτοπετσέτα, κουταλάκι, ταμπελάκι από 1,20 θα μου το αφήσει 1 ευρώ. Νομίζω οτι ειναι καλά ε? Αλλά τι μπορώ να βάλω που να μην εχει προβλημα με το να μεινει εκτός ψυγείου?

Agapi6, αυτό που λες με το χρόνο εχεις απολυτο δικιο. Ειχα φτιάξει μονη μου στον υπολογιστή τα καρτελάκια για μετά την εκκλησία τα οποία αντί να τα ριξω χυμα στον φακελλο, τα εκανα σαν σελιδοδείκτη, με μια ψαλιδιά πίσω (κατι τοσο απλό και εδειξε τοσο πρωτοτυπο από τα συνηθισμένο στυλ). Λοιπόν μεχρι την Κυριακή ειχα κόψει τα καρτελάκια, τα ψαλίδισα, τα εβαλα στα προσκλητήρια, ειχα γράψει ολα τα προσκλητήρια ακόμα και αυτά που ηταν για ταχυδρομείο και ημουν ετοιμη, Ο ανδρας μου επαθε πλακα! Ηταν θεμα οργάνωσης. Και από τη στιγμή που εκλεισα τις μπομπο, με 1,20 τελική τιμή από 1,30 που την είχε ενώ ακριβώς την ιδια στον Πειραιά την ειχαν 1,60!, αλλάξε η ψυγολογία μου και το πως θα κανω τα πραγματα. Απίστευτο, σαν να με χτύπησε κεραυνός και να συνήλθα από την απελπισία που με ειχε πιασει. Όσο για το φόρεμα, αυτό τωρα ειναι ενα θεμα γιατί ανατριχιασα από κατι τιμές που ειδα, και ανατριχιασα που ολα εμοιαζαν με κομπινεζόν.

Χρύσα μου, σε ευχαριστώ και παλι για το φωτογράφο που μου σύστησες, εχω σκοπό να παω από εκεί για να θυμηθεί και να πουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Μολις μπουν στο αυλάκι ολα, ελπίζω να ηρεμήσω.

Μαμά του Ωρίων, εάν με αξιώσει ο θεός να κάνω και δεύτερο παιδί, θέλω κορίτσι για το επόμενο, θα σου χτυπήσω την πόρτα για γλυκό τώρα που εμαθα οτι το έχεις. Πραγματικά τα γλυκά της γιαγιάς ήταν το καλύτερο ετοιματζιδικο γλυκό που εχω φαει. Τελικά εκλεισα παιδικές μπομπο από τη Ρομβης και θα κάνω για τα παιδάκια ξεχωριστές σε κουβαδάκι, με smarties και άλλα γλυκάκια που δεν εχω βρει ακόμα.....Τον μεσιέ ελξις τον ειδα στο site του αλλά δυστυχώς ειχα ελεύθερο χρόνο μονο μεσημέρια και δεν ηξερα εάν ήταν ανοικτά. Ηθελα πολύ να παω από εκεί, αλλά δεν σηκωνε το ρημάδι το τηλέφωνο και αυτός! Εν τω μεταξύ, ειχα διαβάσει και την περιγραφή που εκανε το patousaki και λέω πως θα τα βγαλω περα αφού δεν ξερω ουτε και πως να παω εκεί. Αλλά πιστεύω ειμαι σε καλό δρομο....για το Δαφνί.

LouLou, εάν διαβασες παραπάνω, τελικά τις παιδικές θα τις φτιάξω μονη μου. Ειμαι τρελή τελικά, δεν εξηγείται αλλιώς, αλλά οταν ψωνισα τα κουβαδάκια το Σαββατο και τα υλικά ειχα μια αυτοπεποιθηση αλλο πράγμα. Δεν εχω ξεκινήσει ακόμα, θελω να φτιάξω γύρω στις 60 μπομπο αλλά εχω ενα πλάνο στο μυαλό μου και δεν με αγχώνει το γεγονός οτι θα το κανω μονη μου (εντελώς) άντε να πεισω μια φίλη μου να ερθει αλλά το βλέπω χλωμό. Με τα μπαλόνια θα βαλω τα χρωματα που θελω γιατί γενικώς μεχρι στιγμής, από προσκλητήριο, μπομπο, κουβαδάκια κλπ υπάρχει μια πολυχρωμία. Τελικά η αρχική αισθηση που εχει καποιος για κάτι ειναι και η σωστότερη. Τα χρώματα των μπαλονιών που σκεφτόμουν από την αρχή, με αυτά θα προχωρήσω.

Artemis, βρήκα γλυφειτζούρια στη Ρομβης, στον Παπανδρέου, διάφορα μεγέθη και χρώματα και τιμές οχι ασχημες, να σκεφτείς τα μπαστουνάκια τα ειχε 0,30 λεπτά αλλά ειχαν ελλειψη. Δυστυχώς δεν ειχε τιποτα ετοιμοπαράδοτο αλλιως θα το επαιρνα γιατί θελω να βαλω γλυφειτζούρια στα μπαλόνια που θα μοιράσω οταν θα φεύγουν τα παιδάκια από το τραπέζι. Καπου σε άλλα τοπικ διάβασα οτι εχει και το Μακρο οικονομικά αλλά δεν εχω παει ακόμα.

Α! Τα γλυφιτζούρια από το Jumbo ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ, ειναι μια αηδία. Εφαγα ενα για δοκιμή και το έφτυσα.

Αυτά. Στο επόμενο μηνυμα θα σας πω τι σχεδιάζω να μου πειτε και εσείς τι γνώμη σας παλι.

Και παλι ευχαριστώ ολες τις μανούλες για τη βοηθεια, αργησα να απαντήσω αλλά τρέχω, δεν ειναι οτι σας ξεχασα.

Αγαπητη mam μην αγχωνεσαι τοσο πολυ.

Ξερω να το λες ειναι ευκολο αλλα πανω απ'ολα πρεπει να εισαι καλα.

Η βαφτιση ειναι ενα χαρουμενο γεγονος και πρεπει να το ευχαριστηθεις κ οχι να γινεις κουρελι.

Ο καθε ανθρωπος κανει πραγματα μεχρι εκει που εχει δυνατοτητες ειτε σωματικες, ειτε οικονομικες αλλα και παντα βε βαση τον χρονο που εχει στην διαθεση του.

Σιγουρα με οσα εχουν κανει εδω ολες οι κοπελες στο φορουμ εγω προσωπικα εχω παθει πλακα και τους δινω πολλα συγχαρητηρια. Ειδικα οι μαμαδες που ταυτοχρονα δουλευουν και εχουν να φροντισουν κ σπιτι κ παιδια κ ασχολουνται κ με αυτα πιστευω εουν κανει αθλο.

Αλλα εαν καποια μαμα δουλευει πολλες ωρες, γυρναει στο σπιτι εχει ενα σωρο δουλειες και το παιδι κ δεν εχει βοηθεια απο καποιο αλλο προσωπο κ δεν μπορει η δεν προλαβαινει να κανει κατι απο μονη της δεν σημαινει πως εχει αποτυχει. Αυτο δεν δειχνει αν εισαι καλη μανουλα η οχι παρα μονο η αγαπη σου για το παιδακι σου.

Ολες θα θελαμε να κανουμε το καλυτερο για τα μπεμπεκια μας αλλα αν παλι δεν μπορουμε δεν χαθηκε κ ο κοσμος.

Γνωμη μου :

Καταρχην ηρεμησε οσο μπορεις , μην σε πιανει πανικος.

Αυριο που ειναι Σαββατο ασε το μωρο αν γινεται στο συζυγο κ πηγαινε Αθηνα στο Συνταγμα εκει γυρω γυρω εχει ενα σωρο μαγαζακια που σιγουρα θα βρεις ωραια πραγματακια σε πολυ οικονομικες τιμες.

Δες κατι που σου αρεσει κ μπορεις να το παρεις κ κλειστο να ξενοιασεις, οσο το ψαχνεις τοσο αγχωνεσαι.

Τωρα αν θες να κανεις κατι απο μονη σου εγω θα σου προτεινα να κανεις κατι για το στολισμο στο κεντρο. Εχει πιο λιγη δουλιτσα.

Κανε κουβαδακια με ζαχαρωτα για τα παιδακια η για τον στολισμο των τραπεζιων με καποιο λουλουδακι μεσα πχ.

Πανω απο ολα φροντισε εκεινη τν ημερα να εισαι ηρεμη κ χαλαρη κ να το ευχαριστηθεις οσο πιο πολυ μπορεις.

Μην παθεις κ τπτ κ τρεχεις τελευταιες μερες .......

Το μωρακι σου σε χρεαζεται ...

Εχεις δίκιο σε όλα, και φυσικά ολα αυτά που μου λες τα ξέρω, αλλά οταν σε πιανει μια ψιλοαπελπισία, δεν σκεφτεσαι λογικά και το μυαλό ειναι κουρασμένο. Νομίζω οτι ειμαι σε καλό δρομο γιατί ήδη εκανα βήματα αρκετά μεσα σε 3 μέρες και αισθανομαι αισιοδοξη. Σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση.

mam σε καταλαβαίνω απόλυτα...

τα χω παίξει ομοίως, το μωρό (6 μηνών) είναι με ίωση η οποία οριακά θα έχει φύγει μέχρι 12/10 που είναι η δικιά μας βάφτιση (αν δεν κολλήσουμε και 3η στη σειρά), η πεθερά μου είναι άρρωστη για να κρατήσει το παιδί, η μαμά μου μακρυά, σε άλλη πόλη (βλέπεις εγκαταστάθηκα στο μέρος του συζύγου), όλα τα ανέλαβα μόνη μου για να μη μου βγεί ο κούκος αηδόνι. Οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Υπομονή πολλή και να δείς που όλα θα πάνε τέλεια.

Εγώ πηρα τις μπουμπουνιέρες από το Elxis, μαγνητάκια πρίγκιπες και πριγκίπισσες για μεγάλους (1,3€ περίπου) και κρεμαστρούλες, αρκετά μεγάλες με ζωάκια διάφορα για μικρούς (1,6€) περίπου, γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς. Ξέρω οτι εκεί γίνεται χαμός αλλά ήξερα μέσω site περίπου τι θέλω οπότε δε δυσκολεύτηκα.

για γλυκό επειδή εδω έχουν ξεφύγει (Λιβαδειά), παρείγγειλα τυλιχτά με βάφλα,σοκολάτα γάλακτος και γέμιση πραλίνα φουντουκιού και θα μου τα τυλίξουν απ έξω με ροζ καρώ ύφασμα και κορδέλες σαν καραμέλα (περίπου 0,90€ γιατί πάει με το κιλό).

κουράγιο,να προσέχεις τον εαυτό σου και να μη στεναχωριέσαι. όλα θα είναι ονειρεμένα!

Καλά μου τρέχουν τα σάλια για το γλυκό!!! Σε ευχαριστώ για το κουράγιο που προσπαθείς να μου δώσεις, από οτι βλέπω η καθεμιά μας εχει και το καζάνι της που σιγοβράζουμε μεσα του. Οντως πρεπει να προσεχουμε τους εαυτούς μας γιατί τα μωρά μας μας χρειάζονται. Μου αρεσε αυτό που ειπες: ολα θα ειναι ονειρεμένα! Αυτό θα σκεφτομαι για να παιρνω δύναμη. Σε ευχαριστώ και παλι.

Ελα, τα έχεις κανονίσει όλα τέλεια, και έχεις καταφέρει να μην πνίξεις και τον καλό σου!!!

Για γλυκάκια υπάρχουν διάφορες ιδέες, κι εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα, το τελευταίο που είδα και μου άρεσε πολύ είναι της Μένιας που τα έχει βάλει σε κούπα, δεν ξέρω τι γλυκάκια είναι αλλά είναι πολύχρωμα και φαίνονται τέλεια. Γλυφιτζούρια στρογγυλά πολύχρωμα έχει στο κέντρο πάλι, στην Ευρυπίδου με 12,80 τα 40. Στην ίδια τιμή έχει και τα κοκοράκια που τρώγαμε παλιά. Επίσης στη Νέα Ιωνία έχει ένα μαγαζί με πολύ ωραία ζαχαρωτά και γλυφιτζούρια που είχε βάλει η Vicky1977 νομίζω αλλά δεν ξέρω τι περιοχή σε βολεύει.

Μπράβο σου πάντως που προχώρησες τόσο πολύ και που θα κάνεις και μόνη σου ένα κομμάτι και θα νοιώσεις τη χαρά αυτή!!!

Να σε πω, δεν κατάλαβα πως έφτιαξες το προσκλητήριο αυτό που λές για την ψαλιδιά στο καρτελάκι... :oops: Είναι εύκολο να ανεβάσεις καμμία φωτό να το δούμε;;

Καλό βράδυ και καλές ετοιμασίες!

Ελα, τα έχεις κανονίσει όλα τέλεια, και έχεις καταφέρει να μην πνίξεις και τον καλό σου!!!

Για γλυκάκια υπάρχουν διάφορες ιδέες, κι εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα, το τελευταίο που είδα και μου άρεσε πολύ είναι της Μένιας που τα έχει βάλει σε κούπα, δεν ξέρω τι γλυκάκια είναι αλλά είναι πολύχρωμα και φαίνονται τέλεια. Γλυφιτζούρια στρογγυλά πολύχρωμα έχει στο κέντρο πάλι, στην Ευρυπίδου με 12,80 τα 40. Στην ίδια τιμή έχει και τα κοκοράκια που τρώγαμε παλιά. Επίσης στη Νέα Ιωνία έχει ένα μαγαζί με πολύ ωραία ζαχαρωτά και γλυφιτζούρια που είχε βάλει η Vicky1977 νομίζω αλλά δεν ξέρω τι περιοχή σε βολεύει.

Μπράβο σου πάντως που προχώρησες τόσο πολύ και που θα κάνεις και μόνη σου ένα κομμάτι και θα νοιώσεις τη χαρά αυτή!!!

Να σε πω, δεν κατάλαβα πως έφτιαξες το προσκλητήριο αυτό που λές για την ψαλιδιά στο καρτελάκι... :oops: Είναι εύκολο να ανεβάσεις καμμία φωτό να το δούμε;;

Καλό βράδυ και καλές ετοιμασίες!

Micnat, μιλάμε με εφτιαξες τρελά τωρα που θα σου δώσω ιδέα. Ξεκινάω από αυτό λοιπόν. Σε χαρτί πάπυρο (έτσι το λενε στα βιβλιοπωλεία και βγαινει σε διαφορα χρώματα) τύπωσα το κειμενο ετσι οπως το ηθελα και το εβαλα σε ενα πλαισιο ώστε να μπορώ να το κόψω ισια γυρω γυρω. Το σχήμα ήταν παραληλλόγραμμο αλλά με τη μεγάλη πλεύρά κάθετη. Πηρα λοιπόν τη στενή πλευρά και με τα δαχτυλα μου τις ενωσα για λιγο χωρίς να κάνω τσάκιση και τραβηξα μια ψαλιδιά οπου η μύτη του ψαλιδιού κοιταγε προς τα μενα, προς τα μεσα ΑΛΛΑ δεν το εκοψα μεχρι τερμα αφησα μερικά χιλιοστά. Αυτή η ψαλιδια οταν επανέφερε τις ακρες ειχε σχηματίσει μια μύτη (ενα ανάποδο τριγωνο) και τη μυτη από το τριγωνο τη στερεωσα πίσω από το εσωτερικό χαρτί του προσκλητηριου. Το οποίο στερεωθηκε μια χαρά. Θα προσπαθήσω να το ανεβάσω αλλά μεχρι να το κανω και επειδή δεν το εχω ξανακάνει ελπίζω να στο εξήγησα καλά.

Οσο αφορά τώρα τα γλυκάκια, εχω σκεφτεί μέσα στα κουβαδάκια θα βαλω χαρτί αφής, και μεσα πουγκάκι (οπως αυτό των μπομπο) οπου μέσα εχω παρει πλαστικό σακκουλάκι ειδικά για φαγητό από το Σωφρονά, μικρά και θα βαλω μεσα smarties. Όμως ψαχνω να βρω marshmellows και δεν βρισκω πουθενά! Ούτε στο Internet. Αυτά στην Ευριπίδου τρώγονται? Τα εχεις δοκιμάσει, ακούγεται καλή τιμή ε?

Κάτι νομίζω πως κατάλαβα τώρα και μου αρέσει πάρα πολύ!!!! Φοβερή ιδέα!

Marshmallows απ᾽ότι έχουν γράψει στο φόρουμ έχουν και οι musses και αυτός στην Νέα Ιωνία, και στα Lidl έχει... Τα γλυφιτζούρια αυτά που λέω δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά τα έβαλε η POOPSIE στις μπουμπουνιέρες της και θα μπορεί να μας πει.

Καλέ δεν πήγες για υπνο?

Πωπωωω! Το Lidl δεν το ειχα σκεφτεί!!! Θα κοιτάξω και για τις Musses. Απορώ πως τα ξερεις ολα αυτά και τα εχεις ψαξει με 3 παιδιά. Αν δεν βαριέσαι, μπες στο τοπικ "Η Βάφτιση" μολις εγραψα τι σκεφτομαι να κανω μήπως μου πεις καμμιά ιδέα. Θα ρωτήσω και την POOPSIE ευχαριστώ!!!!

αγαπητη mam για να μην αγχωνεσαι εγω οργανωσα τη βαφτιση του γιου μου μονη μου σχεδον 8 μερες πριν!για να καταλαβεις αγορασα φαναρακια απο τα jumbo με 0.99 σε 2 χρωματα λαχανι πορτοκαλι εβαλα μεσα τουλι αντιθετο χρωμα με smarties χατζηγιαννακη 9 ευρω το κιλο και 2 κορδελακια χρωματιστα στο χερουλι,ηταν 150τμχ αυτες και 40 οι παιδικες(και αυτες μονη μου τις εφτιαξα)τις μπομπο λοιπον τις εφτιαχνα βραδυ που κοιμοταν το μωρο.μου πηρε 2 βραδια απο 3 ωρες το πολυ.στολισα μονη μου την κολυμπηθρα με υφασμα γαζα σε πορτοκαλι και λαχανι και εβαλα επανω και 4ηλιους(λουλουδια) αληθινους.επισης εφτιαξα εναν λιτο στολισμο στην εκκλησια με φαναρακια λευκα με χρωματιστες κορδελες και στολισα και μονη μου το τραπεζι για 80 ατομα.αν και αγχωθηκα αρκετα (γιατι η βαφτιση μας γινοταν στη ραφηνα στις 11.30 και κατα τις 10 εμαθα οτι γινοταν ο μαραθωνιος εκεινη τη μερα!!!)ολα πηγαν καλα και με το μισο κοστος.η αληθεια ειναι οτι ευχαριστηθηκα και τη διαδικασια παρα πολυ. καποια στιγμη θα ανεβασω και φωτο ,αν βεβαια βρω τον τροπο!!! :oops:

line_m122_beg_micky_time_1206676800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

αγαπητη mam για να μην αγχωνεσαι εγω οργανωσα τη βαφτιση του γιου μου μονη μου σχεδον 8 μερες πριν!για να καταλαβεις αγορασα φαναρακια απο τα jumbo με 0.99 σε 2 χρωματα λαχανι πορτοκαλι εβαλα μεσα τουλι αντιθετο χρωμα με smarties χατζηγιαννακη 9 ευρω το κιλο και 2 κορδελακια χρωματιστα στο χερουλι,ηταν 150τμχ αυτες και 40 οι παιδικες(και αυτες μονη μου τις εφτιαξα)τις μπομπο λοιπον τις εφτιαχνα βραδυ που κοιμοταν το μωρο.μου πηρε 2 βραδια απο 3 ωρες το πολυ.στολισα μονη μου την κολυμπηθρα με υφασμα γαζα σε πορτοκαλι και λαχανι και εβαλα επανω και 4ηλιους(λουλουδια) αληθινους.επισης εφτιαξα εναν λιτο στολισμο στην εκκλησια με φαναρακια λευκα με χρωματιστες κορδελες και στολισα και μονη μου το τραπεζι για 80 ατομα.αν και αγχωθηκα αρκετα (γιατι η βαφτιση μας γινοταν στη ραφηνα στις 11.30 και κατα τις 10 εμαθα οτι γινοταν ο μαραθωνιος εκεινη τη μερα!!!)ολα πηγαν καλα και με το μισο κοστος.η αληθεια ειναι οτι ευχαριστηθηκα και τη διαδικασια παρα πολυ. καποια στιγμη θα ανεβασω και φωτο ,αν βεβαια βρω τον τροπο!!! :oops:

Καλά εγώ δεν ειμαι τοοοοσο προχωρημένη οσο εσύ! 8 μερες πριν τη βαφτιση? Θα ειχα ψοφήσει από το αγχος και θα με ετρωγαν τα γατιά της γειτονιάς εάν πρωτα δεν με ειχε πνιξει ο ανδρας μου. Εγώ το γεγονός οτι θα φτιάξω τις παιδικές μπομπο ειναι για μενα ΑΘΛΟΣ. Αφού σου λεω ότι να ραψω κουμπί δεν τα καταφέρνω, που να τολμήσω να στολίσω μονη μου κολυμπήθρα....αναγκαστικά θα το πληρώσω. Μου ζήτησαν 40 ευρώ με ο,τι λουλουδια θελω....δεν το βρισκω τραγικό....Καλέ ανέβασε φωτο να δουμε την δουλεια που εκανες.....(ουτε εγώ ξερω να ανεβαζω φωτο ακόμα...)