Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΕΚΤΟΣ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟΥ;

Recommended Posts

Καλησπέρα! Μετά από κάποιες συητήσεις εδώ και αρκετό ψάξιμο δικό μου, αποφάσισα να αρχίσει το μωράκι μου (6,5 μηνών) τροφές φυσικές. Ξεκινήσαμε με φρούτα και μέχρι τώρα φαίνεται να του αρέσει πολύ το μήλο και το αχλάδι. Η μπανάνα όχι τόσο και φοβάμαι πως τον έκανε και δυσκοίλιο. (θυμάστε τις διάρροιες; παλιά...:lol: ευτυχώς)

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε και τα λαχανικά. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τί να του δίνω για απογευματινό αφού δεν δίνω ρυζάλευρο τελικά. (για την ιστορία, είχα μια δόση δείγμα, του την δοκίμασα και δεν την ήθελε οπότε παρέμεινα στην απόφαση για τα φρούτα)

Θυμίζω ότι έχουμε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Μέχρι στγμής του δίνω άλλο ένα μήλο το απόγευμα αλλά η παιδίατρος δεν πολυσυμφωνεί με το φρούτο ξανά αλλά ούτε και με λαχανικά, θέλει, λέει, αυτά να τα συνδιάσει με μεσημεριανό φαγητό. Την ρώτησα επίσης για το αβοκάντο που έχω δει εδώ να λέτε και μου είπε όχι από τώρα.

Καμιά άλλη ιδέα; Δεν θέλω κεχρι...:oops: Έίμαι λίγο προκατειλλημένη βρε κορίτσια με το καναβουράκι:lol:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Μετά από κάποιες συητήσεις εδώ και αρκετό ψάξιμο δικό μου, αποφάσισα να αρχίσει το μωράκι μου (6,5 μηνών) τροφές φυσικές. Ξεκινήσαμε με φρούτα και μέχρι τώρα φαίνεται να του αρέσει πολύ το μήλο και το αχλάδι. Η μπανάνα όχι τόσο και φοβάμαι πως τον έκανε και δυσκοίλιο. (θυμάστε τις διάρροιες; παλιά...:lol: ευτυχώς)

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε και τα λαχανικά. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τί να του δίνω για απογευματινό αφού δεν δίνω ρυζάλευρο τελικά. (για την ιστορία, είχα μια δόση δείγμα, του την δοκίμασα και δεν την ήθελε οπότε παρέμεινα στην απόφαση για τα φρούτα)

Θυμίζω ότι έχουμε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Μέχρι στγμής του δίνω άλλο ένα μήλο το απόγευμα αλλά η παιδίατρος δεν πολυσυμφωνεί με το φρούτο ξανά αλλά ούτε και με λαχανικά, θέλει, λέει, αυτά να τα συνδιάσει με μεσημεριανό φαγητό. Την ρώτησα επίσης για το αβοκάντο που έχω δει εδώ να λέτε και μου είπε όχι από τώρα.

Καμιά άλλη ιδέα; Δεν θέλω κεχρι...:oops: Έίμαι λίγο προκατειλλημένη βρε κορίτσια με το καναβουράκι:lol:

καλησπερα..

θα συμφωνησω με την παιδιατρο σου σχετικα με λαχανικα..καλο ειναι να συνδιασει το καθε γευμα με συγκεκριμενα πραγματα..θα υπαρχουν εξερεσεις αλλα καταβαση το μεσημεριανο να ειναι λαχανικα -το πρωι φρουτοκρεμα και το απογευμα μπορεις παλι φρουτοκρεμα...αφου δεν θες ρυζαλευρο....απλα να ειναι κατι που να μην πεφτει βαρυ στο στομαχι του γιατι τα φρουτα στον δικο μου πεφτανε βαρυα....για ρωτατην για γιαουρτακι αλλα μαλλον ειναι νωρις...φαριν λακτε???

οσο γιατο αβοκαντο κ εγω πιστευω πως ειναι νωρις γιατι μπορει να της κανει αλλεργια...

Εμένα ο γιατρός μου είχε προτείνει επιδόρπιο γιαουρτιού αλλά εγώ δεν δίνω στο μωρό επεξεργασμένες τροφές οπότε του κάνω κουάκερ (3 κουταλιές κουάκερ & ή 1 μήλο ή ένα αχλάδι τριμμένο και όσο ήταν μικρός χτύπημα στο μπλέντερ), πουρέ γλυκοπατάτας, πουρέ κάστανου, αβοκάντο με λίγο λάδι κλπ.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καμιά ιδέα; και αν κάποια δίνει αβοκάντο σε τόσο μικρή ηλικία;

Η μπέμπα μας λατρέυει το αβοκάντο από τον έκτο μήνα.

Της το δίνω μια φορά την εβδομάδα απόγευμα αντί για ριζάλευρο.

Παίρνω ένα μικρό-μέτριο αβοκάντο σχετικά ώριμο (να μην είναι σκληρό όταν το πιέζεις αλλά ούτε και μαύρο σε σημεία), το ξεφλουδίζω και το αλέθω με λίγο νερό και αποκτάει πολύ απαλή υφή.

Καμιά φορά στάζω και ελάχιστο λεμόνι. :-D

Νομίζω ότι το λάδι είναι υπερβολή γιατί το αβοκάντο είναι 80% φυτικό λίπος. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

lr7hp3.png

R8vKp3.png

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι να βρεις λυσεις μη παχυντικες...γιατι εχεις λαδια το μεσημερι+πουρε+γλυκοπατατες το απογευμα ειναι λιγο υπερβολη νομιζω...

μια φορα την εβδομαδα για αλλαγη ειναι ωραια λυση το αβοκαντο..θα το εχω υποψιν μου...

εγώ του έδινα κρέμες τις ΗΙΡ και της FREZYLAC και τώρα του δίνω εναλλάξ γιαούρτι πρόβειο με λίγο advance μεσα γιατί δεν το τρώει σκέτο, και κρέμα για απόγευμα..φαρίνα, μπισκοτόκρεμα της HIP ή της FREZYLAC

a>

a>

το θεμα ειναι να βρεις λυσεις μη παχυντικες...γιατι εχεις λαδια το μεσημερι+πουρε+γλυκοπατατες το απογευμα ειναι λιγο υπερβολη νομιζω...

μια φορα την εβδομαδα για αλλαγη ειναι ωραια λυση το αβοκαντο..θα το εχω υποψιν μου...

Όταν λέω πουρέ κάστανου και γλυκοπατάτας εννοώ ότι τα λίώνω με νερό και τα κάνω πουρέ. Και αν φάει μία φορά την εβδομάδα το απόγευμα αβοκάντο με μία σταλιά λάδι δεν παθαίνει κάτι. Τις μέρες που δίνω γλυκοπατάτα το απόγευμα δεν δίνω πατάτα το μεσημέρι. Προσωπικά θεωρώ ότι η φαρίν λακτέ που της προτείνεις εσύ είναι πιό παχυντική από την φρέσκια γλυκοπατάτα αλλά ο καθένας έχει την άποψη του. ;)

S02fp3.png

LnVyp3.png

εχεις δικιο για την φαριν λακτε οτι ειναι πιο παχυντικη...απλα εγω του δινω πιο λιγο απο το κανονικο...

δεν θελω να υποτιμαω για το τι κανει η καθε μανουλα(δεν θελω να παρεξηγηθω)αλλα εγω μπερδευομαι με τοσες παραλλαγες....κ απλα τα θεωρω λιγο μεσημεριανο φαη αυτα....οσο γιατο αβοκαντο συμφωνησα κ εγω οτι ειναι ωραια λυση για 1 φορα την εβδομαδα...τι φρουτα εποχης χρησιμοποιηεις εσυ γιατην φρουτοκρεμα κ τι λαχανικα εποχης γιατο μεσημερι????

Η αλήθεια έίναι πως ο γραπτός λόγος είναι εύκολο να παρεξηγηθεί :rolleyes:

Στη φρουτόκρεμα χρησιμοποιώ σαν βάση πάαντα μήλο-μπανάνα-αχλάδι και χυμό πορτοκάλι στο ποτηράκι και κάποιες φορές μανταρίνι και ακτινίδιο, περιμένω να βγούνε και άλλα φρουτάκια για να αλλάξουμε τους συνδιασμούς. Το μεσημέρι πάντα καρότο-ντοματίνια-κολοκύθι και εναλλάσω πατάτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, πράσσο, σέλινο, κολοκύθα κλπ. Εσύ τί βάζεις; Καμμιά άλλη ιδέα για φρούτο;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Η αλήθεια έίναι πως ο γραπτός λόγος είναι εύκολο να παρεξηγηθεί :rolleyes:

Στη φρουτόκρεμα χρησιμοποιώ σαν βάση πάαντα μήλο-μπανάνα-αχλάδι και χυμό πορτοκάλι στο ποτηράκι και κάποιες φορές μανταρίνι και ακτινίδιο, περιμένω να βγούνε και άλλα φρουτάκια για να αλλάξουμε τους συνδιασμούς. Το μεσημέρι πάντα καρότο-ντοματίνια-κολοκύθι και εναλλάσω πατάτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, πράσσο, σέλινο, κολοκύθα κλπ. Εσύ τί βάζεις; Καμμιά άλλη ιδέα για φρούτο;

αλλιως ειναι προφωρικα αλλιως γραπτα..τεσπα...:P

του δινω κ εγω αχλαδι μπαναν μηλο και εναλαξ ακτινιδιο η' μανταρινι....θελω κ εγω να αλλαξω συνδιασμους γιανα μαθαινει γευσεις....:Dνομιζω δεν εχουμε κ πολλες επιλογες λογο εποχης:confused:θελω να ρωτησω την παιδιατρο μου αν κανει να δωσω φραουλα η' βατομουρο...επισης το κυδωνει παιζει τωρα αλλα ειναι σκληρο δεν βολευει για φρουτοκρεμα..τι λες???

μπορεις να προσθεσεις αγκυναρα που ειναι κ η εποχη της...το ντοματινι πως το κανεις???το σπανακι ???ψαρι τρωτε???

Kαλησπέρα, γιατί δε δίνεις ρυζάλευρο? Η αλεργία στα γαλακτοκομικά που επηρεάζει? Η παιδίατρος τί απογευματινο σου πρότεινε? Δεν τα κατάλαβα καλά μάλλον, αν θες μου διευρκινίζεις.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Kαλησπέρα, γιατί δε δίνεις ρυζάλευρο? Η αλεργία στα γαλακτοκομικά που επηρεάζει? Η παιδίατρος τί απογευματινο σου πρότεινε? Δεν τα κατάλαβα καλά μάλλον, αν θες μου διευρκινίζεις.

Καλησπέρα κορίτσια κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μόλις είδα ότι υπάρχει παρόμοιο θέμα στην ενότητα του θηλασμού, συγνώμη που άνοιξα νέο.

Τελικά, του δίνω πάλι μήλο με αποξηραμένα δαμάσκηνα, αφού τα βράσω όλα μαζί και έχει ξετρελαθεί! Από την φρουτόκρεμα, τη χορτόσουπα και το μήλο με τα δαμάσκηνα, προτιμά το τελευταίο! Αδειάζει το πιάτο σε δευτερόλεπτα, με το που τρώει μπουκιά, ανοίγει το στόμα και περιμένει σαν πουλάκι:lol::oops::lol:

Dimmi, εξ αιτίας της αλλεργίας δεν μπορώ να δώσω το ρυζάλευρο που έχει μεσα γαλα. Αυτό που μου προτείνει η παιδίατρος είναι εντελώς άνοστο, σύμφωνα με τα γούστα του μπέμπη τουλάχιστον. (εγώ το τρώω μια χαρά). Αλλά συζητώντας εδώ με τις κοπέλες, μου είπαν να το ψάξω λίγο για να μην του δώσω έτοιμη τροφή "κονσέρβα" (το λέω χοντρα χντρά). Μίλησα και με την παιδίατρο και μου επιβεβαίωσε ότι το ρυζάλευρο το δίνουν καθαρά για τις θερμίδες του και επειδή είναι το πλέον υπαλλεργικό τρόφιμο. Μου είπε ότι οι φρέσκες τροφές είναι καλύτερες αν το μωρό δεν έχει πρόβλημα βάρους ή κάτι άλλο και πως αν δεν βαριέμαι (!) να του δίνω φρέσκα. Οπότε, μιας και δεν έχω ακόμα επιστρέψει δουλειά, και αφού τα φρούτα και η χορτόσουπα είναι φρέσκα, είπα να κάνω το ίδιο αι με το απογευματινό του. Βέβαια, έπαιξε ρόλο και ότι το μωρό μου δοκίμασε το ρυζάλευρο και δεν του άρεσε...

Κάτι ακόμα κορίτσια: διάβασα για το μήλο με κανέλα που δίνετε. Από ποια ηλικία; η παιδίατρος μου είπε όχι ακόμα κανέλα. Και κρίμα γιατί είναι τέλεια με το μήλο...

Σημερα φαγαμε για πρωτη φορα τριτο γευμα (2-3 μπουκιτσες+ζωμο κοτοπουλο)!

Η Αγλαια λεει οτι πρεπει να τρωνε τουλαχιστον 2 γευματα την ημερα με κρεας 'η κατι αλλο που να περιεχει πρωτεινες και σιδηρο, ετσι το απογευμα της ξαναεδωσα κοτοπουλο και λιγο αβοκαντο (η παιδιατρος ειπε οκ για το αβοκαντο, το τρωμε εδω και 4 ημερες).

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Ο,τι νομίζεις κάνε, εγώ ξέρω πρωί γάλα, ενδιάμεσο φρούτα εποχής (4 τον αριθμό), μεσημερι σουπα (μοσχαρακι ή κοτοπουλο) με λαχανικά εποχής, κρεμμυδάκι και ντοματούλα (1 πιάτο + λαδακι στο τέλος), απόγευμα κάποια κρέμα (σίγουρα θα υπάρχει και χωρίς γάλα ή μπορείς να κάνεις σπιτική), βράδυ γάλα.

Νομίζω ότι το παιδί πρέπει να τρώει από όλα.

Οταν βγαίνει εκτός προγράμματος κι αργήσουμε να φάμε το απόγευμα (την κρέμα) η μόνη αλλαγή που κάνω είναι ότι δεν του δίνω την κρέμα του, θεωρώ πιο καλό το γάλα τις βραδυνές ώρες (για να μη παχύνει).

Σε αυτό δεν έχω ρωτήσει τη γιατρό.

Κατά τη γνώμη μου το παιδί πρέπει να τρώει από όλα, όσα του επιτρέπονται ανα ηλικία. Αν εχουμε δικά μας χωρίς φάρμακα ακόμα καλύτερα! (γάλα, φρούτα, λαχανικά, κρέας κτλ)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Ιδανικο θα ειναι να τρωει απ'ολα.

Εμεις τρωμε ακομη μονο -εκτος απο φρουτα- κοτοπουλο/κουνελι, καροτο κι αβοκαντο.Κι επειδη τρωει ελαχιστα, απο τις 10 μπουκιες που τρωει συνολικα προτιμω οι 8 να ειναι κρεας, η μια καροτο και μια αβοκαντο.Αν ετρωγε ολο το κρεατακι που επρεπε στο μεσημεριανο της, στο τριτο γευμα θα εδινα κατι αλλο που κατα προτεραιοτητα να εχει πρωτεινες ή σιδηρο+βιταμινη C. Γιατι να ξαναφαει φρουτα πχ και να μη ξαναφαει κρεατακι;

Κι εμεις δεν τρωμε το βραδυ οτι φαγαμε και μεσημερι -παλαια τουλαχιστον ετσι δεν το καναμε;μετα αρχισαμε να τρωμε "ελαφρα" το βραδυ...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

αλλιως ειναι προφωρικα αλλιως γραπτα..τεσπα...:P

του δινω κ εγω αχλαδι μπαναν μηλο και εναλαξ ακτινιδιο η' μανταρινι....θελω κ εγω να αλλαξω συνδιασμους γιανα μαθαινει γευσεις....:Dνομιζω δεν εχουμε κ πολλες επιλογες λογο εποχης:confused:θελω να ρωτησω την παιδιατρο μου αν κανει να δωσω φραουλα η' βατομουρο...επισης το κυδωνει παιζει τωρα αλλα ειναι σκληρο δεν βολευει για φρουτοκρεμα..τι λες???

μπορεις να προσθεσεις αγκυναρα που ειναι κ η εποχη της...το ντοματινι πως το κανεις???το σπανακι ???ψαρι τρωτε???

Και εγώ σκεφτόμουν τη φράουλα -αύριο που θα πάμε θα ρωτήσω το γιατρό- το κυδώνι μου φαίνεται και εμένα σκληρό. Υπομονή μέχρι να ανοίξει ο καιρός να βγουν πιό ενδιαφέροντα φρούτα!

Θα τη δοκιμάσω την αγκινάρα, απορώ πώς δεν την σκέφτηκα, τα ντοματίνια και το σπανάκι τα βράζω κανονικά μέσα στη σούπα απλά τα ντοματίνια τα ξεφλουδίζω πριν του τα δώσω. Όλα τα υπόλοιπα τα δίνω όπως είναι.

Ψάρι μου είπε ο γιατρός να δώσω από τον 8ο αλλά επειδή όταν του έδωσα κρόκο αυγού έβγαλε μία κοκκινήλα στο λαιμό και σταματήσαμε για λίγο είπα να καθυστερήσω και το ψάρι - δική μου πρωτοβουλία:rolleyes:. Όπου να 'ναι θα του δώσω όμως και θα ξαναδοκιμάσω και το αυγουλάκι. Εσείς τρώτε ψάρι;

S02fp3.png

LnVyp3.png

η βρώμη που είπαν καποιες κοπέλες παραπάνω είναι καλή λύση για απογευματινό . Αντί για γάλα μπορείς να βάλεις νερό και να την πολτοποιήσεις με ένα φρούτο . Εμείς βάζαμε μπανάνα και γινόταν μια απιστευτα ωραια κρέμα .

Και το αβοκάντο είναι πολύ καλή τροφή και την είχαμε δοκιμάσει απο την αρχή . Βέβαια εγω του το έβαζα μέσα στο φαγητό -θυμαμαι πως σκέτο δεν του άρεσε και έτσι το έβαζα μαζί με τα λαχανικα και το κρεας- Αβοκαντο του εδινα μερα παρα μερα . Ετσι κι αλλιως η ποσοτητα που τρωνε σε αυτες τις ηλικιες ειναι τοσο μικρη .

Ενδιαφερουσα ειναι και η κρεμουλα με γαλα,σιμιγδαλι και εναν χτυπημενο κροκο αυγου,ειναι καμια βδομαδα που την εφτιαξα και δειχνει να της αρεσει..ο κροκος ψηνεται μεσα στην κρεμα,στο τελος βαζω το σιμιγδαλι και επειδη γλυκιζει απο μονο του δεν προσθετω κατι αλλο γλυκο..

Καλησπέρα κι απο μενα. Κι η δικιά μου στη ίδια ηλικία είναι. Το απόγευμα τρώει ή λίγο από το μεσημεριανό ή φρούτα πάλι ή νηστίσιμο τραχανά (στο μπλέντερ) που στην ουσία είναι από διάφορα λαχανικά. Ρυζάλευρο φάγαμε μόνο για δυο βδομάδες στην αρχή. Δεν της άρεσε γιατί είχα πάρει χωρίς ζαχαρη και χωρίς γάλα. Τελείως άνοστο αλλά κανονικά δεν κάνει ζάχαρη..

Γεια σας κοριτσια!Χρειαζομαι την βοηθεια σας.Η μπουμπου μου εκλεισε τον 7ο μηνα και ειναι 75,5 υψος και 8900κιλα.Θηλασαμε μεχρι τον 3ο μηνα μονο,.Απο τον 6 μηνα ξεκινησαμε τις στερεες.Δεν της εδωσα καθολου ρυζαλευρο γιατι ειχα διαβασει οτι δεν προσφερει κ κατι.

Η παιδιατρος μου δεν με βοηθαει καθολου,ειναι της "εμπορικης διατροφησ" και εχω αλλαξει μεχρι τωρα 3 γιατρους αλλα τζιφος:evil:.

Λοιπον ειμαι ασχετη στα μαγειρεματα του μωρου αλλα το ψαχνω πολυ οσο προλαβαινω.Εχουμε κολλησει ομως τωρα και τρωμε πρωι μπανανα-μηλο-αχλαδι, μεσημερ:μοσχαρι-κοτοπουλο-πατατα-καροτο-μαινδανο-σελινο και βραδυ:γλυκοπατα-μηλο βρασμενα!

Ειμαι λιγο φοβισμενη και μπερδεμενη.Η παιδιατρος μου λεει στο χυμα να τα δινω ολα ενα-ενα και δεν ξερω τι.Παραγγειλα κ βρωμη της holle.

Να βαλω στην χορτοσουπα αρακα-φασολακια:confused:?????Να αγορασω κατεψυγμενα ή υπαρχουν φρεσκα?:confused:Τι αλλες επιλογες εχω? σπανακι -πρασο-κολοκυθα γλυκια κανει να προσθεσω:confused:Επισης εχω αποφασισει να μην τησ δωσω ζυμαρικα καθολου εως τον 12ο μηνα.Σας παρακαλω μανουλες πεστε μου γνωμες γιατι την εχω καθυστερησει πολυ με τις τροφεσ.Επισης γλυκο τραχανα χωρισ αυγο δεν εννοειται οτι μπορουμε να φαμε?:confused:

Χιλια συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα :oops:αλλα πραγματικα σας χρειαζομαι

Γεια σας κοριτσια!Χρειαζομαι την βοηθεια σας.Η μπουμπου μου εκλεισε τον 7ο μηνα και ειναι 75,5 υψος και 8900κιλα.Θηλασαμε μεχρι τον 3ο μηνα μονο,.Απο τον 6 μηνα ξεκινησαμε τις στερεες.Δεν της εδωσα καθολου ρυζαλευρο γιατι ειχα διαβασει οτι δεν προσφερει κ κατι.

Η παιδιατρος μου δεν με βοηθαει καθολου,ειναι της "εμπορικης διατροφησ" και εχω αλλαξει μεχρι τωρα 3 γιατρους αλλα τζιφος:evil:.

Λοιπον ειμαι ασχετη στα μαγειρεματα του μωρου αλλα το ψαχνω πολυ οσο προλαβαινω.Εχουμε κολλησει ομως τωρα και τρωμε πρωι μπανανα-μηλο-αχλαδι, μεσημερ:μοσχαρι-κοτοπουλο-πατατα-καροτο-μαινδανο-σελινο και βραδυ:γλυκοπατα-μηλο βρασμενα!

Ειμαι λιγο φοβισμενη και μπερδεμενη.Η παιδιατρος μου λεει στο χυμα να τα δινω ολα ενα-ενα και δεν ξερω τι.Παραγγειλα κ βρωμη της holle.

Να βαλω στην χορτοσουπα αρακα-φασολακια:confused:?????Να αγορασω κατεψυγμενα ή υπαρχουν φρεσκα?:confused:Τι αλλες επιλογες εχω? σπανακι -πρασο-κολοκυθα γλυκια κανει να προσθεσω:confused:Επισης εχω αποφασισει να μην τησ δωσω ζυμαρικα καθολου εως τον 12ο μηνα.Σας παρακαλω μανουλες πεστε μου γνωμες γιατι την εχω καθυστερησει πολυ με τις τροφεσ.Επισης γλυκο τραχανα χωρισ αυγο δεν εννοειται οτι μπορουμε να φαμε?:confused:

Χιλια συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα :oops:αλλα πραγματικα σας χρειαζομαι

καλησπερα

βασικα ειναι λιγο δυσκολη η εποχη (χειμωνας) για φασολακια κ αρακα φρεσκα(ετσι νομιζω)

εμενα η παιδιατρος μου ειναι λιγο πιο αργη στο να προσθετουμε νεα πραγματα...σπανακι κ ντοματα τωρα θα βαλω(11,5 μηνων)γιατι θεωρει οτι πεφτει βαρυα..τραχανα 10 μηνων ξεκινησαμε κ συσαμακι οπως κ το ψαρι...το πρασσο ειναι δυνατο ξεκινα με λιγο φρεσκο κρεμμυδακι...ζυμαρικα μετα το χρονο λενε...απλα δεν πρεπει να βιαζεσαι να της τα φορτωσεις ολα...ολες τις νεες γευσεις θα τις μαθει μετο καιρο:cool:

γιατο πρωινο βαλε και ζουμακι απο μανταρινι που ειναι εποχης

οσο γιατο απογευματινο και εγω ιδεες παιρνω απο τα κοριτσια στο forum γιατι εγω δινω φαριν λακτε μονο...

να σου ζησει η κουκλα σου!!!!:-P

Και εγώ σκεφτόμουν τη φράουλα -αύριο που θα πάμε θα ρωτήσω το γιατρό- το κυδώνι μου φαίνεται και εμένα σκληρό. Υπομονή μέχρι να ανοίξει ο καιρός να βγουν πιό ενδιαφέροντα φρούτα!

Θα τη δοκιμάσω την αγκινάρα, απορώ πώς δεν την σκέφτηκα, τα ντοματίνια και το σπανάκι τα βράζω κανονικά μέσα στη σούπα απλά τα ντοματίνια τα ξεφλουδίζω πριν του τα δώσω. Όλα τα υπόλοιπα τα δίνω όπως είναι.

Ψάρι μου είπε ο γιατρός να δώσω από τον 8ο αλλά επειδή όταν του έδωσα κρόκο αυγού έβγαλε μία κοκκινήλα στο λαιμό και σταματήσαμε για λίγο είπα να καθυστερήσω και το ψάρι - δική μου πρωτοβουλία:rolleyes:. Όπου να 'ναι θα του δώσω όμως και θα ξαναδοκιμάσω και το αυγουλάκι. Εσείς τρώτε ψάρι;

σορυ γιατην καθυστεριση:wink:

αυγο ακομα δεν τρωμε γιατι εχουμε συνεχεια κοκκινιλες κ μπιμπικακια(ειμαστε πολυ ευαισθητοι-μετο παραμικρο κοκκινιζει)και δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν τον πειραζει..οσο για ψαρι τρωμε κ τρελαινομαστε:o απλα να θελει προσοχη με το ξεκοκαλισμα...

Μου είπε η παιδίατρος να βαλω το γνωστό τριο από λαχανικά.. δεν της άρεσε καθόλου!! τις προάλλες η μαμά μου την είχε φτιάξει χωρίς κολοκύθι αλλά με λίγο κρεμμύδι και της άρεσε πιο πολύ. είναι 6 μηνών η μπέμπα. εσείς τι λέτε???

Ευχαριστώ κορίτσια!

Μπουρμπούρ δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες για την πρωτεϊνη αλλά κάθε μέρα κρέας;;; και μάλιστα δυο φορές; δεν αρκεί μία την ημέρα;

προς το παρόν έχω δώσει μόνο κοτόπουλο αλλά το έβρασα μαζί με τα λαχανικά. Έπρεπε να το κάνω ξεχωριστά; και τα πολτοποίησα όλα μαζί και έφαγε όλο το πιάτο του άρα και την ποσότητα κρέατος που έπρεπε. Κάνω κάτι λάθος; είναι καλύτερα χωριστά;

Η παιδίατρος στο μεταξύ, μου είπε, κρεμμύδι, ντομάτα, σπανάκι να μην τα βάλω ακόμα... Κι έτσι έχω μείνει στην πατάτα, καρότο, κολοκύθι, πράσο και σήμερα έβαλα και λίγο κουνουπίδι. Μου είπε ότι αυτό είναι οκ:confused: δεν καταλαβαίνω τίποτα...