Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λήψη τροφοβλάστης σε δίδυμα!

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια! Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ και θα ήθελα την εμπειρία σας αν υπάρχει σχετικά με τη λήψη τροφοβλάστης σε δίδυμα.

Είμαι έγκυος σε δίδυμα μετά από φυσιολογική σύλληψη. Έχω ήδη 2 παιδάκια και είμαι 40 ετών.

Η αυχενική διαφάνεια και των δύο εμβρύων βγήκε πολύ καλή. Όμως λόγω ηλικίας λογικά πρέπει να κάνω λήψη τροφοβλάστης αλλά είμαι πολύ αγχωμένη γιατί σε δίδυμη κύηση αυξάνεται λίγο και το ποσοστό αποβολής, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στη διαδικασία αυτή.

Έχει κάνει καμιά σας λήψη τροφοβλάστης σε δίδυμα???

Και αν ναι, πείτε μου σας παρακαλώ τα πάντα σχετικά. Θα με βοηθούσε πολύ!

Διαφημίσεις

Γειά σου κ με το καλό να υποδεχθείς τα νέα μέλη της οικογένειας σου!Έχω κάνει βιοψία τροφοβλάστη σε δίδυμα,αλλά το 2008.Δεν ήταν επίπονη σαν διαδικασία,απλά υπήρχε αυξημένος κίνδυνος αποβολής λόγω της δίδυμης κύησης.Στην περίπτωση μου όλα πήγαν καλά.Το βασικό είναι να βρεις καλό γιατρό.Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!Ψάξε πολύ το θέμα του γιατρού!

tBwt.png

Γειά σου κ με το καλό να υποδεχθείς τα νέα μέλη της οικογένειας σου!Έχω κάνει βιοψία τροφοβλάστη σε δίδυμα,αλλά το 2008.Δεν ήταν επίπονη σαν διαδικασία,απλά υπήρχε αυξημένος κίνδυνος αποβολής λόγω της δίδυμης κύησης.Στην περίπτωση μου όλα πήγαν καλά.Το βασικό είναι να βρεις καλό γιατρό.Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!Ψάξε πολύ το θέμα του γιατρού![/quote

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Η λήψη θα γίνει σε πολύ καλό γιατρό - θεωρείται ίσως ο καλύτερος στη Θεσσαλονίκη ( Απόστολος Αθανασιάδης) και τυχαίνει να τον γνωρίζουμε και οικογενειακώς. Παρόλα αυτά ανησυχώ πολύ και θα προτιμούσα την αμνιοπαρακέντηση που έχει μικρότερο κίνδυνο.

Μου είπε ο συγκεκριμένοις γιατρός οτι το ποσοστό αποβολής στην αμνιοπαρακέντηση είναι 0,5% και στη τροφοβλάστη 0,7% αλλά σε δίδυμα ανεβαίνει στο 1%. Οκ, δεν το θεωρώ υπερβολικό, αλλά στο ιντερνετ διαβάζω και για ποσοστά 2-3%!!! Αυτό πραγματικά με τρομάζει γιατί τα μωρά τα θέλω κι ας έχω ήδη δύο - δεν παίζει ρόλο!

Θυμάσαι τι ποσοστό αποβολής σου δώσανε όταν έκανες τη λήψη στα διδυμάκια σου??

Πάντως να τα χαίρεσαι και να είναι πάντα καλά!

Θυμάσαι τι ποσοστό αποβολής σου δώσανε όταν έκανες τη λήψη στα διδυμάκια σου??

Πάντως να τα χαίρεσαι και να είναι πάντα καλά!

Νομίζω 1%,αλλά θα το κοιτάξω κ θα σου στείλω μνμ.Πάντως η τροφοβλάστη έχει κ τα θετικά της,ειδικά στις δίδυμες κυήσεις,καθώς αν (χτύπα ξύλο!!!)ένα από τα 2 έμβρυα έχει κάποιο πρόβλημα είναι ασφαλέστερη η παρέμβαση για το άλλο επειδή γίνεται σχετικά νωρίς.Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά κ τα μωράκια σου να είναι υγιέστατα!!!

tBwt.png