Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχασα το βιβλιάριο υγείας του παιδιού μάλλον .... ΤΩΡΑ ????

Recommended Posts

Κορίτσια το ξέρω ότι αυτό το θέμα είναι λίγο άσχετο για εδώ αλλά δεν ήξερα και που αλλού ταιριάζει !!!!

Από χτες πάω να τρελλαθώ...έχω χάσει την ηρεμία μου και τον ύπνο μου !!!

Δεν μπορώ να βρώ το βιβλιάριο του παιδιού πουθενά.

Είμαι σίγουρη ότι είναι κάπου στο σπίτι ... αλλά δεν το βρίσκω πουθενά !!!

Αν και θα συνεχίσω να ψάχνω....τι γίνεται άραγε αν πραγματικά το έχω χάσει; Είχε καμμία σας αυτή την τρομακτική εμπειρία;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

μιας φιλης μου που της το εκλεψαν(το ειχε παντα μεσα στην τσαντα της)της εβγαλε ο παιδιατρος αλλο,απλα ηταν ελλιπεις γιατι δεν θυμοταν τα παντα ο παιδιατρος κ το παιδι της ηταν 6χρονων.

Ε ναι μωρε θα βγαζουν αλλο απλα και εσυ σημειωσε καπου τις βασικες πληροφοριες που θυμασαι και ρωτα τον παιδιατρο σας!Δεν ειναι και τοσο τραγικο.Τα εμβολια που κανατε θα θυμηθειτε μαζι με το γιατρο!Στην ουσια τα εμβολια ειναι το σημαντικο.Ασε που αποκλειεται να το εχασες καπου το εβαλες και δεν το θυμασαι...αλλα δεν ειναι και η συντελεια του κοσμου!

Μπορεί να σου βρει ο παιδίατρος ή να προμηθευτείς ένα καινούργιο από το μαιευτήριο που γέννησες και να στο συμπληρώσει ο παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί. Ακόμα και αν δεν θυμάσαι τα εμβόλια που έχετε κάνει, μπορεί το παιδί να κάνει μία εξέταση αίματος για έλεγχο αντισωμάτων και από τα αποτελέσματα θα φανούν πια εμβόλια έχει κάνει. Είναι λίγο ταλαιπωρία, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο για να ανησυχείς. Επίσης καλό θα ήταν για όλους μας να έχουμε μία φωτοτυπία του βιβλιαρίου γιατί δεν είναι και τόσο απίθανο να το χάσουμε κάποια μέρα. Ετσι αποφεύγουμε την ταλαιπωρία.

Μην τρομοκρατείσαι και μην αγχώνεσαι... κοίτα ξανά προσεκτικά και ήρεμα και θα το βρεις....

Το θέμα όμως είναι μια καλή αφορμή για όλες μας και για να προνοήσουμε να βγάλουμε φωτοτυπία τουλάχιστον τη σελίδα με τα εμβόλια...

Διαφημίσεις

Να βγηκε και κατι θετικο απο την υποθεση!Οντως χρησιμο!

Αν μη τι άλλο ναι !!!!

Τακτικές φωτοτυπίες του βιβλιαρίου για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο !!!

Όσο για μένα....είναι καλό να ξέρω ότι ακόμα και αν το έχασαυπάρχει κάποια λύση.

Αλλά θα συνεχίσω να ψάχνω προς το παρόν

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Τωρα θα σε βοηθησουμε να το βρεις!!!

Μηπως αλλαξες τσαντα την τελευταια φορα που πηγατε στο γιατρο και εμεινε εκει??

Μηπως ειναι στην τσαντα-αλλαξιερα του παιδιου???

Μηπως ειναι στον συρταρι κατω απο τον καθρεφτι????

Μηπως, μηπωωωωςςς???

Είσαι σίγουρη ότι το πήρες απ τον γιατρό? μήπως το έχει αυτός εκεί και περιμένει την επόμενη φορά που θα πας να στο δώσει?

Είναι πιθανό να μη σε πάρει τηλέφωνο αυτός, να ξεχάστηκε...

Κάνε πρώτα ένα τηλεφώνημα σε αυτόν και εν συνεχεία αν δεν το έχει αυτός, προσπάθησε να αναπαραστήσεις τις κινήσεις σου την τελευταία φορά που γύρισες απ τον γιατρό

Το είχες στην τσάντα με τα πράγματα του μωρού? μήπως είναι ακόμα εκεί σε κάποια θήκη?

το είχες στην τσάντα σου? μήπως άλλαξες τσάντα?

προσπάθησε γενικώς να θυμηθείς τι έκανες και καλού κακού...κοίτα μέσα σε κανα ψυγείο καμια κατάψυξη μήπως εντελώς αφηρημένη το έχωσες εκεί

(μου έχει συμβει :oops: οχι με βιβλιάριο του παιδιού αλλά με άλλο άσχετο αντικείμενο)

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον ...

Η κακομοίρα φυλάω όλα τα βιβλιάρια σε ένα συγκεκριμένο χώρο ωραία και τακτοποιημένα. Κάποιο απόγευμα το έβγαλα να δω κάτι και το άφησα στο χώρο κουζίνα-σαλόνι του σπιιτού μου. Κι από τότε έχω μαύρα μεσάνυχτα !!!

Δεν θυμάμαι τίποτα από εκεί και πέρα.

Θα μου πεις ... μέσα στο σπίτι σου είναι !!!

Έλα όμως που έψαξα παντού χτες και δεν βρήκα τίποτα !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Μηπως συμμαζεψε καποιος και το παραχωσε καπου?Ο αντρας σου ας πουμε(αστειο ηταν αυτο-μακαρι να συμμαζευει βεβαια)!!!Μηπως επεσε στα χερια κανενος παιδιου με καταστροφικες συνεπειες???

Μηπως συμμαζεψε καποιος και το παραχωσε καπου?Ο αντρας σου ας πουμε(αστειο ηταν αυτο-μακαρι να συμμαζευει βεβαια)!!!Μηπως επεσε στα χερια κανενος παιδιου με καταστροφικες συνεπειες???

Έλα ντε !!!

Ο άντρας μου (δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση) συμμαζεύει αλλά δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο να σκεφτεί αν το έβαλε κάπου...γιατί είναι σίγουρος ότι δεν το έχει πειράξει (κοινώς δεν το έχει χάσει) αυτός !!! :evil::evil:

kTB4p3.png

N9Mep2.png

• 3 weeks later...

Ρενάτα,

Ναι είμαι εγώ η ομοιοπαθούσα !!!

Βιβλιάριο επίσης εχάθη (λες και άνοιξε η γη και το κατάπιε) και αφού έσκασα από το κακό μου και έψαχνα σαν τρελλή επί 2-3 εβδομάδες, το πήρα απόφαση ότι δεν πρόκειται να το βρω και κίνησα τις διαδικασίες για καινούριο.

Λοιπόν πρέπει να πας στη νομαρχία της περιοχής σου και να πάρεις να καινούριο βιβλιάριο. Μπορείς να πας μόνο με την ταυτότητά σου, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Τώρα, για όλες τις εξετάσεις, μετρήσεις κτλ κτλ που έκαναν στο μωρό όταν γεννήθηκε, το μαιευτήριο κρατά κανονικά αρχείο.

Π.χ. στο ΜΗΤΕΡΑ που γέννησα εγώ, κάνεις μια αίτηση και μετά από 4 μέρες σου δίνουν το πλήρες αρχείο του παιδιού. Τα στοιχεία από αυτό το αρχείο τα αντιγράφει η παιδίατρος στο καινούριο βιβλιάριο.

Τώρα χρειάζεσαι οποωσδήποτε τις ημερομηνίες που πήγες στην παιδίατρο γιατί έτσι θα ξαναγράψετε τα εμβόλια που έχει ήδη κάνει το μωρό και θα υπολογίσετε τις επόμενες δόσεις αυτών.

Εγώ αυτές τις ημερομηνίες τισ βρήκα από το κινητό μου, όπου σημείωνα τα ραντεβού μου με τη γιατρό (ας είναι καλά τα κινητά !!!)

Όσο για τις μετρήσεις του μωρού ... εγώ για καλή μου τύχη μια εβδομάδα πριν χάσω το βιβλιάριο, είχα αρχίσει να φτιάχνω στη μικρή ένα αναμνηστικό λεύκωμα και εκεί είχα αντιγράψει όλα τα βάρη - ύψη που είχε τους προηγούμενους μήνες.

Το μόνο που δεν έχω και δεν θυμάμαι είναι εκείνο το σημείο του βιβλιαρίου που έγραφε η γιατρός τι έκανε η μπουμπού κάθε μήνα, π.χ. γέλασε, κάθισε μόνη της κτλ κτλ

Αλλά τι να κάνουμε !!!!!!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

• 10 months later...

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Γεια σας! Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Έχασα το βιβλιαριο υγείας του παιδιού. Είναι βιβλιάριο Δημοσίου. Διάβασα κάπου ότι αν το χάσεις δεν σου βγάζουν άλλο μέχρι να περάσει η χρονιά. Έχω τρελλαθεί γιατί επείγει να κάνει κάποιες εξετάσεις στο Παίδων. 'Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο ταμείο, για το χρόνο που χρειαστηκε για να δοθεί καινούργιο?

• 6 months later...
:cry:Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!Γέννησα πριν 3 μήνες το τρίτο μου παιδάκι στο ρεα. Έχουμε κάνει το πρώτο εμβόλιο και την άλλη βδομάδα πάμε για το δεύτερο αλλά έχασα το βιβλιάριο υγείας του παίδιου. Τι να κάνω βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 3 months later...

Παιδια, την πατησα και γω.πριν μια εβδομαδα εχασα το βιβλιαριο του μωρου μου. Μου ειπαν απο το μαιευτηριο που γεννησα να κανω μια αιτηση για εκδοση νεου, βασει των αρχειων που ειχαν.Πηγε ο αντρας μου και του ειπαν οτι η νομαρχια δεν τουσ στελνει πια και πωσ θα παρουμε αντιγραφο των εξετασεων του μονο.Και σε οσες γεννουν τωρα τετοιο δινουν. Πηγα εχτες κιολας στη νομαρχια που ανηκω και με μια υπευθυνη δηλωση πηρα αλλο, αλλα του παλιου τυπου. Ρωτησα για τα καινουργια και ειπε η υπαλληλος πωσ δεν ξερει κανεις ποτε θα ξαναεκδωθουν.

• 2 months later...

καλησπερα!!!

γεννησα στις 12/08 στο λητω. μου εδωσαν αντιγραφο και μου ειπαν να παω στην νομαρχια για βιβλιαριο. μεχρι στιγμης η νομαρχια καλλιθεας δεν εχει φερει και μια γνωστη μου που ρωτησε και νομαρχια πειραια παλι τιποτα.....

JssYp2.png

Αν βγήκε! Δεν λες τίποτα!

Oh I love you people!

ΒΓΗΚΕ ΒΓΗΚΕ!! μπράβο σας κορίτσια....!!!

(yogini το ίδιο με εσένα σκέφτηκα όταν το διάβασα;):))

• 6 months later...

Καλησπέρα μανουλες! Εδώ και λίγες μέρες ( και μετά απο ατελείωτο ψάξιμο) συνειδητοποίησα πως εχω χάσει το βιβλιάριο υγείας της κόρης μου! Έχει καμία παρόμοια εμπειρία; Τι γίνεται σ΄αυτην την περίπτωση; Ο παιδίατρος μου βγάζει καινούργιο ή πρέπει να πάω σε κάποιο υπουργείο για να πάρω καινούργιο;;;

• 11 months later...

Γεια σας κοριτσια!!!!και εγω εχασα το βιβλιαριο της μεγαλης μου κορης που ειναι 8 ετων και παω να τρελαθω!!!αυτο που μας δινουν στο μαιευτηριο!!!ζω σε νησι,γεννησα στην Αθηνα και δεν ξερω τι να κανω!!!