Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολυκυστικες ωοθηκες

Recommended Posts

κοριτσια σας παρακαλω βοηθηστε με...!!εχω συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων και οι 2 μου ωοθηκες γεματες απο κυστες δεν εχω παρατηρησει ποτε να κανω ωοριξια και θελω να μεινω εγκυος.ο γιατρος μου ειπε να προσπαθησω πρωτα ενα χρονο και βλεπουμε..

Διαφημίσεις

Αγαπητή miriam έχω και εγώ πολυκυστικές ωοθήκες ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να αποκτήσω τον γιο μου που είναι 14 μηνών. Οι περισσότερες κοπέλες έχουν πολυκυστικές ωοθήκες. Δεν είσαι μόνη...

Να φανταστείς ότι δεν είχα ποτέ σταθερό κύκλο. Από 40 ημέρες μέχρι και 2 μήνες. Ο γιατρός δεν μου έδωσε ποτέ αντισυλληπτικά. Το μόνο που πήρα ήταν felicine (φυλικό οξύ), το οποίο με βοήθησε να συλλάβω το παιδί μου.

Βέβαια δεν ξέρω το μέγεθος του προβλήματός σου. Σημαντικό είναι επίσης να μην είσαι υπέρβαρη γιατί στέκεται τροχοπέδη της σύλληψης.

Πολύ παλαιότερα είχα πάρει ελάχιστα αντισυλληπτικά(είχα άλλο γυναικολόγο) τα οποία τα διέκοψα με δική μου ευθύνη.

Μην αγχώνεσαι...Πες στον γιατρό σου να παρακολουθήσει πότε έχεις ωορηξία για να έρθεις σε επαφή. :wink:

Κι εγώ έχω πολυκυστικές και είχα πάει πριν από 4 χρόνια σε έναν γιατρό που μου είπε ότι πολύ δύσκολα θα μείνω έγκυος. Την μέρα που μου τα έλεγε αυτά εγώ ήμουν ήδη 1 βδομάδας έγκυος στον γιο μου! Τον είχα συλλάβει σε 9 μήνες προσπαθειών, χωρίς καμιά θεραπεία...ενώ την κορούλα μου την συνέλαβα μεσα στο εξάμηνο. Οπότε μην άγχεσαι, γιατί όλα είναι δυνατά! Και μην ξεχνάς ότι το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας. Σίγουρα χρειάζεται ένας χρόνος προσπαθειών για να φανεί κάτι, αλλά να είστε χαλαροί! Καλή επιτυχία και αισιοδοξία!:-)

αχ ευχαριστω πολυ κοριτσια!!!μου δωσατε θαρρος!δεν εχω προβλημα με κιλα ειμαι αδυνατη..εχω περιοδο καθε 35-40 μερες και δυστηχως δεν μπορω να χρησιμοποιω ουτε τα τεστ ωοριξιας για να δω τι γινεται γιατι εχω ανεβασμενη την lh λογω κυστεων....οποτε και μου βγαινει συνεχεια θετικο....

Μην ξεχνάμε ότι είναι διαφορετικό το σύνδρομο πολυκυστικών από τις απλές πολυκυστικές...εγώ με σύνδρομο δεν κάνω σχεδόν ποτέ ωορρηξία άρα πλως θα μείνω έγκυος?όσο και να περιμένω δεν....

eY7sp3.png

v2MFp3.png

Διαφημίσεις

μιλ_sof πως καταλαβαινεις οτι δεν κανεις ποτε ωοριξια???εγω το υποθετω γιατι δεν μενω εγκυος.....

Όταν έχει κάποιος συνέχεια αυξημένη την LH απλά δεν παράγονται ωάρια...

eY7sp3.png

v2MFp3.png

Κορίτσια μου η 1η γυναικολόγος είχε πει "Με αυτό το χάλι αποκλείεται να μείνεις έγκυος" ο 2ος είχε πεί "Φυσιολογικά πολύ δύσκολα μόνο με σπερματέγχυση έχεις ελπίδες"

Οπως καταλαβαίνετε ήμουν σαν ανάποδο γαμώτο για 1 χρόνο με όλα αυτά που είχα ακούσει!

Η ενδοκρινολόγος μου με συνέφερε λέγοντας ότι ορμονικά (αφού κάναμε εξετάσεις) δεν είμαι και άσχημα και ο 3ος γυναικολόγος μου είπε απλά οκ είσαι!

Όταν τον ρώτησα αν κάνω ωορρηξία μου είπε απλά "Και που να ξέρω, πάρε τεστ να δείς!" και πόσο δίκιο είχε!

miriam έχει δοκιμάσει να βρείς στο internet τεστάκια με πιο υψηλό όριο LH ???(από αυτά τα χύμα ξέρεις)

Εγώ πάλι όλα αχνά μου έβγαιναν ή καθόλου (παρόλα αυτά έκανα ωορρηξία αλλά μαλλον έπρεπε να πάρω πιο ευαίσθητα τεστ:rolleyes:)

Περίοδο ανα 30-35 μέρες αλλά πάντα είχα;)

Τελικά έμεινα έγκυος όταν ηρέμησα, ξεαγχώθηκα....

NE1r.png

Διαφημίσεις

δεν ηξερα καν για αυτα τα τεστ που μου ειπες!!ξερεις να μου προτεινεις καποια?ειχα παρει απο hometest.gr τεστ..αυτα μου βγαιναν οτι να ναι...σε ευχαριστω πολυ μου δωσες πολυ κουραγιο..!!!!

Γεια σου,

Μην ανησυχείς κ εγώ ακριβώς ίδια κατάσταση με σένα , πολύκυστικεσ, χρόνια αντισυλληπτικά , χωρίς πρόβλημα κιλών, με απουσία περιόδου μεχρι κ 6 μήνες έχω φτάσει αλλά έχω έναν γιο 2 χρόνων κ έγινε η σύλληψη χωρίς προγραμματισμό άρα κ χωρίς άγχος!! Τώρα που θέλω να κάνω το δεύτερο κ δεν ερχεται, μάλλον θα ξεκινήσω θεραπεία με duphaston αρχικά για να έρθει περίοδος κ μετά serpafar για πρόκληση ωορηξισς κ βλέπουμε.

Επίσης ψάχνω έναν καλό γιατρό με ειδίκευση στις πολυκυστικες. Γνωρίζετε κάποιον;

εχω ενα ακομη συμπτωμα που θα ηθελα να ρωτησω αν το εχετε και σεις!με ποναει σε ασχετες μερες του κυκλου ο ενας μου μαστος..μαστολογος μου χε πει οτι ειναι ορμονικη διαταραχη απο τις πολυκυστικες..

• 6 months later...

Καλησπερα σασ !!!!!δεν ειμαι ακομα μητερα αλλα προσπαθω να φτιαξω τον κυκλο μου για να γινω στο μελλον... αρχικα περιοδο για 1η φορα ειδα στα 13 και απο τοτε αρχισε τ μαρτυριο.. υπηρξε καθυστερηση μεχρι και 9 μηνες...ειμαι 20 χρονων και μ διαγνωστηκε συνδρομο πολυκυστικων και κανω θεραπεια με glucophage 850gr. την θεραπεια την κανω σχεδον 2 χρονια αλλα στην αρχη ειχα παρενεργειες και μ ειπε ο γιατρος να τ παιρνω μισο μισο μετα 1 τ βραδυ και στη συνεχεια 2{1 πρωι και ενα βραδυ}.. τ ειχα σταματησει για ενα μηνα σχεδον . τον νοεμβριο 2012 και τ αρχισα ξανα τ δεκεμβριο 1 καθε βραδυ μεχρι τωρα.. το θεμα ειναι πως μου ηρθε περιοδος μαρτιο ,απριλιο και μαιο και μετα τιποτα.ολο τ καλοκαιρι δεν ειδα περιοδο... εαν το αρχισω και το πρωινο χαπι θα ξανα εχω παρενεργειεσ εφοσον ο οργανισμοσ εχει συνηθισει τουλαχιστον 9 μηνες στο glcphage? και αν τ αρχισω τωρα με 2 χαπια την ημερα θα δω αποτελεμστα η να αρχισω ξανα να απογοητευομαι?? με εχει επηρεασει ψυχολογικα αυτο τ προβλημα και νιωθω πως ποτε δεν θα φτιαξω αυτο τ προβλημα...:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(:sad: θα περιμενω με ανυπομονησια την απαντηση σας και την γνώμη σας ...και συγνωμη για το εκτενες κειμενο !

Διαφημίσεις

Να προστεθει αλλη μια χαροκαμμενη στην παρεα σας;;;

Εγω εμαθα οτι εχω πολυκυστικες τον Μαιο....

Ειχα μια ατυχη εγκυμοσυνη το 2012 και μετα την αποξεση ο κυκλος μου εγινε....τετραγωνος!!!!

Απο συμπτωματα ειχα την ασταθη περιοδο και τα ξαφνικα κιλα που εβαλα!!!!

Καναμε και ορμονικο πληρη ελεγχο και ειναι μια χαρα...

Τωρα ειμαι σε θεραπεια με gloucopfage των 850mg 1 μεσημερι και ενα βραδυ!!

Ηδη απο τον Ιουνιο που τα ξεκινησα ειδα διαφορα στον κυκλο μου...Επισης με βοηθησαν να χασω μεχρι τωρα 5 κιλα!!!!

Συνεχιζω και βλεπουμε!!!

tt15f4a9.aspx