Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

28 εβδομάδα και αντιβίωση-μουκοσολβάν-S.O.S.

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

βρίσκομαι στην 28 εβδομάδα και από την Τρίτη άρχισα να έχω τα γνωστά συμπτώματα κρυολογήματος,μέχρι χθες που έβγαζα πράσινα φλέγματα και πήγα σε παθολόγο. Μου έδωσε αντιβίωση την αμοξίλ και το σιρόπι μουκοσολβάν. Αγχώθηκα πολύ όμως όχι για την αντιβίωση αφού γράφει ότι μπορεί να δωθεί σε έγκυες αν το όφελος είναι μεγαλύτερο από τες πιθανές παρανέργειες αλλά για το σιρόπι μουκοσολβάν γιατί γράφει πως διαπερνά τον πλακούντα και δεν πρέπει να δίνεται σε έγκυες. Δεν το πήρα ακόμη αλλά φοβάμαι πως αν δεν το πάρω θα μείνουν φλέγματα και δεν θα περάσει εντελώς και θα τρέχουμε ξανά. Βέβαια ο παθολόγος με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μίλησε με τον γυναικολόγο και πήρε την έγκριση του. Υπάρχει καμιά κοπέλλα που το πήρε και όλα πήγαν καλά; Βοήθεια κορίτσια

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Πάρε το prospan ειναι φυτικό και εντελώς ακίνδυνο,απορώ γιατι δεν σου το έδωσε εξαρχής ...το πήρα σε ανάλογη περίπτωση και ολα καλά.μιζες παίρνουν όλοι απο τα φάρμακα...έλεος πια.

Και το προσπαν γραφει οτι δεν πρεπει να το παιρνουν εγκυες. Γενικοτερα λιγα φαρμακα θα βρεις που λενε οτι ειναι οκ. Παντως και εμενα μια φιλη εγκυος το προσπαν επαιρνε. Αναμεσα στα δυο σιγουρα ειναι καλυτερο γιατι ειναι φυτικο.

κοριτσια οταν πρεπει να παρεις αντιβιωση παιρνεις δεν παιζουμε με αυτα τα πραγματα το ρισκο προφανως ειναι μεγαλυτερο

το amoxil ειναι αντιβιωτικο που δινεται στην εγκυμοσυνη χωρις προβλημα, ε! δεν εισαι και στην αρχη, εδω το δινουν σε νεογεννητα η σε εγκυες που σπανε τα νερα απο νωρις

το μουκοσαλβαν ειναι αποχρεμπτικο και βοηθαει στον βηχα διαλυοντας τις βλεννες και αυτο ειναι στα μπαναλ φαρμακα που δινονται προκειμενου να μην υποφερει η εγκυος η να ρισκαρει με αλλα

προσωπικη μου εμπειρια, απο υπερβολικο βηχα-παραγωγικο βρεθηκα με συσπασεις προωρες στο νοσοκομειο και με τον τραχηλο να εχει κατεβει και αιμα

δεν επαιρνα τιποτα στο νοσοκομειο ετος απο τις συσπασεις καπως επρεπε να σταματησει και ο βηχας το μουκοσολβαν βοηθησε

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά το πήρα και είπα πως για να μου το δώσει κάτι θα ξέρει, εκτός τούτου, ένιωθα βαρετό το στήθος και σκέφτηκα πως αν δεν το πάρω και δεν μου περάσει εντελώς θα ξαναβρεθώ στην ίδια θέση.. και βγάζω πυχτά πρασινοκίτρινα φλέγματα-συνγώμη για την περιγραφή :D

Joan80 έχεις δίκιο όλα τα φάρμακα γράφουν πως δεν πρέπει να δίνονται σε έγκυες, παίρνω χάπι για τις συσπάσεις εδώ και 3 μήνες και γράφει πως μπορεί να προκαλέσει αποβολή πρίν τον 6 μήνα και όταν το είπα του γιατρού μου είπε αφού έχεις πρόβλημα τι πρέπει να κάνω, να το ρισκάρω,εξάλλου το όφελος είναι σάφως μεγαλύτερο από την μικρή πιθανότητα του να συμβεί το οτιδήποτε..

jackrussel ακριβώς γιαυτό τον λόγο τελικά είπα θα το πάρω,για λίγες μέρες τουλάχιστο,αφού είμαι στο σπίτι με συσπάσεις από τον 3 μήνα και παίρνω χάπι,πιθανότατα γιαυτό μου το έδωσε μην πυροδοτήσουμε χειρότερα..

Το μουκοσολβάν δεν προκάλεσε οποιαδήποτε επιπλοκή σε σένα;

Πήγαν όλα καλά με τις συσπάσεις τελικά;

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά το πήρα και είπα πως για να μου το δώσει κάτι θα ξέρει, εκτός τούτου, ένιωθα βαρετό το στήθος και σκέφτηκα πως αν δεν το πάρω και δεν μου περάσει εντελώς θα ξαναβρεθώ στην ίδια θέση.. και βγάζω πυχτά πρασινοκίτρινα φλέγματα-συνγώμη για την περιγραφή :D

Joan80 έχεις δίκιο όλα τα φάρμακα γράφουν πως δεν πρέπει να δίνονται σε έγκυες, παίρνω χάπι για τις συσπάσεις εδώ και 3 μήνες και γράφει πως μπορεί να προκαλέσει αποβολή πρίν τον 6 μήνα και όταν το είπα του γιατρού μου είπε αφού έχεις πρόβλημα τι πρέπει να κάνω, να το ρισκάρω,εξάλλου το όφελος είναι σάφως μεγαλύτερο από την μικρή πιθανότητα του να συμβεί το οτιδήποτε..

jackrussel ακριβώς γιαυτό τον λόγο τελικά είπα θα το πάρω,για λίγες μέρες τουλάχιστο,αφού είμαι στο σπίτι με συσπάσεις από τον 3 μήνα και παίρνω χάπι,πιθανότατα γιαυτό μου το έδωσε μην πυροδοτήσουμε χειρότερα..

Το μουκοσολβάν δεν προκάλεσε οποιαδήποτε επιπλοκή σε σένα;

Πήγαν όλα καλά με τις συσπάσεις τελικά;

καμια επιπλοκη δεν μου προκαλεσε, τελικα γεννησα την 39 εβδομαδα πηγαν ολα καλα, αλλα η εγκυμοσυνη ηταν επεισοδιακη