Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΠΙΛΑΣ & ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα και χρόνια πολλά!

Θα ήθελα τα φώτα σας.

Έχω ένα αγοράκι 3 ετών και 2 μηνών. Την Πρωτοχρονιά κόψαμε την πιπίλα. Εντάξει, έκλαψε, φώναξε, τσίριξε, τώρα μια εβδομάδα μετά το έχει ξεπεράσει, δεν την ζητάει, παρά ελάχιστα όταν έχει νυστάξει ή λίγο πριν τον βάλω για ύπνο. Και την νύχτα κοιμάται σερί. Όλα καλά λοιπόν. Εχθές, πρώτη μέρα στον παιδικό μετά τις γιορτές, οι δασκάλες είπαν στον παππού του που πήγε να τον πάρει το μεσημέρι ότι ο μικρός δεν κοιμήθηκε καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ψιλοφοβόμουν, ότι δηλαδή στον παιδικό θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί χωρίς πιπίλα το μεσημέρι. Στο σπίτι μας κοιμάται μια χαρά, στους παππούδες δυο φορές που έμεινε εκεί μεσημέρι από τότε που την κόψαμε, δεν κοιμήθηκε. Για να μην μακρηγορώ, σήμερα που τον πήγα στον παιδικό μου είπαν οι δασκάλες «δεν ξέρω αν σας είπε χθες ο πατέρας σας, ο μικρός δεν κοιμήθηκε καθόλου, έβαζε τα χέρια στο στόμα και πιπίλαγε το δάχτυλο, εμείς τον παρηγορούσαμε ότι όπου ναʼ ναι θα έρθει η πιπίλα κτλ. Μήπως θα ήταν καλύτερα να του την δώσετε μόνο για τον ύπνο?? Μικρός είναι, θα την κόψει. Από το να βάζει το χέρι στο στόμα…» Τι να κάνω??? Δεν θέλω να πισωγυρίσω γιατί είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αλλά δεν θέλω να δημιουργώ και προβλήματα στο σχολείο. Ή μήπως οι δασκάλες ανησυχούν ότι θα ξεσηκώνει και τα άλλα παιδάκια στον ύπνο και λένε να του την δώσω ξανά για να τον «ξεφορτωθούν»? Μήπως η χρονική περίοδος που διάλεξα να την κόψω είναι λάθος? Μήπως έπρεπε να το κάνω το καλοκαίρι? Είναι σε δημόσιο παιδικό σταθμό, είμαι πολύ ευχαριστημένη, βέβαια από πέρσι μέχρι φέτος μετά από τις μειώσεις σε προσωπικό και μισθούς βλέπω μια «πτώση» στην φροντίδα των μικρών, δεν ασχολούνται όπως παλιά, πχ επειδή ο μικρός δεν έχει κόψει ακόμα την πάνα, αν δεν κάνει κακά του τον τελευταίο καιρό ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. 9-3 με την ίδια πάνα! Φοβερό ε? Και εγώ ντρέπομαι και δεν τους λέω τίποτα! Άλλο φοβερό αυτό ε???:rolleyes: Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Διαφημίσεις

Λάθος τους να μην ενισχύουν την προσπάθεια σου να κόψεις την πιπίλα. Επειδή έχουν περάσει πολλά παιδιά από τα χέρια μου στα οποία και την πιπίλα και την πάνα κόψαμε επιτυχώς θεωρώ ότι μία-δυό μέρες υπόθεση είναι θα γκρινιάξει, θα καταλάβει ότι δεν γίνεται τίποτα (εφόσον όλοι είσαστε σταθεροί) θα το ξεπεράσει. Επίσης απαράδεκτο να λένε ψέμματα στο παιδί ότι έρχεται η πιπίλα ενώ ξέρουν πώς έχει η κατάσταση.

Για την πάνα πάλι τί να πω;; Μήπως φοράτε πάνα βρακάκι και πηγαίνει τσίσα στην τουαλέτα γι'αυτό δεν την αλλάζουν (και πάλι λάθος αλλά..) ή τον αφήνουν βρεγμένο τόσες ώρες; Δεν έχει σημασία αν ο σταθμός είναι δημόσιος ή όχι και αν έχουν δεχθεί μειώσεις κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και πρέπει να γίνονται ειδικά σε ότι αφορά τη φροντίδα μικρών παιδιών.

Πρέπει να κάνεις μία (ήρεμη) συζήτηση μαζί τους να πεις ότι δεν θέλεις να ξαναδώσεις πιπίλα μιά και τα πάτε πολύ καλά και να τους πεις ότι καλό θα ήταν να αλλάζουν την πάνα του παιδιού γιατί είναι θέμα υγιεινής. Να μην ντρέπεσαι δουλειά τους είναι!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ναι, φοράει πάνα βρακάκι αλλά όταν γυρίζει σπίτι είναι "βαρίδι" η πάνα που σημαίνει ότι τα κάνει πάνω του. Δεν θέλω να του δώσω ξανά πιπίλα. Θα το τρενάρω όσο πιο πολύ μπορώ και αν δω ότι επιμένουν θα τους εξηγήσω ευγενικά ότι μάλλον είναι θέμα χρόνου και θα το ξεπεράσει σιγά σιγά. Απλά θυμώνω και με εμένα που αντιδρώ σαν "πρόβατο" και δεν μιλάω!

Συμφωνώ, πρέπει να ενισχύσουν την προσπάθειά σας εφόσον κιόλας τα πάτε πολύ καλά. Δεν γκρινιάζει συνέχεια καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ζητόντας πιπίλα, το πολύ πολύ να μην κοιμηθεί δύο τρείς μέρες. Και τι σημαίνει "έρχεται η πιπίλα" δεν συμφωνώ στο ότι η ψευδαίσθηση παρηγορεί!!! Σε ότι αφορά το μπιμπιλίνο αν γίνεται αραιά και που, οκ, δεν χρειάζεται να πεις κάτι!!! Αν γίνεται καθημερινώς, είναι θέμα υγιεινής. Έτσι κι αλλιώς δεν τους δίνεις 1 φορά το μήνα ένα πακέτο μπιμπιλίνα? Αν δεν το χρεισιμοποιουν καθόλου τι τα κάνουν?

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Σε καταλαβαίνω (κι εγώ έτσι ήμουν πιό παλιά:rolleyes:) αλλά μην αφήσεις να σε τουμπάρουν ούτε στο θέμα της πιπίλας ούτε της πάνας. Εσύ είσαι η μαμά και εσύ ξέρεις τί είναι καλύτερο για το παιδί σου.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Μου δίνετε θάρρος! Είναι πολύ ωραία να μπορείς ν' ακούσεις και την άποψη άλλων ανθρώπων πάνω στα θέματα που μας απασχολούν κατά καιρούς!;)

Μωρέ τους πηγαίνω τα babylino και εγώ απορώ τι τα κάνουν, ο δικός μου πάντως δεν τα φοράει!!!!!!!! Χαλάλι, δεν με πειράζει, ας τα φορέσουν άλλα παιδάκια. Απλά, στεναχωριέμαι, βλέπω μεγάλη διαφορά από πέρσι που με έπαιρναν μόνες τους να μ' ενημερώσουν ότι οι πάνες του μικρού τελειώνουν. Έχουν χαλαρώσει πολυ, δίκιο έχουν και αυτές, δίκιο και εμείς οι μανούλες. Σε φιλώ!

Κι εμεις την Πρωτοχρονια την κοψαμε αλλα ευτυχως εμενα το εχει παρει πολυ καλα (τον ειχα προετοιμασει οτι θα την παρει ο Αγιος Βασιλης και θα την παει σε μωρο και θα του φερει δωρο). Για μια βδομαδα κι εμενα δυσκολευοταν να χαλαρωσει το βραδυ και να κοιμηθει αλλα δεν πειραζει, τωρα συνηθισε και τελειωσε κι αυτο!

Νομιζω ειναι σε πολυ καλη ηλικια να την κοψουν,μεγαλωσαν πια. Για μενα ειναι πιο σημαντικο να κοπει η πιπιλα και ας μην κοιμηθει μερικα μεσημερια. Μην πισωγυρισεις θα ειναι πιο δυσκολο μετα!

Εγω στον παιδικο ημουν καθετη στο θεμα πιπιλα. Αν και δεν την ειχε κοψει ο μεγαλος οταν πηγε δεν την χρησιμοποιουσε εξω απο το σπιτι απο 6μηνων. Γενικα αλλαζοντας περιβαλλον δυσκολευονται να κοιμηθουν. Σιγα σιγα ομως συνηθιζουν.

Για το αλλαγμα τωρα γιατι και εγω τους φορουσα πανα βρακακι μου ειχαν πει οτι δεν τις βολευει γιατι πρεπει να το γδυσουν τελειως (παπουτσια, παντελονι, εσωρουχο) και δεν τους αλλαζαν αν δεν μυριζαν κακα,,,

Όντως είναι μπελαλίδικες οι πάνες-βρακάκια αλλά στη φάση που ξεκινάς το κόψιμο τις πάνας αυτές είναι οι ιδανικές γιατί δίνουν μία αίσθηση ανεξαρτησίας στο παιδί και προστατεύουν ταυτόχρονα. Σίγουρα δεν βολεύουν αλλά αλλίμονο αν στη δουλειά μας κάναμε μόνο όσα μας βόλευαν.

Επειδή δούλευα για χρόνια με παιδιά 2,5-3 ετών πραγματικά θεωρώ απαράδεκτο να μην αλλάζουν τα παιδιά, επειδή είναι μικρά δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν. Εμείς δεν αλλάζαμε τις πάνες βρακάκι μόνο αν ήταν εντελώς στεγνές, μέχρι τότε αλλάζαμε μετά από κάθε διάλλειμα και πριν φύγουν για το σπίτι δηλαδή το λιγότερο 3 την ημέρα (πιό πολλές αν κάνανε κακά).

Ας βάλουν αυτές μία σερβιέτα-βρακάκι και ας την φοράνε βρεγμένη για τόσες ώρες να μας πουν αν θα τους αρέσει.. :shock:

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις