Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πείτε μου την εμπειρία σας...

Recommended Posts

... γιατί έχω αγχωθεί λίγο (έως πάαααααρα πολύ!).

Την Παρασκευή 07/12 ήταν η πρώτη μέρα καθυστέρησης, το Σάββατο 08/12 έκανα τεστ στο σπίτι και ήταν αρνητικό. Επειδή όμως κάπως ένιωθα, πήγα τη Δευτέρα 10/09 και έκανα μια χοριακή που έδειξε (την 4η μέρα καθυστέρησης) 161. Ξαναέκανα σήμερα, Τετάρτη 12/12, και η τιμή ήταν 474. Πήρα το γιατρό μου τηλέφωνο και μου είπε - διστακτικά θα έλεγα - ότι η τιμή φαίνεται να έχει καλή δυναμική (εννοώντας προφανώς ότι η αύξηση της τιμής μέσα σε 2 μέρες είναι καλή). Ωστόσο έχω κάποια πονάκια, όχι περιόδου πλέον, αλλά όχι και πόνοι ακριβώς, σαν φούσκωμα, σαν μια ενόχληση, όχι δυνατή να μην αντέχω, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να προσέχω πώς θα κάτσω, πώς θα σηκωθώ κτλ. Ο γιατρός είπε ότι κανονικά δε θα έπρεπε να έχω πονάκια και μου συνέστησε την επόμενη Τετάρτη να επαναλάβω τη χοριακή και να κάνω υπέρηχο για να το σιγουρέψουμε! Σε αυτό το σημείο του είπα ότι με ανησυχεί πολύ με αυτά που λέει και μου απάντησε ότι γι΄αυτό είναι οι γιατροί, για να πηγαίνει το μυαλό τους στο κακό και ότι συγκεκριμένα είναι βέβαιο ότι υπάρχει εγκυμοσύνη αλλά πρέπει να δούμε αν πάει καλά (δλδ αν υπάρχει εξωμήτριο κτλ).

Είχε καμιά σας ενοχλήσεις από τόσο νωρίς :confused:, δεδομένου ότι εγώ διανύω την τρίτη εβδομάδα από τη σύλληψη (διότι ξέρω ακριβώς πότε έγινε η σύλληψη καθώς λόγω συνεχών επαγγελματικών ταξιδιών τόσο δικά μου όσο και του άντρα μου, ξέρουμε ακριβώς πότε ήρθαμε σε επαφή).

Αγχώθηκα πάρα πολύ και η Τετάρτη μου φαίνεται πολύ μακριά...:cry:

Υ.Γ Καλώς σας βρήκα...!

Διαφημίσεις

... γιατί έχω αγχωθεί λίγο (έως πάαααααρα πολύ!).

Την Παρασκευή 07/12 ήταν η πρώτη μέρα καθυστέρησης, το Σάββατο 08/12 έκανα τεστ στο σπίτι και ήταν αρνητικό. Επειδή όμως κάπως ένιωθα, πήγα τη Δευτέρα 10/09 και έκανα μια χοριακή που έδειξε (την 4η μέρα καθυστέρησης) 161. Ξαναέκανα σήμερα, Τετάρτη 12/12, και η τιμή ήταν 474. Πήρα το γιατρό μου τηλέφωνο και μου είπε - διστακτικά θα έλεγα - ότι η τιμή φαίνεται να έχει καλή δυναμική (εννοώντας προφανώς ότι η αύξηση της τιμής μέσα σε 2 μέρες είναι καλή). Ωστόσο έχω κάποια πονάκια, όχι περιόδου πλέον, αλλά όχι και πόνοι ακριβώς, σαν φούσκωμα, σαν μια ενόχληση, όχι δυνατή να μην αντέχω, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να προσέχω πώς θα κάτσω, πώς θα σηκωθώ κτλ. Ο γιατρός είπε ότι κανονικά δε θα έπρεπε να έχω πονάκια και μου συνέστησε την επόμενη Τετάρτη να επαναλάβω τη χοριακή και να κάνω υπέρηχο για να το σιγουρέψουμε! Σε αυτό το σημείο του είπα ότι με ανησυχεί πολύ με αυτά που λέει και μου απάντησε ότι γι΄αυτό είναι οι γιατροί, για να πηγαίνει το μυαλό τους στο κακό και ότι συγκεκριμένα είναι βέβαιο ότι υπάρχει εγκυμοσύνη αλλά πρέπει να δούμε αν πάει καλά (δλδ αν υπάρχει εξωμήτριο κτλ).

Είχε καμιά σας ενοχλήσεις από τόσο νωρίς :confused:, δεδομένου ότι εγώ διανύω την τρίτη εβδομάδα από τη σύλληψη (διότι ξέρω ακριβώς πότε έγινε η σύλληψη καθώς λόγω συνεχών επαγγελματικών ταξιδιών τόσο δικά μου όσο και του άντρα μου, ξέρουμε ακριβώς πότε ήρθαμε σε επαφή).

Αγχώθηκα πάρα πολύ και η Τετάρτη μου φαίνεται πολύ μακριά...:cry:

Υ.Γ Καλώς σας βρήκα...!

Καταρχάς συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου! Κι εγώ είχα αυτά τα ποναλάκια που περιγράφεις και μάλιστα κάμποσες μέρες πριν κάνω το τεστ! Ο γιατρός μου τότε μου είχε πει ότι είναι απολύτως φυσιολογικά και ούτε καν με έβαλε να κάνω δεύτερη χοριακή, αλλά μου έκλεισε ραντεβού για υπέρηχο μία εβδομάδα μετά. Εντάξει, δε λέω, καλό είναι να σκέφτονται όλα τα ενδεχόμενα, γιατροί είναι, αλλά όχι και να σε ανησυχεί προκαταβολικά με μια ένδειξη που από όσο γνωρίζω εμφανίζουν οι περισσότερες κοπέλες στην αρχή!

8hwQp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ Ρία μου, εύχομαι και σε εσένα να πάνε όλα καλά!

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν πονάω, δε ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με τη ξεκούραση και αργότερα να ξαναπονέσω. Προς το παρόν νιώθω απλά ότι κάτι συμβαίνει στην κοιλιά μου, σήμερα θα δω τον γιατρό και θα του πω να ξανακάνω χοριακή αύριο (θα με βρίσει, είμαι σίγουρη, θα είναι η τρίτη χοριακή σε μια εβδομάδα) για να σιγουρευτώ ότι πάνε όλα καλά!

Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι όπου και να διαβάσω - ακόμα και σε αμερικάνικα forums - όλες λένε ότι πονούσαν στην αρχή και παρόλα αυτά στον δικό μου γιατρού τού φάνηκε περίεργο...

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!!! Σου εύχομαι να την απολαύσεις μέχρι το τέλος!!! Η χοριακή σου είναι πολύ καλή και αυξάνεται, άρα όλα καλά! Όσο για την αντίδραση του γιατρού σου, καταλαβαίνω ότι σε στεναχωρεί και σε τρομάζει, αλλά μερικοί γιατροί είναι πολύ διστακτικοί στην αρχή! Για τους πόνους που λες, εγώ πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα με φρικτούς πόνους στην ωοθήκη απ' όπου έγινε η ωορηξία και ήμουν σίγουρη ότι είναι εξωμήτριο, μέχρι που έφαγα ένα ακτινίδιο και κατάλαβα ότι ήταν το έντερο!!!! Ξέρω ότι είναι δύσκολη η αναμονή μέχρι τον υπέρηχο, αλλά αν ψάχνεις τι μπορεί να πάει στραβά μάλλον θα τρελαθείς!!! Σου εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!!

Καλημέρα Αστρινή.'Οπως φαίνεται απο τη χοριακή σου είναι καλά τα νέα!!!όσο για την ακρίβεια των τεστ εγκυμοσύνης που κάνουμε στο σπίτι...εντάξει κάνα λαθάκι το κάνουνε που κ που....

Πονάκια ,κράμπες χαμηλά στην κοιλιά είχα και έγω πρίν την καθυστέρηση.Οι πόνοι είναι φυσιολογικοί λόγω του ότι γίνεται εμφύτευση του ''σπόρου'' στη μήτρα.Ένιωθα οτι έχω ροή αλλα τίποτα!!επίσης είχα και πόνους στη μέση και δέκατα.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα,αλλά μη μου αγχώνεσαι....:wink:Περιμένουμε να μας μεταφέρεις επισήμως τα καλά σου νέα!!!!!

Διαφημίσεις

εννοειται οτι θα εχεις πονακια!σουβλιες τσιμπιες κραμπες φουσκωματα πονοι περιοδου!ολα αυτα ειναι τις εγκυμοσυνης!το πρωτο πραγμα που κοιταει ο γιατρος ειναι να δει αν ειναι μεσα στη μητρα σε ολες το κανει δεν σημαινει οτι σε σενα ειναι εξωμητριο!

Σήμερα πήγα από ΄κει και μου έγραψε να κάνω κολπικό υπέρηχο και χοριακή. Μου είπε ότι θα ήταν ευχαριστημένος αν η τιμή της χοριακής θα είχε απλά διπλασιαστεί αλλά σε ΄μενα, ευτυχώς, είχε τριπλασιαστεί. Αλλά για κάποιο λόγο επιμένει να λέει "όταν σιγουρέψουμε την εγκυμοσύνη" κι ότι γίνονται πολλά και το έμβρυο χάνεται.

Μου είπε να μην κάνω βαριές δουλειές, τι να προσέχω στη διατροφή μου, αποχή από το sex μέχρι να μου πει και την Τετάρτη θα με ξαναδει κι αν όλα είναι οκ με υπέρηχους κτλ θα μου δώσει και άλλες εξετάσεις.

Το βλέπω, θα περάσω τρελό άγχος μέχρι την Τετάρτη...:(

Έχει δίκιο ο γιατρός σου ότι πολλά συμβαίνουν το πρώτο τρίμηνο και ειδικά τις πρώτες εβδομάδες είναι αρκετά διστακτικοί! Καλό είναι να προσέχεις τις κινήσεις σου (δουλειές, επαφές κλπ.), να τρως καλά, να παίρνεις φυλλικό οξύ και να κάνεις υπομονή να περάσει το πρώτο τρίμηνο! Με τον κολπικό υπέρηχο θα επιβεβαιώσεις ότι είναι ενδομήτρια η κύηση και μετά απλώς θα πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου και να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!!

Εγω είχα πόνους περιόδου σαν να περίμενα κανονικά περίοδο...σκέψου οτι επειδή είχε τύχει να έχω ξανά καθυστέρηση 5 μέρες και να έρθει κανονικά περίοδος άφησα να περάσουν 10 μέρες απο την καθυστέρηση και έκανα χοριακή!Πού και που ένιωθα σαν κάψιμο κιόλας...

Όταν ρώτησα τον γιατρό μου μου είπε οτι ΟΣΟ ΔΕΝ βλέπω αίμα έστω και λίγο είναι φυσιολογικό!!

Επίσης την ημέρα που η σπορού μου κατσικώθηκε για τα καλά στη μήτρα,δηλαδή την ημέρα εμφύτευσης (ακριβώς 1 ημέρα μετά την προκαθορισμένη περιόδου) είχα αιματάκι όπως τα "τελειώματα" της περιόδου...

Με το καλό!!!Συγχαρητήρια!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Ρε κορίτσια, είχα κλείσει ραντεβού για νύχια πριν να μάθω ότι είμαι έγκυος. Μάλιστα, λόγω εορτών κι επειδή θα λείπω μέρες είχα βάλει να κάνω ημιμόνιμο. Είχα ρωτήσει το γιατρό κ μου είχε πει να τα βάφω κανονικά, αλλά ξέχασα να του πω ότι είναι ημιμόνιμο και, φυσικά, ντρέπομαι να πάρω να τον ρωτήσω αυτό!:P

Ξέρει καμιά σας κάτι σχετικό??

Ρε κορίτσια, είχα κλείσει ραντεβού για νύχια πριν να μάθω ότι είμαι έγκυος. Μάλιστα, λόγω εορτών κι επειδή θα λείπω μέρες είχα βάλει να κάνω ημιμόνιμο. Είχα ρωτήσει το γιατρό κ μου είχε πει να τα βάφω κανονικά, αλλά ξέχασα να του πω ότι είναι ημιμόνιμο και, φυσικά, ντρέπομαι να πάρω να τον ρωτήσω αυτό!:P

Καλημερα Αστρινή!Σου ευχομαι να χεις μια καλη εγκυμοσυνη!

Να σου αναφερω και γω με τη σειρα μου,πως στην αρχη της εγκυμοσυνης μου ειχα πονους χαμηλα στη κοιλια!Πονοι οι οποιοι ειναι φυσιολογικοι,καθως γινετε η εμφυτευση του γονιμοποιημενου ωαριου στη μητρα σου!

Θα διαπιστωσεις πως τετοιους πονους ενδεχεται να εχεις και στην πορεια της εγκυμοσυνης λογω διατασης της μητρας!

Οι χοριακες σου ειναι καλες!Κυριως απο τη στιγμη που διπλασιαζονται!

Οσον αφορα τα νυχια,η δικη μου αποψη ειναι να το αναβαλλεις!Προκειτε για χημικες ουσιες!Εγω ουτε με απλη οζα δε βαφω τα νυχια μου!Παντα ομως μιλαω προσωπικα!!

Ολα να πανε καλα κοπελα μου!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Αν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει ο γιατρός για το ημιμόνιμο μανικιούρ γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς μόνο εκέινον.

Συμφωνώ πάντως με τη Μαρία_thess .Εκτός του οτι τα χέρια σου πρέπει να τα προσέχεις γιατί όλα τα χημικά που έρχονται σε επαφή με αυτά εισχωρούν στον οργανισμό σου,είναι επίσης κακό να εισπνέεις τις μυρωδιές από όλα αυτά τα προίοντα (βερνίκι νυχιών,βαφές μαλλιών κλπ).Τουλάχιστον για το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.