Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

το κοριτσάκι μου είναι 10 μηνών και ψάχνω για βρεφονηπιακό σταθμό στη Νεάπολη Νίκαιας ή στον Κορυδαλλό ή κάπου κοντά σε εμένα. Υπάρχει κάποιος που να πηγαίνει τώρα το παιδάκι του σε βρεφονηπιακό σταθμό κοντά σε εμένα και να είναι ευχαριστημένος? Πήγα σε τρεις σταθμούς και δεν ενθουσιάστηκα. Παλιά κτήρια και λίγες δασκάλες με πολλά παιδιά. Θέλω τη βοήθειά σας.....

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Γεια σου ANG_ AIV Είμαι και εγώ καινούργια μαμά στο forum και ψάχνω παιδικό σταθμό για την κορούλα μου. Εσύ βρήκες τελικά κάτι αξιόλογο που ν' άξιζε. Περιμένω με αγωνία απάντηση.

εγώ πηγαίνω τον μικρο μου από Σεπτέμβρη που ήταν 20 μηνών στην Πλαστελίνη στον Άνω Κορυδαλλό παρόλο που δεν μένουμε στη περιοχή...

αλλά ήταν ο μόνος που μας άρεσε από αυτούς που είδαμε...

ψάξτε στο ανάλογο τόπικ μέσα στο φόρουμ που έχω γράψει εκεί τα σχόλια μου...αλλά και στο site τους, και στη σελίδα τους στο facebook που έχει

φωτογραφίες από καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών...

Είμαι υπερ-ευχαριστημένη. Το μόνο αρνητικό είναι οι συχνές ιώσεις....

αλλά αυτό ισχύει παντού...και χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο

αν έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια (φίλων

και συγγενών) ή πηγαίνει σε παιδότοπους έτσι κι αλλιώς κολλάει...

πριν μου τον κράταγαν οι γιαγιάδες αλλά από τότε που ξεκίνησε το σταθμό

έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο

σκέφτομαι να στείλω και τη μπουμπού που περιμένω από Σεπτέμβρη αν

και θα είναι μόλις 5 μηνών...

"κάηκα" μια φορά από τις γιαγιάδες και δεν την ξαναπατάω...

είναι πολύ οργανωμένοι και δίνουν βάση στην εκπαίδευση των παιδιών

στην καθαριότητα τους και βοηθάνε τους γονείς σε πολλά

κόψιμο πιπίλας, πάνας, προβλήματα ύπνου κτλ...

πράγμα που δεν είδα στους άλλους σταθμούς που είχα πάει....

επίσης οι αίθουσες είναι πολύ φωτεινές

ενώ σε κάτι άλλους δεν άντεχα να μείνω εκεί μέσα ούτε λεπτό

ήταν καταθλιπτικές,σκοτεινές και έδιναν την αίσθηση "παρκάρω" το παιδί...

δε ξέρω κάντε μια επίσκεψη και δείτε και μόνες σας

τα κρίτηρια κάθε γονιού διαφέρουν

αν όμως πάτε θα ήθελα τη γνώμη σας

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Καλησπέρα chrimai. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση που μου έκανες. Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ τον σταθμό τον οποίο μου αναφέρεις. Μπήκα και στην σελίδα τους στο Facebook και είδα τους χώρους μέσα, φαίνονται μεγάλες και φωτεινές αλλά δεν είδα αυλή δεν έχει ;

έχει μια πολύ μικρή αυλή στο ισόγειο που είναι και οι τάξεις του νηπιαγωγείου...αλλά μην την φαντάζεσαι όπως σε άλλους παιδικούς σταθμούς...

με επιφύλαξη σου λέω ότι θυμάμαι γιατί την είχαμε δεί φευγαλέα

μοιάζει με ακάλυπτο...δεν είχε γκαζόν ή χλοοτάπητα κάτω

αλλά τα κλασικά πλακάκια σαν αυτά του πεζοδρομίου

ούτε κούνιες και τσουλήθρες ή τραμπάλες που είχα δεί στους άλλους παιδικούς σταθμούς...

μου είπε η υπέυθυνη που μας έκανε την ξενάγηση ότι βγαίνουν σ'αυτην συγκεκριμένες μέρες οι μεγαλύτερες τάξεις (πχ. από 3 και πάνω ή προνήπιο & νηπιαγωγείο)

και παίζουν ομαδικά παιχνίδια ...(πχ μαντηλάκι, περνά περνά η μέλισσα, κτλ) ή ανάλογα

με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μήνα κάνουν ομαδικές δραστηριότητες και παίζουν φυσικά βγάζουν και ανάλογα παιχνίδια όπως στεφάνια, στρώματα και ότι χρειαστεί....αλλά δεν τα αφήνουν έξω να λερωνόνται μετά

(εκείνη τη στιγμη η αυλή ήταν καθαρή αλλά άδεια από παιχνίδια-

μικρή με σκέτο τσιμέντο άντε να χε και καμια πρασινάδα σε καμιά γωνία )

ή βγαίνουν πιο πολύ όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και κάνουν πρόβες για την σχολική γιορτή που ετοιμάζουν με χορούς και τραγούδια

στην αρχή μου φάνηκε κάπως αλλά συγκρίνοντας με τους υπόλοιπους σταθμούς που είχα δεί τελικά κατάλαβα γιατί ακολοθούν αυτό το τρόπο

1) στους περισσότερους που πήγα η αυλή ήταν πάλι στυλ ακάλυπτου αλλά στρωμένη με ένα πράσινο χαλί τύπου γκαζόν που ήταν μες τη βρώμα...είχε και πεταμένα ξερά φύλλα κάτω...και παιχνίδια πολύ επικίνδυνα.. κάτι τραμπαλες

που κάθονται 2-3 μαζί και μικρές τσουλήθρες που όταν βγάζεις τα παιδιά έξω σίγουρα θέλει μια δασκάλα κάθε παιδί από πάνω του για να μην χτυπήσει

2) στους σταθμούς που είχαν ατού την μεγάλη ωραία αυλή μου είπαν ότι τα βγάζουν μόνο όταν έχει καλό καιρό και όχι κρύο...συνήθως από Απρίλη και μετά ή αρχές Σεπτέμβρη (δηλαδή τον υπολοιπο καιρό τα παιδιά μένουν μέσα)

3) τα βρεφικά και μεταβρεφικά τμήματα δεν τα έβγαζε στην αυλή κανένας σταθμός από αυτούς που είδα εγώ...γιατί λέει είναι επικίνδυνο σ'αυτή την ηλικία....και είναι δύσκολο να έχουν μια δασκάλα σε κάθε παιδάκι να τα προσέχει...οπότε όταν πήγα εγώ επείδη θα ήταν 20 μηνών ο μικρός δεν πολυ ασχολήθηκα με την αυλή....

4) στους υπόλοιπους σταθμούς χρησιμοποιούν την αυλή κυρίως για να γεμίσουν τις ώρες των παιδιών και να τα ξεθεώσουν τρέχοντας γύρω γύρω και ανεβοκατεβαίνοντας στις τσουλήθρες - στην πλαστελίνη δεν τους ενδιαφέρει αυτό...δεν είναι παιδότοπος εδώ μου λέει η υπεύθυνη ούτε παιδική χαρά...γεμίζουμε τις ώρες των παιδιών με χορό και ομαδικό παιχνίδι

όχι να τρέχουν γύρω γύρω για να περνάει η ώρα....στις κούνιες και στους παιδότοπους μπορείτε να τους πάτε εσείς το σ/κ που δεν δουλεύετε μου είπε

γενικά

αν ψάχνεις οπωσδήποτε αυλή στην πλαστελίνη δε θα βρείς!

έχουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και κυρίως προτιμούν τις δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες....(δες τις φώτο στη σελίδα τους ή στο facebook

για να καταλάβεις τι εννοώ)

επίσης από 3ων και πάνω τα πάνε πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις....

κάτω από 3ων οργανώνουν μια φορά το μήνα κουκλοθέατρο και καραγκιόζη μέσα στο σχολείο για όλα τα παιδάκια...έρχεται δηλαδή θεατρική ομάδα μέσα στο σχολείο...

Διαφημίσεις

Εγώ δεν συμφωνώ με το σκεπτικό της υπεύθυνης. Ένα παιδί πρέπει να χαίρετε την ηλικία του γι' αυτό και λέγετε παιδί. Και όταν βρίσκεται σ' ένα χώρο κάποιες ώρες για μένα πρέπει να υπάρχει αυλή για να μπορεί να τρέξει ,να λερωθεί να εκτονωθεί, ώστε να πηγαίνει ευχάριστα και όχι να έχει ένα πιεσμένο πρόγραμμα.

Δηλ. να γυρνάει στο σπίτι του ευχαριστημένο και γεμάτο.

Συμφωνώ στην μάθηση κάποιον πραγμάτων όχι στην πίεση. Δηλ. στο δημοτικό και στα υπόλοιπα σχολικά χρόνια τι θα γίνει; Βέβαια ο κάθε γονιός έχει το δικό του σκεπτικό για το πόσο ξένοιαστα θα χαρεί την παιδική του ηλικία .ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

εννοείται κι εγώ συμφωνώ

αλλά αυτό είναι κάτι που μπορώ πιο εύκολα να του το προσφέρω εγώ

μόλις γυρίζει πάει στις κούνιες με τη γιαγιά του που τον κρατάει μέχρι να έρθω τώρα βέβαια αν ο καιρός δεν είναι καλός ή είναι ψιλοκρυωμένος

δε θα παέι αλλά αυτό ισχυεί και για την αυλή του παιδικού σταθμού

εξάλλου κάθε σ/κ είμαστε σε παιδότοπο...η κάποιο εμπορικό τύπου

με ανάλογες δραστηριότητες ή αν έχει καλό καιρό σίγουρα φεύγουμε

για το εξοχικό εκτός Αθήνας (τώρα βέβαια πάω προς γέννα οπότε δεν πολυμετακινούμαστε)

χώρια που και στο σπίτι δεν αφήνει τίποτα όρθιο

σκέτος ταρζάν

το να μην έχει παιδική χαρά ο σταθμός δε σημαίνει ότι δεν τρέχει

και δεν εκτονώνεται

κάθε μέρα τραγουδάνε και χορεύουν ή παίζουν θεατρικά παιχνίδια

(αναπαράσταση παραμυθιών, μύθων κτλ)...

δε χρειάζεται να έχει τσουλήθρα και τραμπάλα για να εκτονωθεί

οι οποίες είναι επικίνδυνες και ψιλοδιαλυμένες λόγω πολυχρονης χρήσης

(απ'αυτές που είδα εγώ)

εγώ έψαχνα ένα σταθμό που να του προσφέρει κάτι που δεν μπορώ εγώ

δηλαδή ομαδικό παιχνίδι....και επαφή με άλλα παιδάκια μέσα από

ομαδικές δραστηριότητες

τα υπόλοιπα τα ξανακάνουμε και στο σπίτι μόλις έρχομαι

ζωγραφίζουμε, παίζουμε με πλαστελίνη, κάνουμε κολλάζ, του διαβάζω παραμύθια, μαθαίνουμε λέξεις, παίζουμε τουβλάκια, αυτοκινητάκια, playmobil

φτιάχνουμε παζλ, αλλά είμαστε οι 2 μας....

δεν ήθελα σταθμό στύλ παιδότοπου γι αυτό διάλεξα αυτόν

αν θέλεις οπωσδήποτε αυλή μην πας να τον δείς γιατί δεν έχει

αν θέλεις κάτι εναλλάκτικο πήγαινε

γεια σας κι από εμένα,

εγώ πήγαινα το γιο μου 3 χρόνια στο Παραμυθένιο Σπίτι στον Κορυδαλλό, είναι μικρό σχολειάκι και δεν έχει παααααρα πολλά παιδιά (επομένως δεν αρρώσταινανε συνέχεια) και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. η ιδιοκτήτρια πολύ καλή, το ίδιο και οι κοπέλες που προσέχουν τα παιδάκια και ο κύριος και η συνοδός του σχολικου. δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο σαν σχολείο, ουσιαστικά είναι ένα παλιό σπίτι με αυλή πίσω αλλά το παιδί πηγαινοερχόταν κάθε μέρα καθαρό, περνούσε καλά, αγαπούσε τις δασκάλες και έγινε πολύ κοινωνικό.

το είχα προτείνει και σε μια άλλη φίλη και έμεινε κι εκείνη πολύ ευχαριστημένη.

Και εγώ θέλω η μικρούλα μου να έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια γι' αυτό το λόγο και θέλω να πάει από τώρα παιδικό. Πιστεύω ότι θα την βοηθήσει να γίνει πιο ανεξάρτητη να μάθει να μοιράζετε και βασικό για μένα να ξεκολλήσει λίγο από πάνω μου. Γιατί και εγώ ασχολούμαι πολλές ώρες μαζί της. Και αυτό μάλλον φαίνεται από τις ώρες που απαντάω στα μηνύματα γιατί στις 8.30 περίπου πέφτει για ύπνο. Όμως πιστεύω ότι κι' άλλοι παιδικοί κάνουν ομαδικά παιχνίδια, ομαδικές δραστηριότητες, τραγούδια κ.λ.π. Απλά δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι το μωρό μου θα βρίσκεται Χειμώνα Καλοκαίρι κλεισμένο σε μια αίθουσα ότι δραστηριότητες και να κάνουν αυτό το νιώθω φυλακή και να το πάω κάπου που θα νιώθω ότι το φυλάκισα ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ. Γιατί ποσό μπορεί ένα παιδάκι να εκτονωθεί μέσα σε μια αίθουσα άρα έρχεσαι στα λόγια μου. Μόνη σου μου είπες ότι όταν γύρνα στο σπίτι είναι σκέτος Ταρζάν άρα δεν εκτονώνεται όσο νομίζεις εσύ. Όσο για τις κούνιες όσο επικίνδυνες και μεταχειρισμένες θεωρείς ότι είναι σ' ένα παιδικό το ίδιο επικίνδυνες και μεταχειρισμένες είναι και οι κούνιες του Δήμου [ χαλίκια- μεγαλύτερα παιδιά χωρίς επίβλεψη -σίδερα εκτεθειμένα κ.λ.π] Πάντως χαίρομαι που μιλάω μαζί σου και ανταλλάσσουμε απόψεις. Και σου εύχομαι γρήγορα να έχεις στην αγκαλιά σου το ζουζούνι σου γερό και τυχερό.[ Αλήθεια ξέρεις τι είναι ;]

Κορίτσια αύριο είμαι σε άδεια για 3 ημέρες προς αναζήτηση Παιδικού. Ελπίζω να βρω κάτι καλό εννοείται ότι θα πάω και στο Παραμυθένιο Σπίτι ότι είναι θα σας ενημερώσω.Καλό βράδυ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Είμαι πολύ απογοητευμένη με τους σταθμούς που είδα αυτές τις τρεις μέρες. Γιατί σε όσους πήγα άλλοι σταθμοί δεν είχαν αυλή παρά έναν ακάλυπτο χώρο, κι άλλοι με αίθουσες είτε σκοτεινές , είτε πολύ μικρές. Δεν ξέρω εάν τελικά μπορώ να βρω αυτό που ζητάω για την μικρούλα μου. Αλλά δεν θέλω να απογοητεύομαι θέλω να πιστεύω ότι κάτι καλό πρέπει να υπάρχει δεν μπορεί; Εάν έχω κάτι νεώτερο θα σας ενημερώσω. Το ίδιο ισχύ και για σας.

Καλησπέρα ατίθαση. Εδώ και λίγες μέρες έχω γραφτεί στο forum. Αλλά λόγω φόρτου εργασίας και ακατάστατου ωραρίου σαν δημοσιογράφος μπαίνω αργά στο internet για να παρακολουθώ τα δρώμενα. Βλέπεις έχω και δυο παιδιά ένα γιο στην τρίτη δημοτικού και μια μικρούλα στην πρώτη. Αποφάσισα να απαντήσω γιατί σε είδα προβληματισμένη έχεις δίκιο δεν πρέπει να απογοητεύεσαι αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι να μάθεις να απευθύνεσαι στους σωστούς ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή [αυτό μου το έχει μάθει η δουλειά μου]. Μετά από δική μου έρευνα που είχα κάνει σε σταθμούς τις περιοχής μου και έχοντας κατασταλάξει είδει στην Παρεούλα στον Κορυδαλλό ήρθα να επιβεβαιωθώ και από την Πρόνοια Πειραιά. Ελπίζω να βοήθησα. Καλό βράδυ.

Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως διάβασες είχα επισκευή κάποιους σταθμούς και είχα βγάλει και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα.Το Σάββατο είχα πάει σε ένα παιδικό πάρτι την μικρούλα μου. Εκεί βρήκα δύο γονείς που έτυχε να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Παρεούλας και μου είπαν πόσο πολύ ευχαριστημένη είναι και ότι ο χώρος είναι όπως των θέλω. Πήρα τηλέφωνο και μου έκλεισαν ραντεβού για την Πέμπτη το απόγευμα. Ότι νεότερο έχω θα σε ενημερώσω. Και πάλι σε ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα σήμερα πήγα στον παιδικό. Τι να σας πω. Από που ν'αρχίσω. Είμαι όχι απλά ενθουσιασμένη κάτι παραπάνω, από τον χώρο, από τα χρώματα, από τις αίθουσες, την καθαριότητα, την τεράστια αυλή γεμάτη παιχνίδια προφυλαγμένη με ασφαλή τρόπο από τυχών ατυχήματα. Και το σπουδαιότερο οικογενειακό περιβάλλον. Άσε που από τον παιδότοπο που έχει μέσα η ζουζούνα μου δεν έλεγε να ξεκολλήσει ένα θα σας πω φύγαμε με κλάματα. Φλώρα θέλω να σ' ευχαριστήσω για την ΠΑΡΕΟΥΛΑ είναι πραγματική παρεούλα. Αύριο ξεκινάμε καλή μας αρχή.

• 1 year later...

δεν την βοήθησαν πολύ στην προσαρμογη και μας χρέωσαν για 3ις ημέρες όλο τον μήνα κ την εγγραφή:(:( , δε μας επεστρεψαν καθόλου χρήματα παρόλο που το ζητήσαμε .Τώρα παέι αλλού και είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι . Δε βοήθησαν το παιδί με την προσαρμογή του , το άρπαξαν με το ζόρι για να μπει στο σχολικό.Πήγε μόνο 3ις ημέρες και κράτησαν κ την εγγραφή και το μήνα . Τους ζητήσαμε να μας επιστρέψουν τα χρήματα κ αρνήθηκαν , απογοητεύτηκα ...:(