Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ λίγο Νερό...

Lina28

Recommended Posts

Καλησπέρα. Διάβασα τα θέματα για το νερό, αλλά δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, οπότε αποφάσισα να ανοίξω νέο τόπικ για να σας ρωτήσω το εξής: Σήμερα η μικρούλα μου ήπιε ΟΛΗ μέρα μόνο 30ml νερό. Θα μου πείτε σήμερα έχει δροσιά και μπορεί να μην διψάει, αλλά το ίδιο κάνει τώρα λίγες μέρες. Βασικά κάθε μέρα και λιγότερο. Το Σάββατο πήρα και την παιδίατρο γι'αυτό το θέμα, άλλα μάλλον επειδή δεν τις είπα συγκεκριμένες ποσότητες η απάντηση ήταν: "Αν διψάει το παιδί, θα πιει. Με το ζόρι δεν γίνεται." Ναι αλλά το παιδί τρώει κανονικά όλα τα γευματά του, και νερό σταγόνα !!! Πρέπει κυριολεκτικά να τη ζορίσω αρκετά για να δεχτεί το μουκάλι και να κατεβάσει μερικές γουλιές μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό;;;; Σας έχει τύχει;;;;

cbgep2.png FPV2p2.png

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

Διαφημίσεις

Δεν αναφέρεις πόσο είναι η κορούλα σου, γιατί ανάλογα με την ηλικία πίνουν κ το ανάλογο νερό. Από δική μου εμπειρία πάντως (ο γιος μου είναι στον 7 μήνα) ο μικρός μου στην αρχή δεν έπινε καθόλου νερό. Δεν του άρεσε κ αναγκαζόμουν να του ρίχνω μέσα στο στόμα του με το μπιμπερό μερικές σταγόνες. Στη συνέχεια είδαμε ότι όταν πίναμε εμείς νερό με το ποτήρι ήθελε κ αυτός! Έτσι του δίναμε από το ποτήρι κ έπινε!! Τώρα μια εβδομάδα περίπου πίνει νερό από το μπουκάλι του κ μόνο όταν διψάει. Γενικά η παιδίατρος μας είχε πει να του δίνουμε νερό μετά το φαγητό. Οπότε δε νομίζω πως αν κάποιες μέρες δεν πιει νερό ότι πειράζει. Να σε ανησυχούσε αν δεν έπινε καθόλου.

.png

Εμένα πάλι η μικρή μου που είναι 6 μηνών και 6/30 θέλει να πίνει νερό που μου φαίνεται σχετικά πολύ και φοβάμαι να τις δίνω. Την θηλάζω και τρώει 2 γεύματα (φρούτα-βανίλια), αλλά μόλις δει στο μπιμπερό νερό ζητάει και το βάζει στο στόμα. Τώρα δεν ξέρω της αρέσει η γεύση ή διψάει?? Ανησυχώ μήπως και δεν της φτάνει και ο θηλασμός, δεν ξέρω. Αλλά λογικό μου φαίνεται το άν διψάει θα πιει, δεν νομίζω οτι πρέπει να το ζορίσεις. Εμένα πρώτη φορά ξεκίνησε να πίνει στο ντουζ!!! μόλις της μπήκε νερό στο στόμα έκανε σαν τρελή και γλυφόταν, τι να πώ........

BILLY 2004- BEBOULA 2008

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν. Συγνώμη που δεν ανέφερα την ηλικία της. Είναι 1 έτος και 2 εβδομάδων. Δεν θηλάζει πια και τρώει κανονικότατα 5 γεύματα την ημέρα και ότι τσιμπήσει ενδιάμεσα. Γι'αυτό σας λέω δεν μου φαίνεται φυσιολογικό τόσο λίγο νερό με τόσο πολύ φαγητό. Σήμερα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει πιει μόνο μια γουλιά νερό (ούτε 10ml), και έχει φάει : γάλα, φρουτόκρεμα, μπισκότο, ξανά γάλα, μεσημεριανό......Υπάρχει περίπτωση να ξεδιψάει μόνο με το γάλα;;;;;

cbgep2.png FPV2p2.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν. Συγνώμη που δεν ανέφερα την ηλικία της. Είναι 1 έτος και 2 εβδομάδων. Δεν θηλάζει πια και τρώει κανονικότατα 5 γεύματα την ημέρα και ότι τσιμπήσει ενδιάμεσα. Γι'αυτό σας λέω δεν μου φαίνεται φυσιολογικό τόσο λίγο νερό με τόσο πολύ φαγητό. Σήμερα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει πιει μόνο μια γουλιά νερό (ούτε 10ml), και έχει φάει : γάλα, φρουτόκρεμα, μπισκότο, ξανά γάλα, μεσημεριανό......Υπάρχει περίπτωση να ξεδιψάει μόνο με το γάλα;;;;;

Λινα κι εμενα το μειωσε παρα πολυ απ' τη Δευτερα που επεσε η θερμοκρασια. Ζητημα αν ηπιε 40 μλ ολη μερα. Και χθες τα ιδια εκανε. Ισχυει αυτο που σου ειπε η παιδιατρος σου. Αν διψασει θα πιει...

μην αγχωνεσαι ο γιος μου ειναι τωρα 22 μηνων μεχρι 8 μηνων επινε ελαχιστο νερο εως καθολου ο παιδιατρος μου ειπε να μην ανησυχω γιατι το παιρνει το νερο απο το γαλα κρεμα κτλ αργοτερα επινε ακαταπαυστα πολυ ετσι συνεχιζει εως σημερα

Αμ, πείτε μου έτσι ρε κορίτσια να ηρεμήσω. Ευχαριστώ πολύ. Γιατί διάβαζα κάτι απίστευτες ποσότητες στην ενότητα για το νερό (200ml, 500ml) και είχα αγχωθεί.

By the way, Jean, μιας και σε πέτυχα έχω διαβάσει την ιστορία της εγκυμοσύνης και του τοκετού σου και ήθελα από καιρό να σου πω πόσο σε θαυμάζω για τη δύναμή σου.

cbgep2.png FPV2p2.png