Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπλήρωμα Σιδήρου σε βρεφος 5 μηνων

Recommended Posts

Γεια σας! Ήθελα να ρωτήσω αν δίνεται συμπλήρωμα σιδήρου σε αποκλειστικά θηλαζοντα βρεφη η σε βρεφη με μικτή διατροφή απο την ηλικία των 4 ως 6 μηνων. Με ενδιαφέρει η άποψη σας γιατι ακούω αντικρουόμενες απόψεις απο παιδιατρουs και δεν ξέρω τι να κάνω. Εχω μια μπεμπα 5 μηνων που κανει μικτή διατροφή, περισσότερο θηλασμο όμως απο ότι ξένο γάλα. :confused:

Διαφημίσεις

Εχετε κανει εξετασεις που να αποδεικνιουν οτι χρειαζεται? Απο οτι θυμαμαι απο τις ανηψιες μου εχουν πιει τουλαχιστον μια φορα (αρα συνηθιζεται????). Εδω δεν μας εδωσε ο γιατρος πριν απο τα 3. (Ουτε και πριν ειχαμε κανει εξετασεις ομως)

Οχι δεν έχουμε κανει εξετάσεις αλλα εχω διαβάσει τις οδηγίες απο την αμερικανική παιδιατρικη εταιρία που λένε ότι τα αποκλειστικά θηλαζοντα βρεφη και τα βρεφη με μικτή διατροφή πρέπει να περνούν συμπλήρωμα σιδήρου απο τον 4-6 μήνα για να αποφευχθεί αναίμια. Οταν το είπα στον παιδιατρος της κόρης μου ήταν κάθετος και είπε ότι δεν χρειάζεται κανένα συμπλήρωμα εκτός απο aquasol.

Εμένα ο γιός μου έπαιρνε συμπληρωμα μέχρι και τον 1 χρονο (όπου υποτίθεται οτι καλύπτει πλήρως την ανάγκη σια σίδηρο απο τις στερεες τροφές).

Δεν είχαμε κάνει εξετάσεις.Συμφωνα με την παιδίατρο , αυτη είναι η οδηγία για μωρά που θηλάζουν.

(Εγώ έκανα οτι μου σύστησε η παιδίατρος μου, αν τελικά αυτό ηταν το σωστό..... δεν εχω πειστεί ακόμα.)

QqmLp3.png

Εμενα και οι δυο εκαναν μικτη διατροφη. Ο μεγαλος εχει και στιγμα... Εμας δεν μας εδωσε η παιδιατρος. Παντως γενικα το σιδερο ειναι "βαρυ" και αν δεν υπαρχει λογος γιατι να δωσεις? Τα παιδικα γαλατα ειναι εμπλουτισμενα και εχουν σιδηρο αν διαβασεις και θα περνει και κατι απο αυτα που τρως και περνανε στο γαλα σου.

Διαφημίσεις

Αυτο που εχω καταλάβει πάντως ειναι ότι οι παιδιατροι δεν έχουν μια κοινή γραμμή σχεδόν σε τίποτα! Αυτο κανει τον κάθε γονιό τρομερά ανασφαλή! Θα έλεγε κανεις ότι η ιατρική ειναι βασισμένη σε πολυ απτά στοιχεία και έρευνες αλλα τελικα η ερμηνεία αυτών των ερευνών ειναι καθαρά ατομική υπόθεση!

Οχι δεν έχουμε κανει εξετάσεις αλλα εχω διαβάσει τις οδηγίες απο την αμερικανική παιδιατρικη εταιρία που λένε ότι τα αποκλειστικά θηλαζοντα βρεφη και τα βρεφη με μικτή διατροφή πρέπει να περνούν συμπλήρωμα σιδήρου απο τον 4-6 μήνα για να αποφευχθεί αναίμια. Οταν το είπα στον παιδιατρος της κόρης μου ήταν κάθετος και είπε ότι δεν χρειάζεται κανένα συμπλήρωμα εκτός απο aquasol.
Μας εγραψε στον 4ο αλλα εγω δεν εδωσα.Κι εγω το θεωρω βαρυ(ουτε κι εγω πηρα που επρεπε να παρω).Δεν ξερω αν κανω καλα.Ουτε ακουασολ εδινα το καλοκαιρι,τωρα μπορει να ξεκινησω.

Ευκαιρια να ρωτησω το εξης:υπαρχει καποια εξηγηση που τα παιδακια κανουν αναιμια σε αυτη την ηλικια;Η φυση τι προβλεπει γι αυτο;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

εμενα η παιδιατρος μου ειχε χορηγησει στο 1ο παιδι στον 5ο μηνα αποκλειστικου θηλασμου ομως. Ειχε πει οτι ο αποκλειστικος ΜΘ δεν ειναι πολυ εμπλουτισμενος σε σιδηρο.

Το μωρό μου είναι σχεδόν 8 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, ο γιατρός δεν μου έχει αναφέρει τίποτα για σίδηρο απλά όταν αρχίσαμε σουπίτσες δίνουμε κάθε μέρα κρέας. Για να είμαι ειλικρινής αν δεν κάναμε εξετάσεις που να δείχνουν ότι το παιδί όντως το έχει ανάγκη εγώ και να μου έλεγε να δώσω δεν θα έδινα, τον θεωρώ πολύ βαρύ για ένα μωράκι.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ δεν έχω καταλάβει.... γιατί να δώσουμε συμπλήρωμα σιδήρου έφοσον δεν έχει διαγνωστεί με ιατρικές αιματολογικές εξετάσεις χαμηλό σίδηρο? Εμείς χορηγήσαμε στον μικρό συμπλήρωμα σιδήρου για 3 μήνες αλλά εφόσον έκανε εξετάσεις αίματος και είδε ο παιδίατρος χαμηλό σίδηρο....

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Για τον ιδιο λογο που παιρνεις σιδηρο προληπτικα στην εγκυμοσυνη.Γιατι εχει παρατηρηθει αναιμια σε βρεφη απο 4μηνων εως την επαρκη ληψη των στερεων.

Αυτο που αναρρωτιεμαι ειναι μηπως η φυση εχει προβλεψει και υπαρχει ειδικος λογος που πεφτει ο σιδηρος τοτε;πχ επιπλεον απορροφηση αβεστιου;;;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Για τον ιδιο λογο που παιρνεις σιδηρο προληπτικα στην εγκυμοσυνη.Γιατι εχει παρατηρηθει αναιμια σε βρεφη απο 4μηνων εως την επαρκη ληψη των στερεων.

Αυτο που αναρρωτιεμαι ειναι μηπως η φυση εχει προβλεψει και υπαρχει ειδικος λογος που πεφτει ο σιδηρος τοτε;πχ επιπλεον απορροφηση αβεστιου;;;

OK το καταλαβαίνω αυτό άλλά άλλο το στομάχι μιας τριαντάρας που παίρνει σίδηρο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και άλλο το στομάχι ενός βρέφους.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

εγω εως και 10 μηνων εδινα στα βρεφη σταγονες σιδηρου γιατι είχαν γεννηθει προωρα και ελλιποβαρη.Εξετασεις μου είπε ξανα οταν γινουν 2 ετων

Ποτε κάνουμε τις πρώτες αιματολογικες εξετάσεις στο βρεφος μας? η πρόσληψη σιδήρου σε αυτη την ηλικία των βρεφών δεν ειναι παρά μόνο για προληπτικούς λόγους και όχι γιατι αυτη την στιγμη έχουν απαραίτητα έλλειψη σιδήρου. Αλήθεια όμως ...πως μπορούμε να καταλάβουμε αν το βρεφος έχει έλλειψη σιδήρου χωρίς να κάνουμε εξετάσεις? υπάρχουν κάποιες εξωτερικές ενδείξεις??