Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πονάκι ... τράβηγμα...

Recommended Posts

καλημέρα σας!

ελπίζω να είστε καλά!...

σήμερα τελευταία μέρα της έβδομης εβδομάδας νιώθω στα δεξιά χαμηλά ένα ελαφρύ τράβηγμα για 1-2 δευτερόλεπτα εδώ και αρκετή ώρα... δεν έχει σταματήσει από το πρωί...

είναι κάτι συνήθες;;

ααχ..ελπίζω να σταματήσει, με φοβίζει!...

Διαφημίσεις

Μην ανησυχείς καθόλου...έχεις να φας τραβήγματα...θα έχεις και μικρά πονάκια αργότερα...είναι γιατί μεγαλώνει η μήτρα σου, άρα και μεγαλώνει το μωράκι σου...

αλήθεια;;...τι ανακούφιση!!.. δεν είναι κανά μεγάλος πόνος, απλά τράβηγμα για κανά δευτερόλεπτο... είναι υποφερτό...

αχ...μεγαλώνει;;;;; !!!! τώρα και αν είναι υποφερτό!!!!!

γιούπιιιι !!!

:lol::lol::lol:

Ναί, και εγώ έτσι έλεγα....χιχιχιχι...το θυμάμαι σαν χτές...πονούσα και έλεγα τι ωραία...το μωράκι μου μεγαλώνει...

Να μην ανησυχείς...όλα θα πάνε καλά. Και ειδικά τώρα που θέλει προσοχή προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν χαλαρότερη γίνεται. Είναι πολύ μα πολύ σημαντικό...άκου την παλιά..χχαχαχαχαχχαχα...

Υ,Γ Πλάκα κάνω...μην παρεξηγηθώ κιόλας.

οχι , βρε τι να παρεξηγηθείς!! αλοίμονο!!!...χαρά μου να ακούω την παλιά!!!

εύχομαι να πάνε όλα καλά και σε εσένα...

να τελειώσει και η 12η εβδομάδα μου, να πάρω μία ανάσα...να μπούμε στα πιο σίγουρα...

Διαφημίσεις

Και εγώ έτσι έλεγα.

Στην αρχή περίμενα να φτάσω στην 12 πως και πώς...

Μετά περίμενα να φτάσω στον πέμπτο μήνα για να κάνω τον μεγάλο υπέρηχο β επιπέδου για να βεβαιωθώ ότι το μωρό μου είναι υγιέστατο γιατί είχα ακούσει ουκ ολίγα.

Έπειτα περίμενα να κλείσω τον έβδομο ώστε να έιμαι σίγουρη ότι όποτε και να γεννήσω μετά θα τα καταφέρει το μωρό μου.

Και τώρα που το πολύ που έχω είναι 30 μέρες δεν περνούν με τίποτα...

Λογικό είναι...

Να μην στρεσάρεσαι, να είσαι ήρεμη...ο οργανισμός μας και ειδικά σε εγκυμοσύνη λαμβάνει πολύ αρνητικά το στρές και το άγχος. Να λές ότι όλα θα πάνε καλά, να τρέφεσαι σωστά, να συζητάς με τον σύντροφο σου τα αισθήματα σου, να κάνεις πράγματα να αισθάνεσαι όμορφα, να ξεκουράζεσαι, και να μιλάς στο μωράκι σου...

πριν την εγκυμοσύνη μου δεν ήμουν και στα καλυτερά μου, μιας και δυο μέρες μετά το γάμο μου έχασα τον μπαμπά μου... δεν ήμουν και καλά, αλλά κρατιόμουν...

κάναμε προσπάθειες για το μωρό και μας έκατσε με την τέταρτη... έλεγα ότι με το άγχος και την στεναχώρια μου δεν θα καταφέρω τίποτα... τελικά έπαθα μυκητίαση και δεν πίστευα ότι θα μείνω έγκυος και το ξέχασα για κείνο τον μήνα...και όμως ήταν ο τυχερός μου μήνας!!!!!!!

τώρα πια μετά την στεναχώρια (αν και ακόμα έιναι νωρίς) δεν με αγγίζει τίποτα...ούτε πεθερικά ούτε τίποτα... όταν περνάς κάτι τόσο δύσκολο, μετά αφήνεις τα "μικρούτσικα" στην άκρη...

το προσπαθώ τουλαχιστον...

ναι δημιούργώ μια ήρεμη πάντα ατμόσφαιρά και δεν με νοιάζει κανείς παρά μόνο το ψυχουλάκι μου!!! ναι ναι ήδη του μιλάω και ας μην με ακούει..

τώρα Κέλλυ μου είσαι πολύ πολύ κοντά!!! σε ένα μηνάκι θα το έχεις αγκαλίτσα!!!! είσαι τόσο κοντά σε αυτήν την εικόνα!!! όλα τα όνειρα και οι σκέψεις των τελευταίων μηνών επιτέλους σου χτυπούν δειλά δειλά την πόρτα!

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!

Happy Belly μου, και σε σένα όλα καλά θα πάνε. Να χαμογελάς, και να έχεις πίστη.

Σίγουρα δεν είναι και εύκολη η περίοδος αυτή. 9 μήνες δεν είναι και λίγοι και όλο και κάτι θα συμβαίνει που θα σε αγχώνει.

Αλλά είπαμε χαλαρά...

Και άμα αγχώνεσαι τρώγε καμμιά σοκολατίτσα...χιχιχιιχ...θα νιώθεις καλύτερα...

Μαρία μη μασάς και μην ακούς ο καθένας λεει πολλά τραγουδια εξω απο το χωρό.Προσωπικά ακουω μόνο τις κοπέλες εδω μέσα και το γιατρό .Είναι αλήθεια πως βομβαρδιζόμαστε με διάφορες "σοφίες" απο συγγενεις,φίλους από την άλλη έχουμε το ιντερνετ κοιτάμε πράγματα πως ίσως μας τρομάξουν.Έχεις δίκιο Kelly .Προσωπικά κι εμένα με έχουν τρελάνει πλέον μόνο εδώ μιλάω και στη μάνα μου.Οσο για τα πονάκια κι εγώ έχω ώρες ώρες με ποναει η κοιλιά σαν να είναι να αδιαθετήσω.Επίσης κι εγώ θελω να φτάσω στη 12η βδομάδα για να σταματήσουν να με πρήζουν πως θα αποβαλλω και μπουρδες ΄,μετά θα έχουν αλλα ομως εντάξει θα τρωω σοκοφρέτες τότε δε θα έχω ναυτίες!

Cruelty, θα τα νιώθεις και αυτά...δηλαδή σαν να είναι να αδιαθετήσεις...αλλά μην ανησυχείς είναι απόλυτα φυσιολογικό...

Ξέρεις τι; Και εγώ αυτές τις παραφιλολογίες δεν τις αντέχω...Για αυτό όταν σου λένε κάτι, απλά χαμογέλα και εσύ συνέχισε να κάνεις ότι είναι καλύτερο για σένα και το μωράκι σου. Κορίτσια για να ξέρετε, ο πιο δύσκολος μήνας κύησης είναι ο δεύτερος. Συνήθως, τότε γίνονται δυστυχώς οι περισσότερες αποβολές.

Ο γιατρός μου, μου έχει πεί κάτι πολύ σοφό: Αν μια εγκυμοσύνη είναι να πάει καλά, θα πάει.

Απολαύστε λοιπόν το μεγαλύτερο θαύμα, χαμογελάτε και να είστε θετικές.

Και θα δείτε πως θα περάσουν οι μέρες...νερό....

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ... ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.... ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑ.....

Kelly ασε τι έχω ακούσει αλλά είμαι συνηθισμένη καθότι 7 χρόνια νοσοκομειο μέσα έξω τα είδα και μου τα είπαν όλα οι αγαπημένοι συγγενεις,φιλοι,γείτονες στα διπλανά κρεββατια.Δεν δίνω σημασία απλά τσαντίζομαι ρε συ δηλαδή λεω μέσα μου δεν πάτε να κοιτάξετε τα μουτρα σας κι ασχολείστε με μένα.Τελοσπάντων όσο για τα πονάκια να πω την αλήθεια με φοβίζαν στην αρχή όλο κοιταζα να δω αίμα.Οσο για το μέγεθος του πόνου εντάξει δεν συγκρίνεται με τους πόνους περιόδου που είχα είναι πιο [light!

Cruelty μην δίνεις σημασία..είπαμε ψηλά το ηθικό.

Καλέ μην αγχώνεσαι και όλο κοιτάς για αίμα. Εγώ όταν ήμουν κοντά στην 11η εβδομάδα, είδα δυο σταγόνες αίμα κια φρίκαρα. Κλάμα και κακό αλλά τελικά και αυτό συμβαίνει....Μην αγχώνεσαι λοιπόν....Ότι απορία έχεις να μην διστάζεις να τηλ στον γιατρό σου...αλίμονο...τι τον έχουμε; Για να τον ενοχλούμε συνέχεια φυσικά..χιχιχιχι...

Είπαμε, τα μικρά πονάκια είναι καλό...Άρα όλα καλά...

• 5 weeks later...

Νιώθω μεγάλη ανακούφιση που διαβάζω τις απαντήσεις σας. Ήταν ακριβώς ο λόγος που ξύπνησα άγρια χαράματα τη μάνα μου. Όπως σηκώθηκα και πήγαινα να ξαπλώσω ένιωσα πόνο αριστερά στο ύψος περίπου του ομφαλού που κράτησε κάποια λεπτουδάκια, ξάπλωσα, έμεινα ακίνητη και πέρασε αμέσως. Είχα πανικοβληθεί, πέρασαν όλα τα χειρότερα από το μυαλό μου. :P

Διαφημίσεις