Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΒΑΡΟΣ-8ος ΜΗΝΑΣ

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!Η μπουμπου μου μολις εκλεισε τον 8ο και στην καθιερωμενη επισκεψη στην παιδιατρο διαπιστωσαμε οτι δεν εχει παρει καθολου βαρος. Ειναι 8400 και 73 ποντους (μεγαλο μωρο σχετικα). Τα γευματα μας ειναι τα εξης:

Πρωι - Βραδυ: 250 ml γαλα

Μεσημερι: Κοτοπουλο ή μοσχαρι με λαχαρικα (περιπου 200ml) το τσακιζουμε

Απογευμα: Φαριν Λακτε 150 ml

Στο ενδιαμεσο πινει και 50 ml πορτοκαλι.

Να σημειωθεί οτι ειναι υπερκινητικη, ζωηρή και εχει αρχισει να μπουσουλαει και να στεκεται όρθια. Θεωρω ότι τρωει καλα (ισως και πολυ) και οτι ο λογος που δεν εβαλε βαρος ειναι η κινητικοτητα της.

Πιστευετε οτι ειναι ανησυχητικο; Η παιδιατρος με ανησυχησε. Εγω παλι δεν πτοηθηκα ιδιαιτερα.

Τα δικα σας μωρακια τι τρωνε σε αυτον τον μηνα?

Τωρα την ξεκινησα ζυμαρικα-γιαουρτακι. Μηπως ειναι λιγα? Τι αλλο μπορω να της δωσω? Ίσως λιγο ψωμακι ή κανενα μπισκοτακι στα ενδιαμεσα? Έχουμε και δοντακια (ηδη αρχισα να μην τα αλεθω ολα). Πειτε μου τη γνωμη σας...

Ειμαι πρωταρα και οι παιδιατροι της επαρχιας δε βοηθουν πολυ...

CzyLp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!Πιστεύω ότι εφόσον τρώει η κοράκλα σου δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμένα ο γιος μου είναι 16 μηνών και 10 κιλά. Τρώει τα πάντα και σε ποσότητες αλλά από τότε που ξεκίνησε να μπουσουλάει και αφού περπάτησε παίρνει 200γρ το μήνα περίπου. Ο παιδίατρος μας είναι καθησυχαστικός και μας λέει ότι εφόσον τρώει και είναι δραστήριος δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην αγχώνεσαι, νομίζω ότι είναι μια χαρά το βάρος της!!!Να τη χαίρεσαι!!!

Τα κιλά της είναι όντως μια χαρά και πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρόλ' αυτά, επειδή μου έχει τύχει -ήταν η μικρή μου 12 μηνών και μέσα σε 2μιση μήνες είχε πάρει μόνο 150γραμμάρια. Τότε και η δική μου παιδίατρος είχε ανησυχήσει και απλά της αυξήσαμε τις ποσότητες του φαγητού, οπότε μετά ήρθαμε και πάλι στα ίσα μας.- θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με την παιδίατρο για να αλλάξεις ίσως, κάτι στη διατροφή της, τώρα δεν ξέρω αν αυτό ισοδυναμεί με αύξηση των ποσοτήτων ή την ένταξη νεων γευμάτων στην διατροφή της. Πάντως, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μιλήσεις με εκείνη που είναι ειδική, μην κάνεις κάτι από μόνη σου. Δεν θεωρώ πολύ καλή ιδέα να της δίνεις μπισκοτάκι για να παχύνει. Στην ηλικία αυτή θέλει μόνο φαγητό για να παίρνει βάρος -και το γαλατάκι της, βέβαια- όχι γλυκίσματα. Πάντως, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσετε, ίσως είναι απλά μια φάση.

Κι εμένα η δική μου τώρα έκλεισε 9 μήνες και είχα το ιδιο θεμα, είχε μείνει στασιμη στο βάρος για σχεδόν 1 μήνα και τελικά ίσα που πήρε 120γρμ. Εν ολίγοις είναι ακόμα 7.200. Ανησυχούσα κι εγώ για το φαι της παρολα αυτα πιστευω πως τρώει καλά. Τρώει τα ιδια με τη δικιά σου αλλά αντί το πορτοκάλι τρώει φρούτα. Εμας ζυμαρικά θα μας βάλει μόλις κλεισει τους 10μ. Πάντως δε θεωρώ ότι να τρώει όλη μερα είναι λύση, απλώς υπαρχουν διαστηματα που το φαι που καταναλώνεται δεν μετατρέπεται σε άμεσο βάρος. Κάνε υπομονή, άλλωστε το βαρος της είναι πολύ καλό.

MOPDp3.png?EvtKw4ir

Κι εγώ μια χαρά το βρίσκω το βάρος της. Έτσι κι αλλιώς, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και η πρόσληψη βάρους μπορεί να διαφέρει από μήνα σε μήνα και από παιδί σε παιδί. Εφόσον τρώει καλά, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Μπισκότα καλύτερα να μη δίνεις από τώρα, θα φάει αρκετά όταν μεγαλώσει λίγο. Φρούτα δε δίνεις; Μόνο φαγητό και φαρίν λακτέ; Εμείς (9 μηνών είναι ο δικός μου) τρώμε και κατά τις 11 το πρωί φρούτα (μήλα, μπανάνα, αχλάδι κ.α.). Ο γιατρός δε σου έχει πει να του δώσεις;

Διαφημίσεις

Κι εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να ανησυχειτε.

Το βαρος του μωρου ειναι μια χαρα και στην ηλικια αυτη που ειναι,κινουνται διαρκως και ησυχαζουν μονο στον υπνο τους.

Το μωρο τρωει μια χαρα και ολα αυτα που του δινεις ειναι αρκετα και ικανοποιητικα για την ηλικια του.

Ειναι περιττο να ξεκινησεις μπισκοτα και τετοια για εμενα.

Τον αλλο μηνα μπορει να σου παρει μαζεμενα τα γραμμαρι απου δεν σου πηρε τωρα αν και παλι δεν ειναι απολυτο.

Κι εμενα ετυχε και πηρε τον ενα μηνα 800 γραμμαρια και τον αλλον μονο 100.Ολα καλα λοιπον εφοσον το παιδι τρωει τα παντα με ορεξη και ειναι μια χαρα.

Εμενα ο δικος μου ειναι 10,5 μηνων 10.850 βαρος και 80,5 υψος.

Να την χαιρεσαι την μπουμπουκα σου,και θα δεις τον επομενο μηνα οτι ολα θα ειναι οπως πριν.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Και με όλα αυτά που τρώει θεωρείς ότι τρώει λίγο και θέλεις να τη μπουκώσεις κι άλλο? Η ζωή δεν είναι όλο νούμερα και αριθμούς, ούτε τα παιδιά. Το παιδί το βλέπεις πότε είναι υγιές και πότε όχι. Η δικιά μου είναι 22 μηνών, και από το Μάιο δεν έχει πάρει γραμμάριο....και είναι 9 κιλά όλα κι όλα. Είναι και κακόφαγη οπότε δεν έχουμε ελπίδα...χαχχαχαχαχα. Ε, και? Το παιδάκι είναι μια χαρά. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει.

Σε νιώθω απόλυτα και μένα ο γιος μου στον΄έβδομο δεν είχε πάρει γραμμάριο αλλά είχε ψηλώσει τρεις πόντους, μήπως συνέβη το ίδιο και με την μπέμπα σου; Διότι μερικές φορές σε αυτές τις ηλικίες όταν παίρνουν πόντους ίσως να μην πάρουν κιλά. Πάντως κι ο δικός μου τώρα οχτώ μηνών είναι 8.700 και 76 πόντους. Μια χαρά νομίζω οτι είναι η μπεμπούλα σου. Αν τρώει όλα αυτά που λες κάνε και το σταυρό σου....... εμένα για να φάει γίνεται στο σπίτι το τσιρκο medranno!!!!!!!!!

Koριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Πααρελειψα να αναφερω οτιτης δίνω και φρουτα για δεκατιανο και φυσικα τα τρωει.

Εχετε δικιο, δε εχει κανενα νοημα να το μπουκωσω το μωρο. Πραγματικα αυτο το μηνα πηρε ποντους και οχι βαρος και οντως δε με προβληματισε το γεγονος αλλα η σταση της παιδιατρου. Ο προβληματισμος στο βλεμμα της λες και εγινε κατι τρομερο. Προφανως το θεμα μας δεν ειναι η διατροφη αλλα η παιδιατρος.

Ευχοαι ολες να χαιρομαστε τα ζουζουνια μας και να τα καμαρωνουμε...

CzyLp3.png

Τα ιδια κ η δικη μου,ειναι 9 μηνων 8100 κ 75 εκ κ τους τελευταιους 3 μηνες πηρε συνολικα 500 γρ. Η παιδιατρος δεν ανησυχει καθολου,ισα ισα γελαει κ μου λεει να ευχεσαι να συνεχισει ετσι,να τρωει κ να μην παχαινει!κ τρωει πιο πολυ απο την δικη σου, κ πολυ ψωμακι κ μπισκοτακι κ 350 φαγητο,φρουτα,τα παντα! Τι να κανω,πιστευω εμοιασε του αντρα μου που ειναι πολυ ψηλος κ πολυ αδυνατος! Αφου τα παιδακια μας ειμαι δραστηρια κ χαρουμενα δεν πειραζει πιστευω το βαρος!

Διαφημίσεις

Koριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Πααρελειψα να αναφερω οτιτης δίνω και φρουτα για δεκατιανο και φυσικα τα τρωει.

Εχετε δικιο, δε εχει κανενα νοημα να το μπουκωσω το μωρο. Πραγματικα αυτο το μηνα πηρε ποντους και οχι βαρος και οντως δε με προβληματισε το γεγονος αλλα η σταση της παιδιατρου. Ο προβληματισμος στο βλεμμα της λες και εγινε κατι τρομερο. Προφανως το θεμα μας δεν ειναι η διατροφη αλλα η παιδιατρος.

Ευχοαι ολες να χαιρομαστε τα ζουζουνια μας και να τα καμαρωνουμε...

Μην τρελαίνεσαι με αριθμούς.Το βάρος το αξιολογείς αφού περάσουν κάποιοι μήνες.Δεν είναι νεογνό ούτε 3 μηνών να φοβάσαι αλλά θέματα.Ειναι 8 μηνών παιδί.Δικαιούτε να μείνει λίγο στασιμό.Ο μεγάλος μου για κανα 2 μηνο στην ηλικία 8 -9 ειχε πάρει 100 γρ.Ολη την ώρα μπουσουλούσε .Τωρα μια χαρά παίδαρος είναι.Ο μικρός αυτό τον μήνα δεν εχει φάει καλά λόγω βρογχιολίτιδας, μύξας και άλλα δίαφορα.Ε και θα κάτσω να σκάσω .Εχει διπλασιάσει το βάρος τους 5 μήνες ( 3,450 τωρα ειναι 8.600) και φαντάζομαι θα τριπλασίασει στο χρόνο.Οχι θα κάθομαι να τον ζυγίζω κάθε εβδομάδα λες και ειναι νεογνό.Ασε το παιδί να φάει οσο θέλει και να μην δίνεις μπισκότα και άλλες χαζομάρες.

Αυτα απο εμένα και να μην κάθεσαι να σκάς.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Πραγματικα "ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ": Ισως ειναι ο,τι καλυτερπ ακουσα απο τοτε που εγινα μαμα. Τα παιδια ειναι ζωντανοι οργανισμοι και οι αριθμοι και τα σχεδιαγραμματα ειναι βασισμενα στο μεσο ορο.

Ευχαριστω πολυ κοριτσια ολες σας...

CzyLp3.png

Να σημειωθεί οτι ειναι υπερκινητικη, ζωηρή και εχει αρχισει να μπουσουλαει και να στεκεται όρθια. Θεωρω ότι τρωει καλα (ισως και πολυ) και οτι ο λογος που δεν εβαλε βαρος ειναι η κινητικοτητα της.

Πολύ πιθανό. Και στα 2 παιδια μου με το που άρχισαν να περπατάνε παρατηρησαμε μια μικρότερη πρόσληψη βαρους. Λογικά τον επόμενο μήνα θα ξαναπάρετε τα πάνω σας. Μην ανησυχήσεις ακομα.