Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παχυ ενδομητριο μετα απο αποξεση!

Recommended Posts

καλησπερα σας.

2 μηνες μετα απο αποξεση λογω αποβολης ο γιατρος μου βρηκε στην 8η μερα του κυκλου παχυ ενδομητριο- δεν θυμαμαι ποσο μου είπε- σαν να μην εχω αδιαθετησει.

μου ειπε πως συμβαινει αυτο στις πολυκυστικες-εχω- αλλα του εκανε εντυπωση πως συνεβη μετα την αποξεση και αφου ειχα 2 κανονικους κυκλους περιοδου.

μου ειπε να κανω υστεροσκοπηση για να μου καθαρισει το ενδομητριο να και να το στείλει για βιοψία( τρεμω το αποτελεσμα της βιοψίας).

επισης είπε οτι με αυτο το ενδομητριο δεν υπαρχει περίπτωση εμφυτευσης.

σκεφτομαι πως αφου παχυνε μετα την απόξεση τί θα το εμποδίσει να ξαναπαχύνει μετά κι από αυτό το καθάρισμα?

κιαν βγει η βιοψία καθαρη- πρώτα ο Θεός- εγω ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα γινω μάνα...:(. by the way ειμαι 31.

εχει κανεις παρόμοια εμπειρια να με βοηθήσει? ευχαριστω

Διαφημίσεις

Ξεχασα επισης να σας πω πως μου ειπε οτι το γεγονος οτι εμεινα εγκυος την πρωτη φορα ειναι απιστευτο και τρελη τυχη (προφανως δεν πιστευει οτι μπορει να ξανασυμβει τουλαχιστον υπ αυτες τις συνθηκες).

μονο που δεν συνεχιστηκε και το εχασα...:cry:

Το ότι έχεις πολυκυστικές δε σημαίνει ότι δε μπορείς να μείνεις έγκυος!! Ίσως είναι πιο δύσκολο αλλά πολλές κοπέλες θα σου επιβεβαιώσουν ότι έμειναν έγκυες και γέννησαν υγιέστατα μωράκια ενώ είχαν πολυκυστικές! Δες μήπως μπορείς να τις ρυθμίσεις με κάποια θεραπεία ή με διατροφή...

Όσο για το παχύ ενδομήτριο υπάρχουν 3 εκδοχές:

1. Μπορεί να είχε παχύνει λόγω του ότι πλησιάζει ωορηξία και είτε έχει γίνει λάθος στο μέτρημα των ημερών και δεν ήσουν στην 8η είτε ο κύκλος σου είναι μικρότερος και η ωορηξία γίνεται νωρίτερα!

2. Έχουν μείνει υπολείμματα από την προηγούμενη εγκυμοσύνη. Είχες κάνει απόξεση;

3. Είσαι έγκυος και αυτό που νόμιζες ότι ήταν περίοδος ήταν απλά κάποια αιμορραγία. Είχε την ιδια διάρκεια, ροή κλπ. όπως συνήθως;

Στη θέση σου πάντως θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη, ειδικά αν πρόκεται να κάνεις επέμβαση. Μη φοβάσαι για τη βιοψία, κάθε έλεγχος που κάνουμε είναι για καλό. Σκέψου ότι έτσι θα μπορέσεις να προλάβεις τα χειρότερα και να είσαι καλύτερα προετοιμασμένη όταν με το καλό μείνεις πάλι έγκυος! Εύχομαι σύντομα να ανακοινώσεις τα ευχάριστα και να γίνεις μανούλα μέσα στο 2013!!!

σε ευχαριστω πολυ γιατη συμπαρασταση:).

και εγω δεν πιστευα οτι μια κοπελα με πολυκυστικες δεν μπορει να κανει παιδια αλλα τωρα αυτο που ετυχε ειναι αλλη ιστορια...

οσο για τις μερες του κυκλου δεν νομιζω να εχει γινει λάθος γιατι μετά την απόξεση ο κυκλος μου εχει σταθεροποιηθει στις 30 ημερες.

οσο για την περιπτωση εγκυμοσυνης πολυ θα τοθελα αλλα ειχα κανονικα αιμα για 7 ημέρες. μεθαύριο θα κάνω σαλπιγγογραφια γιατι εκτος των αλλων η μια σαλπιγγα εχει διπλωσει κατω απο την μητρα:confused: και θα ξαναμιλησουμε για την υστεροσκοπηση να δω τι θα μου πει.

απλα προβληματιζομαι γιατι δεν εχω ακουσει τετοια περιπτωση σε αλλη κοπελα...

σε ευχαριστω πολυ γιατη συμπαρασταση:).

και εγω δεν πιστευα οτι μια κοπελα με πολυκυστικες δεν μπορει να κανει παιδια αλλα τωρα αυτο που ετυχε ειναι αλλη ιστορια...

οσο για τις μερες του κυκλου δεν νομιζω να εχει γινει λάθος γιατι μετά την απόξεση ο κυκλος μου εχει σταθεροποιηθει στις 30 ημερες.

οσο για την περιπτωση εγκυμοσυνης πολυ θα τοθελα αλλα ειχα κανονικα αιμα για 7 ημέρες. μεθαύριο θα κάνω σαλπιγγογραφια γιατι εκτος των αλλων η μια σαλπιγγα εχει διπλωσει κατω απο την μητρα:confused: και θα ξαναμιλησουμε για την υστεροσκοπηση να δω τι θα μου πει.

απλα προβληματιζομαι γιατι δεν εχω ακουσει τετοια περιπτωση σε αλλη κοπελα...

Η κουμπάρα μου προσπαθούσε πολύ καιρό να μείνει έγκυος, μένει τελικά και είναι εξωμήτριο. Κάνει απόξεση και ανακαλύπτει ότι έχει πολυκυστικές, έτσι δικαιολογεί το γεγονός ότι καθυστέρησε να μείνει έγκυος. Μετά από 4 μήνες, με μια και μοναδική επαφή ξαναμένει έγκυος και το καλοκαίρι βαφτίσαμε το αγοράκι της! Αυτό για να παίρνεις κουράγιο!!!

Σαλπιγγογραφία να κάνεις, δεν είναι τίποτα! Θα χρειαστεί κάποια επέμβαση για τη σάλπιγγα που έχει διπλώσει; Μήπως γι' αυτό σου είπε για υστεροσκόπηση; Μη σε τρομάξω, δεν έχω ιδέα, γι' αυτό ρωτάω!

Όσο για το παχύ ενδομήτριο, πρέπει να θυμηθείς πόσο ήταν! Για παράδειγμα, οι γιατροί θεωρούν ότι 6mm είναι ικανοποιητικό, αλλά εγώ αμέσως μετά την περίοδο έχω 8mm και στην ωορηξία 11mm!!! Καλό είναι να ακούς το γιατρό, αλλά μερικές φορές το σώμα μας δε συμπεριφέρεται όπως λένε τα βιβλία!

Διαφημίσεις

για το παχος του ενδομητριου θα τον ρωτησω γιατι δεν θυμαμαι.

στην σαλπιγγογραφια θελει να δει αν η σαλπιγγα κατεβαζει τα ωαρια στη μητρα, αν ειναι διαπερατη και το μηκος της.

η υστεροσκοπηση δεν μου την κανει για την σαλπιγγα αλλα για αποξεση του ενδομητριου και ιστολογικη.

παντως νομιζω πως μου ειπε πως μετα την περιοδο θαπρεπε να ειχα 8mm.

Τον εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου; Εμένα μια χαρά μου ακούγεται, ειδικά αν έχεις μικρό κύκλο π.χ.25-27 μέρες. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη πριν κάνεις υστεροσκόπηση πάντως... Σαλπιγγογραφία να κάνεις, καλό είναι να ξέρεις πώς είναι τα πράγματα εκεί! Απόξεση και ιστολογική δεν είχες κάνει μετά την αποβολή; Γιατί να πρέπει να ξανακάνεις;